Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy usmiech taki do mnie byl jak mial miesiac i tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik luuuuuuzzzz Madzia najedzona ? Najedzona ! Zdrowa? Zdrowa! To najważniejsze, daj jej spokój z tym uśmiechem i patrzeniem widocznie tak jej teraz wygodnie. Ty sie uśmiechasz zawsze? Daj jej czas każde dziecko inne jest i robi te same czynności w rożnym czasie. Bedzie sie do Ciebie uśmiechać i gugac potem gaworzyć i piszczeć tylko daj jej trochę czasu. Spokojnie. Moja zaczęła sie śmiać gdy miała 2-2,5 miesiąca. Teraz zaczęła chwytać sama zabawki i smoczek który ciagle wyjmuje z buzi a potem płacze ( wieczorem) i przekręca sie na boki z tym ze na prawy chętniej i cześciej i widzę ze chce na brzuch ale jeszcze jej nie wychodzi a juz ma 4 miesiące.

Malenq ja bym chciała wiedzieć kto był moim Mikołajem w ubiegłym roku.

Dama zdrówka zycze, z tego co piszesz to brzmi poważnie wiec nie wychodź bez skierowana od tej lekarki.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka szkoda, nie jesteśmy zamknięta grupa, poza tym dołączyłaś do nas i jesteś członkiem, zastanów się...

justta, Ewik lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Powiedzmy mała znów wstała o 3 i wiercili się do 5 może 6 nie pamietam bo nieprzytomna byłam ;) teraz próbuje ja uśpić ale kiepsko nam idzie ;) dobrze ze ojciec dzis wraca
    Nowatorka super wieści :) gratuluje! Tez bym chciała takiego gina ;)
    Lara ehhh spacer? :/ oby Ania nauczyła się drzemać w domu.
    Niewyspanym współczuje!
    Konwi jak sytuacja? W domu i zagrodzie ? Jakby mój szef powiedział ;)
    Młoda uważaj na siebie i zdrowia. Chociaż mi te się ostatnio zdarzyło ze talerz mi spadł na łeb o rozciął rękę a noe głowę na szczęście !
    Beszka Zgredzia jak i Was?
    Anna pobudka ;) niech szybko minie ci w pracy :)
    Miłego dnia
    Blondik jesteś najlepsza mama dla Madzi i kropka! A nadgorliwa? Tak trochę jesteś ale każda z nas miała lub ma taki etap bo się martwisz czy wszystko ok...postaraj się wyluzować o dawaj butle! Zośka prawie od początku na butli dla mnie Kp to był koszmar może za bardzo chciałam może za szybko się poddałam ale nieważne ważne ze Zosia szczęśliwa i najedzona i ja tez :)
    Malenq niestety nie wezmę udziału w zabawie głupio mi ale wiem ze nie będę miała jak wysłać prezentu...stary w delegacji mama w pracy a na poczte mam 8 km sama z mała noe pojadę bo ona noe lubi jazdy..nie ze się tłumacze ale chciałam poinformować i przeprosić ze zawalilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:57

justta, Summerka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze pod po postem ale pyt mam czym myjecie zeby ? Kupiłam pastę chicco po 6m ale chciałam się poradzić :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, witam sie w trybie zombie... Maly ma katar. Zatkany nosek w nocy = pobudki co 30min i wojna z odciagaczem o gluta...

Wczoraj bylismy na sesji foto swiatecznej, ciekawe jak maly wyjdzie. Dziadki dostana foto na mikolajki :)

Blondik zrelaksuj sie. Madzia jest w najlepszych rekach, czyli mamusinych, twoich ;)
    Radek usmiechnal sie pierwszy raz swiadomie jak mial 7-8tygodni. A wzrok takie malichy maja ciagle kiepsciutki, wiec malo co przyciaga ich uwage, no moze cyc i ksiazeczki kontrastowe :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a nakopał Ci ktoś kiedyś do Twojej chudej dupki?? wyluzuj mówi Ci to nadworna panikara :P
    Tak na pocieszenie to powiem Ci że moja Zuza guży i uśmiecha się już dawno, ale nie do mnie, uśmiecha się do tatusia do babci gada z nimi po swojemu a mnie jak obdarzy łaskawie uśmiechem to jest jakieś święto lasu, ja jestem ta od zmieniania pieluch ... od zabawy są inni :/ prócz tego w dalszym ciągu jest bunt na brzuchu- ryk krzyk a głowy nie podniesie.... chociaż podniesiona pionowo trzyma już całkiem ładnie

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po spacerze :)
    Pytałam o jajko bo: lekarz kazała dać najpierw osobno zółtko, osobno białko. Czemu? Nie wiem, nie dopytalam. Wiec ostatnio było zółtko, a dzis całe. Ale nie przeszło tego za duzo bo mimo, ze pogniotlam to oczywiście zostały grudki, a grudek sie nie jada. Coś tam zjadła ale bez szału.

Aaaa i miałam spytać o mycie rączek. Myjcie sama woda? Z mydłem czy czymś specjalnym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaj w postaci jajecznica...
    Dlaczego osobno? Bo w Pl jest jeszcze tak, że białko mocniej uczula..Ale odchodzi się od tego systemu podawania jajka...
    Ja myje tylko woda...

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam ze całe jajo w 11-12 miesiącu. Do 9m pół żółtka co drugi dzień a w 10 pół żółtka codziennie...coś dużo tych jaj ale tak mam w schemacie hippa ale może faktycznie się zmienia. Ja łapki myje woda z mydłem bambino

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznica to tez grudki heh, no ale spróbuje podać w ten sposób w niedziele, zobaczymy

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nienawidzi jajek - jajecznica dla niej to masakra;( ;(

Ja myje woda i mydłem dla dzieci, np. bobini, a czasem i naszym;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:02

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozetrzesz to nie ma grudek...
    Serio, te zalecenia się już zmieniły....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie twierdze ze się nie zmieniły ale ja po prostu po tych akcjach z biegunka i krwią wole byc ostrożna :(
    A czym myjesz Kosi ząbki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:15

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ta silikonowa szczoteczka i woda....

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu dziękuje za pakę wlasnie doszła :) super bo u rodziców brakuje mi śpiworkiem gdyż moja dama codziennie albo zasikane albo ulewa na nie :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniutku cieszę się...niebieskiego nie włożyłam bo burę od męża dostałam za tą plamke

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeah, dostałam skierowanie do neurochirurga w trybie pilnym i wizyta już 24.11 :D lifehack!
    Miłego dnia laski!

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: jak to zasikane? Ze przecieka przez pieluche?

Ja myje sama wodą, zresztą rzadko, brudas że mnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jeah, dostałam skierowanie do neurochirurga w trybie pilnym i wizyta już 24.11 :D lifehack!
    Miłego dnia laski!
    Mari coś przegapiłem? Dlaczego do neurochirurga?

‹‹ ‹ 1431 1432 1433 1434 1435 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ