X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego członka czytałam pięć razy a że teraz słabiej widzę przez ten nerw to myślałam że ja źle widzę ;)... Ech czekam w kolejce do neurologa. Do rodziców teraz w ten weekend nie pojedziemy bo żaden mechanik nie ma czasu nam zrobić termostata w aucie :( a liczyłam że pojedziemy :(

Życzę zdrówka wszystkim katarkowym

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witamy sie u nas bez zmian, ok jak tak pozna powiedziec po nocce bez snu ;-) a buziaki cioteczki

Aha Malenqa Leon tez teraz spi raz po godzince i ze wstawaniem i spaniem jak u ciebie, wiec ten tego ;-) trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:44

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Hejka witamy sie u nas bez zmian, ok jak tak pozna powiedziec po nocce bez snu ;-) a buziaki cioteczki

Aha Malenqa Leon tez teraz spi raz po godzince i ze wstawaniem i spaniem jak u ciebie, wiec ten tego ;-) trzymaj sie
    Justyś, co Leoś robi jak się tak często wybudza? Bawi się, płacze? Jak Go potem na nowo usypiasz?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słownik wrrr!
    Przed członkiem mam nadzieję ustrzege małą min 17lat
    Dobra to może jogurtowe coś się wprowadzi powoli

Arienna, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka moj zaczal dostawac kleik ryzowy lub kukurydziany na moim mleku i az mu sie oczka swieca jak celuje w niego lyzka. Zazera jak glupi... Ale daje malutko (na 20-30ml mojego mleka) lyzeczka, zadnych butli do kaszek...
    To bym ci polecala sprobowac bo te zwykle kleiki na pokarmie kobiecym sa super. W mleku jest enzym ktory skrobie rozklada, wiec sa z automatu slodkie, mimo ze w ogole w nich cukru nie ma, 100% ryzu albo kukurydzy.

Tez nie dopajalam nigdy niczym i nawet nie wiem jak maly zareaguje na wode. A moze tez powinnam dawac bo tez do pracy wracam niebawem...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari po co neurolog? Napiecie miesniowe?

Z tym charakterkiem u kolejnych dzieci nie ma pewnie zadnych regul... Ruletka, jak to w zyciu :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    qrva no! jeszcze położna mnie opierdoliła jak pytałam co to za badanie i po co... :( Malenq dzięki

Malenq dobrze pisze, ja bym pojechała na agatowa, tam maja najlepszych specjalistów - syn mojego szefa miał wrodzona wadę serca (poważna) i wysłali zonę w ciazy na agatowa, prowadziła ja tam świetna pani profesor, potem rodziła na Karowej i mały teraz ma 6 lat i ma sie swietnie. W ogole to usg na agatowej robia lekarze z Karowej (mu ostatnio wladnie babka robiła). Moim zdaniem echo serca tylko tam - ja zreszta wszystkie usg u nich robię, chociaz nie mam wskazań.

Reszty nie doczytam, przepraszam. Widziałam tylko, ze Konwi rodzinka choruje - zdrowia.

Lara, dobrze, ze z mała lepiej.

Co do kaszek, to u nas w miarę (takie z mm), za to samego mleka Zuza nie toleruje i nie ruszy (wypróbowałam juz wszystkie!!!), na szczescie teraz moge jej juz dawać jogurty, serki, etc., wiem,ze to nie to sam, ale co moge zrobic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:01

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara widzę że z Anią już lepiej, obejrzana przez lekarza, ja obstawiam surową gruszkę.

Wróżko jak pisałam Zuzia budzi się w nocy, ale nie je, tylko pije wodę.

Smoku moja ma siostrę szczeniaczka uczniaczka, super, bawi się nim codziennie i wiem po bratanicach że będzie się nim bawić jeszcze ładnych kilka lat. :)

zgredka moja potrafi się czasem długo bawić, czasem tylko chwilę. W łóżeczku turystycznym bawi się sama a na macie muszę ją pilnować, tzn. ona bawi się sama a ja siedzę obok i pilnuję bo raczkuje, ściąga różne rzeczy z szafek, no i nie siedzi bardzo stabilnie więc zdarzają się wywrotki zakończone uderzeniem w głowę...

Malenq ja byłam w jednej grupie gdzie była jedna taka mama, co właśnie tak robiła i... już w tej grupie nie jestem. :)
    Na marcówkach na razie jakoś spoko jest.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam zimnego kontynentu. Jestemy juz w domu. Wczoraj wysiedlismy z promu w Genewie i przejechalismy prawie 1000 km.
    Zaraz was nadrobie.
    Domi poznal mieszkanie. Juz na klatce schodowej (2 w nocy) wydal okrzyk a w domu szal pal poprostu.
    Cisze sie ze w koncu po 7 tygodniach jestem w domu ale juz mi sie teskni do slonca i szumu morza :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK Gratulacje! Wspolczuje przezyc porodowych :( Bedzyie dobrze! Walcz o mleczko. Jak sie boisz ze dziecko nie bedzie chcialo ssac z piersi po dokarmianiu to dokarmiaj z palca.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mojedziecikreatywnie.pl/2013/12/wybieramy-top-10-zabaw-na-blogu/

Ewik lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ari po co neurolog? Napiecie miesniowe?
    Przewialo mnie i mam Zapalenie nerwu twarzowego i chwilowy paraliż zwany przez moją siostrę Poker face ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio współczuję chorób. :/

Lara moja pije z butelki, ale wody nie chce. Najpierw kupowałam różne soczki i rozwadniałam a teraz dodaję dwie łyżeczki swoich soków, np. malinowy, winogronowy, wiśniowy. One są z cukrem, wiadomo, ale dwie łyżki dodam i Zuza pije aż jej się uszy trzęsą. Teraz jak mi leków nie chce pić to też woda, dwie łyżki soku / kompotu, lek i idzie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq tak, zdecydowanie najwięcej wydatków jest wtedy gdy całkowity brak kasy. Właśnie to przerabiam.

zgredka nie dawać dwóch porcji warzyw. Jak nie chce kaszki to mleko. Dziecko na tym etapie ma jeść 4 posiłki mleczne + jeden warzywny.

Lara Zuza wypija około 120 - 160ml płynów PRZEZ CAŁY DZIEŃ. Rzadko kiedy więcej.

Malenq lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy jajko?
    I kupiłam ostatnio deser jogurtowy. Kiedy mozna podać?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podajesz już mięsko? Jak tak to możesz już jajko, pamiętając że białko lubi uczulać....a Mleczne rzeczy to pediatra nam mówiła po 9m, ale u nas i tak skaza...natomiast zasada BLW pozwala wszystko po 6m

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mięsko dostaje.
    Czyli z jajkiem poczekam do unormowania sie stanu kupek bo dzis juz 3 były.
    I rozumiem, ze osobno podać zółtko i osobno białko???

Co podajecie w podawaczem pokarmu? Np. Jakie warzywka?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, spałam do 9:30 uuuuu oczywiście z przerwami ale jestem w szoku ( to chyba w nagrodę za wczorajszy placzaco- krzyczący wieczór) chyba pomidorowa była winna :(

Kroko zdrówka.
    Misia powodzenia i w pon będzie nowy mgr:)
    Wreszcie odebrałam książkę z Empiku :) jaram sie strasznie , kupiłam książkę autorki blogu moje wypieki jest zaj******a !
    Zgredka polubiłam za straż przed członkiem na 17 lat :)

Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara możesz zrobić jajecznicy na parze, możesz ugotowane przetarte żółtko dodać do obiadku....
    W podawaczu nie ma sensu podawać warzyw, chyba że ogórek kiszony...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko możesz już, całe, białko + żółtko, bo jest po 6 miesiącu.
    Niby jajko trzy razy w tygodniu ale ja swojej daję tylko raz, jakoś zapominam.
    Tak samo ryba 2 razy w tygodniu, a ja daję raz na 3 tygodnie. Muszę się poprawić. :)

Nabiał mi położna kazała dawać po 6 miesiącu i ja podaję, na razie tylko twarożek i jogurt. Ja podaję gotowe deserki gerbera póki co. Owoce z twarożkiem, owoce z jogurtem, są smaczne, mają sporo składników, więc dla mnie wygodne.
    No i jak pisałam podaję też deserek mleczny humana, to wygląda i smakuje jak jogurt. Zuzka uwielbia i zawsze otwiera buzię po więcej.

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ