X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: nic się nie kłóci, bo ja sama go nie kupie, ale licze, że kiedyś będę go mieć ;)
    A poza tym biżuteria jest jak inwestycja ;) mam inny z tej serii i obecnie jest droższy niż jak ja dostałam.

Malenq, marissith, MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko wydaje mi się że obie, bo to różnej klasy pralki, chociaż ta co ma Miele to pieję z zachwytu nad białością rzeczy....
    Super zr już w domku jesteś....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka pierścień mega :)

my już po wizycie u rehabilitantki ogólnie nie jest źle ale wychodzi na to że sama dziecko zepsułam niewłaściwym noszeniem qwa!!!!!!!!!! dostałyśmy ćwiczenia do domu i za tydz kontrola....niestety pani zauważyła że Jagoda ma bardzo spocone stopy i faktycznie jej się pocą i zapytała mnie o witD ja mam taką w areozolu gdzie jedno psiknięcie to 15 mikrogramów. ma któraś z was kapsułki żeby zobaczyć jaka dawka jest, bo mi zasugerowała że chyba za mało a wizyte u pediatry mam dopiero w styczniu.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bioaron baby

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, ja daje Devikap 15 000 IU/ml jedna krople.mam tez D-Vitum 1 kapsułka zawiera 400 j.m. (10 ug)

Przed chwilka Ania wspinając sie po nodze stołu uderzyła sie w buzie Boże myślałam ze oszaleje, mimo że po przytuleniu zaraz sie uspokoiła, ale aż mnie w sercu scislo :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bioaron ale nie ma tan napisane ile mg jest w tabletce

• justta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas witamina D3 BobikDHA ma zawartosc 400j.m.(10ug)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja genialna córka wspiela się na grzejnik, ściągnela z wierzchu ojcowskie majtasy które akurat się tam suszyly i zaciagnela je sobie przez głowę na szyję.
    Jak ją uwielbiam. ♡

Misi@, Nieukowa, WróżkaZielona, MANIEK, LaRa, Izoleccc, marissith, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Gratulacje!
    Moja SIS też ma bąbla samsunga i mega zadowolona.
    My byliśmy dziś na warsztatach integracji sensorycznej i wiecie ja całe zajęcia śpiewała bo w tle leciała muzyczna..hehe a nie umiem śpiewać. Mamy miały mnie pewnie dosyć. Zabawy w sumie były podobne do tych jakie sama stosuje, ale Aantoni wpatrywal się w dzieci ;) podobało mu się to chyba.

Świetny kocyk ;)
    Dziewczyny czy to normalne, że jeszcze mnie boli? I nie tylko przy przytulasach..chyba powinnam iść do gin. Czasem jak wstane i dźwignię małego to czuje jakby mnie ktoś ciał..sama nie wiem, ale jeszcze boli i krocze i w środku ;/

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pralkę bosha, jest zajebista - pierze. :D
    I jest tam też program super krótki 15 minut. Czasem się przydaje.

A witaminę podaję tą co Justa, bobik dha.
    A z tym zepsuciem dziecka przez noszenie - bez jaj. Co ta kobita Ci tam nagadala?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mnie tak długo bolało w jednym miejscu. Byłam z tym u gina i on mówił że tam jest jakieś " żywe mięsko" i to jest ok, że się zagoi. I tak było. Może lepiej to skonsultuj.

Misi@ lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mnie bardzo długo bolało, ba do tej pory boli w jednym miejscu..

Miałam napisać ze kocyk piękny i widzę serduszka

Zmykam na zumbe

Misi@ lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje juvit d3 z pompka, na opakowZniu jest, ze pełna dawka dla niemowlaka to dwa naciśnięcia pompki i to jest 400.

Ja po usg, wszystko ok, Toska wazy 2200;)

WróżkaZielona, Malenq, LaRa, Izoleccc, Misi@, Lili83, Blondik, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mnie bardzo długooooo bolało, do tej pory czuje w paru miejscach dyskomfort....

Summi kruszynka z Tośki....:)

Misi@ lubi tę wiadomość

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

ja wlasnie uskuteczniam lezing i jedzing. jak inny jest dzien, kiedy dziecko dalo pospac w nocy. czuje, ze zyje :)

Summi- gratki wizyty! super, ze wszystko ok i Tosi ladna waga :)

Yasmin- jejku, sliczny ten kocyk!! i serduszka widac! ja chcialam sie nauczyc robic na drutach jak bylam w ciazy, ale jakos nie pykło :/ teraz co troche tez mi to do glowy przychodzi... skad masz ta sliczna włoczke? moze w koncu sie zmobilizuje i zaczne dzialac? naprawde mega podziwiam, ze masz czas i checi na takie robótki :)

Co do sposobu noszenia- to ja pewnie popelnilam wszystkie mozliwe bledy, bo Franek od poczatku byl noszony pionowo- tak jak do odbicia, a pozniej pewnie z przyzwyczajenia nie lubil pozycji poziomej. i nosilam go zazwyczaj po jednej stronie. teraz jest wszystko super. Maly rozwija sie pieknie, a takie twierdzenie, ze czymkolwiek sie robi krzywde dziecku to wywoluje u mnie mega agresje. pamietam w szpitalu jak Franek mial 3tyg. i bardzo spadl z wagi baba powiedziala niby w zartach, ze "głodziłam dziecko". trzeba byc niespelna rozumu, zeby mlodej matce mowic takie rzeczy. nie wiem, co za ludzie pracuja w tych szpitalach/ przychodniach. zero empatii i rozumu.
    Moj tez ma czesto spocone nozki i raczki, to zle? ja daje wit. D w dawce 400j. a co drugi dzien 800- tak nam kazal ortopeda.

A sluchajcie, Franek ma sucha skore na policzkach. podejrzewam, ze przez to, ze nie kremowalam mu buzki jak wychodzilismy na spacer :/ zla matka. czym to nawilzyc? dzis na noc posmarowalam mu Emolium kremem, bo wczesniej pomagal. A moze macie jakies godne polecenia kremy na zime dla maluchow?

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, ja smaruje Ani buzie na wyjście kremem Mustela Cold. Super sie wchłania. No i mam tez z rossmana z babydreama zimowy. Jest ok

Mała wykapana, ale spać jeszcze nie chce...

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas kocyk śliczny i tez widzę serduszka.
    Dzięki no wlasnie tez podaje taka dawkę hmm mam tez dla dzieci po 6 mz tam jest 15 tych mikro cos tam i jutro juz jej ta podam. A jak do paszczy podajecie na łyżeczce czy bezpośrednio ?
    Ehh nie mogłam jej uśpić :( od 20 rzucała sie na łóżeczku na rękach tez odbijam ja jeszcze i potem jeszcze i kuzwa wiecie łykałam do snu tak na rękach na leżąco i mnie tak uszczypnela ze mi łzy trysnęły od razu ... Boszze gorąco mi sie zrobiło .

Ta reh pokazała ze zle nosze i kazała nosić w " koszyczku" z rak, zobaczymy za tydz jak z nią poćwiczę.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.....

Maniek prawie każda z nas przerabiała złe noszenie i "koszyczek"... Spokojnie wszystko się naprawi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:43

MANIEK lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi, a i ja przy usypianiu kimnelam a tu jeszcze te nieszczęsne ściąganie kropel mleka.

Zapomniałam sie pochwalić (?) ze Ania od wczoraj wstaje. Trzymając sie czegos, z kolanek, prostuje nóżki i stoi :)
    Teraz to sie zacznie.... Pełza po podłodze jak waż, siada, przewraca sie i stoi. OMG a narzekałam ze leniuszek heh

Jutro czeka mnie mega pakowanie i juz sie boje ze sie nie zapakujemy i będziemy jechać jak Beduini.

Wszystkim zycze spokojnej nocy :) dbrnc

MANIEK, Krokodylica, marissith, WróżkaZielona, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w kinie na listy do m2, już po paru minutach wylam, ale się splakalam się

O tacierzynstwie macierzynstwie...

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ