X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas śliczny rysunek. :)

Dziewczyny poczytałam wszystko i przepraszam, że się nie odniosę, tylko tak o sobie, ale mam jakiś cholernie ciężki czas. :(
    Dzisiaj w pewnym momencie usiadłam i ryczałam a dziecko siedzi i się na mnie patrzy. :(
    Dobija mnie to wszystko, mąż, jego podejście do mnie, do dziecka. :(
    Jeszcze do tego Zuzia cały dzień była taka marudna, ciągle się darła, nie chciała spać, no nie wytrzymałam i się poryczałam. (Męża oczywiście nie było w domu).
    A jak już wieczorem łaskawie wrócił to zjedliśmy kolację w milczeniu, potem tylko rzucił kilka swoich kąśliwych uwag, a teraz polazł spać bez słowa.
    Mam dość. :(

Yasmin lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko przede wszystkim tulam mocno :)

Szkoda że płakałaś jak go nie było. Powinien zobaczyć że jesteś tylko ludziem i masz prawo do odpoczynku, a jego obowiązkiem jest wspieranie Ciebie.
    Może niech poczyta sobie artykuły na stronie "tatapad.pl" to strona pisana przez ojców. Może tam zobaczy, że szczenięce lata się skończyły i czas dorosnąć. Tam bardzo fajnie panowie uświadamiają że jak się zjawia dziecko na świecie to ipady z gierkami idą w odstawkę a koledzy od popołudniowych czy weekendowych spotkań wspominają takiego młodego tatusia już tylko ze zdjęć. Instrukcję obsługi dziecka też tam znajdzie.
    Ja mojemu podesłałam tą stronę bo jest tam też fajny artykuł o tym jak facet ma przetrwać ciążę :)

Kuźwa spać nie mogę... Chyba pójdę pogadać z lodówką ;D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko tulę, kuźwa z tymi chłopami...Jak ciąża to cieszyli łapę, a teraz są jak z innej planety....
    Groszku smacznego.....
    Ja straciłam nadzieję, że coś się zmieni...dlatego Total olewkę włączyłam i powiem ze od tego momentu jest dobrze..ja nic nie oczekuję i nie mam zawodu z żadnego powodu....

Miłej niedzieli

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, tule kochana :( współczuje :( nie będę Ci tu snuć moich mądrości życiowych, ale chyba tu jest potrzebna rozmowa, rozmowa, rozmowa.... Albo musicie od siebie odpocząć...
    A Zuzi moze zabki idą skoro marudna?

Ania szaleje, odbija sie od mojego żołądka i skacze, i grzechotka wali w iPada, i pisczy OMG

Malenq, u Was tez nie teges???

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest teges, bo olewkę mam....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po 24 pisalam wiadomość, że moja właśnie zasnęła, ale widać się nie kliknelo...

Kroko: nie będę radzić, bo nie jestem ostatnio kompetentna, ale. Ty chyba nie masz problemów z jasnymi komunikatami do faceta. Będę trzymac kciuki, żeby jakoś szło do przodu i było coraz lepiej.

Dziś pierwszy raz dałam małej butle w nocy i wydoila całą i zaraz zasnęła..czyli mleko się mi kończy idziecko glodowalo bidne

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym od niego odpocząć ale nie mam gdzie pójść.
    A gadać z nim kolejny raz nie mam ochoty. ..

Malenq lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A on nie ma gdzie? W domu też można się mijac, mja mam 46 metrów i ostatni tydzień udawało mi się całkiem nieźle

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chciałabym od niego odpocząć ale nie mam gdzie pójść.
    A gadać z nim kolejny raz nie mam ochoty. ..
    ;( przykre, cholercia...
    A do swoich rodziców?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie ja od wczoraj w szkole, dwa kolokwia w ten weekend :(

Kroko - współczuję i rozumiem nawet nie wiesz jak bardzo :-/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    ;( przykre, cholercia...
    A do swoich rodziców?

Oni by mi kazali wracać do domu bo moje miejsce jest przy mężu. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nawet nie wiesz jak Cie rozumiem...i tulę z całych sił
    Zgredka ma rację,w domu całkiem sprawnie można się minąć......mnie się udaje perfekcyjnie....

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Yas ale masz zdolną rysowniczkę :)
    Staraj się staraj o następne :) Dzieci i szklanek nigdy dość :)
    Dziękuję :) najpiękniejszy obraz jaki kiedykolwiek widziałam :D ;P
    Ana, Ty juz 35 tydz? omg... To prawda, że mijający czas widać po cudzych dzieciach :) Zdrówka dla Was

Dziękuję Laruś Ania 7 mcy???? Coś majstrowałaś przy tym suwaczku, przyznaj się. Nie poznam jej :( Moze jakieś małe mikołajkowe spotkanko????

Krokuś :*** Rozumiem Cię kochana :( Wiesz... nauczyłam się, że muszę jasno, wyraźnie i dosadnie wydawać mojemu konkretne polecenie lub oczekiwanie. Nie bez złośliwego komentarza o braku jarzenia i jasności umysłu (niestety) co u nas akurat po małej wymianie zdań skutkuje a to jest najważniejsze. Parę histerii z płaczem i krzykiem o bezsilności i jak się coś nie podoba to fora ze dwora też się jawiło... Nie w każdym domu to poskutkuje, ale nie możesz udawać że Ci zwisa i że sama sobie poradzisz. Samotną matką nie jesteś, nie musisz być matka i ojcem. Walcz bo będzie tylko gorzej. Szczerze współczuję... Mam to już za sobą ale musisz wiedzieć że to nie zda rezultatu na zawsze.

Anusia - fajna stronka :) Mój już skomentował że to kobiety piszą....

edit: Laruś, nie dość ze ślepa to jeszcze czytać nie umie :) wyjeżdżacie - z mikołajków nici :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:28

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, "cięta" jestem na Twojego starego już od dawna...
    Nie znam człowieka ale mnie wkurza, nie wiem co poradzić właśnie dlatego, że do końca nie wiadomo jak to wszystko wygląda "na żywo". Wiedz tylko, że wspieram i przytulam.
    Rodzice... kurde, czy Oni wszyscy nie chcą jak najlepiej dla swoich dzieci? Chyba tak to jakoś było. To przykre, że dają przyzwolenie na to, że ich córa nie czuje się obecnie najszczęśliwsza...Twoje miejsce jest u boku męża? Jasne, ale wspierającego, pomocnego, na którego zawsze możesz liczyć a nie tylko dla "zasady", że jak mus to mus.

LaRa, beszka, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korci mnie żeby dodać swoje 3 grosze o oglądaniu przez dzieci tv. Od wieków byłam przeciwna. Moze dlatego ze żyję bez włączonego tv i dobrze mi z tym. Nie mniej jednak, zwróćmy uwagę na to, iż nie jest to tylko zło piekielne. Wszystko zależy od użytkowania. Nawet rehabilitanci wzroku Kingi zalecili tv. I wiecie co? jak dziecko ma wybór aktywności dostosowany do temperamentu i potrzeb, to tv będzie tylko ciekawym dodatkiem. Widze to po Kindze. Staram się być kreatywną, zabawiam ją czym sie da i tv też ogląda. Ma swoje ulubione bajki (np ryjówka florka z polsat jimjam) piosenki i teledyski grazie lou i program w którym wyst dzieci - Barney i przyjaciele. A hitem jest czołówka wspaniałego stulecia i pierwszej miłości. Teraz jest tak, ze tv może być załączone cały dzień a Kinga spojrzy tylko jak ją coś zaciekawi i robi swoje. Za to syn znajomych (1,5 roku) to istny no life. Mają małe mieszkanie i on spędza dnie i śpi w salonie gdzie tv jest załączone przez 20h na dobę. Nikt nie zaoferował mu nigdy niczego więcej prócz zakupienia zabawek i patrzenia w tv. Dziecko samo zabawkami sie nie zainteresowało a tv owszem. to jest problem, który nie wyniknął wcale ze złej woli rodziców lecz z braku kreatywności i troszkę bezmyślności.
    Szanujmy dziecka spokój ducha i chrońmy od nadmiaru bodźców a wszsytko co ludzkie mu nie zaszkodzi (powiedziała co wiedziała :P )

btw: podpowiedziałam reh wzroku grazie lou i była zachwycona :) tak ze chyba warto looknąć

ok... doczytałam i juz wiem o co chodziło z tym butem na fb :) bardzo ładny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 11:23

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:22

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta,

Yas, super rysunki i Kinia w ogole...

Kroko, powiem tak, bo ja juz przechodziłam wszystkie etapy i u nas to tez sinusoida, sposób z olewaniem moze i jest dobry na krótka metę, bo sie nie rozczarujesz, nie jesteś sfrustrowana, etc., ale za to zaczyna Ci ten człowiek obojętniec, bo i po co Ci on? Jesli jesteś samowystarczalna...a stad juz tylko krok do rozwodu albo szukania tego czegoś u kogoś innego (moja kumpela to przerabiała)...nie wiem co zadziała : czy tupniecie noga, czy spokojna rozmowa, szantaż, etc. kazdy zna swego chłopa najlepiej, ale wg mnie takie dystansowanie i bycie wlasnie, jak powiedziała Yas, matka i ojcem, moim zdaniem, na dłuższa metę bedzie źrodłem cierpienia, nie musisz byc "Zosia samosia", bo tworzycie rodzine, ba! Mozesz nawet nie chcieć nia byc i tyle...a poza tym, jesli facet ma "w dupue" obowiązki, to taka postawa mu tylko na rękę, a i wyrzutów sumienia nie ma, bo to Ty sie boczysz...

LaRa, Yasmin, Krokodylica, Lili83, Blondik lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 14:14

Nenaaa, zgredka, LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie umeczona...
    Noc straszna, maly budzil sie co godzine a czasem nawet co 40min...W takich momentach normalnie zaczyna sie nielubic wlasnego dziecka :/. Bola mnie okropnie plecy i kark od tego :/ juz nie mowiac o niewyspaniu :(

Ja jestem radykalnie przeciwna telewizji dla niemowlaka. Zabiera to dzieciom czas ktory powinny spedzac na rozwoju dzieci ucza sie calutki czas. Z tv nie ucza sie absolutnie niczego nawet z programow edukacyjnych dla niemowlat (Wykazaly to badania w ktorych badano ile naucza sie dzieci ktorym mama czyta z ksiazki a ile ktore ogladaja programy edu. dla niemowlakow - te ktore ogladaly tv nie nauczyly sie kompletnie niczego). Mowie o dzieciach do 2 lat.
    To samo tyczy sie tez zabawek typu multimedialne ze costam gra jak przycisniesz albo samo sie czyta (to tylko dziecku przeszkadza i odciaga od tresci - tez badania pokazaly). Dlatego jak widze zabawki typu "szczeniaczek uczniaczek" gdzie niby niemowle ma si euczyc literek itp to mnie krew i smiech zalewa. No ale kazdy robi jak uwaza.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Cię rozumiem Kotka i Twój punkt widzenia bo do niedawna uważałam podobnie. dziś wiem że to indywidualna sprawa i ani tv ani zabawki nie zastąpią rodziców oraz ich pomysłowości i czasu poświęconego dzieciom. Kinga używa tv doraźnie oraz ww zabawek i jest dosyć mocno wyedukowana jak na swój wiek

Ale kawaler u Młodej Damy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 13:28

Malenq, Summerka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ