X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    U nas pobudki dwie z płaczem ale chyba czułości chciała bo jak ja dałam ojcu do łóżka to spała do 7 :) ja oczywiście spałam osobno bo chrapał niemożliwie! Ale niuni o dziwo to nie przeszkadzało ;)
    Lara jak tam z tym gazem wyszło?
    Blondik przybij piątkę ja tez z tych panikujacych ;)
    Nieukowi współczuje fochów! Mu <3 zaliczyliśmy ale musiałam go prawie budzić bo taki śpiący ;) ale było Cool :)
    No to tyle ... A mi jakoś nie chce sie wracać do roboty. Nie wiem może jeszcze mi sie odmieni.
    Musi mój wymyślił zeby do dziadka jechać... Nie wiem po ch*j jak on tylko cześć zrobi z lala i tyle a na mnie obrażony ale pojadena te 1,5 godz dla świetego spokoju!
    Milegodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 10:35

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, Anuska dobrze prawisz !
    Blondik jak sie tak martwisz to umów sie do okulisty dziecięcego i sprawdzi czy Madxia ma wzrok ok i przestaniesz sie stresować. U nas we wro jest jeden tylko znany mi lekarz okulista dziecięcy i w pon bede umawiać wizytę bo chce sprawdzić ... Chociaż u nas nic sie nie dzieje.
    Nieukowa współczuje, nie wiem czy to normalne ale jak mama jest u nas to mój tez z obowiązków domowych czuje sie zwolniony i nie robi absolutnie nic...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta wizyta z niemowlakiem est straszna, pewno małej nic nie jest z Blondik dopiero się tam zestresuje znając jej charakter, te druty rozwieracze oka, ja jestem pozbawiona empatii a zrobiło wrażenie... Brrr
    Moja zasnęła na chwilę ;( teraz czka sobie na macie, byle nie marudzila to poleze ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odsypia panna :) Rusza się delikatnie, taki śpioch ;) Wczoraj skakała cały wieczór to dzisiaj odsypia ;)

Blondik nawilżacz nie jest głośny. Szumi delikatnie. Ja z moim słuchem absolutnym spokojnie przy nim śpię, Czasem bulgotnie tylko. Psica na niego nie reaguje.

Nieukowa no właśnie najgorsze jest to że to wcale nie jest łatwe i trzeba walnąć pięścią w stół. U nas to też nie była łatwa rozmowa.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziula nie u tego lekarza jest taka machina która przystawia do czoła robi pik i juz jest po :) żadnych rozwieraczy a kysz !

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj wykrecilam od wizyty u dziadkow Napewno beda zawiedzeni ale wczoraj u ich bylismy i mi sie poprostu nie chce. Zreszta musze chate ogarnac i ugotowac i upiec ciasto na jutro dla gosci i dla malego obiad machnac i dla nas...Maz pojechal sam. Dzisiaj montujemy lozeczko zamiast dostawki. CO prawda nie wiem po co :P ale dostawka tez nie byla potrzebna hehe. Po nowym roku zglaszam sie do babki od spania po pomoc moze Domi sie nauczy spac sam.
    A noc beznadziejna. Wisial na cycku i nie bylo litosci dla rodzicow po imprezie (poszlismy spac o 1szej) i Domi zazrzadzil pobudke o 6tej! (mimo ze poszedl spac o 23ciej). Ale chwile si epobawil, cycek i walnal w kime do 8:30 :D

Wiecie co tez mam problem jakis z drzemkami. Maly budzi sie po 30-40min zawsze. Widze, ze jest jeszcze psiac ale nie porafi juz zasnac chyba ze sie
    obok poloze i cycka wpakuje.

NENNA - gdzie ty mieszkasz w Hiszpanii? Bo w marcu chyba wybieramy sie na pare tygodni tam ale nie wiem czy temperatura jest juz ok? Na poludnie bysmy jechali. Maz Maroko tez rozwaza ale ja nie chce.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasz emaluchy lubia zabawe w "a kuku"?. Moj tego w ogole nie kuma. Tzn, costam sie usmiechnie ale nie jest zbyt zainteresowany. W ogole ciezko go rozsmieszyc. To znaczy on sie smieje caly czas, jest bardzo wesolym dzieckiem i bardzo duzo sie usmiecha ale na glos nieczesto. I jak go cos rozsmieszy to tylko raz czyli jak sie na nastepny dzien albo za jakis czas poprostu powtorzy ta rozsmieszajaca czynnosc to juz go to nei bawi tak bardzo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zaczyna powoli kumac akuku, ale nie jest jakoś oczarowana..
    Ja znowu przeglodzilam małą i mm zjadł że smakiem w MiG, w żłobku ją za często karmią i przez to nie chce im mleka jeść..

Może odkurze i umyje podłogę w kuvhniy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Blondik uszy do gory ,malenka jest zdrowa jak ryba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:24

Nieukowa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!

u nas nocka taka se. maly budzil sie 3 razy i ciezko zasypial, wiec ja teraz nieprzytomna. poza tym mojego nie ma i musze sobie zupelnie sama radzic. trudno, jakos to bedzie przez te pare dni. co do mojego- tez ma czasami takie fochy, a w chacie robi od wielkiego dzwonu. a temat seksow u nas nie istnieje od jakiegos czasu, wiec nie wiem jak my kolejnego potomna zrobimy :/ moje libido chyba siega dna, a i nie umiem sie jakos wyluzowac. ostatnio byla akcja, ze on chcial i juz prawie doszlo do skutku, a ja nie chcialam bez zabezpieczenia. i wielce obrazony, bo mielismy dziecko robic, a ja z gumka chce. tylko, ze ja jeszcze nieprzygotowana do tego, psychicznie i ani kwasu foliowego nie biore, ani nic. a czuje sie srednio w nastroju do szybkiego seksu :/ poza tym, mam jakis uraz psychiczny, bo po porodzie wyszedl mi hemoroid i boje sie, ze przy seksie tez cos sie pojawi. ehh, szkoda gadac :( gdzie sie podzialo to pozadanie to ja nie wiem :/

Psotka- moj lubi ta zabawe od niedawna. i lubi jak sobie glowe pieluszka przykrywam, odkrywam i robie "a kuku!" i tak samo jemu robie :) cieszy sie wtedy bardzo. no i wspolczuje nocki :( mam nadzieje, ze Domi wyrosnie niedlugo z tego wiszenia na cycu.

Blondik- takie oczko to pewnie nic takiego, ale zeby sie uspokoic, to lepej podejsc do okulisty. my mielismy wizyte u okulisty w 5 miesiacu, bo w szpitalu nam kazali zrobic. ale byla to szybka i calkiem przyjemna wizyta bez zadnych rozwieraczy ;) wiec jesli ma Cie to uspokoic, to lepiej sprawdzic.

Anuśka- spokojnie, zjedz se kobito cytryne, popij zimnym i Maniuchna da o sobie znac ;) a pytalam Cie kiedys- jak Ty nalewasz i ile olejku zapachowego do tego nawilzacza? bo ja leje jakies 15 kropli i nic nie czuc :/ nie wiem czy cos nie tak robie.

Nieukowa- no u nas tez podanie musowo. i generalnie jak mnie nie ma dluzej niz 3h to masakra i panika i telefony, ze on juz nie daje rady, a pracowac musi!! bo ma firme i czesto na kompie siedzi w zwiazku z tym. ja go pytam dlaczego nie moze wszystkiego po 19tej ogarnac jak maly spi, a w trakcie tylko telefony odbierac. ale nie- nidyrydy. ehh.

czas robic Malemu obiadek. milego dnia wszystkim i do pozniej!

Nieukowa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lubi jak mu cokolwie sie na buzie narzuca i tak smiesznie wtedy wciaga powietrze :D

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to z tymi raczkami podczas karmienia u was jest. Bo pytalyscie czemu ja trzymam. No bo maly pakuje je do buzi jak go karmie albo lapie za lyzke. A jak jest u was?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Anuśka- spokojnie, zjedz se kobito cytryne, popij zimnym i Maniuchna da o sobie znac ;) a pytalam Cie kiedys- jak Ty nalewasz i ile olejku zapachowego do tego nawilzacza? bo ja leje jakies 15 kropli i nic nie czuc :/ nie wiem czy cos nie tak robie

Już Maryśka zaczyna pomału machać odnóżami :) Dobrze jest :)

Oj sorki, nie zauważyłam wcześniej pytania. Ja mam pod spodem pojemniczek na olejek. Nie dolewam go do wody. Nawet w instrukcji miałam napisane że nie wolno dolewać do wody tylko do tego pojemniczka. Ale też nie ma jakiegoś mega zapachu (tak jak z tych zapachów z gniazdka) tak delikatnie tylko ta para pachnie.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    NENNA - gdzie ty mieszkasz w Hiszpanii? Bo w marcu chyba wybieramy sie na pare tygodni tam ale nie wiem czy temperatura jest juz ok? Na poludnie bysmy jechali. Maz Maroko tez rozwaza ale ja nie chce.

Kotka, my Walencja.
    Proszę Cię bardzo, tak mniej więcej przedstawiają się temperatury w tej chwili ;)2lk7cj4.gif
    Na tą porę roku najlepiej południe, może Andaluzja? Malaga na przykład. Afryka blisko, może mężowskiemu podpasuje. Wilk syty i owca cała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:39

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:24

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Kotka, my Walencja.
    Proszę Cię bardzo, tak mniej więcej przedstawiają się temperatury w tej chwili ;) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b36afa09730.png
    Na tą porę roku najlepiej południe, może Andaluzja? Malaga na przykład. Afryka blisko, może mężowskiemu podpasuje. Wilk syty i owca cała :)

Nena czarno widzę tą temperaturę :D Ha ha ha

Młoda ja też kiedyś czytałam w necie o bólu głowy i podobnie mi wyszło :D Internety to ZUO!!!! Nie czytaj tego!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:39

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, już jest kolorowo ;)
    Weź się, trza se było kliknąć grubasku...byś widziała :)

Anuśka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A ja mam chyba guza mozgu. Zaczęło sie od bólu głowy i skokow cisnienia no to poszlam do lekarza myśląc, że mam nanwroty nadcisnienia. Od wizyty u lekarki cisnienie w normie a glowa boli dalej juz 2tyg najgorzej jest rano wredy bol najsilniejszy boli mnie gora glowy i promieniuje do skroni :( wieczorem jest najlzej. Czytalam na necie i wszyztko sie zgadza jak do objawow nowotwora mózgu... boje sie isc do lekarza ,tomografii . Nie zniose tego nie chce umieram . Mam syna ktory jest calym moim swiatem... poki co oprocz zmęczenia, ciezkich oczu brak innych objawów :( ale nic nie groznego nie objawia sie bolem glowy ktory trwa tak dlugo i nie ustępuje po lekach przeciwbólowych ; (
    Młoda, no to się zdiagnozowałaś, o Jezuuuusie... Weź nie czytaj internetów, ja Cię proszę. Diagnozuj te bóle u lekarza ale nie wkręcaj się. Wiem, łatwo mówić. Wytargaj od lekarza skierowanie na jakieś specjalistyczne badania. Zrobisz i się uspokoisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:52

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Anuśka, już jest kolorowo ;)
    Weź się, trza se było kliknąć grubasku...byś widziała :)

Za dużo ode mnie wymagasz :) Nie zapominaj że ja nie dość że blondi, to jeszcze mam kalafior zamiast mózgu ;D

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Za dużo ode mnie wymagasz :) Nie zapominaj że ja nie dość że blondi, to jeszcze mam kalafior zamiast mózgu ;D
    Budyń ciążowy masz, to Ci wybaczam ;) Ale ten tego, z tym blondem to już poważniejsza sprawa...tego już nie da się naprawić. Ta blond wada w zwojach mózgowych zostanie już zawsze...:D
    Wiem po sobie ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie jeszcze w miare cieplo macie :)
    Btw wychowujecie Diega dwijezycznie? Twoj factet to hiszpan?

MLODA zlituj sie :D. Moze to zatoki? Mam kolezake ktora tez ma codzienne bole glowy. TO nie jest wielkie pocieszenie tez no ale to nie guz mozgu...Moze byc od karku albo od szczeki ktora na przyklad w nocy zaciskasz choc o tym nie wiesz. Idz do lekarza i popros o skieroanie do fizjoterapezty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 15:07

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ