X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

U nas pobudka o 6:30, ale i tak pobudki były po 2 i 4 na (.)
    Teraz zabawa z tata, a ja musze sie przygotować na poranny spacer i powrót do poprzednich nawyków, bo przez ta zidiociala pogodę wszystko mi sie poprzewracało a potem Miśka jest cały dzien marudna.

Za oknem deszczowo.

Miłego piateczku :)

Nowatorko, gratuluje <3 :)
    Lili, :)

Beszko????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 07:10

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka gratuluję...
    Konwi jak tam wieści z frontu chorobowego...
    A Beszka chyba niedługo do Pl leci, teraz podejrzewam szpital małej....
    Lara ja Ci bardzo współczuję tych spacerów.....mam nadzieję że się Ani odmieni i nauczy się spać w domku...
    Psotka ja tam pamiętam jak w przedszkolu "Domowe przedszkole" taki program w Tv oglądały wszystkie dzieci i ja również...dlatego rytuał bajek mi nie przeszkadza....

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka super wieści gratuluje,
    Leo brawo sprawiles że mama w dobrym nastroju od rana, zuch chłopak ;)

A ja do pracy, dziś mam strasznie senny dzień, nawet chłodny prysznic niezbyt mnie dobudzil :)

Lili83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, tez mam nadzieje, ze sie odmieni.

Pyt. odnosnie jajka: dawałam ostatnio pół żółta. Teraz moge juz dać z białkiem?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka gratulacje! !!

Ja bajki puszczam ale u nas to wygląda tak.
    Telewizor cały dzień jest wyłączony. O 19 kolacja i po kolacji baby tv czyli wieczorynka. ;)
    Różnie. 15-20 minut. I o godzinie 19:30 kąpiel i do spania koło 20.

Malenq lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - super wiadomości;)

Wysypanym gratuluje, z niewyspanymi łącze sie w bólu - Zuza zasypia o 23, a wstaje o 5 - masakra;((

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nowatorka gratulacje, Lili super oby szło ku lepszemu.
    Ja sie łącze z niewyspanymi :( Lara jejku oby Ania sie przestawiła rownież na spanie w domu.
    Malenq tez oglądałam domowe przedszkole pamietam, dlatego Jagoda bedzie oglądać tv ale jeszcze nie teraz. Mysle ze ok 3-4rz pozwolę jej na jakieś krótkie bajki a potem stopniowo wiadomo wiecej.
    Konwi? Beszko?

Miłego dnia

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie boje co bedzie jak kupimy telewizor poki co nie mamy hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko dzisiaj przyjmuje zapisy w wiadomości na prv do Mikołajkowej loterii.... Od kogo nie dostanę wiadomości prywatnej nie bierze udziału.... Nie jestem w stanie pamiętać po postach, dlatego proszę o wiadomość priv...

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, cholerka, a moze jakieś prześwietlenie? Mocno sid uderzyłas?

Domowe przedszkole...ach

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi nic takiego zmywalam gary ,szafka u gory otwarta i o rog sie pieprzlam heh od razu zakrecilo mi sie w glowie no ale niby wszystko bylo ok. Sama nie wiem co z ta glowa jak mi po weekendzie nie przejdzie z powrotem do lekarki i zdecydujemy.

Haha mlody ma teraz drzemke leze sobie obok niego i slysze śmiech :) cos przyjemnego mu sie śni:) uroczy widok:)

ide mierzyc ciśnienie

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W losowaniu biorą udział wszystkie 18staki tutaj z Ovu oraz wszystkie co się zgłosiły z Gangu z Belly (zaciążone lub już mamusie, które zaczynały walkę o dzidzia tutaj na Ovu na tym wątku) wśród nas są nowe osoby jak i również osoby które rok temu tutaj były... Upominki mają być bardzo małe, mogą być własnoręcznie zrobione może to być kartka z życzeniami itp. Kwota ma być rozsądkiem, każdy ma inne wydatki i sumy które może przeznaczyć...ma być miło, i przyjemnie

Listę podam jutro rano, wieczorem zrobię losowanie, po losowaniu zgłoszę się do was po adresy

Wolicie anonimowość czy każdy.ma wiedzieć kim jest jego Mikołaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuje wiadomości z ovu, nie mam dzisiaj czasu na Oddzielne posty

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo, dbaj o siebie, dolegliwości na tle nerwowym nie można bagatelizować. Mąż musi Ci więcej pomagać i musisz miec czas tylko dla siebie :)

Malenq, trzymam kciuki za wyniki Kosi

Nowatorka, gratuluję serduszka :) !!! Rośnijcie zdrowo!!!

Lara, podziwiam, że w taką pogode spacerujecie... Może warto zmienić plan dnia nieco...niedługo zima, w śniegu raczej nie bedziecie "się wozić"

Kiedy Wasze Maluszki pierwszy raz się uśmiechnęły? Moja jeszcze prawie wcale się nie śmiej, an dodatek częsciej patrzy na boki niż na mnie i nie wgapia sie z zachwytem :(
    Martwi mnie to wszytsko :( No i przeważnie głowa jej leci na lewo i tam woli patrzec, pewnie bedziemy chodzic na jakąs rehabilitację :(

Od dzis postanawiam, ze Madzia dostanie jedną porcję mm na noc... Spała po mleczku 5 godzin, nie szamotała się przy pustawym cycku i obie jestesmy wypoczete... Jestem złą matka?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!

Młoda Dama- tak mi sie nasunelo jak napisalas o tej administracji... a moze te problemy zwiazane sa z nieszczelna instalacja gazowa? Boziu, jak najszybciej niech sprawadzaja, bo w tym sezonie to bardzo niebezpieczne! a zaczyna sie wlansie od bolow glowy, palpitacji serca. mnostwo informacji o zaczadzeniach jest w sezonie zimowym. koniecznie to sprawdz!! sa podobno tez czujniki poziomu czadu- mysle, ze warto sie zaopatrzyc. i absolutnie konieczne wietrzenie mieszkania! a najlepiej jak mozesz- wyjdz na spacer z Malym do przyjazdu specjalistow.

Konwi- jak zdrowko u Was? jak Patryś?

Malenq- ja zrezygnowalam jednak z Mikołajek, bo nie chce sie wtryniac w Wasza stara ekipe :) znacie sie juz dlugo i dobrze, a podejrzewam, ze kartka dostana od kogos "obcego" nie bedzie cieszyc tak, jak od "przyjaciolki". ale nadal uwazam, ze pomysl fajny :)

Summerka- wspolczuje niewyspania :( kurcze, czlowiek sobie mysli, ze im dalej tym bedzie wiecej snu, a tu duuuupa! oby Zuzi sie jak najszybciej odmienilo.

Lara- ja, jak pisalam juz wczesniej, od poczatku dawalam cale jajko. i bylo wszystko ok. A Ania ma jakies alergie, ze dajesz osobno?

Jussta- polubiłam za "milego dnia" ;) Tobie rowniez!

Nowatorka- gratki serduszka :) ojj przypominam sobie, jakie to bylo cudowne uczucie zobaczyc ten pulsujacy punkcik :) do teraz mam lzy w oczach jak o tym pomysle :)

Domoooowe przedszkole! wszystkie dzieci kooocha i chce bysmy zawsze kochali je troche!! ;)

milego dnia!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny.
    Blondik no co ty opowiadasz. Ja karmiłam Filipa cycem łącznie ze 3 miesiące. Z czego wyłącznie cycem z 1,5 miesiąca. Męczyliśmy się oboje. On płakał koszmarnie bo w jednym cycu nic nie było, a z drugiego się krztusił. Jako, ze nie zapałałam miłością do KP włączyłam stopniowo mm. Filip był okazem zdrowia, był spokojny i najedzony i nawet katarków nie miał. I nie uważam się za złą matkę.
    A co do więzi z dzieckiem, karmiłam go przytulacjąc... a teraz mamy taką więź że wolałabym jednak, żeby był bardziej samodzielny i mniej mamusiowaty, a ja tez musze w końcu odciąć pępowinę bo młody ma prawie 7 lat ;) (ale jak? skoro on dalej jest mamusi małym syneczkiem?) ;)

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, nie gadaj głupot - to lepiej, zeby Madzia głodna była?

Mysle, ze matka wie najlepiej. Zuza, np. powinna nadal jeść mleko modyfikowane, a za żadne skarby swiata nie chce - próbowałam juz absolutnie wszystkich na rynku, dodatkowo chciałam przemycić je w budyniu, deseniach, etc. i nic. I co mam zrobic? Daje setki, jogurty, ser biały i tyle...czy jestem zła matka??;))

Ja uparłam torbe i chyba zacznę pakować sie do szpitala...niby ciecie mam zaplanowane na 11.01, ale cos czuje, ze nie dotrwam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:09

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko właśnie przyjechał koleś i przyglądnął się i powiedział,że przepływy są okej tylko jakas rura jest nie uszczelniona i ucieka troche gazu ale czujemy to tylko w łazience i to nie ciągle tylko w pewnych momentach jak idę do wc także chyba nie od tego te bóle itd. Ale zabierzemy się i tak za to ,bo to nie żarty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tym patrzeniem? Od kiedy Wasze dzieci tak świadomie na Was patrzyły? Kiedy pierwszy uśmiech? Chyba nadgorliwa jestem i zbyt wymagająca, co chwilę się czegoś dopatruję :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    A jak z tym patrzeniem? Od kiedy Wasze dzieci tak świadomie na Was patrzyły? Kiedy pierwszy uśmiech? Chyba nadgorliwa jestem i zbyt wymagająca, co chwilę się czegoś dopatruję :(

Tak, jesteś;) nie martw sie, matki tak maja;) w sumienie pamietam, ale tak świadomie spojrzała hmm...jak miała ze dwa miesiące, ale to tez było na zasadzie błądzenia wzrokiem, a świadomy uśmiech to duzo pózniej. Sprawdzę Ci w książce "pierwszy rok żucia dziecka";))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ