X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to sie boje ze moj sobei niedlugo tego jedynego zeba wybije :P

MANIEK - masz racje. Nie da sie od wszystkiego uchronic ale trzeba probowac :). A mleko kupuje Bio chociaz to tez nigdy nie wiadomo czy to prada no i co to do konca oznacza (wlasnei co na przyklad krowa jadla)...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio ogladałam dokument na bbc o niemowlakach i mówili tam, że dzieci rodza się z 7 koścmi więcej i one w czasie życia sie zrastają..i uwaga nie mają rzepki...dopiero nauka chodzenia ( czytaj przewracanie) ją formuje...więc upadki musza się zdarzyć, choć jest to dla nas równie bolesne jak dla dzieci.
    dzień dobry! :)

ja dzis mezowi nasmażyłam racuchów...ale bym zjadła, ale na razie eliminuje mleko, wiec mam naleśniki bez mleka z amarantusem na objadek ;p

za chwile mają być rodzice, a ja jestem taka spiąca, bo mały nie chciał spać tylko prezył się i robił kupki...teraz odsypia oczywiscie ;p

Nenaaa, WróżkaZielona, Nieukowa lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wreszcie kupiłam Camilie ,bo młody buczał od rana,że szok .Także spacerek ,małe zakupy. Teraz wreszcie czas na śniadanko,bo młody ma drugą drzeme

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:55

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Zdrowka chorujacym.
    Nasza H tez przeziebiona, ale ona prwaie caly czas zagilana i kaszlaca. Tak to jest, gdy ma sie starsze rodzenstwo...

Psotka, odp.sobie co sadzisz o mleku krowim, bo my uwazamy ze jest ono niezdrowe i nimpodajemy malj. Kaszki robie na wodzie. Dodaje olej kokosowy i oce, simie itp.

Co do siedzenia, to teoretycznie dziecko powinno w krzeselku oraz w spacerowce w pozycji siedzacej siedziec dooiero, gdy samo usiadzie....

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka mleko krowie fujjjjj ja na wodzie robię i tak jak beszka dodaje ocen, owoce itp.
    Moja w spacerówce dopiero gdy sama usiadła... Dziecko musi dać znać że kręgosłup jest gotowy a wyznacznik to śniadanie samodzielne bądź raczkowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 13:20

Nieukowa lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALENQ co dodajecz? ocen? ocet :D?

no ok to dzisiaj machne taka na wodzie moze wlasnie z olejem kokosowym.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy krzesełko chicco polly - funkcjonalne, łatwe w czyszczeniu i fajne.

Co do kup, to po rozszerzaniu duety Zuza sue męczyła strasznie, płakała przy robieniu (ale to i tak był postęp, bo wcześniej robiła raz na tydzien ze wspomaganiem), a jak podrosła - kupy super;) nawet po kilku dniach nie ma problemu...wiec spokojnie

Zuza ma dopiero 8 zębów - martwie sie czy nie za mało, bo np. szwagierka ma pol roku młodsza córkę (w wieku Twojej Kosi, Malenq - ze stycznia 2015) i juz tez ma 8 zębów ...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z roboty
    Got question: ostatnio odezwala sie do mnie kolezanka czy uczestnicze w zabawie mikolajkowej pt losowanie i kupowanie prezentow, na co ja do niej, ze dziwnym by to bylo skoro nie zapraszaja mnie na zadne spotkania (co najmniej od pol roku)
    Czy zrobilam nieelegancko?

Bo kolega dzis do mnie, ze slyszal o tym i ze nawet pozorow kolegowania sie nie zachowuje.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm Zgredka, nie wiem czy nie elegancko, ale szczerźe to napewno :)
    Z jednej strony warto by było podtrzymać dotychczasowe relacje koleżeńskie z drugiej to rzeczywiście przykre ze przez pół roku nie zapraszają cię na żadne spotkania towarzyskie. Telefonicznie też nie utrzymujecie kontaktów?

U mnie to podobnie tylko sprawa dotyczy prezentów urodzinowych. Ja się składam one nie ;( a na dodatek zapominają ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko i bardzo dobrze odpowiedziałaś..

Kotka OLEJ KOKOSOWY...

Ja mam Antilop i Ikei i chwale sobie za szybkość i łatwość czyszczenia

Lili83 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALENQ ten olej to mowisz zeby do kaszki dodawac tak?

Wlasnie zajzalam do ksiazki napisanej przez dwie lekarki i tam tez kaza robic dzieciom kaszki na mleku krowim....

Jezuuu moje dziecko nie chce spac. Nie spal cala noc a dzisiaj zaliczyl tylko dwie drzemki po 30min (w tym karmienie czyli 20min dla mnie tylko). Masakra, skad on ma energie. Placzliwy jest, trze oczka, ciagle sie czepia mojej nogi i na raczki chce.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq- my mam to samo krzesełko :) i super sie czysci, to fakt.

Misia- ciekawa informacja o tej rzepce :) no niestety, jeszcze wiele razy nasze maluchy sie uderza, czy przewroca :( tak to juz jest.

A jesli chodzi o kaszki i mleko krowie. Owszem, kiedys niemowlaki pily mleko od krowy. Ale po pierwsze- to rzeczywiscie bylo mleko od "ekologicznej" krowy ze wsi, a po drugie- nie bylo jeszcze wtedy mieszanek (ktore nota bene rowniez sa na mleku krowim). Ja Frankowi podaje mm od poczatku zycia, poczatkowo dostawal tez troche mojego mleka. Uwazam, ze jest na pewno bardziej przebadane i kontrolowane, niz mleko od krowy. Tak wiec Psotko, nie obraz sie, ale argument, czy w przyszlosci wyjda, czy nie wyjda jakies choroby, to moim zdaniem nie jest kwestia jakie mleko dziecko pije. Czy kobiece, czy sztuczne, czy krowie, jestem zdania, ze to, czy dziecko bedzie zdrowe zalezy w wiekszosci od genow. Oczywiscie kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, ale slyszac zdanie typu "wole dac mleko krowie od mm" wlacza mi sie agresor. Kiedys mleko modyfikowane nie bylo tak gruntownie badane jak teraz. Bylo w nim mniej skladnikow odzywczych. Chociazby w mleku Hipp, ktore kupuje znajduja sie bardzo dobre szczepy bakterii, ktorych nijak nie znajdziesz w mleku krowim. A dlaczego? Ano dlatego, bo jest to mleko krowie- czyli dla krów, cielaków, które to maja inne wymagania zywieniowe, niz ludzie. Kiedys czytalam artykul o zwyklym mleku, ktore sprzedaja w sklepach. Wystarczy sobie wyobrazic, ze to mleko jest od krow, ktore sa non stop dojone. Bardzo czesto maja infekcje ropne wymion, przez co do mleka dostaje sie tez domieszka krwi i ropy. Wiem, to obrzydliwe, ale tak wlasnie bardzo czesto jest. Mleko ekologiczne- ok. Jesli wiem, od ktorej krowy i co jada ta krowa. Owszem, pije mleko, bo mi smakuje. Ale Malemu bede dawac w malych ilosciach. Pozniej bedzie je rowniez dostawal, bo wiadomo, ze nie mozna ustrzec dziecka przed chemia, ktora nas otacza. Ale na pewno nie bedzie to podstawa jego diety.

No. To sie rozpisalam :)

Malenq, LaRa, Nenaaa, beszka, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kotka do kaszki dodaje olej...

Wróżka brawo.

Chciałabym mieć tyle czasu aby się rozpisać....

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygarnęłabym se taką krowę powiem Wam, ale gdzie ja ją tu będę pasła? Liście palm i drzewek pomarańczy może żreć? :)
    Mnie, jako zawodowemu żarłokowi, mleko Matki nie wystarczało i zmuszona była dopajać mnie krowim...od 3 miesiąca życia. Tylko to mnie syciło :) Ale od krowy znanej, lubianej, na łące pod lasem odżywianej ;)
    Ech...to były czasy ;) Teraz to by nie przeszło, w każdym razie ja bym nie poiła dziecia :)
    Nie te krowy, nie te lasy, łąki i powietrze ;)

Malenq, LaRa, WróżkaZielona, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam packing :/
    Powiedzcie mi jak ubrać mała na podróż 3 h? Wcześniej mamy jeszcze basen, wiec i ubranie na basen tez musi być. Chciałabym teraz ja na tyle spakowac zeby rano tylko dopasować pierdoły i zamknąć torby.
    Co myślicie? W co ja ubrać do auta?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- ja bym stawiała na jakiegos pajaca i na to kocyk. pajacyk latwo zdjac i ubrac, a w samochodzie cieplo, jesli macie grzanie.

Nenek- oj usmialam sie ze znanej i lubianej krowy :D szkoda, ze takich juz nie produkuja :(

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mam kombinezonik no i chyba tak bedzie najlepiej

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka lubie Twoja wypowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:56

WróżkaZielona, Krokodylica, marissith, MANIEK lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    hehe Franka wlasnie posadzilam w krzeselku przed pioraca pralka, dalam do gryzienia szczoteczke do zebow :D potrafi tak z 15 minut siedziec :D kino bambino :D

Wrozko to sie nazywa fashion tv :)

Mleko krowie na pewno gorsze niz mm. Ale nie przez alergie, tylko przez nadmiar potasu (i ogolnie jonow). On moze byc szkodliwy dla niemowlat w zbyt duzych ilosciach...
    Co do alergii to teraz sie wycofuja z teorii ze alergeny daje sie pozno. Jesli cos uczuli to sie czeka i podaje po pewnym czasie, a tak to spoko. Radek jadl juz jajo i gluten, generalnie bardzo juz duzo roznosci probowal i zaparcie mial raz (sliweczka z gerbera czyni cuda). Kupy jak kupy Psotka... Smierdza ;P

WróżkaZielona, Krokodylica, MANIEK, Lili83 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrcze, Nieukowa, podałam dzis Ani na deser właśnie śliwki z Gerbera ;( generalnie nie ma problemu z kupami, ale zjadła z apetytem pół słoiczka wiec będę wyczekiwać qpki, oby bez problemów.

Dziecko w 80% spakowane. Wszystko posegregowalam w reklamówki i wsadzę do worka próżniowego, moze sie uda, a zawsze więcej miejsca bedzie :)
    Jutro jeszcze dopakuje jakies leki w razie W i kosmetyki.

No i jeszcze ja zostałam do spakowania i moje 6 par butów (juz w głowie słyszę "sapanie" malza, czy więcej ich nie mam) hehe

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ