X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka milego dnia ;-) ja dzisiaj wyspana od xxxxx miesiecy, malz wstawal do Leoska cala noc, czuje ze zyje ;-)

Nena dawaj do mnie na spoznione sniadanie, poledwiczki z kfc jeszcze cieplutkie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:01

Nenaaa, beszka, Malenq, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam mniam, Beszka, Justka, już lecę! Dzięki! :)

A tu spacerujący Bąbelini ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 23:22

beszka, Malenq, PsotkaKotka, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenus zsjebiście chodzi...zazdroszczę... Buuuuu mój leniucha nie chcę się puścić kanapy....łeeeeeeeee

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nenus zsjebiście chodzi...zazdroszczę... Buuuuu mój leniucha nie chcę się puścić kanapy....łeeeeeeeee
    Kibicujemy i dopingujemy Kosię :) Zaraz wyruszy, zobaczysz ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, brawo dla Diego :)

Co do leniuchowania, to moja jeszcze ani nie pelza ani nie raczkuje. Jdyni ibraca sie plecy/brzuch plus wokol wlasnej osi...zastanawiamy sie czy niezabrac jej na konsultacj do znajomj rehab. Ponoc ma jeszcze czas, ale w zw.z jej wzmozonym napieciem miesniowym wole sie skonsultowac jeszcze raz. Chlopaki w jej wieku juz raczkowali/pelzali

Mloda wlasnie wstala z drzemki, ale cos nie w sosie i kima przy cycu. Maz szykuje lunch i jdzimy do muzeum na spokanie z swietym mikolajem oraz przedstawieni i wystawe.

Pogoda okropna. Leje i wiej. Nie chce mimsie dzis spacerowac, wiec tylko chlopakow wyrzuce na dwor. Synoie Can u close doors between hall ti bedrooms and living room?yniegac sie musza, a maz swiatlka rozwiesic ;) dobrze ze z H na dzmkach na dworze mog pod tarasem posiedziec i nic mi nie kapie na glowe plus piecyk gazowy mam ;) juz mam dosc tgo,lazenia w taka pogode.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody chyba tak po babci ma ( mojej mamie ), też zaczęła śmigać w 8 miesiącu ;)
    My z mężem też przed rokiem, ale nie tak szybko jak ten Młodzik :) Nic się nie boi i nie pieści Gagatek ;)

Malenq, beszka, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Wesołych Mikołajek dla was i waszych pociech.

U mnie zakupy pełna para. Ciuszków mam już stanowczo za dużo, mam ich tak dużo że zaczęłam już kupować rozmiar 68/74 po co? Sama nie wiem....

Wybrałam bujaczek mam nadzieję że będziemy z niego zadowoleni
    http://www.vanastenbabysuperstore.nl/babyswing-convert-me-swing-brighton.html

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ostatnio artykuły o kaszkach dostępnych na polskim rynku, bobovita czy Nestlé, Rety jestem w szoku jakie to niezdrowe dla dzieci :/ A Tiago jak był mały to tak się tym zajadal. Kupując taka kaszke byłam przekonana że kupuję dziecku samo zdrowie tymczasem.... Brak słów, skoro to takie niezdrowe jak można to produkować i wciskać rodzicom.... Jestem zniesmaczona

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu szkodliwe? Np ta nowa seria bobovita w składzie tylko ryż i witamina b to co tu niezdrowego ,bo te inne np nestle to chyba wszystkie mają biały cukier w składzie już chyba na 2 miejscu ale te co napisałam z bobovity mały je i nie mam wyrzutów.Są różne smaki bez mleka i z mlekiem ,z różnych ziaren

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje takie bez cukru, a w sumie jak jest weekend to jej nie daje tylko w żłobku, skoro im mleka nie chce pić..
    A te Hole co to takie drogie,to są lepsze? Bo może się skusze

Mama już pojechała, ale jak była to i uprasowalam i kurze wytarlam i dpna zakupy skoczylam i się umylam, a mała padła więc i mama mi okno umyla (choć niedziela)

Moja nadal w golach, jutro idziemy na badanie kontrolne do neonatologa, więc może coś wybada osluchujac ją

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie najbardzoej chodziło o ten cukier i ekstrakty owocowe ponoć sama chemia...
    Muszę zgłębić temat zaczęłam się tym interesować ponieważ u nas nie ma tych produktów, są tylko kaszki zbożowe bio i zaciekawilo mnie dlaczego nie mogę kupić tu zwykłej kaszki takiej jak w pl

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie polecjaa te hole, i mówią aby kupować nieowocowe i dodawać owoce samemu, bo te z ekstraktami owoców to ponoć sama chemia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze że u Was tylko takie, ja nie mam siły czytać, daj znak co wyczytasz, ale ten pomysl z owocami naturalnymi mi się podoba.

Ale czy u nas z kolei są bezsmakowe? Na pewno kleik różowy, ide badac rynek..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastasia, ja rowniez bylam w szoku. chlopcy jedli kaszki takie gotowe i ogromna byla roznica pomiedzy tymi polskimi a norweskimi. polskie lepiej smakowaly, ale sama chemia, bleee
    dla H juz sama gotuje i miele ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, żeby chciało mi się samej robić ;( a na ile dni starcza? Czy od razu się podaje?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, wychodzi taniej (przynajmniej tutaj) i zdorwiej a pracy nie ma tak duzo. Kupuje np.make czy platki jaglane. Miele na proszek i wkladam do pudelka. Codzienni rano gotujemy porcje dla malej, dzielimy na pol. Polowe je od razu - dodajemy olej kokosowy, jakies owoce czy musy owoce, siemie lniane..no co tam masz...a reszte wkladam do lodowki i jest na wieczor.
    Rano my tez jemy kasze na sniadanie, wiec tak czy siak musimy dla sibie ugotowac ;)

Mojemy 6latkowi zabek sie ruszal...siedzi przy stole, nalizylam i pizze i na chwil wyszlam po cos. Nagle slysze krzyk i placz. Okazalo sie, ze mlody zjadl zab razem z pizza ;) nie wiem jak to zrobil. My w smiech, ten w placz....na szczescie juz sie uspokoil. Zdjecia porobione. Zmartwiony, ze teraz wrozka do niego nie przyjdzie ;) obiecalismy, ze napiszemy do niej list, w ktorym wyjasnimy sytuacje oraz zabek narysujemy ;)

konwalianka, MANIEK, marissith, PsotkaKotka, Lili83 lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo zastanawiam się czy mogę zrobić w domu wieczorem i na rano do żłobka dać, ja mam w domu jaglane Platko ale czy to zmienić? Chyba już po ugotowaniu w wodzie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ale czemu szkodliwe? Np ta nowa seria bobovita w składzie tylko ryż i witamina b to co tu niezdrowego ,bo te inne np nestle to chyba wszystkie mają biały cukier w składzie już chyba na 2 miejscu ale te co napisałam z bobovity mały je i nie mam wyrzutów.Są różne smaki bez mleka i z mlekiem ,z różnych ziaren

Strzezcie sie bobovity, wiekszosc to sam cukier, a jesli sa z mm to kaszy tam jest 30% a mm 60%. Tylko kleik ryzowy jest fajny w skladzie imo...

Ja tam mam nestle kleik ryzowy i kukurydziany i nie mam nic do zarzucenia i kaszke tez nestle, 8zboz zdrowy brzuszek- samo zboze (faktycznie 8 roznych, w tym sorgo i proso) i wit b. Manna z mm tez jest ok, bo ma 60% kaszy i 40%mm a nie odwrotnie jak w bobovicie....

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wszystkie bobovita to sam cukier .Ja korzystam z serii Porcja Zbóż i tam w składzie nie ma cukru poczytaj sobie ;P NP TA https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-pszenna-jablkowa jedynie szkoda ze ma ten aromat w składzie ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:29

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja miele mlynkiem do kawy przed ugotowaniem (marzy mi sie termomix), ale kiedys mij maz najpierw gotowal a potem blenderem traktowal ;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ