X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari czy wysypka jest tylko na buzi?
    Gdyby to była skaza była by wszędzie.
    Na buzi to zwykle uczulenie kontaktowe.
    Mojej wyskoczylo np raz po perfumach teściowej co mi pisalyscie tutaj.

A drugi raz uczulil ją mój balsam do ciała.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie buzia i szyjka i strasznie swędzi, njapierw była kaszka jakieś dwa tygodnie temu a przed wczoraj pojawil się rumień na tej kaszce i wczoraj nasilenie i zaczęło swedzieć... A czytałam że skaza najpierw wyskakuje tylko na buzi nie wiem zobaczę jeszcze dwa dni i jak nie zejdzie to pójdę do lekarza... A czym jej to mogę smarować by tak nie swedzialo. Póki co nawilżam bo to uczulenie strasznie suche jest

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się przed praca.
    Anuśka dużo zdrowka.
    LaRa Kroko mam nadzieję że głowa już nie boli.

Arienna ja bym poszła od razu do lekarza bo może ta wysypke właśnie trzeba zasuszyc a nie nawilzyc, zależy z jakiego powodu jest, po comacie się męczyć, lec do lekarza na pewno dostaniesz jakąś maść.

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że dziś lekarz od 12 (a drugi w przychodni na urlopie) a my na 12 idziemy na ślub siostry mojego męża :( a na pogotowiu mi jej nie przyjmą bo wysypka nie jest stanem zagrożenia życia

zaraz małż wstanie to go wyślę do apteki może one coś poradzą

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się przed praca.
    Anuśka dużo zdrowka.
    LaRa Kroko mam nadzieję że głowa już nie boli.

Arienna ja bym poszła od razu do lekarza bo może ta wysypke właśnie trzeba zasuszyc a nie nawilzyc, zależy z jakiego powodu jest, po comacie się męczyć, lec do lekarza na pewno dostaniesz jakąś maść.

Ana czemu Ty jeszcze pracujesz? Co to za polityka paskudna? o.O

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, podejrzewam ze tam gdzie Anuska mieszka, jak i w No SE UK itp., zwolnien na ciaze nie daja. Musi byc powod i to cos konkretnego...

Dzien dobry...

U nas leje kolejny tydzien....jz mam dosc.

Maz dzis w domu i mnie wkurza od rana, grrrrrr plan dnia psuje.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Anuska, podejrzewam ze tam gdzie Anuska mieszka, jak i w No SE UK itp., zwolnien na ciaze nie daja. Musi byc powod i to cos konkretnego...

Dzien dobry...

U nas leje kolejny tydzien....jz mam dosc.

Maz dzis w domu i mnie wkurza od rana, grrrrrr plan dnia psuje.

Kurczę ja myślałam że taka historia z poronieniami to jest konkretny powód o.O

Może jednak nie będę aż tak narzekać na PL :)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za wczesnie pochwalilam bobotic, że pomógł, wczoraj wieczorem znowu wrzask i histeria... napinanie się do czerwoności i baki...ciagle chciała na cyca a jak zaczynała ssać to bąk i wrzask i tak w kółko... w końcu w desperacji dlaiśmy jej mm... i ucichła..może jej się szybko zapełnił brzuszek (100ml w dwie minutki potrafi wciagnąć) i gazy przecisnęło to mleczko? już sama nie wiem... wszędzie w poradnikach piszą, ze dziecko powinno jesc przy kolkach częściej w małych ilościach... po butli juz była cisza... ale po pół godzinie i tak wisiała na cycku...już głupieje, sama nie wiem, co robić...

Co do uchodzców, ataków, ja jestem za tym, żeby muzułamnie i uchodzcy sobie poszli w swoje rejony, tam gdzie króluje ich religia a nam niech dadzą spokój. Oni nie potrafią sie asymilować/ dopasować, stawiają tylko wymagania i sieją zamęt. Jak Merkel bedzie dalej prowadzić taką politykę to wszędzie będą nam serwować ataki i będą dążyć do tego żeby islam rządził Europą.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, Ari a na wizytę domowa przed 12 lekarz nie przyjmuje? Ja jak byłam raz z Jagoda i pediatry juz nie było to przyjęła mnie lekarz rodzinny i zbadała mała, moze tez spróbuj. Zadzwoń zapytaj moze cos poradzą przed 12 bo szkoda sie tak męczyć, ewentualnie umów sie po 12 np na 14 i na chwile sie urwiecie do doktora.

Ok Beszko niezazdroszcze pogody:( u mnie jeszcze nie pada ale ciemno i zimno jest.
    Psotka mi lekarz przepisał antykoncepcję w tabletkach i nawet wykupiłam po czym maz stwierdził ze bez sensu łykać teraz tabletki jak za kilka miesiecy będziemy znów rozpoczynać starania a ze teraz trochę to trwało to doszłam do wniosku ze nie bede brać i prezerwatywy wystarcza ... A jak wpadniemy to nie powiem ze sie zmartwię :) ps Psotka miałaś wrzucić zdjęcie Dominika hmm.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek chyba tak zrobimy... Wyrwiemy się po obiedzie na chwilę

MANIEK lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ale mleko mm jest ciężkostrawne wiec raczej Madzia by nie ucichła gdyby kolki były - tak mi sie wydsje. Natomiast dzieci boli brzuszek gdy sa głodne, moja Jagoda tez jak sie budzi to nogi w gorze napina sie i wierci potem przy cycu chwile narudzi az sie zassie i dopiero sie uspokaja. Wiec moze to nie kolka tylko głód. Moja jak baki robi to tez tak sie napina az jest cała czerwona.
    Jak masz pokarm to nie dawaj mm bo szkoda żebyś straciła no i moze Madzia sie wycwanila i nie chce cyca bo z butelki łatwiej leci i pręży sie przy cycu ze złości ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Jestem u rodzicow i mam ograniczone mozliwosci pisania.

Ari, u nas tak było, potem na całym ciałku, ale okazało sie, ze to od oliwki, która posmarowana była dwa razy na brzuszku i rozniosła wszędzie...poobserwuj, moze zejdzie.

Blondik, niestety, większość środków nie działa, trzeba przeczekać (jesli to kolka);(

Co do uchodźców mam takie zdanie jak Blondik, jestem za pomaganiem, etc., żak mi kobiet i dzieci, ale ponieważ zweryfikować kto jest uchodźca, a kto terrorysta sie nie da (juz widzę jaknpikskie służby sie do tego zabierają), to jesli mambwubierac, wybieram bezpieczeństwo swoje i swoich dzieci i nie zgadzam sie na ich przyjmowanie.
    A Merkel wg mnie sie skompromitowała, najpierw "zaprasza" imigrantów, a potem zamykają granice, bo nie mogą sobie poradzić z ilością ..,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zosia dziś spała prawie do 8 :) na 13:30 mamy szczepienie ale noe wiem czy będzie bo jest kaszelek i katarek ale bez gorączki...zobaczymy . Mam nowy tel i nie umiem go obsługiwać :/ Ari Blondik współczuje kłopotów z maluchami :( pogoda tez do bani! Co do uchodźców to lukaszenko raz coś mądrego powiedział ze niepotrzebnie inni się wpieprzyli z wojskami do Afganistanu i Iraku itd gdzie zginęło mnóstwo niewinnych to teraz Europa ma terrorystów których sama ściągnęła i którzy bedą się mścić. A usypianie Zosi to jazda jest jak tylko ja położę to ta się kula po całym łożku bo do perfekcji opanowała przewroty i podnoszenie pupy ale do raczkowania jeszcze trochę...miłego i spokojnego dnia życzę. A summerka dobrze zes u rodziców odpoczniesz trochę :) no i o tych perfumach Kroko dobrze gadasz moja teściowa wczoraj wpadła to jakby pół drogerii przyjechało aż mnie odrzuciło bo ja prawie w ogóle nie używam perfum . Beszko a ja zazdroszczę małża w domu...mój dopiero w po wieczorem przyjedzie ... A Malenq co tak zamilkła ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:26

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wczoraj usnęłam o 21:30 z takim bólem głowy, że az mi oko pulsowało, masakra, nie wiem co to było. Dzis juz zostało tylko "ćmienie". Mam nadzieje, ze taki bol juz nie wróci bo nie mogłam sie Ania zająć :(
    Mała właśnie padła, w domu, a ja podchodzę do napisania posta juz drugi raz heh
    Ari, ja bym ta wysypkę skonsultowała z lekarzem, bo rzeczywiście nie wiadomo co z tym robić, czy nawilżać czy wysuszyć, wogole dowiedzieć sie skąd to sie wzięło ?
    Smoku, u mnie z wieczorńym zasypianiem jest teraz to samo, z plecków siup na brzuszek i uśmiech od ucha do ucha. Odkąd zaczęła sie na luzie przewracać to sie boje ja zostawić na chwilkę sama. Choc dzis rozłożyłam puzzle na podłodze (na panelach) o dosyc dużym zasięgu i co? Tak działała ze przewracając sie wypadła z puzzli i uderzyła główka o podłogę. OMG co ja przeżyłam! Zaraz przytuliłam i było juz ok, wiec chyba nie bolało za bardzo.
    Wszystkim zycze zdrowka
    Trzymam kciuki za Mari i kłusie :*
    Mona, odezwij sie!
    Pati, Cati, co u Ashy?

Jak Łucja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:41

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku zamilkłam bo sama z małą zostałam do środy.... Dzisiaj pół nocy nie spała, tylko był płacz, z rana maruda.. Ech ciężki, wróciłysmy z porannego 30min spaceru, teraz śpi i ja zamierzam się zdrzemnąć, zatem dobranoc
    Powodzenia na szczepieniu.
    Chorowitkom zdrówka
    Blondik mm jest naprawdę ciezkostrawne, więc lepiej częściej cyca podawać...i masować brzuszek modląc się aby już to wszystko minęło, ale minie zobaczysz...

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde laski jak ja Wam współczuje tych trudnych nocek nawet nie umiem sobie wyobrazic jak bardzo jesteście zmęczone :( noe dziękuje za powodzenie ;) spadam powoli się przygotować :/ paaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:08

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i milego dnia zyczymy

U nas po staremu

Zdrówka wszystkim

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ari ta wysypka to może być np. Łzs i wtedy wysuszyć trzeba, jeśli AZS to nawilzac, lepiej skonsultować..

Beszko współczuję pogody, szwagier mówił ze od dwóch tyg. Wczoraj był dzień bez deszczu.. Jak Hania.

Blondik, jeszcze możesz spróbować delikol, to enzym trawienia laktozy. Czasem pomaga, jeśli w tym problem. Przy Tymku bardzo nam pomógł.

Byłam z Patrykiem na badaniach, czekam na telefon od lekarza jak wyniki. Kocham to w prywatnej opiece, że łaski nie robią. Potrzebuje lekarza dzwonie i przyjeżdża, potrzebuje badań, jadę i robie.

Najlepszego Leo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:51

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, powodzenia na szczepieniu.

Czy wasze maluchy tez nie potrafia sie same bawić?
    Aha i odkąd nóżki zostały na tyle odkryte, ze wie ze sie na nich staje, to ciagle sie pręży. Nawet przy wkładaniu do wózka. U was tez?

Od dzis w biedrze zabawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:57

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ma jedna nozke krotsza od drugiej :(
    Ledwo to widac ale napewno tak jest bo zauwazlismy to z mezem niezaleznie od siebie.
    :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ