Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka milego dnia
ja dzisiaj wyspana od xxxxx miesiecy, malz wstawal do Leoska cala noc, czuje ze zyje
Nena dawaj do mnie na spoznione sniadanie, poledwiczki z kfc jeszcze cieplutkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:01
Nenaaa, beszka, Malenq, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nena, brawo dla Diego
Co do leniuchowania, to moja jeszcze ani nie pelza ani nie raczkuje. Jdyni ibraca sie plecy/brzuch plus wokol wlasnej osi...zastanawiamy sie czy niezabrac jej na konsultacj do znajomj rehab. Ponoc ma jeszcze czas, ale w zw.z jej wzmozonym napieciem miesniowym wole sie skonsultowac jeszcze raz. Chlopaki w jej wieku juz raczkowali/pelzali
Mloda wlasnie wstala z drzemki, ale cos nie w sosie i kima przy cycu. Maz szykuje lunch i jdzimy do muzeum na spokanie z swietym mikolajem oraz przedstawieni i wystawe.
Pogoda okropna. Leje i wiej. Nie chce mimsie dzis spacerowac, wiec tylko chlopakow wyrzuce na dwor. Synoie Can u close doors between hall ti bedrooms and living room?yniegac sie musza, a maz swiatlka rozwiesicdobrze ze z H na dzmkach na dworze mog pod tarasem posiedziec i nic mi nie kapie na glowe plus piecyk gazowy mam
juz mam dosc tgo,lazenia w taka pogode.
-
Młody chyba tak po babci ma ( mojej mamie ), też zaczęła śmigać w 8 miesiącu
My z mężem też przed rokiem, ale nie tak szybko jak ten MłodzikNic się nie boi i nie pieści Gagatek
Malenq, beszka, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Wesołych Mikołajek dla was i waszych pociech.
U mnie zakupy pełna para. Ciuszków mam już stanowczo za dużo, mam ich tak dużo że zaczęłam już kupować rozmiar 68/74 po co? Sama nie wiem....
Wybrałam bujaczek mam nadzieję że będziemy z niego zadowoleni
http://www.vanastenbabysuperstore.nl/babyswing-convert-me-swing-brighton.html
Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Czytałam ostatnio artykuły o kaszkach dostępnych na polskim rynku, bobovita czy Nestlé, Rety jestem w szoku jakie to niezdrowe dla dzieci
A Tiago jak był mały to tak się tym zajadal. Kupując taka kaszke byłam przekonana że kupuję dziecku samo zdrowie tymczasem.... Brak słów, skoro to takie niezdrowe jak można to produkować i wciskać rodzicom.... Jestem zniesmaczona
-
Ale czemu szkodliwe? Np ta nowa seria bobovita w składzie tylko ryż i witamina b to co tu niezdrowego ,bo te inne np nestle to chyba wszystkie mają biały cukier w składzie już chyba na 2 miejscu ale te co napisałam z bobovity mały je i nie mam wyrzutów.Są różne smaki bez mleka i z mlekiem ,z różnych ziaren
-
Ja kupuje takie bez cukru, a w sumie jak jest weekend to jej nie daje tylko w żłobku, skoro im mleka nie chce pić..
A te Hole co to takie drogie,to są lepsze? Bo może się skusze
Mama już pojechała, ale jak była to i uprasowalam i kurze wytarlam i dpna zakupy skoczylam i się umylam, a mała padła więc i mama mi okno umyla (choć niedziela)
Moja nadal w golach, jutro idziemy na badanie kontrolne do neonatologa, więc może coś wybada osluchujac ją -
Właśnie najbardzoej chodziło o ten cukier i ekstrakty owocowe ponoć sama chemia...
Muszę zgłębić temat zaczęłam się tym interesować ponieważ u nas nie ma tych produktów, są tylko kaszki zbożowe bio i zaciekawilo mnie dlaczego nie mogę kupić tu zwykłej kaszki takiej jak w pl -
Zgredko, wychodzi taniej (przynajmniej tutaj) i zdorwiej a pracy nie ma tak duzo. Kupuje np.make czy platki jaglane. Miele na proszek i wkladam do pudelka. Codzienni rano gotujemy porcje dla malej, dzielimy na pol. Polowe je od razu - dodajemy olej kokosowy, jakies owoce czy musy owoce, siemie lniane..no co tam masz...a reszte wkladam do lodowki i jest na wieczor.
Rano my tez jemy kasze na sniadanie, wiec tak czy siak musimy dla sibie ugotowac
Mojemy 6latkowi zabek sie ruszal...siedzi przy stole, nalizylam i pizze i na chwil wyszlam po cos. Nagle slysze krzyk i placz. Okazalo sie, ze mlody zjadl zab razem z pizzanie wiem jak to zrobil. My w smiech, ten w placz....na szczescie juz sie uspokoil. Zdjecia porobione. Zmartwiony, ze teraz wrozka do niego nie przyjdzie
obiecalismy, ze napiszemy do niej list, w ktorym wyjasnimy sytuacje oraz zabek narysujemy
konwalianka, MANIEK, marissith, PsotkaKotka, Lili83 lubią tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:Ale czemu szkodliwe? Np ta nowa seria bobovita w składzie tylko ryż i witamina b to co tu niezdrowego ,bo te inne np nestle to chyba wszystkie mają biały cukier w składzie już chyba na 2 miejscu ale te co napisałam z bobovity mały je i nie mam wyrzutów.Są różne smaki bez mleka i z mlekiem ,z różnych ziaren
Strzezcie sie bobovity, wiekszosc to sam cukier, a jesli sa z mm to kaszy tam jest 30% a mm 60%. Tylko kleik ryzowy jest fajny w skladzie imo...
Ja tam mam nestle kleik ryzowy i kukurydziany i nie mam nic do zarzucenia i kaszke tez nestle, 8zboz zdrowy brzuszek- samo zboze (faktycznie 8 roznych, w tym sorgo i proso) i wit b. Manna z mm tez jest ok, bo ma 60% kaszy i 40%mm a nie odwrotnie jak w bobovicie.... -
Ale nie wszystkie bobovita to sam cukier .Ja korzystam z serii Porcja Zbóż i tam w składzie nie ma cukru poczytaj sobie ;P NP TA https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-pszenna-jablkowa jedynie szkoda ze ma ten aromat w składzie ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:29