X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy usmiech taki do mnie byl jak mial miesiac i tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik luuuuuuzzzz Madzia najedzona ? Najedzona ! Zdrowa? Zdrowa! To najważniejsze, daj jej spokój z tym uśmiechem i patrzeniem widocznie tak jej teraz wygodnie. Ty sie uśmiechasz zawsze? Daj jej czas każde dziecko inne jest i robi te same czynności w rożnym czasie. Bedzie sie do Ciebie uśmiechać i gugac potem gaworzyć i piszczeć tylko daj jej trochę czasu. Spokojnie. Moja zaczęła sie śmiać gdy miała 2-2,5 miesiąca. Teraz zaczęła chwytać sama zabawki i smoczek który ciagle wyjmuje z buzi a potem płacze ( wieczorem) i przekręca sie na boki z tym ze na prawy chętniej i cześciej i widzę ze chce na brzuch ale jeszcze jej nie wychodzi a juz ma 4 miesiące.

Malenq ja bym chciała wiedzieć kto był moim Mikołajem w ubiegłym roku.

Dama zdrówka zycze, z tego co piszesz to brzmi poważnie wiec nie wychodź bez skierowana od tej lekarki.

Mona_M, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka szkoda, nie jesteśmy zamknięta grupa, poza tym dołączyłaś do nas i jesteś członkiem, zastanów się...

justta, Ewik lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Powiedzmy mała znów wstała o 3 i wiercili się do 5 może 6 nie pamietam bo nieprzytomna byłam ;) teraz próbuje ja uśpić ale kiepsko nam idzie ;) dobrze ze ojciec dzis wraca
    Nowatorka super wieści :) gratuluje! Tez bym chciała takiego gina ;)
    Lara ehhh spacer? :/ oby Ania nauczyła się drzemać w domu.
    Niewyspanym współczuje!
    Konwi jak sytuacja? W domu i zagrodzie ? Jakby mój szef powiedział ;)
    Młoda uważaj na siebie i zdrowia. Chociaż mi te się ostatnio zdarzyło ze talerz mi spadł na łeb o rozciął rękę a noe głowę na szczęście !
    Beszka Zgredzia jak i Was?
    Anna pobudka ;) niech szybko minie ci w pracy :)
    Miłego dnia
    Blondik jesteś najlepsza mama dla Madzi i kropka! A nadgorliwa? Tak trochę jesteś ale każda z nas miała lub ma taki etap bo się martwisz czy wszystko ok...postaraj się wyluzować o dawaj butle! Zośka prawie od początku na butli dla mnie Kp to był koszmar może za bardzo chciałam może za szybko się poddałam ale nieważne ważne ze Zosia szczęśliwa i najedzona i ja tez :)
    Malenq niestety nie wezmę udziału w zabawie głupio mi ale wiem ze nie będę miała jak wysłać prezentu...stary w delegacji mama w pracy a na poczte mam 8 km sama z mała noe pojadę bo ona noe lubi jazdy..nie ze się tłumacze ale chciałam poinformować i przeprosić ze zawalilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:57

justta, Summerka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze pod po postem ale pyt mam czym myjecie zeby ? Kupiłam pastę chicco po 6m ale chciałam się poradzić :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, witam sie w trybie zombie... Maly ma katar. Zatkany nosek w nocy = pobudki co 30min i wojna z odciagaczem o gluta...

Wczoraj bylismy na sesji foto swiatecznej, ciekawe jak maly wyjdzie. Dziadki dostana foto na mikolajki :)

Blondik zrelaksuj sie. Madzia jest w najlepszych rekach, czyli mamusinych, twoich ;)
    Radek usmiechnal sie pierwszy raz swiadomie jak mial 7-8tygodni. A wzrok takie malichy maja ciagle kiepsciutki, wiec malo co przyciaga ich uwage, no moze cyc i ksiazeczki kontrastowe :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a nakopał Ci ktoś kiedyś do Twojej chudej dupki?? wyluzuj mówi Ci to nadworna panikara :P
    Tak na pocieszenie to powiem Ci że moja Zuza guży i uśmiecha się już dawno, ale nie do mnie, uśmiecha się do tatusia do babci gada z nimi po swojemu a mnie jak obdarzy łaskawie uśmiechem to jest jakieś święto lasu, ja jestem ta od zmieniania pieluch ... od zabawy są inni :/ prócz tego w dalszym ciągu jest bunt na brzuchu- ryk krzyk a głowy nie podniesie.... chociaż podniesiona pionowo trzyma już całkiem ładnie

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po spacerze :)
    Pytałam o jajko bo: lekarz kazała dać najpierw osobno zółtko, osobno białko. Czemu? Nie wiem, nie dopytalam. Wiec ostatnio było zółtko, a dzis całe. Ale nie przeszło tego za duzo bo mimo, ze pogniotlam to oczywiście zostały grudki, a grudek sie nie jada. Coś tam zjadła ale bez szału.

Aaaa i miałam spytać o mycie rączek. Myjcie sama woda? Z mydłem czy czymś specjalnym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj w postaci jajecznica...
    Dlaczego osobno? Bo w Pl jest jeszcze tak, że białko mocniej uczula..Ale odchodzi się od tego systemu podawania jajka...
    Ja myje tylko woda...

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam ze całe jajo w 11-12 miesiącu. Do 9m pół żółtka co drugi dzień a w 10 pół żółtka codziennie...coś dużo tych jaj ale tak mam w schemacie hippa ale może faktycznie się zmienia. Ja łapki myje woda z mydłem bambino

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznica to tez grudki heh, no ale spróbuje podać w ten sposób w niedziele, zobaczymy

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nienawidzi jajek - jajecznica dla niej to masakra;( ;(

Ja myje woda i mydłem dla dzieci, np. bobini, a czasem i naszym;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:02

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozetrzesz to nie ma grudek...
    Serio, te zalecenia się już zmieniły....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie twierdze ze się nie zmieniły ale ja po prostu po tych akcjach z biegunka i krwią wole byc ostrożna :(
    A czym myjesz Kosi ząbki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:15

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ta silikonowa szczoteczka i woda....

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu dziękuje za pakę wlasnie doszła :) super bo u rodziców brakuje mi śpiworkiem gdyż moja dama codziennie albo zasikane albo ulewa na nie :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku cieszę się...niebieskiego nie włożyłam bo burę od męża dostałam za tą plamke

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeah, dostałam skierowanie do neurochirurga w trybie pilnym i wizyta już 24.11 :D lifehack!
    Miłego dnia laski!

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: jak to zasikane? Ze przecieka przez pieluche?

Ja myje sama wodą, zresztą rzadko, brudas że mnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jeah, dostałam skierowanie do neurochirurga w trybie pilnym i wizyta już 24.11 :D lifehack!
    Miłego dnia laski!
    Mari coś przegapiłem? Dlaczego do neurochirurga?

‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ