Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tego członka czytałam pięć razy a że teraz słabiej widzę przez ten nerw to myślałam że ja źle widzę
... Ech czekam w kolejce do neurologa. Do rodziców teraz w ten weekend nie pojedziemy bo żaden mechanik nie ma czasu nam zrobić termostata w aucie
a liczyłam że pojedziemy
Życzę zdrówka wszystkim katarkowymKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka witamy sie u nas bez zmian, ok jak tak pozna powiedziec po nocce bez snu
a buziaki cioteczki
Aha Malenqa Leon tez teraz spi raz po godzince i ze wstawaniem i spaniem jak u ciebie, wiec ten tegotrzymaj sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:44
Malenq lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Hejka witamy sie u nas bez zmian, ok jak tak pozna powiedziec po nocce bez snu
a buziaki cioteczki
Aha Malenqa Leon tez teraz spi raz po godzince i ze wstawaniem i spaniem jak u ciebie, wiec ten tegotrzymaj sie
-
Zgredka moj zaczal dostawac kleik ryzowy lub kukurydziany na moim mleku i az mu sie oczka swieca jak celuje w niego lyzka. Zazera jak glupi... Ale daje malutko (na 20-30ml mojego mleka) lyzeczka, zadnych butli do kaszek...
To bym ci polecala sprobowac bo te zwykle kleiki na pokarmie kobiecym sa super. W mleku jest enzym ktory skrobie rozklada, wiec sa z automatu slodkie, mimo ze w ogole w nich cukru nie ma, 100% ryzu albo kukurydzy.
Tez nie dopajalam nigdy niczym i nawet nie wiem jak maly zareaguje na wode. A moze tez powinnam dawac bo tez do pracy wracam niebawem... -
marissith wrote:qrva no! jeszcze położna mnie opierdoliła jak pytałam co to za badanie i po co...
Malenq dzięki
Malenq dobrze pisze, ja bym pojechała na agatowa, tam maja najlepszych specjalistów - syn mojego szefa miał wrodzona wadę serca (poważna) i wysłali zonę w ciazy na agatowa, prowadziła ja tam świetna pani profesor, potem rodziła na Karowej i mały teraz ma 6 lat i ma sie swietnie. W ogole to usg na agatowej robia lekarze z Karowej (mu ostatnio wladnie babka robiła). Moim zdaniem echo serca tylko tam - ja zreszta wszystkie usg u nich robię, chociaz nie mam wskazań.
Reszty nie doczytam, przepraszam. Widziałam tylko, ze Konwi rodzinka choruje - zdrowia.
Lara, dobrze, ze z mała lepiej.
Co do kaszek, to u nas w miarę (takie z mm), za to samego mleka Zuza nie toleruje i nie ruszy (wypróbowałam juz wszystkie!!!), na szczescie teraz moge jej juz dawać jogurty, serki, etc., wiem,ze to nie to sam, ale co moge zrobic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:01
-
Lara widzę że z Anią już lepiej, obejrzana przez lekarza, ja obstawiam surową gruszkę.
Wróżko jak pisałam Zuzia budzi się w nocy, ale nie je, tylko pije wodę.
Smoku moja ma siostrę szczeniaczka uczniaczka, super, bawi się nim codziennie i wiem po bratanicach że będzie się nim bawić jeszcze ładnych kilka lat.
zgredka moja potrafi się czasem długo bawić, czasem tylko chwilę. W łóżeczku turystycznym bawi się sama a na macie muszę ją pilnować, tzn. ona bawi się sama a ja siedzę obok i pilnuję bo raczkuje, ściąga różne rzeczy z szafek, no i nie siedzi bardzo stabilnie więc zdarzają się wywrotki zakończone uderzeniem w głowę...
Malenq ja byłam w jednej grupie gdzie była jedna taka mama, co właśnie tak robiła i... już w tej grupie nie jestem.
Na marcówkach na razie jakoś spoko jest. -
Pozdrawiam zimnego kontynentu. Jestemy juz w domu. Wczoraj wysiedlismy z promu w Genewie i przejechalismy prawie 1000 km.
Zaraz was nadrobie.
Domi poznal mieszkanie. Juz na klatce schodowej (2 w nocy) wydal okrzyk a w domu szal pal poprostu.
Cisze sie ze w koncu po 7 tygodniach jestem w domu ale juz mi sie teskni do slonca i szumu morza -
nick nieaktualny
-
Konwalio współczuję chorób.
Lara moja pije z butelki, ale wody nie chce. Najpierw kupowałam różne soczki i rozwadniałam a teraz dodaję dwie łyżeczki swoich soków, np. malinowy, winogronowy, wiśniowy. One są z cukrem, wiadomo, ale dwie łyżki dodam i Zuza pije aż jej się uszy trzęsą. Teraz jak mi leków nie chce pić to też woda, dwie łyżki soku / kompotu, lek i idzie. -
Malenq tak, zdecydowanie najwięcej wydatków jest wtedy gdy całkowity brak kasy. Właśnie to przerabiam.
zgredka nie dawać dwóch porcji warzyw. Jak nie chce kaszki to mleko. Dziecko na tym etapie ma jeść 4 posiłki mleczne + jeden warzywny.
Lara Zuza wypija około 120 - 160ml płynów PRZEZ CAŁY DZIEŃ. Rzadko kiedy więcej.
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak, mięsko dostaje.
Czyli z jajkiem poczekam do unormowania sie stanu kupek bo dzis juz 3 były.
I rozumiem, ze osobno podać zółtko i osobno białko???
Co podajecie w podawaczem pokarmu? Np. Jakie warzywka? -
Dzień dobry, spałam do 9:30 uuuuu oczywiście z przerwami ale jestem w szoku ( to chyba w nagrodę za wczorajszy placzaco- krzyczący wieczór) chyba pomidorowa była winna
Kroko zdrówka.
Misia powodzenia i w pon będzie nowy mgr:)
Wreszcie odebrałam książkę z Empikujaram sie strasznie , kupiłam książkę autorki blogu moje wypieki jest zaj******a !
Zgredka polubiłam za straż przed członkiem na 17 lat
Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Jajko możesz już, całe, białko + żółtko, bo jest po 6 miesiącu.
Niby jajko trzy razy w tygodniu ale ja swojej daję tylko raz, jakoś zapominam.
Tak samo ryba 2 razy w tygodniu, a ja daję raz na 3 tygodnie. Muszę się poprawić.
Nabiał mi położna kazała dawać po 6 miesiącu i ja podaję, na razie tylko twarożek i jogurt. Ja podaję gotowe deserki gerbera póki co. Owoce z twarożkiem, owoce z jogurtem, są smaczne, mają sporo składników, więc dla mnie wygodne.
No i jak pisałam podaję też deserek mleczny humana, to wygląda i smakuje jak jogurt. Zuzka uwielbia i zawsze otwiera buzię po więcej.