X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari- nalej goracej wody do miski, wrzuc tam troche soli i jesli masz jakiegos olejku eterycznego, mocz przez jakies 10-15 min. nogi, w tym czasie popijaj herbate z cytryna (byle nie goraca!),zaloz pozniej cieple skarpety, lyknij ten paracetamol i do lozka sie wygrzewac! jutro powinno byc lepiej. to moj sprawdzony sposob.

Yasmin lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też mą siłę, żeby coś robić na zakończenie dnia, ja mam tylko ochotę położyć głowę na poduszce.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    dobry wieczor dziewczynki.

Czy u ktorejs z Was bylo dzisiaj w porzadku?
    u mnie było :D
    dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa :) <wstydniś> ja podobnie myślę o Mańku naszym i Misi :) a Ty skąd jesteś? ja ze śląska
    a widzisz, tak mi się głupio i przykro trochę zrobiło, bo długo się nie odzywałam, przylazłam, wygrzebałam stary temat podczas nadrabiania zaległości i tylko zamieszania i przykrość innym zrobiłam :(
    ps. dziś u nas kredki tez w buzi lądowały :) a puzzle to co dzień wytargane są i jak u Zgredzi do paszczy. Otrzymała do tych celów igreka z puzzli nieużywanych i jako tako kompromis działa. Może siostra trochę osamotniona się czuje i tak reaguje... rozżalona kobieta często powie za dużo i często wcale nie to o czym myśli

na katar to ja teraz używam aromactiv baby dla siebie i Kingi jak jest potrzeba
    Malenq wrote:
    (...) ale 100000 rozmowa nic nowego nie wniosła......tyle że już JA nie
    - też przybijam z Wami piątaka...

och Mari, biedna. weź ten paracetamol :/ mnie stawia na nogi herbata z SOKIEM z malin, ale prawdziwych owoców, nie paola syrop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 20:59

MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to chodzi za mną ciągle taka jedna piosenka o krowie Loli, jejuuu, nie mogę się od niej uwolnić i ciśnie mi się wciąż na usta "La vaca Lola..."
    I tak patrzę na Młodego, jak już tak pięknie chodzi...zaraz mi pójdzie w długą, do domu jakąś laskę przyprowadzi, się ogoli i wyfrunie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:45

MANIEK, Yasmin, LaRa, WróżkaZielona, Misi@, PsotkaKotka, beszka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas dziękuje kochana.
    Zgredzia Ty dziecko teraz produkujesz przecież to jest dopiero full roboty i energii a do tego zajmujesz sie szkrabem i pracujesz! Wiadomo ze jesteś padnięta. Szkoda ze tak daleko bo bym Ci kawał z dała na poprawę nastroju:)
    ....
    Niedobrze mi buuu maz mi taki kawał nawalił a ja głupia zjadłam :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari współczuję, może jutro lekarz?
    Ja walczę żeby nie chorować. ..

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin- oj ja z tego co widze to daleko od kazdej z Was :( zachodniopomorskie. Z siostra to grubsza sprawa, bo naprawde bardzo sie zmienila i nie widac szans na jakakolwiek poprawe :/ boje sie, ze w koncu nie wytrzymam i przestane z nia utrzymywac kontakt :( ehh...

Zgredzia- Ty lez do gory brzuchem i fasolą i niech ten Twoj Cie obsluguje. Kobieto, pracujesz, zajmujesz sie dzieckiem, w brzuchu kolejne, wiec masz prawo byc zmeczona. ciepla herbatka, kapiel i lulu :)

Nenek- oj tak samo dzis pomyslalam. jakie to juz duze dziecko! jutro konczy 8 miesiecy, a ja zachodze w glowe kiedy to zlecialo... Juz jestem zazdrosna o ta, ktora go bedzie calowac wiecej niz ja :D o matulu.

Yasmin, Nenaaa lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - a Kosia budzi się jeszcze w nocy na karmienie? Jesli tak to są to stałe pory? czy różnie? I jak podgrzewasz mleczko odciągnięte? Zaczynasz wtedy gdy sie budzi czy juz wcześniej jakoś? To się długo podgrzewa... Kosia sie nie niecierpliwi? Pytam bo od paru nocy Kinga piersi nie chce... daję jej mleczko z podgrzewacza, ale ona wrzeszczy z niecierpliwości. Dziś instynktownie sie obudziłam o jej stałej porze i załączyłam profilaktycznie podgrzewacz. Było gotowe na jej pobudkę, ale tak sie na dłuższą mete chyba nie da...

Ech... Wróżko, to faktycznie bardzo daleko... jakies bliższe odległości to by sie dało połapać... 8 mcy to poważny wiek :) dużo nowości Was czeka tak w rozwoju jak i zachowaniu :) trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:35

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - Wrozka ma racje, nie chcialam ci obrazic. Chodzilo mnie o to ze mnie krew zalewa, ze sie ludziom wciska kit i tyle. TO tak jak z niektorymi lekami. Wemiesz i cudownie ozdrowiejesz. Pij Dopelherz i dozyjesz setki....Jedz kinderbueno a bedziesz miec zdrowe kosci...Kup dvd "maly Einstein" a twoje dziecko dostanie kiedys Nobla...I to jest moim zdaniem granie troche na uczuciach rodzicow bo wiadomo, ze oni kupia dziecku wszystko co najlepsze jesli moga.

A szczeniaczka w De nie ma. Natknelam sie poprostu na jego reklame gdzies w necie i mnie odstraszylo. Ja nawet z "komorki" dla dzieci (dostalismy od znajomych stare zabawki) wyjelam baterie zeby nie gralo i nie blyskalo.

MANIEK - w cos trzeba wierzyc. Wierze w badania jesli sa dobrze przeprowadzone. Odnosnie odspiewywania alfabetu i jego osluchania sie: z badan wynika ;), ze jesli dzieci nie slysza danych slow od zywej osoby to nie naucza sie wiele. Badanie: grupy dzieci chyba w zlobku uczyly sie chinskiego od rodowitych chinczykow a drugie grupy z dvd albo mp3. Pierwsza grupa zapamietala pewna ilosc slow a druga jesli dobrze pameitam nie nauczyla sie niczego. Chodzi o to, ze nauka jest zwiazana z emocjami. O wiele wiecej czlowiek-dziecko uczy sie jesli sa z nauka zwiazane emocje czyli na przyklad zdiecko widzi mame spiewajaca albo czytajaca, widzi twarz ktora sie zmienia ktora wyraza emocje, patrzy w oczy. Tego nie ma komputer/tv/mis...

Przeciez nie pisze tego zeby tu komus zaszkodzic. Wrecz przeciwnie. Chialam dobrze. Podaje pewne fakty. Jest tak i tak. Co zrobimy z ta wiedza zalezy od nas.

Nenaaa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak ładnie to Kotka wytłumaczyła teraz ;)
    Laruś, nie nerwuj się, proszę natychmiast dać sobie buzi w policzki i udać się grzecznie na spoczynek nocny :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mielismy gosci. W sumie byla oprocz doroslych jeszcze 5tka dzieci. Jak w przedszkolu :P. Domi sie calkiem dobrze bawil choc pod koniec byl juz chyba zmeczony sytuacja.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj Domi tak czy siak bedzie prawdopodobnie mowic z opoznieniem niezaleznie od tego jakie bedzie mial zabawki ;P bo tak czesto maja dzieci dwujezyczne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luz, swoje zdanie wypowiedziałam i juz nie wracam.

Mari, kochana, jak sie czujesz? Nie wiem co na zbicie gorączki, ale wzięłabym chyba apap. Daj znac...

Dostałam dzis przypomnienie na apce, ze za 3 dni powinna przyjść @. Heh no to ciekawa jestem, czy przybędzie zgodnie z planem? Bo gdy robiłam testy ovu to nic nie pokazywało, wiec nie wiadomo czy małpa przyjdzie.
    Miała tak ktoras z Was,ze po pierwszej @ była dłuższa przerwa?

Spadam w kimonko, dobranoc i spokojnej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 22:13

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas mleko mam podgrzewane wcześniej i zwinięte w pieluszkę lub ręcznik , i na grzejniku sobie leży lub podgrzewane wcześniej i obok poduszki, mała nie protestuje.... Oby nie było za ciepłe bo wtedy pić nie chcę..

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    szybkie odciąganko i lecę na rehabilitację

dzięki Malenqu za odp. coś muszę pokombinować w ten deseń...

Laruś ja tak miałam. 2 @ dostałam chyba ze 2 mce po 1. potem 2 mega długie cykle

Konwi, dostaliście się na reh wzroku z Patrykiem?

miłego dnia, dziś chyba tylko podczytywać będę

buźki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia...Ale moim zdaniem ten bunt cyckowy jest tymczasowy i powinnaś przestawiać małą, bo jak teraz przyzwyczaić do butli to będzie koniec KP...
    Moja budzi się regularnie na karmienie w nocy....
    Dzisiaj wstała już przed 5ta....ziewww

Yasmin lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Witamy sie z PL

Widze ze tematy nt.zabawek, tv itp.nadal poruszane..
    U nas zabawki plastikowe, swiecace, glosne, spiewajace dzieci dostaja od dziadkow, cioc i innych. My rzadko cos kupujemy. Teraz akurat jestesmy w trakcie poszukiwan szmacianej lalki dla H pod choinke oraz wozka, ale takiego drewnianego...

Yas, piekne dzielo sztuki Kinia narysowala :) uciski dla Was i zdrowka

Ja wczoraj zakupilam ostatni smoczek dla H do wyprobowania. Polecany itp. No i co? I moje dziecko kohca go gryzc... Gdy chcialam w nocy podmienic cycek na smoczek, to H sie strasznie zloscila. Zaluje jednak, ze nie mialam tego smoka, gdy mala byla noworodkiem...

Pobyt w PL tak sobie. Najchetniej bym juz do domu wrocila....

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas pobudka jak w zegarku o 6:00 :/ teraz zabawa, na puzzlach (wyciąga z nich cyferki i ładuje do buzi), hula kula kręci sie po podłodze wiec jest wesoło :)
    U mnie niestety leje, wiec będę musiała mała oszukać ze spacerem (juz sie boje) no ale jak nie spróbuje jej uśpić w domu to sie nie przekonam. Za godzinkę powinna juz drzemać...

Miłego dnia

Elit: juz nie leje, ale jest mokro, zimno info bani ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:34

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo u nas w nocy bardzo wietrznie było, Jagoda juz dzień rozpoczęła o 6:40 .
    Yas powodzenia.
    Beszko współczuje bo tak czekałaś na ten przyjazd do pl, moze dziś bedzie lepiej.
    Lara powodzenia, oby Ania szybko zasnęła w domu.
    Ja dziś w nocy sie obudziłam bo było mi strasznie mokro myślałam ze @ przyszła a tu nie :/ nie wiem czemu tak sie dzieje... Musiałam przebrać piżamę, nie wiem co to:/ miała któraś z was tak?

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przed praca i życzę miłego dnia

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ