X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to najbardziej jeszcze grzechotki lubi, gryzaki i ksiazeczke zjesc.. lubi tez sowke pluszowa rozebrac z kubraczka (?)

Wszystkiego Naj dla Zuzi! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:19

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj dla Zuzi :) buziaki :*

Ania spała ok 1,5 h z mała przerwa na butle, no i oczywiście musiałam być obok, ale przynajmniej nadrobilam seriale :)
    Zjadła pół słoiczka małego obiadku i niedługo idziemy na spacerek :) suonko swieci wiec możemy iść :)
    Jeszcze zabawa i pogawędki lalallalal daddada acia acia acia i tattatatatattata :)
    No i coraz cześciej staje na wyprostowanych nóżkach i udaje sprężynkę :)

Hmmm miałam pytać.... Wczoraj otworzyłam słoiczek z jedzonkiem z grudkami, oczywiście wszystko wypluła, i teraz co robić? Bo przyzwyczajona do czystych papek... Przeczekać czy wciskać?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozdrobnić jeszcze widelcem i dać znowu...
    Naj dla Zuzi....

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla 8mkeskeczniakow naszych :) H jutro konczy.malez to zlecialo

Psotko, H je kawalki. Chleb, banan, avocado, ciasteczka orkiszowe zrobilam i dalam,brokul itp. Ladnie sobie radzi. Ona je obiad wczesniej i gdy my jemy, to ina dostaje talerzyk z kawalkami tego ci my mamy na obiad - warzywa plus owoce pozniej. Chleb dostaje rano lub po popoludniowej drzemce.
    Tez sie boje, bo kolezanki corka jablkiem sie zadlawila i operowac ja musieli. Ale nie chce tego samego bledu, co z najstarszym popelnilam powtarzac. Ponad rok mial, a ja nadal musialam mu obiad widelcem memlac....chociaz tesciowa i jej corka 4latkowi nadal widelcem jedzenie rozgniataja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:36

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Krokodylowej Zuzi i Wróżkowego Franka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:40

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Buziaki dla 8mkeskeczniakow naszych :) H jutro konczy.malez to zlecialo

Psotko, H je kawalki. Chleb, banan, avocado, ciasteczka orkiszowe zrobilam i dalam,brokul itp. Ladnie sobie radzi. Ona je obiad wczesniej i gdy my jemy, to ina dostaje talerzyk z kawalkami tego ci my mamy na obiad - warzywa plus owoce pozniej. Chleb dostaje rano lub po popoludniowej drzemce.
    Tez sie boje, bo kolezanki corka jablkiem sie zadlawila i operowac ja musieli. Ale nie chce tego samego bledu, co z najstarszym popelnilam powtarzac. Ponad rok mial, a ja nadal musialam mu obiad widelcem memlac....chociaz tesciowa i jej corka 4latkowi nadal widelcem jedzenie rozgniataja

no wlasnie ja sie tego panicznie boje :/

A jablko dajesz? Gotowane czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:56

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, jak szłaś do lekarza ze swoimi znamionami to najpierw do dermatologa? Czy od razu do chirurga? Bo idę dziś do internisty i jak coś to muszę skierowanie wziąć.

My na spacerze, pizdzi jak w kieleckiem hihihi lekko pokropiło :/

No tak, dla Frania rownież wszystkiego najjjjjj :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Zuzu.

Psotka, Ja tez boje sie zadławienia, wiec do ręki tylko miękkie rzeczy (np. cgrupki kukurydziane, kawałek chałki), ewentualnie pokrojony chleb, rozdrobnione warzywa widelcem. Nie uważam, zeby było to cos złego, ze jeszcze troche jej porozrabiaj (papki tez czasem dostaje), mamy jeszcze troche czasu na naukę - mysi sie nauczyć oczywiscie jak do przedszkola pójdzie, ale to za rok. Zwłaszcza, ze jak jej daje do łapki, to ona pcha do buzi za duze kawałki, a potem łyka i robi wielkie oczy...mydle, ze jak ze wszystkim - zależy od dziecka i rodzic sam wie najlepiej. Kiedyś kupiłam jej ciasteczka - napisane id 7 mcy, Zuza miska wtedy z 11, a twarde były, ze ja ledwo dałam rade pogryźć...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Lara <3 dzięki żyję, wczoraj zrobiłam sobie chłodniejszą kąpiel i temp spadła do 37,4
    Dzisiaj byłam u dietetyka w szpitalu w związku z moją "cukrzycą", takie sranie w banie, pozmieniali te normy żeby napędzać sobie pacjentki i tyle...

Miłego dnia
    U mnie tak pizga, że mało głowy nie urwie

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaach no. Najlepszego dla Franka. :)

Lara zblenduj to a jak będą jeszcze grudki to przez sitko.
    Jak nie chce to dawaj papki, powoli się nauczy.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Malenq, jak szłaś do lekarza ze swoimi znamionami to najpierw do dermatologa? Czy od razu do chirurga? Bo idę dziś do internisty i jak coś to muszę skierowanie wziąć.

My na spacerze, pizdzi jak w kieleckiem hihihi lekko pokropiło :/

No tak, dla Frania rownież wszystkiego najjjjjj :)

Od razu do chirurga, dermatolog tu nic nie pomoże...

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)

Witam sie z domowego szpitala... Wszyscy u nas chorzy. Wczoraj byliśmy nawet z Rox na pogotowiu w szpitalu i okazało sie, ze mała ma zapalenie krtani. Płaczliwa jest bardzo. Do tego od następnego poniedziałku Marcelowi zaczynaja sie egzaminy semestralne i muszę go do nich przygotować. Także masakra...

Pozdrawiam i życze miłego dnia...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat zdrówka dla was trzymajcie sie jak tam Sebastian???

U mnie Zuze znowu coś złapało niby katar i kaszel osłuchowo czyta do szkoły ma chodzić Pulneo plus pectodrill dostała krople do nosa i tyle

Lilka własnie padła na drzemkę Zuza lekcje robi a ja najchętniej bym poszła spać nie cierpie jsieni i zimy chce lato ciepełko i piekna pogode :P nawet upały mi nie straszne :P

ale sie nam te dzieciaki starzeją :P matko moja juz wpiątek 5 miesięcy konczy kiedy to zleciało

Pati Belgia, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Pat zdrówka dla was trzymajcie sie jak tam Sebastian???

U mnie Zuze znowu coś złapało niby katar i kaszel osłuchowo czyta do szkoły ma chodzić Pulneo plus pectodrill dostała krople do nosa i tyle

Lilka własnie padła na drzemkę Zuza lekcje robi a ja najchętniej bym poszła spać nie cierpie jsieni i zimy chce lato ciepełko i piekna pogode :P nawet upały mi nie straszne :P

ale sie nam te dzieciaki starzeją :P matko moja juz wpiątek 5 miesięcy konczy kiedy to zleciało
    Sebastian, dziękuje, ze pytasz, coraz lepiej. Wyniki w normie. Leki immunosupresyjne zmniejszone i jak dobrze pójdzie to przed świetami odstawia mu je wogole. Od stycznia moze pójdzie juz do szkoły wiec orzemy do przodu :-)

Biedroneczka83, LaRa, WróżkaZielona, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati: :/ oby mala szybko wrocila do zdrowia

Ja sie czuje fatalnie, wyszlam wczesniej z pracy, mega zmeczenie, nonstop chec rzygania, nie mam juz sily :/ chcialabym sie polozyc i nic nie robic, a wlasnie czekam na mala w zlobku i potem obiad robic..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PATI - Zapalenie krtani??? Chrystepanie :(. Mialam raz i straszne to bylo :(

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia jeszcze chwile i będzie ten lepszy etap ciąży

Pati super bardzo sie ciesze :)

hmm a mnie i mojemu sie ostatnio sniło ze w ciązy jestem :P

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko sorry złe przeczytałam... Daj spokój kładź sie i odpocznij obiad nie zając zrobisz pół godz pózniej i juz, albo niech Twoj zrobi.
    Wszystkiego dobrego dla 8 miesięczników i 5 miesięcznicy :)
    U mnie była siostra mojego męża, zmęczona jestem takimi długimi wizytami ale w sumie miałam z kim pogadać i dzień zleciał nie wiadomo kiedy.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni u lekarza ale jak zwykle jest opóźnienie ;( polski NFZ - cholera ;(
    I sie stresuje ;(

Pati zdrowia dla Was!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki, dziekujemy z Franiem za zyczenia!! :) Franek przesyla obslinionego całusa e-cioteczkom! ;)

Kroko- gratki dla Zuzi! a ja myslalam, ze ona z 31ego. cos mi sie pokickalo. niech rosnie zdrowo pannica! ;)

Lara- trzymam kciukola, zeby wszystko ok bylo. no stress kochana!

Pati- ciesze sie z powodu Sebastiana, wspolczuje choroby Malutkiej :( oby szybko przeszlo...

Biedronka- no, no... czyzby sen proroczy? ;)

Zgredka- jeszcze chwile i drugi trymestr. bedzie lepiej. zleci szybciej niz myslisz :)

My juz z powrotem we trojeczke. ale fajnie :) moj nie posiada sie z radosci, zreszta Maly tak samo :D fajnie na nich patrzec :) spacerek zaliczylismy i nawet wizyte w restauracji na cieplej zupce. a teraz szalenstwo do 19tej, a pozniej czilauty ;)

milego wieczoru wszystkim!

aaa w biedrze kupilam latarenke na podgrzewacz i teraz mam ekstra nastroj :D polecam ;)

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ