X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mała dostała avocado w kawałku jak robiłam guacamole to aż się trzesła, zawsze tak jest, ostatnio wszystko sępi i wszystkiego musi spróbować, nawet świeża cebulę bleeeee.....
    Ech mnożą się i mnożyć będą...i naprawdę nic na to nie poradzimy..jedynym wyjściem to jest zabrać socjal wszystkim emigrantów, ale odbije się to również na Polakach za granicą...Bo jak zaczniemy różnicować ludzi to na pewno nic dobrego z tego nie wyjdzie...człowiek głodny to człowiek zły....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Hi!

Smutno smutno i stracch jak to dalej bedzie na swiecie:(wiecie ze ciapaci rozmnazaja sie jak kroliki ogladalam reportarz ze jesli tak dalej pojdzie to opanuja europe statystycznie wyglada to tak np. Europejka 1 dziecko ciapata 8 dzieci=:O

Anuska duzo zdrowka:)a nie da sie wizyty przyspieszyc?

Niestety mój gin na jakimś sympozjum czy cuś. I dopiero w środę wraca :/

Kurczę ja się śmiałam że to my z małżem będziemy się mnożyć jak bakterie na szmacie ale przy ciapatych to wymiękamy, nawet planując czwórkę dzieci :/
    Moja koleżanka wrzuciła na FB taki tekst, który świetnie pokazuje sytuację.

Wkleję Wam go tu :

" Kiedy budowali meczety, milczałem – mamy przecież wolność wyznania. Kiedy wzywali do zabijania niewiernych, milczałem – mamy przecież wolność słowa. Kiedy wysadzali wieżowce, milczałem – to byli tylko chorzy ekstremiści. Kiedy wywołali zamieszki, milczałem – to wina systemu i błędnej polityki. Kiedy było ich tak dużo, że uzyskali większość w parlamencie, milczałem – mamy przecież demokrację. Kiedy wprowadzili w państwie prawo Szariatu, a moja żona została ukamienowana za brak chusty na głowie, milczałem – nie wolno było już krzyczeć…"

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytanie od zielonej w temacie. jecie w ciazy rzeczy typu hambugery, frytki, skrzydelka z rozna, zeberka, czy sobie darowac?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie jadłam w ciąży tłuszczy trans, a z tego składają się to co wymieniłaś...Jak.już miałam o charakterze one to sama robiłam zapiekanki z mnóstwem warzyw lub frytki pieczone....

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nie nie jadłam w ciąży tłuszczy trans, a z tego składają się to co wymieniłaś...Jak.już miałam o charakterze one to sama robiłam zapiekanki z mnóstwem warzyw lub frytki pieczone....
    no moze lepiej samemu sobie w domu hamburgera zrobic. jakos dzisiaj mam ochote na ciezke jedzenie...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jadlam bardzo mnie ciagnelo do fast foodow;)ale z pewnych miejsc nigdy z budek ulicznych;)lub sama robilam w domku wiadomo wszystko z umiarem;)

Szukam bucikow dla Leo o cos takiego
    http://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/neu-krabbelschuhe-von-impidimpi-wie-bobux-6-12-monate/387136085-19-5517

Myslicie ze mozna kupic uzywane?

Albo takie
    http://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/krabbelschuhe-100-rindsleder-und-handgemacht-neu-/385615918-19-3170

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:42

nowatorka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a dlaczego nie? Ja mam od Summerki po Zuzi, przecież to.nie są buty do chodzenia... I tak najważniejsze aby dziecko jak.najwięcej było na boska lub w skarpetkach..a takie papućki to do wózka itp.

Lili83 lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zgredzia dzisiaj miala do gin?na serducho?daj znac co z fasolem;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    A Zgredzia dzisiaj miala do gin?na serducho?daj znac co z fasolem;)
    o Zgredzia to powodzenia :) daj znac jak poszlo

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła ochota na grochówkę....

Zgredziu powodzenia.. A to już dziś to serducho? Wow fajnie

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka- ja na samiutkim poczatku ciazy mialam mega zachcianke na kebaba (choc wczesniej sie kiedys zatrulam i meeega mnie mdlilo na sama mysl) no i pochlonelam w trymiga! ;) pozniej od czasu do czasu pojawialy mi sie zachcianki na takie tlusciochy i ze dwa razy na miescie zjadlam. a tak, to raczej zdrowo, choc bez przesady. mysle, ze jak zjesz raz na sto lat to nic sie nie stanie. umiar we wszystkim ;) wazne, zeby na ogol jesc w miare zdrowo.

Zgredka- kciuki za serduszko!

Lili- ja mysle, ze dopoki dziecko nie chodzi to nie ma znaczenia jakie ma butki. pozniej dopiero stopa sie ksztaltuje, wiec lepiej jednak zeby mialo buty dopasowane do swojej stópki. a te co pokazalas sliczne :)

Anuśka- dobry cytat. ja mysle, ze w tym momencie na jakies dzialania prewencyjne juz troche za pozno. zamykanie granic? odwolywanie lotow? przeciez cale to towarzystwo juz na miejscu dawno siedzi i obmysla swoje plany. a jak Lili mowi, ze dostaja internet za darmo? nic tylko zamachy robic.

ja jeszcze awokado malemu nie dawalam... moze dzisiaj z banankiem dam wlasnie? a na obiadek dzis rybka z warzywami.

i uwagaaa!! spiworek w koncu dotarl. no czekalam 3tyg. ale faktycznie super jest :) cieplutki, milutki no i ekstra do wozka pasuje. tak wiec jesli ktoras szuka fajnego spiworka to polecam! ;)
    u nas dzis mega slonecznie, wiec spacerek obowiazkowo :)

milego dnia dziewczyny!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozka no ja codziennie tylko rybki, biale mieso bez przypraw, na sile szpinak i warzywa, na sile owoce (n igdy ich nie lubilam :/ ) ale ja w sumie zawsze taka diete zdrowa mialam zeby nie przytyc no i sie zdwowo odzywiac. ale po takim tygodniu to mam ochote pieprznac te wszystkie zdrowe rybki i zjesc tlustego hamburgera :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, Zgredzia daj znaka jak po wizycie. Ja odnośnie ciapatych wole sie nie wypowiadać
    U nas ciężka noc, mama na IP jechała bo wymioty biegunka i bol ... Okazało sie ze ma kamienie :( Jagoda co godz pobudka na jedzenie :( wszyscy mówią ze jest gruba i juz sama zaczynam w to wierzyć i sie martwić :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka mnie akurat od mięsa odrzuciło więc nie mam takiego problemu ale frytkami z maka nie gardzę. Tak samo chińczyka na wynos wciągnę czy jakąś bagietę lub inne żarcie z food tracka. Jak raz na jakiś czas sobie pozwolisz to nic się nie stanie :D
    Mój młody najbardziej szaleje po chipsach paprykowych :P

Zgredzia dawaj znać co i jak po wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:46

nowatorka, Nieukowa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka nie przeginaj, mięso bez przypraw? Toż to nie jadalne. Ja wcinam smażone normalnie, ale nie schaboszczaki w panierce tylko mięsko smażone bez tłuszczu lub grillowane a do tego warzywa na parze i sos czosnkowy z jogurtu 0%. Jeno tej diety cukrzycowej się trzymam i powiem Ci że jest mi po niej o wiele lepiej i mam więcej energii. No i chudnę a Maryśka i tak rośnie jak na drożdżach :)

nowatorka, MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolec ty juz dalej niz blizej !! a pamietam jak wczoraj jak pisalas ze jestes w ciazy, pamietam jak mialas obawy jeszcze wtedy a tu juz ktory miesiac... <3
    Anuśka wrote:
    Nowatorka nie przeginaj, mięso bez przypraw? Toż to nie jadalne.
    hehe no robie piers z kurczaka i pokrapiam tylko cytryna ale tak juz jadlam przed ciaza ;) tylko zazwyczaj w weekendy juz dieta szla spac i sie obzeralam ile wlezie, a potem od poniedzialku znowu mieso bez przypraw i rybki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 13:00

Anuśka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Maniek jak takie malutkie dzieciatko moze byc grube, no masakra, normalna jest przeciez, nie daj sobie wmowic, przeciez nie karmisz jej fastfoodami ;-) mi tesciowa zawsze mowi jaki grubiutki kotlecik, wkurza mnie to ale nie widze zeby byl jakis utyty ;-)

U nas tez wiatr glowe urywa, siedzimy w domu, a takie ladne sloneczno

A i zauwazylam ze zab sie wyrzyna u gory, juz pomalu widac, to przyczyna pobudek nocnych pewnie, mamy winowajce

Milego dnia kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 13:01

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyprawy są mega ważne ;)
    No ale jak masz taką dietę dobra to możesz sobie pozwolić.. ;)
    Ja na początku też miałam taką chętke..
    U nas temp nadal 37 ale dużo rzadkiej kupy, może przeżywa to co my, ale pcham jej picie żeby się nie odwodnila

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byłyśmy na spacerze trochę wieje ale nie ma tragedii przynajmniej o 11 teraz coraz mocniej :( nie lubie.
    Anusia będzie dobrze ważne ze juz jesteś w tym bezpiecznym czasie tak naprawdę w każdej chwili można juz Marianke wyciągać. Dotrwaj do środy jakos sprawdzaj ruchy żebyś była spokojna i dasz rade a jak sie boisz to jedz na IP i niech Was monitorują .

Zgredziu zdrówka dla Lusi i obyś Ty nic nie złapała.

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka rozumiem bez soli, ale bez przypraw? Toż to zbrodnia...

nowatorka lubi tę wiadomość

‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ