X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka współczuję :(
    Ja mam w sobotę krzywą, lekki stres mnie ogarnął :(
    I strasznie dużo zaczęłam tyć, od 3 tyg 1 kg na tydzień. To normalne? Niedługo będę jak czołg!

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no ona ma apetyt po dziadku chyba:) ale co zrobię chce to niech je będzie raczkować i chodzić to zrzuci ... Mam nadzieje

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Anuśka współczuję :(
    Ja mam w sobotę krzywą, lekki stres mnie ogarnął :(
    I strasznie dużo zaczęłam tyć, od 3 tyg 1 kg na tydzień. To normalne? Niedługo będę jak czołg!
    Ja od początku ciąży przytyłam 13kg i dzisiaj mi psorka powiedziała że to za dużo i ilość kalorii też mam ograniczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja od początku ciąży przytyłam 13kg i dzisiaj mi psorka powiedziała że to za dużo i ilość kalorii też mam ograniczyć.
    Ale jak tu się ograniczyć jak ma się gastrofazę? :( pewnie też dostanę opiernicz na wizycie :( moja mama przytyła 30 kg w ciąży, zmierzam w dobrym kierunku :P mam już +7 kg na liczniku, z czego 3 kg w 3 tyg, extra...

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ale jak tu się ograniczyć jak ma się gastrofazę? :( pewnie też dostanę opiernicz na wizycie :( moja mama przytyła 30 kg w ciąży, zmierzam w dobrym kierunku :P mam już +7 kg na liczniku, z czego 3 kg w 3 tyg, extra...
    Ja w pierwszej ciąży też 30kg przytyłam i nikt nie robił z tego tragedii. Tyle że cukrzycy nie miałam a teraz tak po mnie wszyscy jadą że jakaś masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari +7 w połowie ciázy to zajbi.styy wynik....
    Groszku spoko zobaczysz że jak będziesz na IG to będziesz tyła po kilka gram, tyle co dzieckp....

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też 30kg przytyłam i nikt nie robił z tego tragedii. Tyle że cukrzycy nie miałam a teraz tak po mnie wszyscy jadą że jakaś masakra.
    ojjj :( współczuję bardzo :( przejdziesz na dietę to wyniki będą lepsze
    a z tą cukrzycą to przecież nie twoja wina, tak po prostu bywa i tyle, niech spadają na drzewo! albo do studni z nimi

Malenq skoro tak mówisz ;) osobiście jestem przerażona tym tempem tycia, tym bardziej, że internety mówią o max 0,5 kg/tydzień na tym etapie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:20

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka dasz rade, jak bedziesz teraz uważać to po urodzeniu nie będzie nic do zrzucenia:) Jesteś już pierwsza na liście to nim się obejrzysz a Manieczka będzie z Tobą:)

Oglądam debatę, ale chyba poczytam (pooglądam show bo mi mąż kupił) będzie ciekawsze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss nie przejmuj sie, tempo tycia jest rozne u roznych kobiet, moze sie zdarzyc ze nagle pdzestaniesz tyc albo po prosty wiecej kg bedziesz miala do zrzucenia. I to wcale jie znacczy ze bedzie ci latwiej/trudniej zrzucic. Ja przytylam "tylko" 15 a uparte 2kg nie chca zejsc :P z tym ze ja tez diet nie stosuje, po prostu karmie cycem i zyje jak codzien.

A my zaraz zasiadamy z mezem do Gwiezdnych Wojen- trzeba odswiezyc klasyke zanim do kin wejdzie siodma czesc :)

marissith, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzyma kciuki za dziewczyny Manka i Pati...oby zadnych poszczepiennych atrakcji nie bylo

Anusia, wspolczuje cukrzycy....za to jak Melnqu pisze...zdrowa dieta bedzie...

Malenqu, dzieki za odp. ;)

U nas kupy brak, wiec musimy sie do lek.umowic na te badania...ehhh

Mam do Was pytanie....jakis czas temu uczylismy H spania bez cycka. Maz kladl ja na lozku i lezal obok, trzymal za reke a ta sie darka....bylo ciut loiej...ale przyszla choroba i nauka poszla w las...jak wiadomo podczas choroby najlepiej u mamy a mama nie miala serca odmowic...do tego mleczko mamy pomaga w wydibrzeniu, wiec tak sobie lezalysmy z tym cycem....no a teraz H nie pozwala mi sie na krok ruszyc. Wczoraj musialam do toalety...darla sie okrutnie. Duzo nardziej niz przedtem :(

Maz uwaza, ze powinnimsy ja znowmzaczacmuczyc spania bez cyca, bo bedzie coraz gorzej...ja z jednej str. Sie z nim zgadzam,a. Z drugiej bardzo mi Hanki szkoda :( ona taka mama corenka. Tylko mama i mama....do tego boje sie, ze cos ja boli (m.in.kupy brak, u nas ciagle jakies przeziebienie bo chlopcy przynosza itp.) a ja zamiast z nia byc, to oddam tacie i plakac pozwole....plakac to malo powiedziane....co byscie zrobily na moim miejscu?

Aha,,wiem ze sie juz kiedys pytalam...ale chyba musze znowu to uslyszec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:42

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Beszko, jak Ci współczuje... :( Jak moj Franek płacze, to mi tez sie serce kraje. A jesli z bolu, to juz w ogole placze razem z nim :( A co bym zrobila? Pewnie maz ma troche racji... Hania jest juz duza i pewnie powoli kuma, ze z mama najlepiej. Ale malymi kroczkami moze trzeba ja z powrotem przyzwyczajac do spania bez mamy? Ja pewnie dalabym jej do zasypiania np. Twoja koszulke, zeby czula Twoj zapach i przychodzila co pare minut, zeby ja np. pogłaskac. Nie wiem, czy tego probowalas, ale dzieci bardzo sie przywiazuja do zapachow. A moze pieluszka z Twoim mlekiem? Sama juz nie wiem, co Ci poradzic :( Duzo sily zycze...

Mari-

ja w ciazy ostatecznie przytylam 13kg, przy czym w polowie jakos tylam tak jak piszesz- 1kg na tydzien. Dostalam zjebke od mojej ginekolog na wizycie, ale i to nie pomoglo i ograniczanie sie w jedzeniu tez nie... Ile masz przytyc, tyle przytyjesz, nie ma bata! ;)

Anuśka-

dziewczyny dobrze mowia, przytyjesz malo w ciazy i zrzucisz w mig :) moja kolezanka tez z cukrzyca i na diecie przytyla jakies 8kg, a po porodzie wszystko zeszlo. Takze, cycki do gory! nie bedzie tak zle ;)

marissith lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko dzieukuje za rady....
    U nas problemem jest, to ze H zyczy sobie spac z cyckiem w buzi. Czasem wypluje na chwile i zaraz szuka. Gdy podaje smoczek zamiast piersi, to jest placz....

Ona mi sie caly czas taka malusia wydaje, a to pewnie dlatego, bo taka drobna jest...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ze probowaliscie roznych smoczkow? Kurcze, to chyba nie obedzie sie bez drastycznych srodkow :( ale poki co, moze niech Twoj maz wezmie pieluszke z Twoim zapachem, smoczek pokropiony mlekiem i sprobuje tak usypiac mala? Bo gdzies czytalam, ze zasypianie przy Tobie, gdzie dziecko czuje zapach mleka, ale jednak bez piersi w buzi, moze byc dla dziecka ciezkie. Ale juz zasypianie przy tatusiu, to inna sprawa. Trzymam kciuki, zeby bylo lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:19

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cos dziś nie chciała zasnąć, ale wreszcie padła
    Ja zdazylam być na siłowni.. ;)

Beszko: ale Hania ma bardzo lekki sen skoro się budzi jak wyjmujesz pierś.. Czy też nie czekasz aż zasnie?
    Rzeczywiście chyba ostre cięcie będzie trzeba zastosować ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma lekki sen.

Wlasnie olanuje uciec na siku i sie nie da....ehhh

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: pewnie i tak stosowalas już wszystko o czym piszą w necie..
    Ja jestem sama, mój polazl na siłownię. Pykam więc po kanałach, jednocześnie zagladajac do książki i co chwila do lodowki już w szufladzie znalazłam owsianke i Kaszki ale okazały się wszystkie przeterminowane i to grubo!!!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, powiedzcie mi co zrobic jak kupka jest ze śluzem i paskami krwi? I zaraz będę zmieniać drugiego pampa?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lata u nas tak właśnie objawiala się zmiana mleka...tzn biegunka ze sluzem i krwią. Ale trzeba chyba do doktora...może posiew? Wiesz, każde dziecko inne.
    My juz po jedzeniu...a mnie się chce spać.
    Beszko właśnie chyba bez ostrego cięcia się nie obejdzie :( powinnaś posłuchać męża. Wiem mnie tez byłoby trudno...bo ja lecę na każde jej pisniecie i uważam że ja zrobię najlepiej...wiem ze to niedobre ale staram się z tym walczyć :(
    Miłego dzionka

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, nie zmieniłam jeszcze mleka. Jeszcze "jedziemy" na 1. Pierwszy raz tak sie wydarzyło. Wieczorem był problem z zaśnięciem, w końcu padła po 24 a obudziła sie o 5 robiąc ta kupkę. Po zmianie pieluszki, za chwile była druga. I teraz cisza.

Ja tez lece na każde pisniecie i tez sadze ze JA zrobię najlepiej. Ale zdaje sobie sprawę, ze zle robie i robie to nadal.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My a właściwie ją nie się od 2 mały drzemie na mnie. Dwa razy musialam mu pajacyka zmieniać, bo w czasie zmiany pieluszki był wielki przypływ ;p
    Manku Pati jak dziewczynki po szczepienia?
    Nieukowa trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i szczepienia.
    My dziś mamy zalegla wizytę u ortopedy, potem ur mamy męża a jutro szczepienia... Muszę dokończyć jeszcze torcik dla teściowej i pouczyc się bo wczoraj dostała popołudniu SMS od prof., że obrona jest w ta sobotę o 14:00 OMG
    Miłego dnia;)
    Ps Beszko teraz mi się przypominało, że moja siostrzenicą spala z koszula mojej siostry. Czasem nawet w dzień jak Małgosi nie było to się do niej przytulala. Był to zabawny widok jak -maluda ciągnęła wszędzie że sobą te nocna koszulkę ledwo chodząc że smokiem w buzi;) więc może to się sprawdzi ;)
    Ją chyba niedługo też to wprowadzenie ;p
    Chociaż nie wiem czy zadziała, smok znów odrzucony ;(

Lara chyba Beszka miała podobnie. Też mała miała kupkę z pasmami krwi z tego co pamiętam, ale jak to się skończyło tego nie wiem;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 06:55

beszka lubi tę wiadomość

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ