Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
WróżkaZielona wrote:Lara-
My przeszliśmy na Hipp 2 jak Franek skonczyl 6 miesiecy. Robilismy to nie stopniowo, tylko od razu nowe opakowanie, tak nam polozna poradzila.
Kroko-
Powodzenia z opiekunkatez znam jedna dziewczyne z Ukrainy i jest baaardzo pro-dziecieca. Tam juz bardzo czesto male dziewczynki zajmuja sie bardzo duzo mlodszym rodzenstwem i domem, więc na pewno bedzie wszystko ok
Pati-
Powodzenia na szczepieniu. Ja zawsze wychodze upocona jak mysz, chyba bardziej sie przejmuje, niz moje dziecko...
Blondik-
My przerobilismy Bebilon (maly dostawal w szpitalu), Enfamil- strasznie malego zapchałoNan- j.w. i teraz jestesmy na Hippie i jest ok.
A tak w ogole to dzien dobry dziewuszki! U mnie wlasnie wyszlo slonce, wiec w koncu zapowiada sie piekny dzien
Malenqu- nie slyszalam o tym przepisie... wiem tylko, ze jest mozliwosc przewozenia dziecka z przodu, ale poduszka powietrzna musi byc wylaczona. To jakis nowy przepis?a plakac bede razem z Roxanne.
-
Wróżka, Malenq ma racje, bo cis tam sie zmieniało, ale wydawało mi sie, ze najpierw miało byc, ze jak samochód na w ogole poduszkę to nie mozna tyłem, a teraz jak sprawdzałam, to chyba jednak hak sie wyłączy to mozna.
My tez jakiś czas hipp 2, ale ha, a potem wycofali je z Polski, od producenta dowiedziałam sue, ze za drogie było, bo po 6 mcu, to juz większość rodzicow nie kupuje ha, no i wtedy bebilon... -
Witam Pati łącze sie z Tobą my mamy szczepienie na 14 - ja odwcziraj biegunkę i tez sie spoce bankowo .
Mleko polecam hipp bio combiotic bardzo dobre nie słyszałam zeby jakiemuś maluchowi nie podeszło.
Malenq ci nie jest zakazane jest dozwolone , zatem wyłączasz poduszkę i możesz jechać.
Kroko gratki niani, trzymam kciuki zeby szybko załapała Twoj punkt widzenia wychowawczego.
A Pati a jak Twoja au pair?Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Malenqu-
A to swiadczenie to nie jest to nowe "macierzynskie" dla kazdego? czyt. dla bezrobotnych, studentek itd. Czy to jest jakies jeszcze dodatkowe swiadczenie? Czyli jak urodzilam 30.03.2015 to tez sie nie lapie? Pewnie to bedzie tak obwarowane jak becikowe, ktorego zalatwianie przysporzylo nas prawie o chorobe psychiczna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoże i sławetny, ale ją pracę straciłam jakiś czas przed ciążą, więc nie narzekałabym na ten tysiączek......a do patologii mi daleko tak gwoli ścisłości heheheh
Poza tym rząd i tak wypier..... Kasę na różne bzdury, więc czemu by nie na to....
Ale ją tu nie o tym, to wątek bez podziałów....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:58
Summerka lubi tę wiadomość
-
Ja jestem jak najbardziej "za". Plus kobitki na umowach śmieciowych. Jednak wkurza mnie, że mamom, które prowadzą własną dzialalnosc utrudniaja wciaz zycie
nic tylko przenosic dzialalnosc do jakiegos innego, pieknego kraju, bo tym tylko wrzodow zoladka mozna dostac...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
MANIEK wrote:Witam Pati łącze sie z Tobą my mamy szczepienie na 14 - ja odwcziraj biegunkę i tez sie spoce bankowo .
Mleko polecam hipp bio combiotic bardzo dobre nie słyszałam zeby jakiemuś maluchowi nie podeszło.
Malenq ci nie jest zakazane jest dozwolone , zatem wyłączasz poduszkę i możesz jechać.
Kroko gratki niani, trzymam kciuki zeby szybko załapała Twoj punkt widzenia wychowawczego.
A Pati a jak Twoja au pair?
Moja au pair ok. Super dziewczyna. Sprawdza sie na 100%. Nie wierze, ze mialam takie wzczeacie za poerwszym razemrozwazamy przedlizenie kontraktu na kolejne 6 miesiecy. Mamy jeszcze czas do 31 stycznia ale wydaje mi sie, ze zostanie z nami na dluzej
Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Malenq te przepisy to dlatego, że poduszkę powietrzną uruchamia ładunek wybuchowy i nawet jeśli ją wyłączysz to nie ma 100% pewności że ona się nie uruchomi podczas stłuczki. Ja dużo czytałam na ten temat i nie przypnę dziecka nigdy tyłem do poduszki. Chyba bym sobie nie wybaczyła gdybym miała stracić dziecko przez to że wyłączona poduszka jednak zadziałała
Jajku jestem nawet już pierwsza na liście do "odstrzału"Moja Maniuchna wyrówna ilość dziewczynek i chłopców
Trzymam kciuki za szczepienia
A Wy trzymajcie za moją wizytę u diabetologa popołudniumarissith, Nieukowa, Pati Belgia, Malenq, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
U nas jutro oststnie 6w1 i pneumo... Potem dopiero Mmr. Jupi, bez szczepien przez kolejne ponad pol roku!
Kciukam Maniek i Pati za brak odczynow.
Maly mi dzis kiepsko spi. Po 15 minut, nawet odpoczac chwile nie mozna z kawka...Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustta wrote:Malenqa ja tez tz. Mama bez pracy to co mowisz ze sie lapiemy na to czy nie? ja z tego nic nie kumam, a jak sie lapiemy to na ile miesiecy na jeden?
Bo teoretycznie powinnyśmy się łapač, bo to na 52 tyg wstecz, a jak tak to na 1 miesiąc tylko, ale w praktyce liczą że u nas w styczniu rok od urodzenia będzie (to nic że u mnie dopiero 8, u Ciebie później)...
Ale już dziewczyny z lutego łapią się na 100%
Groszku kciuki zaciśnięteWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:17
Anuśka lubi tę wiadomość