Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie buzia i szyjka i strasznie swędzi, njapierw była kaszka jakieś dwa tygodnie temu a przed wczoraj pojawil się rumień na tej kaszce i wczoraj nasilenie i zaczęło swedzieć... A czytałam że skaza najpierw wyskakuje tylko na buzi nie wiem zobaczę jeszcze dwa dni i jak nie zejdzie to pójdę do lekarza... A czym jej to mogę smarować by tak nie swedzialo. Póki co nawilżam bo to uczulenie strasznie suche jest
-
Cześć dziewczyny, witam się przed praca.
Anuśka dużo zdrowka.
LaRa Kroko mam nadzieję że głowa już nie boli.
Arienna ja bym poszła od razu do lekarza bo może ta wysypke właśnie trzeba zasuszyc a nie nawilzyc, zależy z jakiego powodu jest, po comacie się męczyć, lec do lekarza na pewno dostaniesz jakąś maść.Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Problem w tym że dziś lekarz od 12 (a drugi w przychodni na urlopie) a my na 12 idziemy na ślub siostry mojego męża
a na pogotowiu mi jej nie przyjmą bo wysypka nie jest stanem zagrożenia życia
zaraz małż wstanie to go wyślę do apteki może one coś poradzą -
Anastazjaaa wrote:Cześć dziewczyny, witam się przed praca.
Anuśka dużo zdrowka.
LaRa Kroko mam nadzieję że głowa już nie boli.
Arienna ja bym poszła od razu do lekarza bo może ta wysypke właśnie trzeba zasuszyc a nie nawilzyc, zależy z jakiego powodu jest, po comacie się męczyć, lec do lekarza na pewno dostaniesz jakąś maść.
Ana czemu Ty jeszcze pracujesz? Co to za polityka paskudna? -
Anuska, podejrzewam ze tam gdzie Anuska mieszka, jak i w No SE UK itp., zwolnien na ciaze nie daja. Musi byc powod i to cos konkretnego...
Dzien dobry...
U nas leje kolejny tydzien....jz mam dosc.
Maz dzis w domu i mnie wkurza od rana, grrrrrr plan dnia psuje. -
beszka wrote:Anuska, podejrzewam ze tam gdzie Anuska mieszka, jak i w No SE UK itp., zwolnien na ciaze nie daja. Musi byc powod i to cos konkretnego...
Dzien dobry...
U nas leje kolejny tydzien....jz mam dosc.
Maz dzis w domu i mnie wkurza od rana, grrrrrr plan dnia psuje.
Kurczę ja myślałam że taka historia z poronieniami to jest konkretny powód
Może jednak nie będę aż tak narzekać na PL
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Chyba za wczesnie pochwalilam bobotic, że pomógł, wczoraj wieczorem znowu wrzask i histeria... napinanie się do czerwoności i baki...ciagle chciała na cyca a jak zaczynała ssać to bąk i wrzask i tak w kółko... w końcu w desperacji dlaiśmy jej mm... i ucichła..może jej się szybko zapełnił brzuszek (100ml w dwie minutki potrafi wciagnąć) i gazy przecisnęło to mleczko? już sama nie wiem... wszędzie w poradnikach piszą, ze dziecko powinno jesc przy kolkach częściej w małych ilościach... po butli juz była cisza... ale po pół godzinie i tak wisiała na cycku...już głupieje, sama nie wiem, co robić...
Co do uchodzców, ataków, ja jestem za tym, żeby muzułamnie i uchodzcy sobie poszli w swoje rejony, tam gdzie króluje ich religia a nam niech dadzą spokój. Oni nie potrafią sie asymilować/ dopasować, stawiają tylko wymagania i sieją zamęt. Jak Merkel bedzie dalej prowadzić taką politykę to wszędzie będą nam serwować ataki i będą dążyć do tego żeby islam rządził Europą.
-
Hejo, Ari a na wizytę domowa przed 12 lekarz nie przyjmuje? Ja jak byłam raz z Jagoda i pediatry juz nie było to przyjęła mnie lekarz rodzinny i zbadała mała, moze tez spróbuj. Zadzwoń zapytaj moze cos poradzą przed 12 bo szkoda sie tak męczyć, ewentualnie umów sie po 12 np na 14 i na chwile sie urwiecie do doktora.
Ok Beszko niezazdroszcze pogody:( u mnie jeszcze nie pada ale ciemno i zimno jest.
Psotka mi lekarz przepisał antykoncepcję w tabletkach i nawet wykupiłam po czym maz stwierdził ze bez sensu łykać teraz tabletki jak za kilka miesiecy będziemy znów rozpoczynać starania a ze teraz trochę to trwało to doszłam do wniosku ze nie bede brać i prezerwatywy wystarcza ... A jak wpadniemy to nie powiem ze sie zmartwięps Psotka miałaś wrzucić zdjęcie Dominika hmm.
Maniek
-
Blondik ale mleko mm jest ciężkostrawne wiec raczej Madzia by nie ucichła gdyby kolki były - tak mi sie wydsje. Natomiast dzieci boli brzuszek gdy sa głodne, moja Jagoda tez jak sie budzi to nogi w gorze napina sie i wierci potem przy cycu chwile narudzi az sie zassie i dopiero sie uspokaja. Wiec moze to nie kolka tylko głód. Moja jak baki robi to tez tak sie napina az jest cała czerwona.
Jak masz pokarm to nie dawaj mm bo szkoda żebyś straciła no i moze Madzia sie wycwanila i nie chce cyca bo z butelki łatwiej leci i pręży sie przy cycu ze złości ?Maniek
-
Cześć dziewczynki,
Jestem u rodzicow i mam ograniczone mozliwosci pisania.
Ari, u nas tak było, potem na całym ciałku, ale okazało sie, ze to od oliwki, która posmarowana była dwa razy na brzuszku i rozniosła wszędzie...poobserwuj, moze zejdzie.
Blondik, niestety, większość środków nie działa, trzeba przeczekać (jesli to kolka);(
Co do uchodźców mam takie zdanie jak Blondik, jestem za pomaganiem, etc., żak mi kobiet i dzieci, ale ponieważ zweryfikować kto jest uchodźca, a kto terrorysta sie nie da (juz widzę jaknpikskie służby sie do tego zabierają), to jesli mambwubierac, wybieram bezpieczeństwo swoje i swoich dzieci i nie zgadzam sie na ich przyjmowanie.
A Merkel wg mnie sie skompromitowała, najpierw "zaprasza" imigrantów, a potem zamykają granice, bo nie mogą sobie poradzić z ilością .., -
Dzień dobry. Zosia dziś spała prawie do 8
na 13:30 mamy szczepienie ale noe wiem czy będzie bo jest kaszelek i katarek ale bez gorączki...zobaczymy . Mam nowy tel i nie umiem go obsługiwać
Ari Blondik współczuje kłopotów z maluchami
pogoda tez do bani! Co do uchodźców to lukaszenko raz coś mądrego powiedział ze niepotrzebnie inni się wpieprzyli z wojskami do Afganistanu i Iraku itd gdzie zginęło mnóstwo niewinnych to teraz Europa ma terrorystów których sama ściągnęła i którzy bedą się mścić. A usypianie Zosi to jazda jest jak tylko ja położę to ta się kula po całym łożku bo do perfekcji opanowała przewroty i podnoszenie pupy ale do raczkowania jeszcze trochę...miłego i spokojnego dnia życzę. A summerka dobrze zes u rodziców odpoczniesz trochę
no i o tych perfumach Kroko dobrze gadasz moja teściowa wczoraj wpadła to jakby pół drogerii przyjechało aż mnie odrzuciło bo ja prawie w ogóle nie używam perfum . Beszko a ja zazdroszczę małża w domu...mój dopiero w po wieczorem przyjedzie ... A Malenq co tak zamilkła ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:26
-
Hej,
Wczoraj usnęłam o 21:30 z takim bólem głowy, że az mi oko pulsowało, masakra, nie wiem co to było. Dzis juz zostało tylko "ćmienie". Mam nadzieje, ze taki bol juz nie wróci bo nie mogłam sie Ania zająć
Mała właśnie padła, w domu, a ja podchodzę do napisania posta juz drugi raz heh
Ari, ja bym ta wysypkę skonsultowała z lekarzem, bo rzeczywiście nie wiadomo co z tym robić, czy nawilżać czy wysuszyć, wogole dowiedzieć sie skąd to sie wzięło ?
Smoku, u mnie z wieczorńym zasypianiem jest teraz to samo, z plecków siup na brzuszek i uśmiech od ucha do ucha. Odkąd zaczęła sie na luzie przewracać to sie boje ja zostawić na chwilkę sama. Choc dzis rozłożyłam puzzle na podłodze (na panelach) o dosyc dużym zasięgu i co? Tak działała ze przewracając sie wypadła z puzzli i uderzyła główka o podłogę. OMG co ja przeżyłam! Zaraz przytuliłam i było juz ok, wiec chyba nie bolało za bardzo.
Wszystkim zycze zdrowka
Trzymam kciuki za Mari i kłusie :*
Mona, odezwij sie!
Pati, Cati, co u Ashy?
Jak Łucja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:41
-
nick nieaktualnySmoku zamilkłam bo sama z małą zostałam do środy.... Dzisiaj pół nocy nie spała, tylko był płacz, z rana maruda.. Ech ciężki, wróciłysmy z porannego 30min spaceru, teraz śpi i ja zamierzam się zdrzemnąć, zatem dobranoc
Powodzenia na szczepieniu.
Chorowitkom zdrówka
Blondik mm jest naprawdę ciezkostrawne, więc lepiej częściej cyca podawać...i masować brzuszek modląc się aby już to wszystko minęło, ale minie zobaczysz... -
Cześć,
Ari ta wysypka to może być np. Łzs i wtedy wysuszyć trzeba, jeśli AZS to nawilzac, lepiej skonsultować..
Beszko współczuję pogody, szwagier mówił ze od dwóch tyg. Wczoraj był dzień bez deszczu.. Jak Hania.
Blondik, jeszcze możesz spróbować delikol, to enzym trawienia laktozy. Czasem pomaga, jeśli w tym problem. Przy Tymku bardzo nam pomógł.
Byłam z Patrykiem na badaniach, czekam na telefon od lekarza jak wyniki. Kocham to w prywatnej opiece, że łaski nie robią. Potrzebuje lekarza dzwonie i przyjeżdża, potrzebuje badań, jadę i robie.
Najlepszego LeoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:51
-
Smoku, powodzenia na szczepieniu.
Czy wasze maluchy tez nie potrafia sie same bawić?
Aha i odkąd nóżki zostały na tyle odkryte, ze wie ze sie na nich staje, to ciagle sie pręży. Nawet przy wkładaniu do wózka. U was tez?
Od dzis w biedrze zabawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:57