X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Nowatorska bez soli bez przypraw a zioła?

Bez niczego. czysta natura :D

ale dzisiaj weekend wiec decyzja zapadla, ide na pizze :)
    Malenq wrote:
    Haha Zgredziu ja ostatnio też za coś podobnego zwyzywałam Panią...Ale tobie można wybaczyć..w ciąży hormony, a ja to chamka jestem..
    MAMA wie?
    ja jeszcze nikogo nie wyzwalam ale nie moge sie doczekac mojego pierwszego razu :P

Zgredzia gratuluje, zazdroszcze ze juz widzialas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 18:16

Nieukowa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, Pewnie jak powiem mamie to ciśnienie mi zejdzie

A mowilam wam, że jak moja mama zaszła w wieku 21lat to zostawiła w domu list, żeby siostra przeczytała i rodzicom powiedziała bo się bała

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no to historia lubi się powtarzać... Przełam tą historie...już jesteś sama mamą....

justta lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu gratki ciesze sie ze z dzidzia ok, super ze juz widzialas serduszko, a i zeby malej tempka zeszla, masakra

Leo dzisiaj tylko jedna dzemka rano i teraz padl ciekawe czy juz nocowo i do ktorej pospi, kapalismy szybciej, bo byl juz niezle marudny i po butli o 18 30 padl, noc przed nami

Bede myslec o nocowych paaaaa i wyspijcie sie za mnie

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy ten viburcol, pisze, że to homeopatyczny czyli nie mocny, myślicie że dać go na noc ? (Po 15 dostała nurofen forte dla maluchow)..
    Jutro jak nie będzie spadał to lekarz

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka myślę że dać viburcol. Fajny suwak! Nie łam się ją mam z mama to samo...tzn tez się boje ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak możesz podać virbucol, podobno pomaga.

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratuluje :)
    Trzymam kciuki za rozmowe z mama :)

Co do virbulcolu, to bym podala.. Sprawdzisz czy dziala na was....na nas niestety nie....

Hanka juz nie wymiotuje. Kaszel z mokrego zamienil sie w suchy, ale jeszcze wydzieliny troche ma, wiec stukamy po pleckach ;)

Maz wymienil wanne. Specjalnie dla H wymienilismy...a ta sie boi, ryk taki, jakby jej sie krzywda dziala. Dzis nawet ja z nia do tej wanny weszlam i bez zmian...mam nadzieje,mze sie przyzwyczai, bo do wanienki sie nie miesci.

No i dzis kupka byla tak wielka, ze myslalam, ze jej odbyt peknie :( plakalam razem z nia. w pon. dzwonimy do szpitala dowiedziec sie co z ta wizyta i poinformowac, ze na koniec mies.wyjezdzamy na tydzien....ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 20:29

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki Beszko za szybką wizytę w szpitalu....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie chce nic spać, a to płacze a to się śmieje, twarzyczka zimna...
    Oglądam przyjaciół, a babcia siedzi z małą..

Beszko: oby Hania jak najszybciej wróciła do zdrowia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 21:14

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, nie da sie w żaden sposób przyspieszyć tego szpitala? Współczuje wam ;(

Zgredka, piękne te suwaki masz :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia no to jeszcze raz gratki

Mari ty poduchę chcesz bo moja kol z lipcowek sprzedaje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś szal pal hehe ciuchowe porzadki co oddac co sprzedać masakra jutro z Zuza jadę na ur jej przjaciolki do bawilandii

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale nie mam weny do pisania..
    Zgredko, ale fajnie. Mały człowiek się zadomowił, oby rósł zdrowy. No i zdrowia dla Łucji.

Beszko biedna Hania

U nas viburcol działa

Co u nas.. Bez zmian właściwie.. Gorączka nadal, był lekarz - osłuchowo ok. Gardło ok. Uszy tez, tyle że ma dużo woskowiny i moje pytanie - jak czyscicie uszy dzieciom. Ja do tej pory na mokro wybierałem to co jestem w stanie "siegnac" palcem.. Dostaliśmy badanie moczu na cito a jeśli jutro gorączka to także na morfologie i crp. Katar mega, kaszel i chrypa a jaka przez ta chorobę jestem siwa - szok. No i alergie ze stresu wyszły..

A no i mój walentynek kończy dziś 9m-cy.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor :)

Zgredzia- gratulacje pieknej fasolindy i pieknego suwaka! co do viburcolu to ja w homeopatie nie wierze, a wrecz uwazam to za mega oszustwo i naciaganie ludzi. kiedys mielismy wyklad na ten temat na studiach. ladna kase trzepia na wodzie z cukrem :/

w ogole ostatnio poczytalam o zelach na zabkowanie i trafilam na cos takiego jak "camilia". zastanowilo mnie to, ze w kazdym artykule nt. ząbkowania w komentarzach "mamusie" bardzo chwala ów cudo i baardzo negatywnie wypowiadaja sie na temat lidokainy w zelach na dziasla konkurencji. i sobie mysle- cos tu jest chyba na rzeczy. poczytalam o tej "camilii" i bang! homeopatia. i to droga homeopatia. skład- woda, cukier, 5% wyciagu z rumianki. a-ha. pewnie pomaga tym biednym zabkujacym dzieciaczkom tak jak glukoza na uspokojenie w szpitalu po porodzie. dlatego jestem anty i abosolutnie nie chce przyczyniac sie do napedzania tego biznesu.

Dziewczyny- to ten śpiworek- http://allegro.pl/spiwor-spiworek-3w1-wozka-elodie-uniwersalny-105cm-i5726037181.html

ja mam jasnoszary. wyglada naprawde porzadnie, a jak sie bedzie spisywal to sie okaze. dzisiaj na te urywajace glowe wiatry byl super :) ale ostrzegam przed dluga dostawa- chyba, ze cos im sie zmienilo i maja juz wiecej tych spiworkow. najlepiej najpierw do nich napisac.

Maly dzisiaj wytarmoszony przez dziadkow zasnal szybciutko. ja sie tez zaraz zbieram do łóżencja.

spokojnej nocki wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, duzo zdrowka dla Patryka, duzo!!!

Wróżka, fajny ten śpiworek, ale zdecydowanie za droga impreza jak dla mnie. Poszukam innego.

Dobrej i spokojnej nocy.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi wszystkiego naj dla Patryka:)przede wszystkim duzo zdrowka!!!

Zgredka nie pekaj!ja cie przebije zaliczylam wpadke w wieku 18 lat to dopiero bylo wyzwanie powiedziec rodzicom;)a im dluzej zwlekasz tym bedzie ciezej powiedziec;)

Dobrej nocki:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: to ja glupieje, myslalam że Leo to Twój pierwszy dziec, zresztą mam 30 lat więc już mogę sama pić własne piwo..

Tym niebieskm suwakiem zaklinam płeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 22:35

WróżkaZielona, Krokodylica, MANIEK, justta lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh bede pewnie w mniejszosci ale wlasnie dlatego musze to napisac...
    mi szkoda tych ludzi, uchodzcow znaczy. Wlasnie przede wszystkim dlatego, ze teraz sie na nich glownie nienawisc skoncentruje choc oni nie maja z zamachami nic wspolnego :/. Uchodzcy z Syrii wlasnie przed tymi ludzmi uciekaja. Oczywiscie ze miedzy uchodzcami mogli byc zamachowcy ale te zamachy by sie odbyly tak czy siak bo na miejscu jest wystarczajaco duzo osob przychylnych IS. Przeciez zamachy bywaly zanim jeszcze zaczely sie te cale wedrowki.
    Problemem nie jest przyjmowanie uchodzcow ale przyjmowanie ich bez zastynowienia, bez kontroli :/.
    wiecie, ja nie jestem jakos bardzo wierzaca i nie uwazam siebie za przykladna katoliczke/chrzescijanke ale kurcze jednak uwazam ze ludziom trzeba pomagac, zwlaszcza jesli uciekaja przed wojna bo wojna to straszna rzecz.
    Mnie przerazaja nawet nie tak bardzo te zamachy co nienawisc ludzka...
    wiem, ze oni sa bardzo odmienni kulturowo i mentalnie ale niepotrafie powiedziec "a niech zdychaj/tona/wracaja skad przyszli....
    Jest mi przykro bo teraz taki zwykly Turek czy inny czlowiek o ciemnej karnacji ktory mieszka sobie spokojnie na przyklad w Polsce, pracuje i placi podatki bedzie bal sie wyjsc na ulice zeby nei dostac w morde albo co najmniej nie zostac obrazonym.

zgredka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    Zuzia wyjątkowo jeszcze śpi a ja nie mogę. :/
    Mój organizm nauczył się budzić o 6 i koniec.

Zgredka gratulacje.
    Kurcze mam nadzieję że mój mąż będzie chciał jeszcze drugie dziecko. :(

Konwalia 100 latek dla Patryka!

‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ