Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara: Ty mi lepiej wytłumaczyć jak to jest, że dziecko kładzie się o 20 i wstaje 24,1,2,4 a kolo6 gotowe do wstania, a jak kładzie się po 22, to wstaje 24,1,2,4 i o 6 gotowe.. ;(
Oo to może wrócę do enfamilu, bo hipp w ogóle nie chce, a myslalam nad bebilonem
Wszystkiego Naj dla dzisiejszych mięsieczniakowLaRa lubi tę wiadomość
-
Witajcie dzisiaj mija kolejny miesiac naszych brzdacow . Wszystkiego Dobrego bobaski :*
My juz nie spimy. Maly nawet fajnie spal choc ciezko mu bylo zasnac. Ja czuje sie srednio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:32
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hejo podbijam pytanie Lary i Zgredki odnośnie spania.
Leoś, Roxi, Ania wszystkiego naj naj
Lara uważam ze super pomysłna chrzcinach rozdalam gościom kartki i każdy napisał życzenia dla Jagody a dzieci zrobiły rysunki - wkleję jej do książki " mój pierwszy rok" takie kartki od e- cioć na roczek tez super
LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Hej hej
Zgredko, mam nadzieje, ze niedlugo zaczniesz cieszyc sie ciaza. Moze popros swojego faceta (ja to bym pewnie osiwiadczyla a nie prosila...) zeby po powrocie z pracy zajal sie mala przez godz. lub dwie a ty sie poloz i lez w tym czasie. Przeciez opiekujesz sie maluszkiem, pracujesz i produkujesz nowe zycie. Musisz odpoczac.
Ktos tu pisal, ze dzidzius ma wade nerek (sorry nie pamietam), moj najstarszy mial/ma powiekszone miedniczki nerkowe. Kontrolowalismy poprzez usg co lilka mies.przez pierwsze dwa lata. Teraz w razie pojawienia sie goraczki bez innych objawow mamy nakaz przyjazdu do szpitala z moczem . Mlody ani razu nie mial jeszcze infekcji, ale ja sie b.stresowalam. Porzadne mysie przy zmianie pieluchy i pieluchy zmieniane b.czesto.
Corka przyjaciolki musiala brac antybiotyk przez rok, ale jej wada byla woeksza. Tutaj w NO kazali kontrolowac i antybiotyk lykac, a w PL chcieli operowac (bo niby norweskim programem lecieli,male w NO od lat tego programu juz nie stosuja). Znajomi zaczekali i mala wyrosla
U was tez bedzie dobrze. Zobaczysz! A moze w dniu porodu wszystko juz bedzie dobrze
Pisalyscie o ogladaniu tv...hmmm pkt widzenia zalezy od pkt.siedzenia - Malenqu siwtenie to ujela. Przy pierwszym dziecku nie wlaczalam tv w ogole. Bardzo dluuugo - bo szkodzi itp.Przy drugim wspomagalam sie tv w ciagu dnia, np.gdy szlam pod prysznic: starszak przed tv (mial 2 latka ) a mlodszy ze mna do lazienki. Wiadomo,mjak starszy igladal to i mlodszy podgladal
glownie reklamy. Teraz pilnujemy by za duzo tv nie ogladali. Sa dni ze w ogole nie wlaczamy bajek, sa dni zimne, deszczowe, szaro bure a ja musze w domu tyle zrobic plus H, ze siedza godzine...czasem dwie... H tv nie oglada. Nie chce, ale jest tak "upierdliwa", ze czasem bym sie ucieszyla, gdyby sobie jedna 20 min,bajke obejrzala hehehe
Ipadow i komputerow i ps czt wii moje dzieci dluuuuuugo nie uzywaly. No ipada w trakcie lotu samolotem. Tutaj szkokne dzieci graja w gry na pc, wiec jan tez zaczal w zeszlym roku. Dzieciaki maja informatyke od 1 klasy. Gra tylko w weekendy, 1 godz.dziennie.
Ale sa takie dni, ze lamiemy zasady dot.tv i pczycie. Natomiast nigdy, przenigdy nie wlaczamy tv , gdy dzieci sie bawia, ukladaja puzzle, rozmaiwaja, spieewaja itp.
My niestety nie jestesmy w szpitalupodejrzewamy, ze lek.napisala na skier.,mze mysmy zarzadali konsultacji (ona jest taka p.....ta, a dr gooogle lepszy od niej). Maz ma to spr.wprzyszlym tyg.i jesli tak zrobila, to skarge na nia piszemy.mwczoraj H tak sie z kupa meczyla, ze odbyt chyba jej pekl, bo krew poleciala. Tutaj szpital szybko przyjmuje male dzieci, wiec w szoku jestem ze tyle czekamy. Caly czas spr.czy lek.z osrodka zdroia, ktora nam mowila ze bad.musimy koniecznie zrobic (totalnie inna opinia niz naszej doktorki) ma wolne miejsca, ale nie ma
moja kuzynka jest u nas, a dzis moi rodzice przyjezdzaja. Zostaja do wt.,mamw czw. Ja lece do PL.
Psotka, H ma mala glowke...ostatnio chyba 41 cm (6m)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 08:53
zgredka lubi tę wiadomość
-
Beszka to naprawę paranoja żeby Hania tyle czasu się męczyła co to za lekarka! Nie ma jakiegoś prywatnego lekarza? A może jakiś ze szpitala przyjmuje prywatnie? Nie wiem jak jest u Was ale w Polsce zawsze jakoś łatwiej jak się chodzi prywatnie np do ordynatora. Biedna Hanulka
Co do spania cóż moja tez jakoś po 21 usnęła i o 6 wstała ale fakt Zośka w nocy nie je...czasami się obudzi o 3i chce gadać ale biorę ja do siebie do łóżka i czasami zaśnie szybciej a czasami trwa to i trwa ale nie umiem określić bo nieprzytomna jestem.
Psotka i co z ta nóżka? Jakieś zalecenia?
Konwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:24
-
Hej witam się sobotnio, dziś pstryknelam pierwsza fotkę mojego naprwde ogromnego już brzucha, później dodam bo teraz gnije z młodym na basenie.
Slyszalyscie o regulaminie na lipcowkach, ponoć jeśli ktoś przez tydzień nie napisze posta to zostaje usunięty z grupy :-oKrokodylica, Anuśka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Zgredka słońce tulam mocno oby zły nastrój szybko cie zostawił w spokoju, jakoś się pouklada zobaczysz, i nie miej wyrzutów sumienia tylko pisz tu swoje żale i śmiało proś męża o pomoc przecież to wasza zasługa a nie tylko twoja
musi Ci pomagać.
Malenq a ja cię rozumie, po urodzeniu się tiago absolutnie nie chciałam drugiego dziecka, więc jeśli taka wasza decyzja to ok, jak się odmieni to się postaracie znów a jak się nie odmieni to trzyosobową rodzina też fajnaMalenq, zgredka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zuzia ma obwód głowy 55cm
Ale ona już się urodziła z dużą główką.
Maniek jestem jestem. Dziękuję że pytasz. Czytam ale zwykle z jednodniowym opóźnieniem.
Teraz przerzucilam się na telefon i nie zawsze pamiętam co komu miałam napisać. ..
Zgredka dziewczyny już wszystko napisaly. Trzymam kciuki, będzie dobrze. I przykro mi za brak wsparcia u mamy.
Ja to bym znowu chciała się już starać o drugie, ale sama sobie nie zrobię a sąsiad jest za stary.Smoczyca1, WróżkaZielona, Nieukowa, Summerka lubią tę wiadomość
-
HHhaha Kroko polubiłam za sąsiada
a Zuza będzie duży kask miała
Lara chciałam tez się bebenkiem pochwalić ale mąż mi zabrał tel bo kartę mam do wymiany a zostawił szajsunga (nie cierpię szajsungow ) i nawet zdjęć nie widzę !!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 11:35
Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hejka kochane wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow z 21
Malenqa ja cie rozumie, tez sie czasami zastanawiam jakby to bylo miec drugiego takiego rozbujnika i wtedy mysle ze wiecej nie, ale jednak chcialab zeby nie byl sam, a coz zobaczymy jak bedzie
Zgredzia mysle cieplo o tobie, dasz rade kochana
Pomysl z kartkami na roczki super, tylko czy do ogarniecia ?WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
hej słoneczka dzin rozbity mała spi a powinna juz jesc małzon chory na maksa wiec ja wzięłam sie za fotki ubranek wrzucam tu też moze którejś z mamus dzieciaków młodszych niż Lilunia coś sie przyda
zaraz poczytam co u was
https://picasaweb.google.com/107532022071605569458/Zestaw5062 -
Myśle ze pomysł do ogarnięcia. Ja mogę służyć do przypominania, ze np niedługo Kosia ma roczek i można zacząć wysyłać kartki. Wtedy kto chce zgłasza sie po adres korespondencyjny do Malenq (w tym przypadku) i tyle.
My po basenie, Ania poplywala i usnęła zńow.
Zakupy w rossie zrobione, 250 zł ńie moje ale zapas wszystkiego na 2 miechy.
Smoku, jak Zosia przyjęła bębenek?
Kroko, z braku laku sąsiad tez może byćHihi
Krokodylica lubi tę wiadomość