X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Blondik ja Ci współczuje tych kolek. U nas były od 3 tygodnia do 3 miesiąca dzień w dzień niestety. Ale powiem,że u niektóre dzieci chyba gorzej to przechodzą. U nas było tak,że ok godziny był ciągły płacz i tylko noszenie na leniwca pomagało. Ratowaliśmy się herbatą z kopru,masażem brzuszka i ciepłym okładem na brzuszek.Kąpiele też pomagały. Dawaliśmy espumisan i co prawda trochę pomagał ale w dużej mierze musieliśmy to po prostu przeżyć,bo nic nie było skutecznego ;/ także staraliśmy się ulżyć mu gdy miał atak brzuszkowy ale nic nie było 100% skuteczne. Co do czopka myśle,że możesz spróbować jeśli nie robi kup ma zapacia ja akurat nigdy nie stosowałam.Przede wszystkim spokój Twój,musisz wspierać Madzie przy tych bólach,próbować jej ulżyć jak możesz ale nie poddawać się i nie złościć.Musisz to niestety przeżyć i myśleć,że nie tylko Twoja córa ma ten problem.Głowa do góry będzie dobrze,jeszcze trochę i odsapniesz od kolek.

Ale i tak chyba stwierdzam,że gdy będę miała drugie bobo nie boje się kolek boje się tego etapu gdy zacznie wstawać i raczkować hehe dla mnie to chyba cięższe.Jejku ile razy Adam mi się uderzył ile razy czuwałam czy oddycha ,bałam się go kłaść spać po upadku ehh nie znosze tego .

A tak w ogóle witam się.Mały ma drzemke nr 1 już godzinke śpi także ja stawiam na obiad,bo potem może nie da rady i myśle o spacerze ,świeci słonko zobaczymy co będzie po 11 to może wyjdę się przejść.

Nieukowa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Domi siedzi juz stabilnie z prostymi pleckami bez podparcia. SLodko wyglada wtedy :) . Noc masakra jak zwykle...

Czy ktorejs z was dziecko spi w waszym lozku i przesypia ladnie noce?
    Czy ktorejs z was dziecko spi w swoim lozeczku i budzi sie bardzo czesto??

MLODA- twoj juz godzine spi? wow. Moj ma dwa razy drzemke po 30min i raz 1,5h jak kolo niego leze :/. Teraz jest ta 30min. Starczy zeby wypic kawe i zerknac na forum. Moj teraz tez nieustannie wali glowa w cos.

BLONDIK - jejku biedna malutka :(

BESZKO - a pojdziecie do jakiegos lekarza w Pl?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Zgredko polubiłam za cień optymizmu :)
    Blondik spokojnie wiem ze łatwo sie mówi ale tylko Twoj spokój i opanowanie pomogą Madzi przetrwać bol wiem co mowię bo reagowałam tak samo i wtedy maz brał Jagodę na ręce on jest spokojny i dziecko przy nim sie lepiej wyciszalo. Spróbuj Sab simplex nam pomógł, Windi to gdy kupy nie mogła zrobić . A w ogóle masz możliwość kupić ten niemiecki Sab simplex? Bo ja mam jeszcze to moge Ci wysłać

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to jest bardzo normalne co opisujesz... Radek tak mial do 8tyg, potem przez kolejny miesiac powoli ustepowalo... Trzeba to przezyc, po prostu. Zadne saby, delicole i inne dziadostwa. Tylko Cierpliwosc i spokoj pomoze i tobie i malej. U nas maz byl ekspertem od masowania. Ja nie wyrabialam cxasami psychicznie i dostawalam agresora, wtedy maz bral, masowal i u niego Radek zasypial.

Cholera moj dziec odmawia zabawy na macie. Jal go poloze to nie robi nic. Ani zabawek nie chwyta, ani sie nie kula, ani nawet nie oglada sie na boki. Marudzi i ryczy i nic wiecej. Zadowolony tylko w bujacxku, na rekach albo na siedzaco. Ja chce.zeby sie do raczkowania zabieral, a nie kuzwa do siedzenia... Demotywuje mnie to, bo nawet nie wiem czy cos zle robie, czy to taki typ leniwy z niego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:35

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka troche cie rozumiem- nienawidze jak mi cos burzy plany, bo mialas inne ambicje zawodowe niz drugi macierzynski... Jesli bym zaszla z 1 dzieckiem jakbym go nie chciala, to pewnie desperacko probowalabym sie pozbyc. A z drugiego nieplanowanego bym sie chyba w koncu po przechorowaniu sprawy, cieszyla...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia z drzemkami różnie u nas. Ostatnie 3 dni z rzędu spał 3 x 30min myślałam ,że oszaleje heheh ale i wczoraj i dziś 1 drzemka to już pomału 1,5 h będzie hehe

Super ,że Domiś już siedzi :)

Co do pytań o spanie .Adam spi z nami i też różnie bywa np dzisiaj spał ładnie całe 10h bez pobudki no może raz miauczał troszkę ale to smoka chciał ,dałam i spał dalej a są dni kiedy z jakiś przyczyn budzi się ze 3x z płaczem dosyć mocnym wtedy smok masowanie ewentualnie ostatnim wyjściem mleko . Gdyby np zasnął u nas i przełożyłabym go do swojego łóżeczka mam gwarantowane pobudki a jeśli już się obudzi i wyczai ,że nie jest u nas w wyrku to taki krzyk jest,że niczym nie da się go uspokoić dopóki nie położe go obok nas ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:41

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z innej beczki: jakie polecacie maty edukacyjne?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham jakaś zdołowana dostałam dzis po 14 miesiącach okres :( to znaczy ze pomału chyba moja laktacja wygasa pomimo ze noca młoda ciągnie w ciągu dnia od czasu do czasu tez i ja ścią gam na dwa karmienia butlą po ok 180ml

Zgredzia mnie nawet nowe kapcie potrafia obedrzeć :(

ach dobrze ze słonko chciaz wyszło bo jakos tak ponuro było

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik nam na szkole rodzenia mówili, że jak dziecko boli brzuszek to żeby oddać go do noszenia innej osobie. Bo Ty pachniesz mlekiem a jak boli brzuch to dziecko jeszcze bardziej zaczyna się denerwować zapachem jedzenia ;)
    To tyle teorii, pogadamy w lutym :P
    Miłego dnia

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik :( trzeba przeżyć. Mnie pomagała mama Zosie nosić np maź w delegacji a to przeważnie od 17-20/22 bite 3 miechy. Noszenie noszeniem ale trzeba było mocno trzachac ;) jeden wielki koszmar :( próbowaliśmy wielu specyfików i nic. Co do czopków możesz takie moje zdanie są dla dzieci to trzeba ukroic kawałek i tyle. Ja podaje jej w ostateczności.
    Mata po czasie stwierdzam ze zbędny zakup ;( szału nie było nie licząc jednej zawieszki która wyciumkala może dziewczyny poradzą
    Beszko grypa żołądkowa?! Fuck jakby mało buło...oby Was nie dopadło!!!!
    Psotka tak Zosia śpi w swoim łóżeczku bez pobudek ( sporadycznie sie zdarzają )
    A co z ta nóżka? W sensie co dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:54

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja mam taka zwykłą kolorową Tiny love po Zuzi i jest ok mozna misie zmieniać :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka tak Leon spi w swoim lozeczku z czestymi pobudkami w nocy niestety, jaka przyczyna, cholera wie juz naprawde

Zgedzia super ze pomyslalas z innej perspektywy, tak trzymac buzka

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo taka mi teoria przyszla na mysl, ze moze dzieci ktore spia z rodzicami czesciej sie budza a te w lozeczkach spia lepiej?

Dominikowi jak sie obudzi, a robi to co 1-1,5h pomaga tylko cyc. Zadne tam masowanie itp. :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nasz Leos obojetnie czy spi z nami w lozku, bo zdazalo sie i tak, czy spi sam w lozeczku to pobudki sa takie same, wiec teoria obalona ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia założe się ,że gdybym karmiła piersią to też wyjściem byłaby tylko pierś,bo Adam to był taki cycocholik na wszystko najlepsza bliskość mamy i cycuś do ciumkania a jaka radość,że do tego jeszcze mleczko płynie hehehe ;D a,że nie ma cycusia to potrzeba bliskości no i smoczek go budzi,czasem też brzuszek lub inny ból ;/

Ale w naszym łóżku i tak przewaga ładnie przespanych nocek ,przyzwyczaił się

Planujemy Go oduczac spania u nas, za miesiąc,bo tz bedzie miał długi urlop także razem jakos spróbujemy ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:18

MANIEK lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham ze spaceru :)
    Dzień dobry :)
    Pogoda cudna, mroźno, rześko i słonecznie :) od razu sie człowiek budzi :)

Ania śpi ze mną, i budzi sie raz na butelkę a potem rano już cycuś. Śpi ładnie, ale z zasypianiem mamy coraz większe akcje. Bo sie rzuca, przewraca, kręci i gaworzy :)
    Zgredka, trzymam kciuki za cień optymizmu.

Miłego słonecznego dnia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: samochodem wioze małą do żłobka bka, potem na osiedlowym parkingu zostawiam samochód i wskakuje w tram a to dlatego, że i tej porze pod sądem nie ma miejsca na parkingu dla pracowników, a gdzie indziej jest strefa płatna. A w tramie czytam sobie książkę :-)

Dzięki girls za słowa otuchy.. mama wczoraj opierdol od ciotki dostala, że jaki wstyd, że nie ma 14latki, i ze ma się nie wtrącać, co akurat zabawne, bo.moja ciotka jest pierwszym.kierownikiem w rodzinie :-)

LaRa, justta, MANIEK, WróżkaZielona, Lili83, Izoleccc, Nieukowa, beszka, Krokodylica, Krokodylica, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za ten opierdziel od ciotki :)

Dziewczyny jak przechowujące ciepłe mleko, bądź napój dla malucha na spacerach? Ja muszę mieć zawsze ze sobą mleko i mimo, ze jest w termoforku to przy takich temp szybko sie chłodzi.
    Znalazłam w necie butelkę z termosem.
    Słyszałyście o tym? https://www.krainaekozabawek.pl/butelki-termiczne-dla-dzieci/24-termobutelka-pacific-baby-200-ml-3w1-termos-i-butelka-bez-bpa-rosnie-z-dzieckiem.html

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja msm te butelkę - w miarę dobrze trzyma zarówno ciepło, jak i zimno. Smoczek od wkladu jest troche dziwny kształtem, ale to mały minus.

Nieukowa, Zuza tez niezbyt lubiła matę - darła sue, zeby ja wziąć - raz czy dwa machnęła zabawkami i tyle.

Blondik, ależ Ci współczuje...powiem tak: my daliśmy raz czopek, cały i nie pomógł - kupy po nim nie było, moja teściowa, która jest lekarzem podpowiedziała nam stary, ale sprawdzony sposób - kawałeczek szarego mydła jak czopek i włożyć w odbyt - mydło jest bezpieczne, zreszta z odbytu sie nie wchłania, daje tylko poślizg - niestety u nas to był jedyny dposob, bo inaczej kupy mogło nie byc ponad tydzien, a Zuza krzyczała strasznie;( i tez mauz ja nosił, bo on spokojniejszy, a dziecko to wyczuwa...

Mała Lady, ten etap kiepski, ake jak zacznie chodzić i to chwiejnie- to jest moim zdaniem koszmar - ile razy Zuza sie uderzyła, przewróciła, wyrżnęła w cos głowa albo zębami (teraz tez sue zdarza), to zawał za kazdym razem u mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:36

Nieukowa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Psotka- Franek spi w lozeczku swoim i zauwazylam jak bylismy na wakacjach, ze dluzej i lepiej spi mu sie samemu w pokoju. moj czasami budzi sie w nocy albo kaszlnie i wtedy Maly sie budzi, a tak- jeszcze w sierpniu przesypial calutka noc od 20tej do 6tej. co prawda teraz budzi sie kilka razy w nocy i z zasypianiem jest mega problem, no ale wydaje mi sie, ze w swoim lozeczku mu lepiej. probowalam kilka razy go do nas do lozka wziac, ale nie ma szans na zasniecie z nami. od razu sie ozywia i chce sie bawic.

Blondik- wspolczuje kolek :( tak jak wszyscy mowia- trzeba zacisnac zeby i przez to jakos przebrnac. co do maty to my mamy z Tiny Love z takim presuwanym na gorze pałąkiem ze swiatelkami i melodyjkami, ale chyba za pozno ja kupilam, bo w 4 miesiacu Maly byl juz na innym etapie i srednio go interesowalo lezenie w miejscu ;)

Zgredzia- ciesze sie, ze juz nastroj troche lepszy. mysle, ze powoli zaakceptujesz nowa sytuacje i zaczniesz sie cieszyc ta ciaza :) bedzie dobrze, zobaczysz :) no i gratulacje dla Łucki z okazji pierwszego zabka! :)

Lara- taki termosik- butelke ma moja siostra i mowi, ze dobrze sie spisuje. nam poki co niepotrzebne, bo wychodze z Frankiem jak jest w miare najedzony, a ze 4h w dzien go trzyma. herbatek i wody nie pije.

Kroko- jak tam? widac juz jakiegos zębola? :)

Beszka- oby sie zaraza nie przeniosla do Was :/ jak Hania?

Konwalianka- co u Was? jak chlopaki?

Nena, Anuśka, Yasmin, Nowatorka, Mona- halo haaalo? :)

Ja nadal połamana :( dzis juz jest lepiej, ale za to głowa mnie od rana napierdziela, ze heeej. a na sniadanie zdazylam zjesc zimna parówke i jabłko :D ekskluziv.

milego dnia wszystkim! ja chyba dzis zrezygnuje ze spaceru, bo ledwo dycham. buu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:03

Nenaaa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ