X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

U nas noc jak zawsze, wiec bez zbednego narzekania ;)

Dzieki za rady. Hanka niestety na moja koszulke kolo sie ie nie reaguje :/ ona chce cyca w buzi. A jak mnie widzi, gdy maz ja probuje ululac, to sie uspokaja, bo ma nadz.ze cyca dostanie ;)

Ja wiem, ze musimy cos z tym jej spaniem zrobic, ale jej ciagle cos jest od urodzenia.....najpierw wod sie opila i bylo jej niedobrze pare dni, potem kolki przeplatajace sie z przeziebieniami...teraz tez ten brzuch plus jakies przeziebienia. Taki maluch nie powie, ze brzuch go boli czy tam gardlo, tylko do mamy chce. Boje sie ze zamiast ja pocieszyc, gdy ja cos boli, to ja ja bede mezowi oddawac i pozwole plakac - powiem wam ze z chlopakai jakos latwiej mi szlo ;)

Lara, co do krwi w kupce, to wiele powodow moze byc dlaczego ona tam sie znalazla (krew i sluz). Nie ma co gdybac. Ja bym kupe w probki 2 lapala (na ogolne i na posiew) i do lekarza bym podeszla, zeby badanie zrobic.

U nas sluz byl przy alergii, przeziebieniu, biegunce wirusowej czy tez tej od zebow. Krew - alergia, biegunka - nie tylko ta wirusowa, zatwardzenie itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:36

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka mam książkę odżywianie dla zdrowia, polecam. Przede wszystkim produkty o niskim ig. Kiedyś widziałam na chomiku kilka książek o diecie cukrzycowej, może zerknij tam

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie że już w ten weekend przestawiamy zegarki!!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy ze moje dziecko nie wstanie o 6 ino o 5...f**k :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry robaczki!

u nas nocka z jednym budzeniem na jedzenie i juz zachodze w glowe, jak by je wyeliminowac. Nie wiem, czy gdzies popelniam blad, ze maly budzi sie w nocy jeszcze glodny? Jak myslicie? Daje mu o 19tej 210ml kaszki, zjada wszystko. A o 1 znow sie dopomina... A proby oszukania go woda nie daja efektu :/ Co robic? Jak zyc, Panie? :D

Lara-

u nas krew i sluz pojawily sie pare razy w zwiazku z zaparciami malego. Polozna nam tlumaczyla, ze w czasie wyprozniania peklo pewnie jakies naczynko i stad krew. A sluz zawsze jest w stolcu, w mniejszych lub wiekszych ilosciach. Jezeli jest go duuuzo wiecej, to prawdopodobnie nietolerancja czegos lub ząbki. Podobnie krew. Jesli nie ma temperatury, dziecko zachowuje sie normalnie, to ja bym stawiala albo na ta nietolerancje albo ząbki. Ale dla pewnoscia, jak najbardziej, mozesz pojsc do lekarza, zobaczysz co na to powie.

Nieukowa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    No i kolejna :(
    Czyli co robić? Mała jest "normalna" je, bawi sie i gorączki nie ma.
    Polubiłam przez przypadek buziak

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    To znaczy ze moje dziecko nie wstanie o 6 ino o 5...f**k :/
    O tym samym pomyślałam jeżeli chodzi o moje dziecko.....

Wróżko moja nadal budzi się na jedzenie w nocy, więc nie pomogę, ten typ tak ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:57

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dzięki kochana :) Ale na razie nic nie wysyłaj :) Moja sis coś mówi że gdzieś miała taką książkę i jak ją znam to zarzuci mnie pewnie takimi przepisami :) No i w necie też faktycznie mozna sporo znaleźć.
    Ja jeszcze spróbuję tak dopasować tą dietę żeby była smaczna i uniwersalna. Wtedy będę mogła rodzinę zdrowo wykarmić. Mam nadzieję że ta cukrzyca wyjdzie nam wszystkim na zdrowie :)
    Mariss zaglądam właśnie na chomika :)

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki doki, ale pamiętaj jak straciła wene to daj znać, u mnie książek pod dostatkiem....

Anuśka lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu-

obawiam sie, ze wlasnie "ten typ tak ma" :/ mi juz wstyd przed pediatra, ktora mi polecila w nocy malemu wode dawac, a ja nie jestem w stanie tego zrobic, jak wiem, ze maly jest glodny! buu... i wyrosnie nadopiekuncza matka i rozwydrzone dziecko :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że normalne, że dziecko się budzi w nocy na jedzenie, moja je później bo nawet koło 22, a i tak się budzi..
    Niektóre dzieci się nie budzą i to też normalne..

Lara trzymam kciuki za wizytę.

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Malenq dzięki kochana :) Ale na razie nic nie wysyłaj :) Moja sis coś mówi że gdzieś miała taką książkę i jak ją znam to zarzuci mnie pewnie takimi przepisami :) No i w necie też faktycznie mozna sporo znaleźć.
    Ja jeszcze spróbuję tak dopasować tą dietę żeby była smaczna i uniwersalna. Wtedy będę mogła rodzinę zdrowo wykarmić. Mam nadzieję że ta cukrzyca wyjdzie nam wszystkim na zdrowie :)
    Mariss zaglądam właśnie na chomika :)
    Daj maila, coś Ci wyślę :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie? Wziąć taka pieluszkę z kupka do lekarza?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Daj maila, coś Ci wyślę :)
    Wysłałam Ci na priv :)

marissith lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara-
    wziac :)

Zgredka-
    ja tez mysle, ze to normalne, ale juz zglupialam sama, skoro pediatra mowi, ze nie :/ chyba musze sie sama siebie sluchac, bo schizy dostaje jak ktos mi mowi ze "powinno byc tak i tak..." :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Zdrowka dla dzieciaczkow poszczepiennych i tych chorobowych, Lara pisz co z Ania po wizycie

U nas ok, Leos w zywiole cd, wiec jakos leci ;-) nocki jak zawsze pbudki srednio co godz

Zimnica sie zrobila, aaaaaa zmiana czasu czyli beda wstawac jeszcze szybciej, o matko ;-)

milego dnia laseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Pamietajcie że już w ten weekend przestawiamy zegarki!!
    Matko to juz??? Kiedy to zleciało...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w podobnym wieku, a mnie lekarz nigdy nie zapytał czy mała się budzi w nocy, więc to chyba nie jest jakaś ważna kwestia.

Oglądam na Vplayerze "web therapy" czyli serial ściągnięty od lisy kudrow (fibi z przyjaciół)..

Mała zasnęła przy cycku, a ja poczytam książkę

Aha aha
    WSZYSTKIEGO NAj dla dzisiejszych mięsieczniakow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:41

justta, LaRa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na ostatnim szczepieniu pneumo+6w1. Mlody zniosm najlepiej ze wszystkich dawek te dzisiejsza, teraz marudzi do zabawek a ja czekam az zasnie...
    Troche podminowana jestem, bo na wadze od 2 tyg nic nie przybral, dalej wazy 6200g i spadl z 25 do 10 centyla. Wrr. Dostalam przykaz wprowadzenia szybko kaszek do diety. Ech :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara pewnie ze bierz...a jeszcze lepiej jakbyś wpakowala próbkę w pojemnik i przy okazji do badania.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ