X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mąż właśnie mnie uświadomił ze dziś wraca do domu... a ja tak chciałam spokoju :/ w weekend się poklocilismy i nie chce mi się z nim gadać. Kur** a tu tak daleko do poniedziałku!
    Lara ja też nie wiem...moja pije wodę z butli

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mom starszak nie chcial pic wody....zaczal dopiero jak mu podalam z kubka przez slomke..potem juz pil ze wszystkiego

sredniak pil ze wszystkiego od razu. najchetniej to http://www.fabrykawafelkow.pl/kubeczki/6057-babybjorn-kubki-turkusowy-pomaraczowy-7317680721051.html

Hanka, nie lui pic wody. czasem pare lykow z kubeczka niekapka aventu. tego co nie ma tylu czesci ;) jedynie 3 lacznie z kubiekm no a najwiecej wody to z tego kubeczka pije...
    http://www.fabrykawafelkow.pl/kubeczki/287-kubeczek-doidy-cup-5015295000012.html

Konwalianko, wspolczuje chorowania 8jakies przeczucie mialam, ze i Was grypsko okropne dopadlo, ehh). mam nadz.ze ma zalatwi sobie jakies badanie/lekarza, abyscie na spokojnie mogli poleciec...no a chlopcy wydobrzeja. w razie czego, to wysylajac do linii lotniczych zwolnienie czy tam raczej zaswidczenie lekarsie o chorobie, powinni pieniazki zwrocic. nie wiem czy calosc czy tylko jakas czesc.

co do podgy, to niestety lac dzis zaczelo :/

dis moj mlodszy syn chcial skoczyc na kanpie. co ro i milion razy dziennie a my milion razy dziennie mowimy, ze nie wolno i tlumaczymyu dlaczego. n i tak sie rozpedzil, ze przelecial nad bratem i kanapa i na podlodze po drugiej str.wyladowal. gdy zobaczylam, ze nic mu nie jest, to nie moglam smiechu powstrzymac. bardzo nieprofesjonalnie sie zachowalam ;)

man biers H na door na drzekme. chlopaki wcinaja owoce, ja spijam zielona herbatke i zaraz uciekam na rozmowe z nauczycielem

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi-

zdrowka zycze... wiem, jak potrafi byc wykanczajaca choroba dzieciaczka :( a choroba calej rodziny, nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak zmeczona jestes :( duzo sily zycze! no i zdrowia.
    co do budzenia sie w nocy, to mi chodzi bardziej o to, ze maly sie na jedzenie budzi i nie sposob go przekupic woda. A z racji tego, ze niedlugo zeby wyjda, mam katastroficzne wizje prochnicy butelkowej :/ Gdyby on sie budzil kilka razy w nocy i dalo rade mu podac wode to by bylo cudnie... a tak, sama nie wiem, moze przesadzam, ale schize mam nooo....

Lara-

no u mnie wlasnie tez problem z piciem wody :/ Franek traktuje mleko jak picie i nie wiem juz jakim sposobem to zmienic... kiedy mu podaje wode, pociagnie ze dwa lyki i jest placz, ze to nie mleko :( moze faktycznie kubek ze slomka kupie? bo niekapki, soczki i inne wynalazki nie dzialaja...

Mari- tak jak dziewczyny wyzej pisza. moze byc tak, ze jakis pik nie pasowal lekarzowi i woli to sprawdzic. czasami tak jest u maluszkow, ze serce bije przez moment niemiarowo, przeciez to wszystko dopiero sie ksztaltuje. a lepszy lekarz nadgorliwy niz olewacz. Bedzie dobrze!

Aaa i wszystkiego najlepszego dla jubilatow dnia dzisiejszego! duzo zdrowka dzieciaczki!

justta, LaRa lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: usmialam się ;)

Beszko: widzę lubisz fabrykę wafelkow

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Smoku: usmialam się ;)

Koleżanko foch! Z cudzego nieszczęścia się śmiać. .. ;)

zgredka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak tam???

• Blondik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was, ale ledwo co koduję z tego co piszecie, głowa gdzie indziej. wlaczymy zmlekiem, tzn, jets, ale nadal za mało...Madzia potrafi ssać po 3-4 godziny a potem uparcie zasypiac w pozycji żabki i u mnie na klacie i nie pozwala się odłożyć... dokarmiam narazie bebilonem, bo ewidentnie mam za mało pokarmu, zobaczymy,co bedzie dalej.

Nasza szczęsliwa liczba to 17- MAdzia urodziła się 17, prawie o 17, (16;55) po 17 godzinach...
    Już wyrzuciłam z głowy obraz porodu,ale przyznam, ze to przeżycie... brakowało mi przed wyobraźni chyba :) Mi nie pomogło nawet oxy na rozwarcie...od 12 w nocy miałam regularne skurcze co 5 min a rozwarcei na 3 cm dopiero koło 15... Głowka przez godzine cofała się i wchodziła...No i mnie pocięli.
    Ze "śmiesznych rzeczy w trakcie porodu". Niby zajmowął się mna lekarz, który słynie z poczucia humoru w typie dr House...podczas badania łapą..tak mi gmerał, że aż podskoczyłam...na co on: nie kompromituj męża, to był tylko jeden palec...heh;) Potem jak spotkał Jacka po porodzie jak czekał z rodzicami aż mała wyjedzie sypnął tekstem: stary, co ty kolegów nie masz? z rodzicami bedziec pic?
    No i najlepsze, dowiedziałam się dopiero w domu: Jacek wżiał sobie na pamiątke rekawiczkę, która miał ubraną jak ciął pępowinę...skąd on ma takie pomysły :)

Ogólnie polecam gaz :) wannę i wykorzystywnaie małża, do tego żeby masował, podpierał, pozwalał się wykrzyczeć i wyżlaić... Sama nie dałaym rady :)

Za rok w planach mamy kolejne ;)

Buziaki,wkrótce bedzie zdjęcie :)

Smoczyca1, Malenq, beszka, MANIEK, marissith, LaRa, Arienna, Nieukowa, Nieukowa, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz lepiej gadasz kochana ♡ fajny doktorek i gratuluje męża ze się spisał :) bo Madzi juz gratulowalam :)
    Trzymam za Was kciuki!
    Ja zawsze mówiłam jak można leżeć z rozlozonymi nogami a tylu ludzi ci zagląda w c***e a mama mówiła wtedy to ci wszystko jedno a ja myślałam taaaa akurat co za wstyd ;) tak teraz wiem było mi wszystko jedno ilu ludzi zagladalo :)
    Dobranoc spokojnej nocy i zdrowia!

Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Blondik niezle ;)

U nas wszystko w porzadku. Bylismy na styk. Pan doktor byl bardzo fajny. Mlody lekarz. Sam rozebral Antoniego, zbadal! Ubral ;) do mnie mowil po imieniu ;p
    A i zapytalam sie o chuste, na co on, ze powinien mi zabronic i powiedziec, ze mozna dopieromod 3 miesiaca by za bardzo jie odwiedzac nozek, ale na jego oko nie zaszkodzi jak od czasu do czassu ponosze w chuscie. Godzinka dziennie jest ok ;)
    No i mpamietac o wit D.
    Potem wzial moj adres mailowy bo ma mi jakas ankiete przeslac.
    Wogole musialam wsiasc do innego autobusu co skonczylo sie tym, ze musial przejsc przez podziemne przejscie, ktore nie ma ani windy ani mozliwosci zjazdu wozkiem. Tylko zniesienie wchodzilo w gre ;( normalnie stanelam przed nim i zastanawialam sie co dalej. Zaczepilam chlopaka, ktory mi poomogl ;)
    Maly juz spi, ale mial wrazen, dzis, ze hej ;)
    U tesciow nawet spoko,tesciowa pochwalila mnie za figure ;p choc przesadzila, ale spoko.
    Ogolnie bylo milo ;)
    Padam ze zmeczenia, nawet top chef mnie nie wciagnal, oby maly pospal troszke.
    Maz namawia mnie bym przelozyla jutrzejsze szczepienia, bo powinnam sie uczyc a maly moze miec goraczke po szczepienna, ale ja juz chce miec to za soba.
    Knowi bardzo Tobie wspolczuje, ciagle cos sie Wam przytrafia ;/ zdrowka.

Smoczyca1, marissith, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh jak ja pamiętam, że też chciałam kolejne po porodzie Kosi...Blondiku oby Tobie się nie "od widziało" .... Powodzenia w walce o pokarm....

Misia cieszę się że jest ok...

Misi@ lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super ze tak pozytytywnie juz jesteś z nami :) doktorek z humorem :)

Malenq pomimo ze kolki i dziś bol brzuszka jest to wciąż mi sie jeszcze nie odwidziało, no ale moje " problemy" z Jadzia w porównaniu do Twoich z Kosia to pikus! Jedynie słyszałam ze jak pierwsze dziecię tak daje w kość to i tak juz gorzej z następnym nie będzie lub następne będzie grzeczniutkie :) także Malenq rozkręcaj biznes odetchnij pełna piersią i moze jeszcze raz pomyślisz?

Dobranoc.

Malenq lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem juz czy Wam napisała wczoraj dostała sms, że w niedzielę mam obronę.. Kurczaki jutro muszę przysiasc.
    Ps
    Czy Wasze dzieci po szczepionce miały gorączkę? Nie wiem na co się przygotować.

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Blondik super ze tak pozytytywnie juz jesteś z nami :) doktorek z humorem :)

Malenq pomimo ze kolki i dziś bol brzuszka jest to wciąż mi sie jeszcze nie odwidziało, no ale moje " problemy" z Jadzia w porównaniu do Twoich z Kosia to pikus! Jedynie słyszałam ze jak pierwsze dziecię tak daje w kość to i tak juz gorzej z następnym nie będzie lub następne będzie grzeczniutkie :) także Malenq rozkręcaj biznes odetchnij pełna piersią i moze jeszcze raz pomyślisz?

Dobranoc.
    To się sprawdziło u mojej SIS ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moja nie miała gorączki...

Maniutku jak już pisałam na razie NIE dziękuję....jedno bobo to jak cały świat.. Na drugie miejsca w psychice brak....
    Ale że tylko świnie nie zmieniają poglądów to pogadam za min. 5 lat

Misi@ lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, moja nie miała żadnych objawów poszczepiennych.
    Za tydzień mamy wzw i pneumokoki i juz sie boje ;(

Nie jestem w stanie małej napoić taka ilością wody jaka nakazała lekarka 200 ml co 3-4 h. Ma sa kra
    Podawałam jej w strzykawce i skończyło sie płaczem.
    Na razie kupki brak, wiec moze to i dobry objaw.

Misi@ lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku-

z tym zagladaniem na porodowce myslalam identycznie! ja rodzilam w szpitalu klinicznym , w sali srodkowej-przechodniej i na tej sali bylo spokojnie z 15 osob czasami :D studenci, lekarze, polozne... a mi bylo wszyyyystko jedno :D

Blondik-

widze, ze humorek juz lepszy :) super! oby tak dalej :) tez mialam gaz i dzieki niemu przezylam do 4cm rozwarcia i znieczulenia :D wymeczylas sie bidulko, ale bylo warto, co? :) czekamy na fotke Madziulki :)

Misia-

moj Franek nigdy nie mial goraczki po szczepieniu (odpukac!), ale i tak zaopatrzylam sie w eferalgan w czopkach w razie "w". oby i u Ciebie bylo ok :)

dobrej nocki wszystkim! niech dzieciulki dadza mamusiom pospac!

Misi@ lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzen dobry :)
    Zośka dziś spala do 7 :) my dziś na 12 do okulisty.
    Misi@ dobrze ze wszystko ok!
    Zosia po pierwszym szczepieniu była bardzo placzaca ale nic więcej.
    Ja też nie chce żeby Zośka była sama bo z mężem jedynacy ale jeszcze nieeeee ;)
    A sytuacja malzenska ok ;)
    Miłego dzionka Wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 07:29

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My tez do 7 spałyśmy, moze wczorajszy dzien ja wykończył.
    Czekamy na kupkę.
    Smoku, dobrze że sytuacja małżeńska juz jest unormowana :) trzymam kciuki za wizytę.

Wczoraj musiałam z mała w deszczu spacerować bo dostała szału w domu ze zmęczenia, a gdy tylko wyszłam od razu padła. A lałooooooo potwornie.no cóż, trzeba sie poświecić.

Miłego dnia i zdrowka wszystkim

Edit: kupka ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 08:45

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kupka ok, to przestań wciskać małej wodę na siłę.....pewnie to po bananie było.....

Dzień nie do końca brrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyy.

czy najwięcej wydatków jest wtedy gdy całkowicie brak kasy?????????? grrrrrrrrrrr

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja do 6 ;( a do tej pory do 8-9 wrrr
    A dziś znowu żłobek, będzie się szy ko drzec skoro tak wcześnie wstała
    Potem była próba Kaszki pszennej i została odrzucona, moje dziecko po prostu nie jest kaszkowe, teraz pytanie czy wobec tego dawać jej dwie porcje dziennie warzyw (jedną z mięsem)
    W weekend sprobuje jaglanke

Malenq: tak, ja od pół roku przekładam zakup antywirusa, którego już nie aktualizowalismy ponad rok..
    A i filtra do wody też nie mam od paru miechów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:05

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ