X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia marudz ile chcesz;)

Starszy syn uczy sie ukladac kostke square one i wkurza sie niemilosiernie i tez jestem w stanie nerwowej agoni;)

Oj Konwi z takiej wlasnie syt powstal moj starszak:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:56

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, juz miałam Cie tu opie****lic!!!
    Maluch odczuwa negatywne emocje wiec nie pozwól aby one Toba rządziły.
    Wydaje mi sie jednak, ze dodatkowo przybiło Cie brak wsparcia mamy. Bo kto jak kto ale mama powinna wspierać. No, ale jestes dorosła, Twoj chłop rownież wiec musicie to udźwignąć.
    Mamie sie prędzej czy pozniej odmieni a Ty skup sie na Lusi i drugim serduszku :)

Ania padła, radler sie kończy a ja uciekam spać...
    Spokojnej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:59

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja spać nie chce, mój nosi, zresztą zaśnie czy nie i tak w nocy da w kość..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Zgredka dalabys rade oddac swoje dziecko?
    A nie wiem? Pewno nie. Nie wiem.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ściągnij sobie na telefon apke sleep baby, sa to jednostajne melodyjki i wtedy maluchy szybciej padają.,
    Albo śpiewaj...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...

Ps. Zgredka szkoda ze na nie psycholog, ale dość ciekawie czyta się Ciebie,.....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się żegnam na dzis Zośka śpi maź chrapie a pies mnie molestuje bo chce drapania i innych czułości ;) a niech ma skoro w dzień nie mam dla niego czasu...położył mi się na brzuchu i tracą mnie ;)
    Zgredzia to hormony :) ulozy się!
    Lili Konwi się zdarza ;)
    Spokojnej nocy paaaaa

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dobranoc...

Ps. Zgredka szkoda ze na nie psycholog, ale dość ciekawie czyta się Ciebie,.....

W sensie że niezły że mnie wariat?

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    W sensie że niezły że mnie wariat?
    Ano że tak.....już wcześniej lubiłam Twoje niebanalne postrzeganie rzeczywistości a teraz to już kosmos...
    Masz prawo zrzucić na hormony :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi Lili ja bym się nie pogniewala jak by nam pękła. :P
    Ale żeby to było takie proste że raz pęknie i jest. :P

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo , Zgredka wiadomo masz teraz tajfun w głowie. Ułoży sie zobaczysz a potem sie bedziesz sama śmiać z tych swoich "projekcji".
    Kroko to szpileczka i jedziesz całe opakowanie prezerwatyw :)
    Konwi od czego jest liszaj? No i zdrówka.
    Co do mamy to moja mnie wczoraj tak w***a ze chciałam juz wsiadać w samochód i gnać do domu. Boszze doświadczona kobieta a czasem zachowuje sie jakby dziecko pierwszy raz w życiu widziała. Przyjechała znajoma rodziców i matka sie chciała wnuczka pochwalić gdy ta tylko jęknęła w wozku bo spała i hop ja na ręce i do gości ( było juz ciemno wiec z miłej przyciemnionej atmosfery wzięła ja do rozswietlonego pokoju do obcych ludzi gdzie każdy doskoczył do niej i titititi ja byłam w kuchni w tym czasie do chwili gdy usłyszałam reakcje Jagody na taka pobudkę.... Nosiłam ponad godz rozwrzeszczana, nie mogłam jej uspokoić .... A w myślach damę czułości dla mojej mamy wrrr

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, tak to czasem bywa, ze bycie dziadkami przysłania zdrowy rozsądek. Moja mama to samo - niby rozumie, wykazuje sie empatia, zazwyczaj dobrze odczytuje moje intencje, co do sposobu wychowana, etc., a czasem zrobi cos takiego, ze szczeka opada...o teściowej nie wspomnę...

Beszko, aż mnie ciarki przeszły - biedna H. męczycie sie obie- trzymam kciuki za szybka diagnozę i pomoc.

Konwi, a jaka jest, ze tak bez ogródek zapytam, szansa? Myślisz, ze mniej więcej w terminie ovulki?;))

Kroko, znanej dobrze gada - bierzesz igły i do dzieła;)

Przeczytałam, ale zapomniałam co miałam jeszcz, bo wczoraj byliśmy na parapetówkę i nawet je miałam jak odp.

Powiem zatem - miłej niedzieli.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim!

Maniek- ooo masz! tez bym sie wkurzyla na takie zachowanie mamy. kurcze, czasami naprawde sie dziwie i zastanawiam, czy one kiedys mialy dzieci i juz do cna wszystko zapomnialy? moja tez ma czasami takie akcje. nie mowiac o tesciowej...

Zgredzia- bedzie dobrze :) zadne oddawanie, zadne usuwanie. urodzisz, wychowasz, pokochasz. a mama kiedys sie bedzie baaardzo wstydzila swoich slow.

Wiecie co, wczoraj tak mnie połamało, ze ruszanie sie to byl meeega byl :( a jechalismy do szwagierki i do tesciow. ledwo znioslam jazde, pozniej wzielam ibuprom i moglam jakos w miare funkcjonowac. ale wieczorem znow mnie dopadlo i bawienie sie z malym, a pozniej usypianei go to byl koszmar :( bol niesamowity. caly kark, szyja i gorna czesc plecow. no istna masakra. w przyplywie desperacji wlaczylam telewizor i maly chociaz na chwile sie nim zajal, bo juz plakalam z bolu i niemocy :( dzis jest juz duzo lepiej. przynajmniej jakos funkcjonuje. ale boli nadal tylko mniej. nie wiem, czy sie zle przekrecilam w nocy, czy co. czy moze jakies zwyrodnienie stawow sie przypałętało :/ czasami mnie lapie taki bol w szyi/ karku, ze glowa nie moge ruszac. chyba czas zaczac cwiczyc :( a na razie przyzwyczajam sie do bolu :(

aaa i spoznione zyczenia dla dzieciaczkow z 21ego! niech rosna ladnie i zdrowo!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Maniek tak to czasem jestz tymi naszymi mamusiami;)

Kroko nie uwierzysz ale u nas tak dokladnie bylo raz pekla i dzidzia;)

Udanej niedzieli:)

Summerka, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

To już dziś czekajcie na relacje foto oraz wyniki....
    W związku ze w tamtym roku doszło do zaginięcia kilku Mikołajkowych niespodziewajki, podjęłam decyzję o podaniu do wiadomości publicznej kto kogo będzie obdarowywał

Maniutku współczuję sytuacji...

justta, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znowu nie spała, ale co potwór, od wraca się na bok, otwiera buzie i chce cyca, a ja nie mam siły.. Ona chyba tak rozumie przytulanie. Ale jak wyjść z tego budzenia się w nocy i wrzeszczenia, przecież do tej pory spała ładnie raz dwa razy się budząc i to spokojnie ;(
    Nie wiem co robić wczoraj już chciałam zabijać..
    Mój ją wziął utulil ale jak się położyli i przestał się bujac to szał, może odkładać do lozeczka i uciekać?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka nie uciekac bo wtedy to calkiem nie bedzie wiedziala Lucja o co kaman i wtedy dopiero bedzie placz jeszcze jakis lekow sie biedna nabawi:(
    Ma Luca smoka?sprobuj dac jej jak chce pocycac i przytrzymuj lekko zeby zaskoczyla jak to nie skutkuje to smok i na rece i polulac u nas to jakies 3 dni trwalo przy oduczaniu nocnego cycania, 3 nocki nieprzespane ale potem bylo z gorki
    A oszukiwalismy siedzac na lozku i bujajac sie do przodu lub na boki jak nam juz kregoslup odmawial posluszenstwa;)
    Ps. Luca tez pewnie przezywa twoj powrot do pracy takze spokojnie bo nerwy i tak tu nic nie pomogs;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smokiem lubi się bawić, ale w nocy jest szał wypycha i nie chce..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja przeszlam do porzadku dziennego z tym spaniem po 2-3h... Pewnie mnie to bedzie irytowac bardziej jak wroce do pracy no ale coz, przezyje.
    Mnie w macierzynstwie irytuje, ze na nicxym sie nie mozna skupic i niczego zrobic dobrze, bez przerywania pincet razy. Ani bardziej wykwintny obiad zrobic (o zjedzeniu na raz nie wspomne), ani posprzatac ani nawet kawy wypic rano zanim ostygnie... Problem pierwszego swiata, powinnam sie cieszyc ze maly zdrowy, nam pie iedzy nie brakuje i mozemy zyc sobie powolutku i w miare spokojnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:08

zgredka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do Gangowej listy upomninków doszła jeszcze nasza Cati z nr 20

Halo halo jest tu ktoś? OGŁASZAM wyniki, malutka trochę pogryzła klocki w trakcie, ale każda ma już i jest czyimś Mikołajem
    I tak dla numeru:
    1 Mikołajem jest 14
    2 Mikołajem jest 8
    3 Mikołajem jest 19
    4 Mikołajem jest 9
    5 Mikołajem jest 1
    6 Mikołajem jest 12
    7 Mikołajem jest 20
    8 Mikołajem jest 15
    9 Mikołajem jest 2
    10 Mikołajem jest 6
    11 Mikołajem jest 16
    12 Mikołajem jest 3
    13 Mikołajem jest 7
    14 Mikołajem jest 5
    15 Mikołajem jest 4
    16 Mikołajem jest 18
    17 Mikołajem jest 10
    18 Mikołajem jest 13
    19 Mikołajem jest 11
    20 Mikołajem jest 17

czyli dla 1 Konwalianka Mikołajem jest Ania84, a Konwalia jest Mikołajem dla Marissth itd itd itd

Zasady są jasne, ma to być mały własnoręczny lub kupiony upominek, może być kartka świąteczna z super życzeniami lub co tam sobie wymyślicie....kwota ma być w granicach polskiego rozsądku...

mam nadzieję, że frajdę sprawi Wam zarówno bycie darczyńcą jak i obdarowanym...

Malutka ze zmęczenia podwójnym losowaniem, pogryzła oprócz klocków - ojca rękę, po czym poszła spać....

Miłej niedzieli :)

dla przypomnienia
    1. Konwalianka
    2. Izolecc
    3. Katjaa
    4. Summerka
    5. Marissith
    6. Nieukowa
    7. Anastazjaaa
    8. Zgredka
    9. Nowatorka
    10. Biedroneczka
    11. Justta
    12. Ziza_a
    13. Asiula
    14. Ania84 (mimo że nie napisała wiadomości priv wiem że chciała brać udział)
    15. Thalia (Sabina z fb)
    16. Malenq
    17. Bąbel
    18. Lara
    19. Choco
    20. Cati

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:15

LaRa, marissith, Summerka, justta lubią tę wiadomość

‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ