Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
U nas nic słaba - boli mnie brzuch, boli blizna - modle sie, zeby sie nie rozeszła i żebym wytrwała te 6 tyg (zapeszylam gadaniem, ze jest okej, musze sie oszczędzać, ale to trudne przy półtorarocznym huraganie;)), z mauzem nie gadam - masakra, zero empatii..,pogoda do dupy;(
No to ponarzekalam z rana...dla Wa miłego dnia...
Btw, Makenq, nie wiedziałam, ze odciągnięte mleko mozna na kaloryferze trzymać, nie "zepsuje" sie? -
Miłego dzionka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:21
-
Hej, ja juz w tramie
Mala w nocy ladnie butlowala, ale to wstawanie nie jest fajne
Co prawda szybko to robie, bo przed snem wlaczam czajnik i mam jeszcze ciepla wode jak mala sie budzi,przed zlobkiem tez dostala butle, bo te kobity tam to nie daja jej mleka, wiec niech z rana ma porcje..
Obudzilam sie bez mdlosci i mysle se o jak fajnie nic nie czuje, ale niestety sniadanie poszlooo
Maniek: ja tak nie mialam, wiec nie wiem..
Lara: chyba mialam podobnie
-
Usypiamy przy odkurzaczu, trzymajcie kciuki!
Pogoda sie poprawia, nawet suonko wychodzi, ale ja nie jestem gotowa do wyjscia.
Edit, spi, zobaczymy jak długo, boje sie odkurzacz wyłączyć heh
Korzystając, ze włączony - odkurze mieszkanie , ot co!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 08:51
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
witam i ja, jak Madzia ma atak kolki to uśnie jedynie ze mną w łóżku, odkładana do łożeczka płacze tak żałośnie..boję się,że jej potem nie odzywczaję...
Współczuję problemów z facetami, mój tez z tych małodomyślnych, raz na jakiś czas robię mu pogadankę i się "naprawia".
Co do tv i zabawek elektronicznych dla dzieci...Wszystko jest dla ludzi! My też musimy miec chwilę dla "siebie", albo chocby an uprasowaie, posprzatanie, ugotowanie czy siku. Włączenie na kilka minut bajki to nic złego. Nas mamy pewnie zostawiały w łóżeczku bez żadnych atrakcji jak miały coś do roboty. Poza tym dziecko 24h na dobe nie jest w stanie się uczyć...
podziwiam takie kreatywne mamy, choć nie dowierzam, że nie korzystają z dobrodziejstw nowoczesnej technologii do zabawiania dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 09:19
Smoczyca1, LaRa, Lili83, Malenq, Yasmin, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
SUMMERKA - jejku u ciebie tez klotnie? Kurcze z ta blizna to mnie martwisz. Oby wszystko ok bylo! A co lekarz na to? Co bedzie jak sie rozejdzie? Od razu ciach ciach?
MLODA - a bierzesz tabletki anty?
U nas noc jak wczoraj czli beznadzieja i tysiac pobudek.
Bylismy u ORTOPEDY. Maz powiedzial, ze maly stoi czesto na prawej nozce i faktycznei orto wymacal jakas blokade. Nacisnal, strzelilo, maly krzyknal i chwile poplakal. Zrobili usg bioderek ale wszystko ok. Ortopeda stwierdzil, ze roznica dlugosci nozek jest bardzo mala ale dal nam skierowanie jeszcze do szpitala uniwersyteckiego.
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Malenqu. Nam jakas inna w aptece proponowali...ale byla od 3 r.z. wiec nie kupilismy. Dzis zakupie, bo zaba sie meczy
Moj len byl tak ciekawy co jest pod stolem, ze zapomniala o swym lenistwie i przeturlala sie pod niegooczywiscie gdy wszystko sprawdzila, to pisk, by na rece ja zabrac
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Zgredka a Twój nie umie mleka zamieszać?
To nawet mój troglodyta wstawal w nocy mleko robić. ..
Co do zabawek - pachnie mi tu skrajnoscia. No bez jaj. Ja daję wszystkie zabawki. I drewniane klocki i gadajacego misia. Wszystko jest dla ludzi.
Pomijając momenty kiedy Zuzia skacze po gadajacym misiu i włącza co popadnie to poza tym i tak bawimy się nim razem i ja jej mowiew, tlumacze, powtarzam... zabawka nie zastąpi rodzica ale może pomóc rodzicowi. Chwila spokoju też jest czasem na wagę złota ale co ciekawe moja sama zajmuje się przez dłuższą chwilę tylko dwiema zabawkami i żadna z nich nie jest grająca ani świecąca.
Yasmin jestem w szoku z tym tv. Zawsze byłam przekonana że szkodzi na wzrok.
Btw kiedyś pisałaś że dziecko znajomych oblalo się wrzątkiem. Co z nim?Yasmin, Malenq, LaRa, Blondik, Pati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Ah LARA tak mi sie jeszcze a propos spacerow waszych przypomnialo
Ludzie ktorzy biegaja (poruszaja sie poprostu) duzo na dworze sa duzo bardziej kreatywni niz ci ktorzy siedza w domu. Tak ze wiesz, te twoje maratony to dobre i dla ciebei i dla malutkiej
. Ale rozumiem, ze to napewno tez meczace jest i nie chce ci sie przy zlej pogodzie wychodzic.
Dajecie dzieciom do reki jedzonko? Ja sie bardzo boje. Mojej siostry znajomych dziecko zadlawilo sie smiertelnie kawalkiem parowki dlatego ja jestem bardzo przeczulona tutaj (wiecie, plasterek kielbaski pasuje idealnie do krtani).
Boje sie dac cokolwiek do raczki, jedynie chrupki jaglane albo czasem pietke chleba do ciumkania.
Chcialabym sprobowac z BLW ale sie boje. Zreszta czy nie jest na to za pozno juz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:54
-
Kroko: moj spi jego placz nie budzi. Niby mi mowi zeby go budzic ale zanim bym to zrobila to juz sama wole.
Np wczoraj obudzil mnie placz malej i czuje kupe psa, wiec zabieram sie za kupe i wrzeszcze do niego ze ma sie klasc bo mala.sie sturla, zanim zalapalam o co chodzi to ja kupe czesciowo sprzatnelam, trzeba bylo juz ze zloscia go budzic i sie drzec.
Kotka: moja czasem troche skorki od chleba dostajeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:08
-
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:21
-
Ja mojego meza budze w weekendy na zmiane pieluchy rano/w nocy. Jak sie buntuje i mowi, ze on by mnie tak nie budzil to mu powtarzam, ze w tygodniu kiedy pracuje go nie torturuje tak ale w weekendy on musisz przejmowac ten niemily obowiazek.
Wow Domi spi juz od 1,5h rety rety.
-
Zwykłe z rosmana są 3 sztuki,silikonowe dwie i jedna normalna
tu link http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/07/edukacyjne-szczoteczki.html#Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:28