X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Franka wlasnie posadzilam w krzeselku przed pioraca pralka, dalam do gryzienia szczoteczke do zebow :D potrafi tak z 15 minut siedziec :D kino bambino :D

LaRa, MANIEK, Misi@, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm wlasnie przeczytalam na necie, ze dziecko 8miesieczne powinno jesc juz 5 posilkow dziennie (3 mleczne i dwa bezmleczne). My jemy 3 i nei wiem gdzie mialabym jeszcze te 2 wcisnac.

Pozatym jest napisane, ze....nie powinno si epodawac dziecku mleka krowiego. To na czym ja mam kaszke robic? Wydaje mi sie , ze jednak z dwojga zlego to juz lepsze krowie niz sztuczne (mm). Jak myslicie? Z czego wy robicie?

Ewik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije kaszkę tylko na noc na mm bo takie pije a właściwie kleik kukurydziany bo lekarka mówiła wlasnie ze ryżowy bardziej zapycha...i dwie łyżeczki glutenowej do obiadu ale ona jest na wodzie i żadnej innej kaszki nie jada bo moja z tych krąglejszych i nie mam po co jej tuczyć...co do wody to wypija około 400-500ml dziennie wody czy wody z sokiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:12

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot, my mamy kaszkę, którą można robić na wodzie, tak robimy i Młody lubi nawet.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wiem, ze kaszke mozna na wodzie, kazda mozna, ale to inaczej smakuje. U mnie w ksiazce z przepisami dla dzieci te kaszki wieczorne sa ma pelnym mleku krowim...ale teraz juz zglupialam choc baredziej ufam ksiazce niz netowi...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miala od zlobka chyba ze dwa tyg miekusy luzne, ale w tym tyg juz ladne zbite, nie meczy sie, steknid ze dwa razy i gitara :-) potem z radosci muai majtnac nogami..
    Ja karmie w lezaczku bo moja to nie siedzi, ah moze kolo bozego narodzenia siadzie kto wie.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj siedzi bardzo ladnie ale mimo to moj twierdzi ze to za wczesnie na krzeselko bo on nie powinien siedziec nieprzerwanie kilkunastu minut (karmienie).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No to ja wiem, ze kaszke mozna na wodzie, kazda mozna, ale to inaczej smakuje. U mnie w ksiazce z przepisami dla dzieci te kaszki wieczorne sa ma pelnym mleku krowim...ale teraz juz zglupialam choc baredziej ufam ksiazce niz netowi...
    Ja ani książce, ani netowi, haha. Może by tak pediatry Waszego zapytać? U nas mleko krowie dopiero po roku, chyba że jakieś malutkie ilości do przygotowania posiłku, jeśli istnieje taka potrzeba.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze w bujaczku karmie, zawsze pociągnie jakaś zabawkę :) i wtedy pcham do buzi, jak czymś sie zajmie :) no i rączkę od czasu do czasu tez musze przytrzymać jak chce mi łyżeczkę wywalić hehhe
    A jak u Was z przewijaniem? Bo u mnie tak, ze czasami pampersa zakładam jej na stojąco bo jak sie wykręci na przewijaku to głowa wisi w łóżeczku (przewijak na łóżeczku) i targa wszystko to co tam znajdzie heh, II innej opcji założenia pieluchy nie m jak tylko postawić i założyć :) hehhe

Dlaczego mm ma być gorszego mleka krowiego? Najlepiej jak zasięgniesz opinii lekarza i będziesz wiedzieć w 100%. Ale ja słyszałam ze mleko krowie dopiero po ukończeniu 1 rż. Ale sie nie znam. Ania dostaje mm i. Jest zdrowa jak ryba, wiec chyba nie szkodzi.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz, pediatra tez kazdy inaczej gada. Zalezy co sam przeczytal i w co wierzy :P.

Kurde ciezka sprawa z tym mlekiem.
    Musze sie gdzies doinformowac.
    Z jednej strony mysle sobie, ze mleko krowie to nie jest naturalny pokarm czlowieka a z drugiej, ze takie mm jest jeszcze mniej naturalne. I jak czytam artykuly w necie, ze krowie jest fe to jestem prawie pewna ze sa sponsorowane przez firmy produkujace mm ;) i vice versa :P. To chyba woda pozostaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:44

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, ale Zośka duża dziewczynka ;) Mój jakieś 9.5 kg waży. Ale Ten Agent to wariat szybki strasznie :) Już nie chodzi tylko biega, co niestety łączy się z zaliczaniem gleb. Siniaki i guzy nabija. Co za stres....Zosia też niedługo zacznie tak "spalać" :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, z przewijaniem do niedawna było to samo co u Was. Już jest trochę spokojniejszy, zaakceptował chyba, że jak trza to trza ;) Byle nie za długo ta czynność trwała :). Ania też wyrośnie z tego szaleństwa ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 5 jak nie 6 rano butla, w zlobku kaszka owoce i obiadek potem kp i butla na noc

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, ale z woda tez musisz uważać, bo niektóre sa lepsze inne gorsze,... :P

Dzis malz zważył Anie i wazy równe 8 kg o.O

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Psotka, ale z woda tez musisz uważać, bo niektóre sa lepsze inne gorsze,... :P

Ja daje kranowke ;)

Czemu mm ma byc zle? Bo jest "sztucznie" produkowane. Tzn. ja nie mowie ze jest zle. Ja tylko teoretyzuje co jest lepsze. A to, ze dziecko teraz jest zdrowe to nic nie znaczy. Takie rzeczy moga wyjsc poprostu pozniej. My tez bylismy karmieni mm albo krowim i roznymi innymi rzeczami i tez teoretycznie zdrowi jestesmy a jak sie przyjzec to jednak kazdemu cos dolega a przyczyna nie wiadomo jaka. To tak jak z tym lakierem do paznokci. Jednorazowo nic si enikomu nie stanie a nawet jak mama smaruje lakierem caly czas paznokcie to po dziecku widac nic nie bedzie. Ale to chodzi o powtarzalnosc wlasnie. Jesli jakas substancja nieustannie w bardzo malych ilosciach wchlaniana jest do organizmu to po latach ten wplyw moze si eujawnic. Kropla drazy skale ze tak powiem bo chyba by tu pasowalo.

Rety Nenna nie strasz, mowisz ze maly juz tak lata?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a z przewijaniem to u mnie tez jest problem. W zoladku mnie skreca jak mam go przewinac. Maly sie wygina jak przez diabla opetany (trza go ochrzcic w koncu ;). To samo oczywiscie jak go ubieram. Kurde niby sie dzieci uczy blyskawicznie a on nie moze zapamietac, ze jak kombinezon i czape zakladamy to znaczy ze na spacer idziemy i bedzie fajnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kotka, Młody zapiernicza, i mimo, że jestem w odległości 10 centymetrów od Niego..., to i tak gdzieś, jakimś cudem w coś przywali, potknie się i wywali. Nie przewidzisz, ciężko zapobiec niektórym zderzeniom. I jestem kłębkiem nerwów z tego tytułu ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka nie da sie dziecka uchować przed wszystkim, kiedys żywność nie była sztuczna i podrabiana a teraz wszystko sie dla kasy słodzi konserwuje itd żebyś nie wiem co robiła to i tak Dominik bedzie miał styczność z czymś niezdrowym... Niestety. Mnie sie wydaje ze mm lepsze niż krowie, tym bardziej ze przecież w sklepie kupujesz mleko a ile ono ma z krowa wspólnego to Bóg raczy wiedzieć. Musiałabyś mieć dostęp do prawdziwego krowiego mleka a tu znów zonk bo czy wiesz co ta krowa zjada? I koło sie zamyka.

Moja leży na podłodze gryzie gryzak i drze sie okrutnie - chyba nauczyła sie słyszeć swój głos, a ślina do pasa;/

WróżkaZielona, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa, masakra, juz sie boje :( po tym jak wczoraj byłam przy niej a i tak sie uderzyła buzia w metalowa nogę stołu, to nie wiem jak przeżyje inne upadki i obicia ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nenaaa, masakra, juz sie boje :( po tym jak wczoraj byłam przy niej a i tak sie uderzyła buzia w metalowa nogę stołu, to nie wiem jak przeżyje inne upadki i obicia ;(
    No sama widzisz..., ja nie straszę broń Boże, ale tak jest Lara. Nie wiesz jak i kiedy. Ogromny stres, a nie spuszczam z oczu delikwenta. Może Ania będzie ostrożniejsza i rozważniejsza, trzeba być dobrej myśli ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ