X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: Ty mi lepiej wytłumaczyć jak to jest, że dziecko kładzie się o 20 i wstaje 24,1,2,4 a kolo6 gotowe do wstania, a jak kładzie się po 22, to wstaje 24,1,2,4 i o 6 gotowe.. ;(

Oo to może wrócę do enfamilu, bo hipp w ogóle nie chce, a myslalam nad bebilonem

Wszystkiego Naj dla dzisiejszych mięsieczniakow

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Wczoraj byla kontrola

Domi wazy 7350g
    69cm dlugi

Pani powiedziala ze jest dosc mocno rozwiniety ruchowo.

Niestety potwierzila sie roznica dlugosci nozek. 1,5cm :(

btw. Ile wasze dzieciaki maja obwod glowki?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzisiaj mija kolejny miesiac naszych brzdacow . Wszystkiego Dobrego bobaski :*
    My juz nie spimy. Maly nawet fajnie spal choc ciezko mu bylo zasnac. Ja czuje sie srednio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:32

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo podbijam pytanie Lary i Zgredki odnośnie spania.

Leoś, Roxi, Ania wszystkiego naj naj :)
    Lara uważam ze super pomysł:) na chrzcinach rozdalam gościom kartki i każdy napisał życzenia dla Jagody a dzieci zrobiły rysunki - wkleję jej do książki " mój pierwszy rok" takie kartki od e- cioć na roczek tez super :)

LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny....
    U mnie to standard że niezależnie o której pójdzie spać i tak wstaje po 5 czasem o 6swej.....

• beszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Zgredko, mam nadzieje, ze niedlugo zaczniesz cieszyc sie ciaza. Moze popros swojego faceta (ja to bym pewnie osiwiadczyla a nie prosila...) zeby po powrocie z pracy zajal sie mala przez godz. lub dwie a ty sie poloz i lez w tym czasie. Przeciez opiekujesz sie maluszkiem, pracujesz i produkujesz nowe zycie. Musisz odpoczac.
    Ktos tu pisal, ze dzidzius ma wade nerek (sorry nie pamietam :( ), moj najstarszy mial/ma powiekszone miedniczki nerkowe. Kontrolowalismy poprzez usg co lilka mies.przez pierwsze dwa lata. Teraz w razie pojawienia sie goraczki bez innych objawow mamy nakaz przyjazdu do szpitala z moczem . Mlody ani razu nie mial jeszcze infekcji, ale ja sie b.stresowalam. Porzadne mysie przy zmianie pieluchy i pieluchy zmieniane b.czesto.
    Corka przyjaciolki musiala brac antybiotyk przez rok, ale jej wada byla woeksza. Tutaj w NO kazali kontrolowac i antybiotyk lykac, a w PL chcieli operowac (bo niby norweskim programem lecieli,male w NO od lat tego programu juz nie stosuja). Znajomi zaczekali i mala wyrosla :)

U was tez bedzie dobrze. Zobaczysz! A moze w dniu porodu wszystko juz bedzie dobrze :)

Pisalyscie o ogladaniu tv...hmmm pkt widzenia zalezy od pkt.siedzenia - Malenqu siwtenie to ujela. Przy pierwszym dziecku nie wlaczalam tv w ogole. Bardzo dluuugo - bo szkodzi itp. ;) Przy drugim wspomagalam sie tv w ciagu dnia, np.gdy szlam pod prysznic: starszak przed tv (mial 2 latka ) a mlodszy ze mna do lazienki. Wiadomo,mjak starszy igladal to i mlodszy podgladal ;) glownie reklamy. Teraz pilnujemy by za duzo tv nie ogladali. Sa dni ze w ogole nie wlaczamy bajek, sa dni zimne, deszczowe, szaro bure a ja musze w domu tyle zrobic plus H, ze siedza godzine...czasem dwie... H tv nie oglada. Nie chce, ale jest tak "upierdliwa", ze czasem bym sie ucieszyla, gdyby sobie jedna 20 min,bajke obejrzala hehehe
    Ipadow i komputerow i ps czt wii moje dzieci dluuuuuugo nie uzywaly. No ipada w trakcie lotu samolotem. Tutaj szkokne dzieci graja w gry na pc, wiec jan tez zaczal w zeszlym roku. Dzieciaki maja informatyke od 1 klasy. Gra tylko w weekendy, 1 godz.dziennie.
    Ale sa takie dni, ze lamiemy zasady dot.tv i pc ;) zycie. Natomiast nigdy, przenigdy nie wlaczamy tv , gdy dzieci sie bawia, ukladaja puzzle, rozmaiwaja, spieewaja itp.

My niestety nie jestesmy w szpitalu :( podejrzewamy, ze lek.napisala na skier.,mze mysmy zarzadali konsultacji (ona jest taka p.....ta, a dr gooogle lepszy od niej). Maz ma to spr.wprzyszlym tyg.i jesli tak zrobila, to skarge na nia piszemy.mwczoraj H tak sie z kupa meczyla, ze odbyt chyba jej pekl, bo krew poleciala. Tutaj szpital szybko przyjmuje male dzieci, wiec w szoku jestem ze tyle czekamy. Caly czas spr.czy lek.z osrodka zdroia, ktora nam mowila ze bad.musimy koniecznie zrobic (totalnie inna opinia niz naszej doktorki) ma wolne miejsca, ale nie ma :(

moja kuzynka jest u nas, a dzis moi rodzice przyjezdzaja. Zostaja do wt.,mamw czw. Ja lece do PL.

Psotka, H ma mala glowke...ostatnio chyba 41 cm (6m)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 08:53

zgredka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka to naprawę paranoja żeby Hania tyle czasu się męczyła co to za lekarka! Nie ma jakiegoś prywatnego lekarza? A może jakiś ze szpitala przyjmuje prywatnie? Nie wiem jak jest u Was ale w Polsce zawsze jakoś łatwiej jak się chodzi prywatnie np do ordynatora. Biedna Hanulka :(
    Co do spania cóż moja tez jakoś po 21 usnęła i o 6 wstała ale fakt Zośka w nocy nie je...czasami się obudzi o 3 ;) i chce gadać ale biorę ja do siebie do łóżka i czasami zaśnie szybciej a czasami trwa to i trwa ale nie umiem określić bo nieprzytomna jestem.
    Psotka i co z ta nóżka? Jakieś zalecenia?
    Konwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:24

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, masakra, biedna Hania :(

My już od 9 na spacerze , ale mała musi sie wyspać przed basenem.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się sobotnio, dziś pstryknelam pierwsza fotkę mojego naprwde ogromnego już brzucha, później dodam bo teraz gnije z młodym na basenie.

Slyszalyscie o regulaminie na lipcowkach, ponoć jeśli ktoś przez tydzień nie napisze posta to zostaje usunięty z grupy :-o

Krokodylica, Anuśka, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka słońce tulam mocno oby zły nastrój szybko cie zostawił w spokoju, jakoś się pouklada zobaczysz, i nie miej wyrzutów sumienia tylko pisz tu swoje żale i śmiało proś męża o pomoc przecież to wasza zasługa a nie tylko twoja ;) musi Ci pomagać.

Malenq a ja cię rozumie, po urodzeniu się tiago absolutnie nie chciałam drugiego dziecka, więc jeśli taka wasza decyzja to ok, jak się odmieni to się postaracie znów a jak się nie odmieni to trzyosobową rodzina też fajna ;)

Malenq, zgredka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ma juz 47cm glowke :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, Ania miała ostatnio rozm 44 chyba, sprawdzę pózniej w książeczce zdrowia.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko biedne obie jesteście... Niech już to się w końcu skończy...zdrówka
    Anastazja...dzięki :-*

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ma obwód głowy 55cm :D
    Ale ona już się urodziła z dużą główką.

Maniek jestem jestem. Dziękuję że pytasz. Czytam ale zwykle z jednodniowym opóźnieniem.
    Teraz przerzucilam się na telefon i nie zawsze pamiętam co komu miałam napisać. ..

Zgredka dziewczyny już wszystko napisaly. Trzymam kciuki, będzie dobrze. I przykro mi za brak wsparcia u mamy. :(
    Ja to bym znowu chciała się już starać o drugie, ale sama sobie nie zrobię a sąsiad jest za stary. :P

Smoczyca1, WróżkaZielona, Nieukowa, Summerka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HHhaha Kroko polubiłam za sąsiada ;) a Zuza będzie duży kask miała ;)
    Lara chciałam tez się bebenkiem pochwalić ale mąż mi zabrał tel bo kartę mam do wymiany a zostawił szajsunga (nie cierpię szajsungow ) i nawet zdjęć nie widzę !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 11:35

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow z 21 ;-)

Malenqa ja cie rozumie, tez sie czasami zastanawiam jakby to bylo miec drugiego takiego rozbujnika i wtedy mysle ze wiecej nie, ale jednak chcialab zeby nie byl sam, a coz zobaczymy jak bedzie

Zgredzia mysle cieplo o tobie, dasz rade kochana

Pomysl z kartkami na roczki super, tylko czy do ogarniecia ?

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka dzin rozbity mała spi a powinna juz jesc małzon chory na maksa wiec ja wzięłam sie za fotki ubranek wrzucam tu też moze którejś z mamus dzieciaków młodszych niż Lilunia coś sie przyda :)

zaraz poczytam co u was

https://picasaweb.google.com/107532022071605569458/Zestaw5062

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze pomysł do ogarnięcia. Ja mogę służyć do przypominania, ze np niedługo Kosia ma roczek i można zacząć wysyłać kartki. Wtedy kto chce zgłasza sie po adres korespondencyjny do Malenq (w tym przypadku) i tyle.

My po basenie, Ania poplywala i usnęła zńow.
    Zakupy w rossie zrobione, 250 zł ńie moje ale zapas wszystkiego na 2 miechy.
    Smoku, jak Zosia przyjęła bębenek?
    Kroko, z braku laku sąsiad tez może być :) Hihi

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wpadka kontrolowana :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na mleku gerber :) 600g za 23zł :)

Psocia co z tymi nóziami Dominika jakieś zalecenia ćwiczenia czy tak zostanie
    ucałuj go od Liluni :)

oo Lara na słoiki to i ja atak robie hehehe bo sie przydają :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ