Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej WROCZKO przestan z ta zla matka. Ja malemu nigdy twarzy niczym nie smarowalam (no na wakacjach kremu musialam z filtrem uzywac). Nie chce od dziecka pakowac go chemia. Uwazam, ze skora dziecka sama powinna o siebei zadbac i nie "rozleniwiac" kremami. Moze jak beda minusowe temperatury to cos posmaruje.
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Aa Wróżko miałam zapytać - jakich perfum używasz? Bo tez mam taki fetysz
ale w ciazy kupiłam sobie bosy białe i różowe .... I różowe juz oddałam koleżance i te białe tez mi nie pasują juz
kochałam te czarne ale tez mi sie pozmieniało przez ciąże ehhh a teraz niczym sie nie perfumuje bo wiadomo natomiast w przyszłości hmm nie wiem co bedzie na topie
Maniek
-
ehh, no do tej pory z buzka bylo ok, ostatnio cos suche ma te policzki. no zobacze jak bedzie.
a co do perfum, to mam ich calkiem sporo. najbardziej mi sie podobaja daisy marc jacobs, gucci rush 2 i chanel chance (moje slubne. a mialam typowo zimowe lolita lempicka fioletowe, burberry jakies trzy rodzaje po beyonce heat rush. teraz na prezent wybralam sobie gucci eau de parfum II, bo sa cudooowne
takie delikatne, w sam raz na najblizsza wiosne
a w ciazy nie moglam w ogole sie perfumowac, bo wszystko mi strasznie smierdzialo
ehh... gdyby tylko nie kosztowaly fortuny te perfumy
Lara- gratulacje dla Anusi! widzisz, jaka zdolna masz corcie? a tak sie balas, czy jest oksuper!
ide spac dziewczynki. oby noc byla dluuuugadobranoc
LaRa lubi tę wiadomość
-
Wlasnie mialam ochote pomalowac sobie paznokcie, al emysle a sprawdz jak to jest z przenikalnoscia substancji (glownie raczej toksycznych) z lakieru do krwioobiegu (a wiec tez i do mleka).
I natknelam sie na bardzo swiezutka publikacje z tego roku. Okazuje sie ze stezenie TPHP (fosforan trifenylu) u osob ktore nalozyly lakier juz po 10h jest siedmiokrotnie wyzszy!
link do publikacji: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412015300714
Co ciekawe wspomniano na jakiejs stronei ze TPHP moze powodowc problemy z waga tez. Ale tej informacji nie sprawdzilam jeszcze.
Tak, wiec pazurkow nei maluje (w ciazy tez dlatego nie malowalam bo cos tak czulam ze to raczej nie jest dobre) -
Hejka.
W dupe jeża.
Przeziębienie coraz gorzej i Zuzia podlapala katar ode mnie.
Faken szit.
Po 8 zadzwonię zapisać nas do lekarza.
Moje dwa łobuzy śpią a ja siedzę i piję fervex. Ych.
A tak w ogóle to czekam na Zuzowego zęba. Dwa dni temu i wczoraj była dziurka w dziasle. Wczoraj wieczór jak jej smarowałam to już czułam pod palcem szpileczke ale nic nie widać. Zresztą trudno coś zobaczyć przez zacisniete wargi.
Długo to się będzie przebijac? -
Dżin dybry
U nas pobudka 6:30
Krokus, zdrowka dla Was!
Tez czekam na zęba, ktorego nie widać, nie słychać, echo! A w szoku jestem bo jedna laska na kwietniowych na fb ma crke 7 msc z 7 zębami juz
Miłego dnia, zdrowka dla chorowitkow, przytulak dla smutasów i siły dla niewyspanych.WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry?
Kuzwa mnie tez rozkłada wyrwę sobie gardło chyba:(
Kroko zdrowia dla Was i oby ząbek wylazł szybko.
Co do kremów to ja smaruje wieczorem bepanthenem bo moja ma szorstkie policzki chyba od tego ulewania a na dwór smaruje hipp na wiatr i mróz.
Jestem okropna! Słyszałam przez nianie ze Jagoda zrobiła gigantyczna kupę po czym zaczęła gugac ... Mowię do męża " corka Cie wola" i poszedł i słyszę oooo jaka kupa dużahehe .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 07:39
zgredka, PsotkaKotka, marissith, WróżkaZielona, Misi@, Krokodylica, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Hejka kobietki:)
A mam pytanie macie krzeselka do karmienia? Polecicie cosik? Mnie podoba sie caratero pop zwykle bez udziwnien ale kurde sama nie wiem czy to dobry pomysl a na dniach bedziemy kupowac.
Dzisiaj zamawiamy fotelik ,bedzie jednak ten caretero sport classic
-
Maniek: nie jestes okropna tylko madra babka
, przetrwanie to cel ewolucji w koncu:-)
Ja juz w tramie, wlasnie wyczuwam lekki bol glowy, a i z gardlem nie najlepiej ale zapomnialam wziac z domu prenalenu, wiecie jakbym chciala sie napic? Albo chociaz rogala z adwokatem nazrectako wielki piekny u mnie w cukierni kolo pracy jest mmmm smieje sie do mnie ehh
Moja tez bezzebna, a przeciez Frei dwumiesieczniak mial juz 2.
Ponoc lepiej jak pozniej wychodza, ze lepiej zmineralizowane czy cos
Milego dnia Paniom i maluchomMANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak tam nocki? U nas maskara straszna. Nie wiem co sie dzieje. A myslalam, ze juz gorzej byc nie moze. Wczoraj maly obudzila sie 35min po zasnieciu a potem budzil sie co jakies 15-20min przez cala noc i cycka chcial a jak nie to placz.
Zastanawiam sie troche czy to nie wina brzuszka?
Jak wyglada kupa dziecka ktore dostaje juz troche normalnego jedzenia?
Bo Domi dzisiaj rano mial w majtach pare kleksow dosc suchej i przyklejonej do tylka kupy. No nie pachniala tez zbyt ladnie.
-
dzien doberek!
ja moje dziecie za wczesnie pochwalilamdzis mialam za swoje- znow milion pobudek nie wiadomo dlaczego i ostateczna pobudka o 6
zyc, nie umierac!
ale nie poddaje sie, kawka i do przodu!
Maniek- ale sie usmialam z tej kupytez tak czasami robie
sprawiedliwosci musi sie stac zadosc
Kroko- o kurcze, wspolczuje przeziebieniakoniecznie odciagaj czesto Malej gluty, najlepiej katarkiem. bedzie dobrze, kurujcie sie! a zabek na dniach powinien wyjsc. przez to tez Zuzia moze miec katar, u nas tak bylo.
Zgredka- z tymi zabkami to jest tak, ze im pozniej, tym lepiej- rzeczywiscie. ale ze wzgledu na mozliwosc prochnicyim wczesniej zab wyjdzie, tym wiecej czasu na rozwiniecie sie prochnicy
ja z moim czasami schizuje z myciem tych niewyrosnietych jeszcze zebow, ale leczyc mu zebow nie zamierzam. uchowaj Boże przed leczeniem wlasnego dziecka! a rogalik... tez bym wszamala
Młoda Dama- my juz mamy od jakiegos czasu krzeselko do karmienia z Ikei takie najzwyklejsze. na poczatku Franka karmilam w bujaku, ale teraz juz nie korzystamy, bo Maly sie z niego wyrywal i balam sie, ze w koncu wypadnie mimo zapietych pasow
Mari- o, matko! a co to acom squash?ta Twoja kluseczka to oryginalna, nie ma co
Milego poranka wszystkim! ja oczywiscie lukam ddtvn i kawke spijam. ale juz slysze, ze Franek po lozeczku buszuje. a w ogole musze mu znizyc na najnizszy poziom, bo cos czuje, ze moze nas zaskoczyc
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Haj,
Noc do dupy, norma...
Kotka, kupale od czasu rozszerzenia diety u nas są zbite, taka plastelina, jedna dziennie, bądź co drugi dzień. Nie wiem czy to moje dziecko zaparć nie ma, bo te kupsztale twarde i męczy się trochę przy ich robieniu.
U nas zębów 6 i nie widzę aby szły następne. Ale to ja se mogę nie widzieć. Górne dwójki wyszły niepostrzeżenie
Spać mi się chce w mordę jeża.
Dobrego dnia! -
Hej...co do kup moze nie znam sie najlepiej...ale Zośka tez miała problem pomogło baaaardzo dużo wody i śliwki tez miała problem z wykupkaniem sie...wiec u nas śliwki plus woda dużo wody!
Miłego dniazeby nie był g**niany
-
No ja daje mu wode zawsze do popicia ale moze za malo. Pozatym akurat je danie z marchewka (co prawda z ziemniakiem ale zawsze) a wczoraj tez byl ryz a to wszystko zapycha.
Czyli widze, ze jednak to normalne. No a ze si enameczyc musi, no coz z nas tez kupka nei wylatuje tak raz dwa
Haha WROZKO tez si ezastanawialam co to ten squash MARI
-
Co do krzesełek do karmienia, to mam taki: http://www.caretero.pl/produkt/magnus/ z funkcja regulacji oparcia i wysokości
Kupy od dłuższego czasu sa "ładne" zbite.
Manku, hehehe uśmiałam sie, ale czasami tak trzebaMANIEK lubi tę wiadomość