Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hi,
Mamusie starszych dzieciateczek niz moga Ania: jakie zabawki interaktywne edukacyjne polecacie? Takie aby sie za szybko nie nudziły, aby dziecko miało co odkrywać i sie uczyć?
W Smyku sa wyprzedaże i zastanawiam sie co kupić na Mikołaja i święta?
Mamy juz siostrzyczkę szczeniaczka uczniaczka, z której jestem bardzo zadowolona i hula kule, która mnie denerwuje i drugi raz bym nie kupiła. Zastanawiam sie nad garnuszkiem http://www.smyk.com/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-zabawka-interaktywna,p1044878705,zabawki-gry-dla-dzieci-p , nad bębenkiem http://www.smyk.com/fisher-price-muzyczny-bebenek-2w1,p1113264215,zabawki-gry-dla-dzieci-p , i padem http://www.smyk.com/smily-play-edukacyjny-pad-malucha,p1101718625,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Proszę o pomoc
Miłej niedzieli -
nick nieaktualnyLara nie wypowiem się bo Kosie nudzi wszystko, każda zabawka to 5min, tak samo bawi się spinaczami do bielizny,łyżkami czy garnkami....jedynie drewnianych klocków bum dokupiła...
Dzień dobry
kotka może nie jesteś w mniejszości, ale co powiesz o tym że Oni sami wyrzucają dzieci z łodzi, że gwałcą co popadnie i nie chcą się uczyć języków ani asymilować...Pan z budki z kebabami nie potrzebował wielkiej emigracji aby przyjechać do innego kraju, nauczyć się języka i otworzyć biznes, on nie przyjechał po socjal.... A ta rzesza zwierząt i bydlakow już tak... Jeden z zamachowcow miał 15lat, więc qrwa mac niech nadal za dupe i za serce żal ściska idiotom że to dzieci i kobiety, że trzeba pomóc....
Wczoraj męża zapytałam co by wybrał śmierć czy przyjęcie islamu? Oczywiście że śmierć i ja tak samo...Anuśka, Krokodylica, justta, Summerka lubią tę wiadomość
-
Gdyby tak walczyli o swoją niepodległość jak walczą miedzy sobą w ośrodkach dla uchodźców to juz by żyli w wolnym państwie. Rozumiem, ze kobiety i dzieci moga uciekać, ale nie młodzi, zdrowi mężczyźni.
Nasi dziadkowie, pradziadkowie potrafili walczyć o swój kraj, a ciapate? Nie! Bo maja wszystko w duszy i idą tam gdzie dostaną kasę i nic robić nie musza. Dodatkowo jak pisała Malenq (przeczytałam post tego kolesia na fb) nie maja potrzeby uczyć sie języka, zdobywać doświadczenia w kursach itd. Gwałcą sie miedzy sobą. Tutaj nie ma sie nad kim litować.Anuśka lubi tę wiadomość
-
Lara tez nie pomoge szczerze mowiac Leo najlepiej bawi sie tak jak Malenq napisala klamerki, garnki, lyzki drewniane, gazety, butelki plastikowe, folie, pedzle silikonowe itd itd my malo co kupujemy praktycznie to co mamy to prezenty od rodziny i przyjaciol;)
Malenq a chowasz Kosi zabawki?u nas co tydzien "nowe" ze skrzyni wyciagam nawet dziala:)chodz to i tak zabawa na kilka minut
Na swieta babcia chce kypic autko do jedzenia a my myslelismy o zwyklym baku;)zgredka lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Hej, Zgredziu zycze niebieskiej fasolki
Lili to faktycznie wyzwanie było ...i rzeczywiście była burza z piorunami gdy powiedziałaś o ciazy ?
Beszko jej jak mi Was szkoda dziewczyny. Oby ten szpital szybko był i pomógł Wam bo to straszne ze niunia tak cierpi.Maniek
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem zdania jak Kotka, ale nie chciałam się wczoraj wypowiadać..
Moja z rana ma 37,8 poszedł czopek ale zaraz potem kupa wodnista, więc nie wiadomo. Jutro chyba do pracy nie pójdę, co za lipa. A jak w ogóle bierze się wolne na dziecko chore?
A w ogóle te zabawki że smyka to maja horrendalne ceny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 08:31
-
Hej
Zgredka dzwonisz i mówisz że masz dziecko chore i przysługuje Ci urlop na żądanie
Beszko zdrówka dla Hani. Ale się biedactwo męczy...
Konwi najlepszego dla Patryka
Kotka ja się po części z Tobą zgadzam, ale tylko w jakichś 15-20% bo tylu jest potrzebujących faktycznie schronienia. No i wiadomo, że jak widzę matkę z małymi dziećmi w potrzebie to bym jej nieba uchyliła. Ale tu mamy 80% młodych mężczyzn, którzy nie wyglądają na ubogich i tych to bym ekspresem odsyłała skąd przyleźli. Zwłaszcza, że oni wcale nie kryją że krzywdzenie naszych obywateli (niewiernych) to dla nich zaszczytNo i boli mnie to że PL przyjmuje ciapatych, którzy po 2 miesiącach uciekają do Niemiec po socjal, a nie może sprowadzić polaków, którzy utknęli w Donbasie
Mam wrażenie że nasz kraj nie ma własnej godności tylko "liże dupę" UE
Ohhhhh..... To się uzewnętrzniłam
W kwestii zabawek to ja wiem co dzieciaki lubią najbardziejSmatrfony i tablety
Tylko nie te zabawkowe ale normalne. Najlepsza zabaweczka ever
A teraz pytanie za 100punktów. Co zrobić z przeziębieniem? Mleko z miodem nie działaMacie jakieś sposoby? Bo ja już wymiękam... Nie dość że mam duszności od tego wielowodzia to jeszcze zatkany nos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 08:36
Malenq, LaRa lubią tę wiadomość
-
Hehe Zgredka, tak, bierze się wolne na dzieci. Musisz iść do lekarza i wziąć zwolnienie lub jeśli nie chcesz zadzwoń do pracy i powiedz ze chcesz wziąć dzień opieki na dziecko. W roku masz dwa dodatkowe dni opieki bez względu na to czy masz jedno dziecko czy troje. Zdrowia.
Mam takie samo zdanie jak kotka i Zgredka. Nawet mężowi wczoraj mówiłam ze szkoda mi ich, bo nie wszyscy są tacy sami.. No i żal mi tych którzy wcześniej przyjechali i teraz przeżywają trudne chwile.. U mnie na wsi żyje b. dużo azjatow i gdyby to ich dotyczyło to smutne by było..
U nas bez zmian, chyba znowu gorączkano i ma takie brzydkie zmiany na twarzy.. Wyniki moczu ok. Wczoraj po 20 dzwonił lekarz ze szpitala ze ok. Jutro krew.
Miłego dnia
Edit :
U nas sprawdza się taki domek trzy strony, na każdej coś innego. Fortepian z melodyjkami, zwierzątkami, kolorami, leczeniem. Druga to zegar, piłeczki, okienko itd. Trzecia to huśtawka. Super jest z vitech.
Bęben jest ok.
Anuska a czosnek? To naturalny antybiotyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 08:48
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuska u mnie swiezo wycisniety sok z cytryny pilam np. Pierwszego dnia 1/2 cytryny drugiego dnia 1 cytrynke az dojdziesz do 5 dni i od 5 redukujesz po 1/2 az dojdziesz w 10 dniu do 1/2cytrynki mozesz zmiejszyc ilosc np nie pol tylko 1/4jesli to bedzie dla ciebie za duzo i za kwasno mi pomagalo;)
Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Anuska, sok malinowy, czosnek, cytryna, miód i łóżko.
My jedziemy na basen, mała padła i zaraz będzie sie musiała obudzić ech
Lili, najlepszego dla LeoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:13
Lili83, Anuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Sto lat dla Leo i Patrysia :*
Co do tematu uchodźców jestem zdania jak Anuska. I na tym zakończę.
Zgredzia trzymam kciuki za zaklinanie płci i rozmowę z mama
Co do zabawek Zośka upodobala sobie sowe z fp ta świecąca ale chyba każde dziecko woli cos innego szczeniaczek został olany no nie licząc Sophie to jest szał od początku
Wróżka fajny tez spiworek szkoda ze nie jest bardziej kolorowy
Hallo Młoda Dama! Odezwij się
No tylea Anuska zdrówka! I Łucji i Patrykowi i Hani rzecz jasna
U nas lejeZosia śpi a mój cos drukuje od godziny...niedziela pracująca
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:38
Lili83, Anuśka lubią tę wiadomość
-
No Kroko mega dużo sił i cierpliwości do teściowej!
a moja zapisała się na uniwersytet 3 wieku a taka niby zajęta i nigdy nie ma czasu nas odwiedzić
A Kroko ty jesteś jak mój tylko płci żeńskiej nawet teksty macie te same! O losieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Anuska mi pomagał syrop prenalen.
Cytryna nie zadziała bo nie przełknęAż mam odruch wymiotny. Za to sok malinowy mam własnej roboty i już go odpalam
Dzięki dziewczynyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
A Anuska wydaje mi się ze do ssania tantum verde można stosować i na pewno ten spray ibuprom do nosa
A i przypomniało mi się LARA jak Anuska mówi moja Zośka tez ciągle albo łapie mój tel albo pilot od tv wiec teraz ma swój pilot z Fp non stop gra bo namiętnie wciska guzikiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:16
Anuśka lubi tę wiadomość