X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: Ty mi lepiej wytłumaczyć jak to jest, że dziecko kładzie się o 20 i wstaje 24,1,2,4 a kolo6 gotowe do wstania, a jak kładzie się po 22, to wstaje 24,1,2,4 i o 6 gotowe.. ;(

Oo to może wrócę do enfamilu, bo hipp w ogóle nie chce, a myslalam nad bebilonem

Wszystkiego Naj dla dzisiejszych mięsieczniakow

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Wczoraj byla kontrola

Domi wazy 7350g
    69cm dlugi

Pani powiedziala ze jest dosc mocno rozwiniety ruchowo.

Niestety potwierzila sie roznica dlugosci nozek. 1,5cm :(

btw. Ile wasze dzieciaki maja obwod glowki?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzisiaj mija kolejny miesiac naszych brzdacow . Wszystkiego Dobrego bobaski :*
    My juz nie spimy. Maly nawet fajnie spal choc ciezko mu bylo zasnac. Ja czuje sie srednio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:32

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo podbijam pytanie Lary i Zgredki odnośnie spania.

Leoś, Roxi, Ania wszystkiego naj naj :)
    Lara uważam ze super pomysł:) na chrzcinach rozdalam gościom kartki i każdy napisał życzenia dla Jagody a dzieci zrobiły rysunki - wkleję jej do książki " mój pierwszy rok" takie kartki od e- cioć na roczek tez super :)

LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny....
    U mnie to standard że niezależnie o której pójdzie spać i tak wstaje po 5 czasem o 6swej.....

• beszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Zgredko, mam nadzieje, ze niedlugo zaczniesz cieszyc sie ciaza. Moze popros swojego faceta (ja to bym pewnie osiwiadczyla a nie prosila...) zeby po powrocie z pracy zajal sie mala przez godz. lub dwie a ty sie poloz i lez w tym czasie. Przeciez opiekujesz sie maluszkiem, pracujesz i produkujesz nowe zycie. Musisz odpoczac.
    Ktos tu pisal, ze dzidzius ma wade nerek (sorry nie pamietam :( ), moj najstarszy mial/ma powiekszone miedniczki nerkowe. Kontrolowalismy poprzez usg co lilka mies.przez pierwsze dwa lata. Teraz w razie pojawienia sie goraczki bez innych objawow mamy nakaz przyjazdu do szpitala z moczem . Mlody ani razu nie mial jeszcze infekcji, ale ja sie b.stresowalam. Porzadne mysie przy zmianie pieluchy i pieluchy zmieniane b.czesto.
    Corka przyjaciolki musiala brac antybiotyk przez rok, ale jej wada byla woeksza. Tutaj w NO kazali kontrolowac i antybiotyk lykac, a w PL chcieli operowac (bo niby norweskim programem lecieli,male w NO od lat tego programu juz nie stosuja). Znajomi zaczekali i mala wyrosla :)

U was tez bedzie dobrze. Zobaczysz! A moze w dniu porodu wszystko juz bedzie dobrze :)

Pisalyscie o ogladaniu tv...hmmm pkt widzenia zalezy od pkt.siedzenia - Malenqu siwtenie to ujela. Przy pierwszym dziecku nie wlaczalam tv w ogole. Bardzo dluuugo - bo szkodzi itp. ;) Przy drugim wspomagalam sie tv w ciagu dnia, np.gdy szlam pod prysznic: starszak przed tv (mial 2 latka ) a mlodszy ze mna do lazienki. Wiadomo,mjak starszy igladal to i mlodszy podgladal ;) glownie reklamy. Teraz pilnujemy by za duzo tv nie ogladali. Sa dni ze w ogole nie wlaczamy bajek, sa dni zimne, deszczowe, szaro bure a ja musze w domu tyle zrobic plus H, ze siedza godzine...czasem dwie... H tv nie oglada. Nie chce, ale jest tak "upierdliwa", ze czasem bym sie ucieszyla, gdyby sobie jedna 20 min,bajke obejrzala hehehe
    Ipadow i komputerow i ps czt wii moje dzieci dluuuuuugo nie uzywaly. No ipada w trakcie lotu samolotem. Tutaj szkokne dzieci graja w gry na pc, wiec jan tez zaczal w zeszlym roku. Dzieciaki maja informatyke od 1 klasy. Gra tylko w weekendy, 1 godz.dziennie.
    Ale sa takie dni, ze lamiemy zasady dot.tv i pc ;) zycie. Natomiast nigdy, przenigdy nie wlaczamy tv , gdy dzieci sie bawia, ukladaja puzzle, rozmaiwaja, spieewaja itp.

My niestety nie jestesmy w szpitalu :( podejrzewamy, ze lek.napisala na skier.,mze mysmy zarzadali konsultacji (ona jest taka p.....ta, a dr gooogle lepszy od niej). Maz ma to spr.wprzyszlym tyg.i jesli tak zrobila, to skarge na nia piszemy.mwczoraj H tak sie z kupa meczyla, ze odbyt chyba jej pekl, bo krew poleciala. Tutaj szpital szybko przyjmuje male dzieci, wiec w szoku jestem ze tyle czekamy. Caly czas spr.czy lek.z osrodka zdroia, ktora nam mowila ze bad.musimy koniecznie zrobic (totalnie inna opinia niz naszej doktorki) ma wolne miejsca, ale nie ma :(

moja kuzynka jest u nas, a dzis moi rodzice przyjezdzaja. Zostaja do wt.,mamw czw. Ja lece do PL.

Psotka, H ma mala glowke...ostatnio chyba 41 cm (6m)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 08:53

zgredka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka to naprawę paranoja żeby Hania tyle czasu się męczyła co to za lekarka! Nie ma jakiegoś prywatnego lekarza? A może jakiś ze szpitala przyjmuje prywatnie? Nie wiem jak jest u Was ale w Polsce zawsze jakoś łatwiej jak się chodzi prywatnie np do ordynatora. Biedna Hanulka :(
    Co do spania cóż moja tez jakoś po 21 usnęła i o 6 wstała ale fakt Zośka w nocy nie je...czasami się obudzi o 3 ;) i chce gadać ale biorę ja do siebie do łóżka i czasami zaśnie szybciej a czasami trwa to i trwa ale nie umiem określić bo nieprzytomna jestem.
    Psotka i co z ta nóżka? Jakieś zalecenia?
    Konwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:24

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, masakra, biedna Hania :(

My już od 9 na spacerze , ale mała musi sie wyspać przed basenem.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się sobotnio, dziś pstryknelam pierwsza fotkę mojego naprwde ogromnego już brzucha, później dodam bo teraz gnije z młodym na basenie.

Slyszalyscie o regulaminie na lipcowkach, ponoć jeśli ktoś przez tydzień nie napisze posta to zostaje usunięty z grupy :-o

Krokodylica, Anuśka, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka słońce tulam mocno oby zły nastrój szybko cie zostawił w spokoju, jakoś się pouklada zobaczysz, i nie miej wyrzutów sumienia tylko pisz tu swoje żale i śmiało proś męża o pomoc przecież to wasza zasługa a nie tylko twoja ;) musi Ci pomagać.

Malenq a ja cię rozumie, po urodzeniu się tiago absolutnie nie chciałam drugiego dziecka, więc jeśli taka wasza decyzja to ok, jak się odmieni to się postaracie znów a jak się nie odmieni to trzyosobową rodzina też fajna ;)

Malenq, zgredka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ma juz 47cm glowke :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, Ania miała ostatnio rozm 44 chyba, sprawdzę pózniej w książeczce zdrowia.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko biedne obie jesteście... Niech już to się w końcu skończy...zdrówka
    Anastazja...dzięki :-*

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ma obwód głowy 55cm :D
    Ale ona już się urodziła z dużą główką.

Maniek jestem jestem. Dziękuję że pytasz. Czytam ale zwykle z jednodniowym opóźnieniem.
    Teraz przerzucilam się na telefon i nie zawsze pamiętam co komu miałam napisać. ..

Zgredka dziewczyny już wszystko napisaly. Trzymam kciuki, będzie dobrze. I przykro mi za brak wsparcia u mamy. :(
    Ja to bym znowu chciała się już starać o drugie, ale sama sobie nie zrobię a sąsiad jest za stary. :P

Smoczyca1, WróżkaZielona, Nieukowa, Summerka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HHhaha Kroko polubiłam za sąsiada ;) a Zuza będzie duży kask miała ;)
    Lara chciałam tez się bebenkiem pochwalić ale mąż mi zabrał tel bo kartę mam do wymiany a zostawił szajsunga (nie cierpię szajsungow ) i nawet zdjęć nie widzę !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 11:35

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow z 21 ;-)

Malenqa ja cie rozumie, tez sie czasami zastanawiam jakby to bylo miec drugiego takiego rozbujnika i wtedy mysle ze wiecej nie, ale jednak chcialab zeby nie byl sam, a coz zobaczymy jak bedzie

Zgredzia mysle cieplo o tobie, dasz rade kochana

Pomysl z kartkami na roczki super, tylko czy do ogarniecia ?

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka dzin rozbity mała spi a powinna juz jesc małzon chory na maksa wiec ja wzięłam sie za fotki ubranek wrzucam tu też moze którejś z mamus dzieciaków młodszych niż Lilunia coś sie przyda :)

zaraz poczytam co u was

https://picasaweb.google.com/107532022071605569458/Zestaw5062

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze pomysł do ogarnięcia. Ja mogę służyć do przypominania, ze np niedługo Kosia ma roczek i można zacząć wysyłać kartki. Wtedy kto chce zgłasza sie po adres korespondencyjny do Malenq (w tym przypadku) i tyle.

My po basenie, Ania poplywala i usnęła zńow.
    Zakupy w rossie zrobione, 250 zł ńie moje ale zapas wszystkiego na 2 miechy.
    Smoku, jak Zosia przyjęła bębenek?
    Kroko, z braku laku sąsiad tez może być :) Hihi

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wpadka kontrolowana :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na mleku gerber :) 600g za 23zł :)

Psocia co z tymi nóziami Dominika jakieś zalecenia ćwiczenia czy tak zostanie
    ucałuj go od Liluni :)

oo Lara na słoiki to i ja atak robie hehehe bo sie przydają :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ