X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj
    Szaro, buro i ponuro i z każdym dniem chłodniej.
    Nic mi się nie chce, ogólnie słabawo się czuję, przesilenie, zmęczenie materiału, zwał jak zwał.
    Dni mijają, każdy jest dniem świra ;), czyli powtórki z rozrywki.
    Biegam za Młodym, który już coraz sprawniej chodzi...pokazuje na wszystko paluchem i trza po raz setny mówić czym jest dana rzecz ;)
    Pozdrawiam :)

PsotkaKotka, justta, Biedroneczka83, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa: lubie za palucha..
    Biedulo Ty to masz, jak mi źle, że od paru dni nie sypiam to przypominam sobie Twój los..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Nenaa: lubie za palucha..
    Biedulo Ty to masz, jak mi źle, że od paru dni nie sypiam to przypominam sobie Twój los..
    Zgredzia, dziś Małolat obudził się tylko 2 razy! Toż to koniec świata i ewenement na dużą skalę. Miał wczoraj emocjonujący dzień i zwalam na to ;) Nadziei sobie wolę nie robić zbyt wiele.
    Trzymaj się tam dzielnie, poukłada się tam u Was. Czas...tylko czasu trzeba :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, co do złamanego karku, mam to samo, co jakiś czas "łapie" mnie złamanie i to jest masakra :(
    Obecnie przechodzę blokadę karku, przy przekręceniu głowy w lewo. Do pewnego miejsca i koniec.
    Miałaś prześwietlany kręgosłup? U mnie wyszła lordoza szyjna kręgów C5-C6-C7. Nic z tym nie zrobię oprócz brania tabów, których oczywiście nie moge na ta chwile bo jeszcze drobinki mleka sa.
    Ale współczuje bo wiem co przechodzisz i jaki to jest dyskomfort i bol. Powodzenia!

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA moze poszukaj butelki ktora zagrzewa mleko. Nie pameitam jako ona sie nazywa ale wiem, ze opatentowala ja jakas dziewczyny z polski. Dziala to na takiej zasadzie jak na przyklad ogrzewacze do rak-napewno widzialas cos takeigo. Wciskasz guzik i substancja w srodku robi sie ciepla. Wtedy tez zagrzeje sie mleczko do odpowiedniej temperatury.

Dzisiaj sprobuje nafaszerowac mlodego kaszka ryzowa z bananem na noc. Moze pospi dluzej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- dzieki za slowa wsparcia! przeswietlenia kregoslupa nie mialam, ale na bank cos mam z odcinkiem szyjnym, jako ze moja praca bardzo mi ta czesc obciaza :/ strach sie bac co bedzie za pare lat... chyba faktycznie tylko cwieczenia wzmacniajace zostaja. na razie smaruje voltarenem i modle sie, zeby minelo :/

Kotka- oj, tez mialam nadzieje, ze kaszka na noc sprawi, ze Mały przespi mi noc :D a on stwierdzil- takiego wała!! nie ma spania matka! oby Domiś byl bardziej łaskawy ;) i gratuluje samodzielnego siedzenia :) ahh rosna te dzieciaki :)

Nena- wspolczuje kochana tego kieratu :/ ale najwazniejsze, ze zdrowie jest. reszte jakos przebolejemy, co nie? ;)

Nenaaa, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrozka a ile razy sie budzil po tej kaszce ? :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena tulam :)
    Malenq hop hop ?
    Psotka gratulacje ... Eh a dopiero co czytałam opis Twojego porodu :)

Wlasnie spałam godz :) ale czuje sie jakby mnie ktoś walnął pała:/ u nas zimno tzn u rodziców ale byłyśmy z Jagoda w lesie i kilka grzybów znalazłyśmy :) niunia ma tu spanie w dzień ze hoho ... Chyba lesno górskie powietrze dobrze na nią działa :) mogłaby jeszcze w nocy lepiej sypiać i było by cacy .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada snieg ;-)

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta mam pytanie o wiaderko :) od którego m-ca kąpaliście w nim Leośka?

justta lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka- jakies 2, 3 razy sie budzi. teorie jakoby dziecko od 6 mca zycia przesypialo cale noce i nie wymagalo jedzenia w ciagu nocy mozna miedzy bajki wlozyc :/

wiecie co, wlasnie sobie policzylam i tak na dobra sprawe 9 miesiecy juz nie spalam ciagiem dluzej niz 5h. kiedys spanie ponizej 7h to byla masakra dla mojego organizmu. teraz- norma.
    powiedzcie mi, co robicie przed nocnym spaniem z dzieciakami? moj od 16tej na nogach i non stop z nim musze byc, bo inaczej placze i jeki. teraz probowalam go uspic na krotka drzemke, ale nie ma szans. wlasnie mnie wola z lozeczka, a ja padam juz na pysk :/ a przerabialam- zabawy na macie, czytanie ksiazeczek, ogladanie babyview na telefonie, noszenie, spiewanie... juz mi sily i pomyslow brakuje. oby do 19tej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:15

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariszko nie pamietam dokladnie juz, ale cos kolo 3 miesiaca, jakbym wiedziala ze jest takie fajne, to bym kupila wczesniej, w nim mozna juz kapac noworodki i na pewno sie super sprawdza, bo woda zakrywa cale cialko i zimno nie jest no i ta pozycja jak w lonie matki, super jest, jak meza nie ma w domu to czasami dalej w nim kapie, bo w wanience teraz sama go nie utrzymam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 18:06

marissith lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a można karmić piersią będąc w ciąży? Zawsze myślałam że nie.

Blondik oby kolki szybko przeszły.
    Wróżka dużo dużo zdrowka.

A ja już za 2,5 dnia dowiem się kto mieszka w moim brzuszku, Rety jak ja nie mogę się doczekać

LaRa, Malenq, WróżkaZielona, MANIEK, PsotkaKotka, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, moi chloocy elgancko spali cala noc w wieku naszych maluchow ;) jan juz dawno byl w swoim pokoju a Leo przeprowadzil sie po 8 mies.
    Nie kazda noc spali cala. Wiadomo jak to dzieci,male czesto budzili sie rano. Starszak czesto wypijal mleko o 6 i jeszcze zasypial, sle on lubi soac i nawet teraz spi dlugo, gdy moze

Ja mam caly czas stresa czy uda mi sie do PL poleciec i czy w PL oby calego tyg.nie przesiedze w lazience wymiotujac lub z wymiotujacym dzieckiem. Oby H ominelo.... Wlasnie z tesciami i siostra meza sie widzielismy. Wszyscy narzekaja ze duzo tutaj, tj.czesto mamy na wyspie grype zoladkowa. Taki klimat..wilgotno, bleee

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś słonecznie i mroźno, skrobanko autak pierwsze w tym sezonie zaliczone, mam nadzieję że ten mrozik powymraza trochę bakteri

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 18:38

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, to juz niedługo :)

Dzis przyszedł prezencik dla Ani na Mikołaja, zamówiliśmy z punktów za tankowanie - tablecik edukacyjny. Całkiem fajny i do wieku 36 miesięcy :) 3 poziomy rozwoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:17

Anastazjaaa, WróżkaZielona, MANIEK lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiago uwielbiał taki tablecik ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Zgredka a można karmić piersią będąc w ciąży? Zawsze myślałam że nie

Jak to?? ;ooo

Ja właśnie oglądałam na stronie smyla promocję na zabawki, ale myślę że to bez sensu kupować, moja lubi tylko parę grzechotek, a te edukacyjne to tyle kosztują że szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:08

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam, wróciłam... Mała dała w kość...coraz ciężej z jej spokojem...z lekarka gadałam coby może jakiegoś "wyciszacza" jej dawać, może virbucol?
    Moje wyniki ogólne dobre, nawet potas, magnez, Wit D, wapń wszystko mam w normie, mimo że nic nie suplementuję a na diecie bez białka mleka krowiego jestem już ponad 9m...

Za to tarczyca w dół, a szczególnie antygeny... Oby to zwykła niedoczynność a nie Hashimoto....

Nenaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka- ahh, to zazdraszczam spania chłopaków :) za to teraz bidulo z Hanką Ci sie przyszlo meczyc :( ale trzeba wierzyc, ze lekarze w koncu zaradza i Hanulka tez bedzie ladnie spac...

Anastazja- ojj, to juz niedlugo sie dowiesz!! tak sobie przypominam jakie to fajne chwile :) a jak przeczuwasz?

Zgredka- no ja wlasnie tez nie jestem przekonana do zabawek dla Franka. mamy ich mase od znajomych, ale on zajmie sie jedna zabawka max. minute. bardziej go interesuja plastikowe butelki, gazety, folie. ale pod choinke kupie mu projektor żółwia, ktory wyswietla na scianach takie fale i gra uspokajajace dzwieki oceanu. mysle, ze moze byc fajny efekt, a i zupelnie ciemno nie bedzie mial jak zasypia.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ