Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari- nalej goracej wody do miski, wrzuc tam troche soli i jesli masz jakiegos olejku eterycznego, mocz przez jakies 10-15 min. nogi, w tym czasie popijaj herbate z cytryna (byle nie goraca!),zaloz pozniej cieple skarpety, lyknij ten paracetamol i do lozka sie wygrzewac! jutro powinno byc lepiej. to moj sprawdzony sposob.
Yasmin lubi tę wiadomość
-
WróżkaZielona wrote:dobry wieczor dziewczynki.
Czy u ktorejs z Was bylo dzisiaj w porzadku?
dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa<wstydniś> ja podobnie myślę o Mańku naszym i Misi
a Ty skąd jesteś? ja ze śląska
a widzisz, tak mi się głupio i przykro trochę zrobiło, bo długo się nie odzywałam, przylazłam, wygrzebałam stary temat podczas nadrabiania zaległości i tylko zamieszania i przykrość innym zrobiłam
ps. dziś u nas kredki tez w buzi lądowałya puzzle to co dzień wytargane są i jak u Zgredzi do paszczy. Otrzymała do tych celów igreka z puzzli nieużywanych i jako tako kompromis działa. Może siostra trochę osamotniona się czuje i tak reaguje... rozżalona kobieta często powie za dużo i często wcale nie to o czym myśli
na katar to ja teraz używam aromactiv baby dla siebie i Kingi jak jest potrzeba
Malenq wrote:(...) ale 100000 rozmowa nic nowego nie wniosła......tyle że już JA nie
och Mari, biedna. weź ten paracetamolmnie stawia na nogi herbata z SOKIEM z malin, ale prawdziwych owoców, nie paola syrop
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 20:59
MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to chodzi za mną ciągle taka jedna piosenka o krowie Loli, jejuuu, nie mogę się od niej uwolnić i ciśnie mi się wciąż na usta "La vaca Lola..."
I tak patrzę na Młodego, jak już tak pięknie chodzi...zaraz mi pójdzie w długą, do domu jakąś laskę przyprowadzi, się ogoli i wyfrunie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:45
MANIEK, Yasmin, LaRa, WróżkaZielona, Misi@, PsotkaKotka, beszka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Yas dziękuje kochana.
Zgredzia Ty dziecko teraz produkujesz przecież to jest dopiero full roboty i energii a do tego zajmujesz sie szkrabem i pracujesz! Wiadomo ze jesteś padnięta. Szkoda ze tak daleko bo bym Ci kawał z dała na poprawę nastroju:)
....
Niedobrze mi buuu maz mi taki kawał nawalił a ja głupia zjadłamManiek
-
Yasmin- oj ja z tego co widze to daleko od kazdej z Was
zachodniopomorskie. Z siostra to grubsza sprawa, bo naprawde bardzo sie zmienila i nie widac szans na jakakolwiek poprawe
boje sie, ze w koncu nie wytrzymam i przestane z nia utrzymywac kontakt
ehh...
Zgredzia- Ty lez do gory brzuchem i fasolą i niech ten Twoj Cie obsluguje. Kobieto, pracujesz, zajmujesz sie dzieckiem, w brzuchu kolejne, wiec masz prawo byc zmeczona. ciepla herbatka, kapiel i lulu
Nenek- oj tak samo dzis pomyslalam. jakie to juz duze dziecko! jutro konczy 8 miesiecy, a ja zachodze w glowe kiedy to zlecialo... Juz jestem zazdrosna o ta, ktora go bedzie calowac wiecej niz jao matulu.
Yasmin, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Malenq - a Kosia budzi się jeszcze w nocy na karmienie? Jesli tak to są to stałe pory? czy różnie? I jak podgrzewasz mleczko odciągnięte? Zaczynasz wtedy gdy sie budzi czy juz wcześniej jakoś? To się długo podgrzewa... Kosia sie nie niecierpliwi? Pytam bo od paru nocy Kinga piersi nie chce... daję jej mleczko z podgrzewacza, ale ona wrzeszczy z niecierpliwości. Dziś instynktownie sie obudziłam o jej stałej porze i załączyłam profilaktycznie podgrzewacz. Było gotowe na jej pobudkę, ale tak sie na dłuższą mete chyba nie da...
Ech... Wróżko, to faktycznie bardzo daleko... jakies bliższe odległości to by sie dało połapać... 8 mcy to poważny wiekdużo nowości Was czeka tak w rozwoju jak i zachowaniu
trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:35
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
LARA - Wrozka ma racje, nie chcialam ci obrazic. Chodzilo mnie o to ze mnie krew zalewa, ze sie ludziom wciska kit i tyle. TO tak jak z niektorymi lekami. Wemiesz i cudownie ozdrowiejesz. Pij Dopelherz i dozyjesz setki....Jedz kinderbueno a bedziesz miec zdrowe kosci...Kup dvd "maly Einstein" a twoje dziecko dostanie kiedys Nobla...I to jest moim zdaniem granie troche na uczuciach rodzicow bo wiadomo, ze oni kupia dziecku wszystko co najlepsze jesli moga.
A szczeniaczka w De nie ma. Natknelam sie poprostu na jego reklame gdzies w necie i mnie odstraszylo. Ja nawet z "komorki" dla dzieci (dostalismy od znajomych stare zabawki) wyjelam baterie zeby nie gralo i nie blyskalo.
MANIEK - w cos trzeba wierzyc. Wierze w badania jesli sa dobrze przeprowadzone. Odnosnie odspiewywania alfabetu i jego osluchania sie: z badan wynika, ze jesli dzieci nie slysza danych slow od zywej osoby to nie naucza sie wiele. Badanie: grupy dzieci chyba w zlobku uczyly sie chinskiego od rodowitych chinczykow a drugie grupy z dvd albo mp3. Pierwsza grupa zapamietala pewna ilosc slow a druga jesli dobrze pameitam nie nauczyla sie niczego. Chodzi o to, ze nauka jest zwiazana z emocjami. O wiele wiecej czlowiek-dziecko uczy sie jesli sa z nauka zwiazane emocje czyli na przyklad zdiecko widzi mame spiewajaca albo czytajaca, widzi twarz ktora sie zmienia ktora wyraza emocje, patrzy w oczy. Tego nie ma komputer/tv/mis...
Przeciez nie pisze tego zeby tu komus zaszkodzic. Wrecz przeciwnie. Chialam dobrze. Podaje pewne fakty. Jest tak i tak. Co zrobimy z ta wiedza zalezy od nas.
Nenaaa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
luz, swoje zdanie wypowiedziałam i juz nie wracam.
Mari, kochana, jak sie czujesz? Nie wiem co na zbicie gorączki, ale wzięłabym chyba apap. Daj znac...
Dostałam dzis przypomnienie na apce, ze za 3 dni powinna przyjść @. Heh no to ciekawa jestem, czy przybędzie zgodnie z planem? Bo gdy robiłam testy ovu to nic nie pokazywało, wiec nie wiadomo czy małpa przyjdzie.
Miała tak ktoras z Was,ze po pierwszej @ była dłuższa przerwa?
Spadam w kimonko, dobranoc i spokojnej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 22:13
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry
szybkie odciąganko i lecę na rehabilitację
dzięki Malenqu za odp. coś muszę pokombinować w ten deseń...
Laruś ja tak miałam. 2 @ dostałam chyba ze 2 mce po 1. potem 2 mega długie cykle
Konwi, dostaliście się na reh wzroku z Patrykiem?
miłego dnia, dziś chyba tylko podczytywać będę
buźki -
nick nieaktualnyPowodzenia...Ale moim zdaniem ten bunt cyckowy jest tymczasowy i powinnaś przestawiać małą, bo jak teraz przyzwyczaić do butli to będzie koniec KP...
Moja budzi się regularnie na karmienie w nocy....
Dzisiaj wstała już przed 5ta....ziewwwYasmin lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Witamy sie z PL
Widze ze tematy nt.zabawek, tv itp.nadal poruszane..
U nas zabawki plastikowe, swiecace, glosne, spiewajace dzieci dostaja od dziadkow, cioc i innych. My rzadko cos kupujemy. Teraz akurat jestesmy w trakcie poszukiwan szmacianej lalki dla H pod choinke oraz wozka, ale takiego drewnianego...
Yas, piekne dzielo sztuki Kinia narysowalauciski dla Was i zdrowka
Ja wczoraj zakupilam ostatni smoczek dla H do wyprobowania. Polecany itp. No i co? I moje dziecko kohca go gryzc... Gdy chcialam w nocy podmienic cycek na smoczek, to H sie strasznie zloscila. Zaluje jednak, ze nie mialam tego smoka, gdy mala byla noworodkiem...
Pobyt w PL tak sobie. Najchetniej bym juz do domu wrocila....Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hej, u nas pobudka jak w zegarku o 6:00
teraz zabawa, na puzzlach (wyciąga z nich cyferki i ładuje do buzi), hula kula kręci sie po podłodze wiec jest wesoło
U mnie niestety leje, wiec będę musiała mała oszukać ze spacerem (juz sie boje) no ale jak nie spróbuje jej uśpić w domu to sie nie przekonam. Za godzinkę powinna juz drzemać...
Miłego dnia
Elit: juz nie leje, ale jest mokro, zimno info bani ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:34
-
Hejo u nas w nocy bardzo wietrznie było, Jagoda juz dzień rozpoczęła o 6:40 .
Yas powodzenia.
Beszko współczuje bo tak czekałaś na ten przyjazd do pl, moze dziś bedzie lepiej.
Lara powodzenia, oby Ania szybko zasnęła w domu.
Ja dziś w nocy sie obudziłam bo było mi strasznie mokro myślałam ze @ przyszła a tu nienie wiem czemu tak sie dzieje... Musiałam przebrać piżamę, nie wiem co to:/ miała któraś z was tak?
Yasmin lubi tę wiadomość
Maniek