X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o nowych przepisach przewożenia dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuuuu i się nie załapałam.......
    Zatem np. gdy dziecko przyjdzie na świat 1 grudnia 2015 r., rodzice będą mogli pobierać świadczenie przez 11 miesięcy.

I tak to jest urodzić dzieckp w styczniu heheheh

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Lara-

My przeszliśmy na Hipp 2 jak Franek skonczyl 6 miesiecy. Robilismy to nie stopniowo, tylko od razu nowe opakowanie, tak nam polozna poradzila.

Kroko-

Powodzenia z opiekunka :) tez znam jedna dziewczyne z Ukrainy i jest baaardzo pro-dziecieca. Tam juz bardzo czesto male dziewczynki zajmuja sie bardzo duzo mlodszym rodzenstwem i domem, więc na pewno bedzie wszystko ok :)

Pati-

Powodzenia na szczepieniu. Ja zawsze wychodze upocona jak mysz, chyba bardziej sie przejmuje, niz moje dziecko...

Blondik-

My przerobilismy Bebilon (maly dostawal w szpitalu), Enfamil- strasznie malego zapchało :/ Nan- j.w. i teraz jestesmy na Hippie i jest ok.

A tak w ogole to dzien dobry dziewuszki! U mnie wlasnie wyszlo slonce, wiec w koncu zapowiada sie piekny dzien :)

Malenqu- nie slyszalam o tym przepisie... wiem tylko, ze jest mozliwosc przewozenia dziecka z przodu, ale poduszka powietrzna musi byc wylaczona. To jakis nowy przepis?
    Wrozko dziekuje. Ja pewnie tez sie spoce :-) a plakac bede razem z Roxanne.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka, Malenq ma racje, bo cis tam sie zmieniało, ale wydawało mi sie, ze najpierw miało byc, ze jak samochód na w ogole poduszkę to nie mozna tyłem, a teraz jak sprawdzałam, to chyba jednak hak sie wyłączy to mozna.

My tez jakiś czas hipp 2, ale ha, a potem wycofali je z Polski, od producenta dowiedziałam sue, ze za drogie było, bo po 6 mcu, to juz większość rodzicow nie kupuje ha, no i wtedy bebilon...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Pati łącze sie z Tobą my mamy szczepienie na 14 - ja odwcziraj biegunkę i tez sie spoce bankowo .

Mleko polecam hipp bio combiotic bardzo dobre nie słyszałam zeby jakiemuś maluchowi nie podeszło.

Malenq ci nie jest zakazane jest dozwolone , zatem wyłączasz poduszkę i możesz jechać.
    Kroko gratki niani, trzymam kciuki zeby szybko załapała Twoj punkt widzenia wychowawczego.
    A Pati a jak Twoja au pair?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu-

A to swiadczenie to nie jest to nowe "macierzynskie" dla kazdego? czyt. dla bezrobotnych, studentek itd. Czy to jest jakies jeszcze dodatkowe swiadczenie? Czyli jak urodzilam 30.03.2015 to tez sie nie lapie? Pewnie to bedzie tak obwarowane jak becikowe, ktorego zalatwianie przysporzylo nas prawie o chorobe psychiczna :/

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 20 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to my tez wlasnie Hipp Bio Combiotic 2 teraz :)

MANIEK lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko to świadczenie jest dla tych co nie mają macierzyńskiego...
    I łapią się wszystkie mamy co urodziły w 2015 tylko świadczenie będzie korygowane o ilość miesięcy

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku, Pati będzie dobrze i nie płaczcie z dzieciaczkami...

Wysłany: 20 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh, no to tak jak myślałam. Ten sławetny tysiacz dla bezrobotnych i studentek...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i sławetny, ale ją pracę straciłam jakiś czas przed ciążą, więc nie narzekałabym na ten tysiączek......a do patologii mi daleko tak gwoli ścisłości heheheh
    Poza tym rząd i tak wypier..... Kasę na różne bzdury, więc czemu by nie na to....

Ale ją tu nie o tym, to wątek bez podziałów....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:58

Summerka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak najbardziej "za". Plus kobitki na umowach śmieciowych. Jednak wkurza mnie, że mamom, które prowadzą własną dzialalnosc utrudniaja wciaz zycie :( nic tylko przenosic dzialalnosc do jakiegos innego, pieknego kraju, bo tym tylko wrzodow zoladka mozna dostac...

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Witam Pati łącze sie z Tobą my mamy szczepienie na 14 - ja odwcziraj biegunkę i tez sie spoce bankowo .

Mleko polecam hipp bio combiotic bardzo dobre nie słyszałam zeby jakiemuś maluchowi nie podeszło.

Malenq ci nie jest zakazane jest dozwolone , zatem wyłączasz poduszkę i możesz jechać.
    Kroko gratki niani, trzymam kciuki zeby szybko załapała Twoj punkt widzenia wychowawczego.
    A Pati a jak Twoja au pair?
    Maniek jejciu to jestesmy w tej samej sytuacji dzis... chociaz bedziemy mialy wsparcie nawzajem od siebie :-)
    Moja au pair ok. Super dziewczyna. Sprawdza sie na 100%. Nie wierze, ze mialam takie wzczeacie za poerwszym razem :-) rozwazamy przedlizenie kontraktu na kolejne 6 miesiecy. Mamy jeszcze czas do 31 stycznia ale wydaje mi sie, ze zostanie z nami na dluzej :-)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq te przepisy to dlatego, że poduszkę powietrzną uruchamia ładunek wybuchowy i nawet jeśli ją wyłączysz to nie ma 100% pewności że ona się nie uruchomi podczas stłuczki. Ja dużo czytałam na ten temat i nie przypnę dziecka nigdy tyłem do poduszki. Chyba bym sobie nie wybaczyła gdybym miała stracić dziecko przez to że wyłączona poduszka jednak zadziałała :/

Jajku jestem nawet już pierwsza na liście do "odstrzału" ;) Moja Maniuchna wyrówna ilość dziewczynek i chłopców :)

Trzymam kciuki za szczepienia :)

A Wy trzymajcie za moją wizytę u diabetologa popołudniu :)

marissith, Nieukowa, Pati Belgia, Malenq, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska kciuki trzymam.
    Pati Roxi damy rade dziewczyny:/ .... Obym sie nie rozryczala

Pati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ja tez tz. Mama bez pracy to co mowisz ze sie lapiemy na to czy nie? ja z tego nic nie kumam, a jak sie lapiemy to na ile miesiecy na jeden?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jutro oststnie 6w1 i pneumo... Potem dopiero Mmr. Jupi, bez szczepien przez kolejne ponad pol roku!

Kciukam Maniek i Pati za brak odczynow.

Maly mi dzis kiepsko spi. Po 15 minut, nawet odpoczac chwile nie mozna z kawka...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Anusia za wizyte :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Malenqa ja tez tz. Mama bez pracy to co mowisz ze sie lapiemy na to czy nie? ja z tego nic nie kumam, a jak sie lapiemy to na ile miesiecy na jeden?
    Nawet w gminie nie wiedzą....
    Bo teoretycznie powinnyśmy się łapač, bo to na 52 tyg wstecz, a jak tak to na 1 miesiąc tylko, ale w praktyce liczą że u nas w styczniu rok od urodzenia będzie (to nic że u mnie dopiero 8, u Ciebie później)...
    Ale już dziewczyny z lutego łapią się na 100%

Groszku kciuki zaciśnięte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:17

Anuśka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz będę przechodzic na mleko +6 ale myślicie, że można zmienić firmę?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ