Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:Dostal w tylek czopka z paracetamolem tez ale nic nie pomoglo wiec to chyba nie bylo jedak z bolu. On sie chyba meczy tym katarkiem tak. Dalam czopka bo tak plakal dlugo, ze balam sie ze to jednak cos go boli a my nie wiemy co. A zab to chyba swoja droga wychodzi albo maly tak reaguje na katar (ciagnie sie za uszy, drapie, gryzie kciuka).
-
Hmm.. z tym odciaganiem to sa dwie szkoły.. jedni mówią ze nie powinno się odciagac boto sprawia ze produkuje się go wiecej, z drugiej strony istnieje groźba że zejdzie na uszy..
Nicnie daje gwarancji.. ja mojemu tymkowi sciagalam a i tak w pewnym wieku mial non stop.
A ta metoda badania boli ucha, to sprawdza tylko zapalenie ucha środkowego, a tego moj tymek nigdy nie mial..
Uwaga, mam wreszcie mowy telefon ,Krokodylica, Malenq, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Hej, szcześliwie dojechaliśmy
Rozłożyłam już cały majdan Anuskowy, ale babcia wzięła mała w obroty i sie chichraja cały czas
Pod koniec jazdy widziałam ze robi qpe (wczoraj jadła śliwkę z gerbera) stekala, stękała i narobiła do pępka hehe
No to ja tez z okazji Mikołaja mam new phoneWróżkaZielona, Krokodylica, MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Hej...przepraszam ze tak wpadam ale mam problem...mianowicie moja mama kupiła Zosce chodzik wkurw na maxa mówiłam jej milon razy ze tego nie chce! I pytanie jak ja mam jej powiedzieć zeby jej tak nie wsadzała?!? Powiedziałam ze noe chce bo skoro sama noe raczkuje o nie wstaje to po jakiego wała ja wsadzać w chodzić oczywiscie mówiłam niby delikatnie ale o tak z fochem powiedziała ze nie to nie, bedzie stał i sie kurzył Boszzz ona jest taka apodyktyczna
-
ano mozliwe, ze z tym odciaganiem kataru sa dwie szkoly, ale u nas jestem przekonana, ze frida nie sciagalismy wszystkiego i tam to gdzies zalegalo. tak czy siak, zapalenie ucha straszna sprawa i ciesze sie, ze w pore zdiagnozowalismy. maly dostal antybiotyk i po tygodniu sprawa byla zalatwiona. a pierwszego dnia choroby plakal tak przerazliwie, ze mi serce prawie peklo
wlasnie polozylam Franka spac. po 3h zabawy i jeczenia mam nadzieje, ze szybko zasnie, bo nie daje juz rady i musze odpoczac. mleka oczywiscie nie wypil i zastanawiam sie, czy ktorys dzien z rzedu dawac mu na spiocha, czy odpuscic? ostatnie jedzenie o 16 bylo...
poza tym martwi mnie to, ze nadal nie pije. ani wody, ani soczkow, nic a nic. od urodzenia nienawidzi, krztusi sie, wypluwa. ehh. probuje codziennie mu dawac, ale nie mam juz sil na to. jakbym mu trucizne dawala. pocieszcie mnie, ze to mu minie -
nick nieaktualnySmoku wytłumacz spokojnie dla mamy że tu chodzi o zdrowie Twojego dziecka, swoje już wychowała i podziękuj jej za to i poproś że Ty też chcesz mieć szansę na bycie mamą i podejmowanie decyzji...
Ps. Poza tym chyba babcia nie chcę aby wnuczka miała problem z bioderkami, to nic że ileś tam dzieci nie miało problemu po byciu wysadzanym w chodniku, ale nie chcesz aby mała była tą jedną na tysiąc co problem może mieć....
Przytulam i 3mam kciukiSmoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie idę zrobić naszą kaszke na noc. Oglądam koncert z listów do m2, małej ostro oczy zaropialy dziś na drzemce
Nadal przemywam
Mała na Mikołaja dostała pluszowego tygrysia (ja tam chciałam misia, ale tata się uparl)
Smoku: wymiennie ten chodził na coś innego.. -
Zgredka- jak malemu zaropialo oczko to przemywalam rumiankiem. na nastepny dzien sladu nie bylo. polecam
Psotka- ciesze sie, ze Dominikowi smakowala kaszka. Franek przed snem nie zjadl i teraz mam zagwozdke, czy my na spiocha dawac...
Smoku- ja bym powiedziala, ze chodzik kupowany bez konsultacji, wiec albo go zamieni na cos innego, albo Ty go sprzedaszTo Twoja mama w koncu. nawet jak sie obrazi na poczatku, to w koncu zrozumie, ze to Ty podejmujesz decyzje. a chodziki rzeczywiscie niezdrowe...
-
Spróbuje...dzięki laski :*
U mnie w domu mama zawsze była i jest głowa rodziny ja mam trudny charakter ale ona to juz w ogole! Tez pomyslałam zeby wymienić ten chodzik na choćby jakiś pchacz ale jestem prawie pewna ze nie ma paragonu...ona wie ze ja jej sie noe postawieraz tak zrobiłam o tydzień sie nie odzywała póki nie przeprosiłam wiem to śmieszne ale wlasnie dlatego chce juz marzec zeby sie wyprowadzić moze gdyby moj był w domu to tez inaczej a jestem w tyg sama z mała wiec potrzebuje jej pomocy
Jutro spróbuje
Dobranoc -
Hejo, nareszcie leżę, mój prasuje , lala spi a pies próbuje zapiać mi nogę.
Wróżko ja bym dała na śpiocha niech Franio i Ty macie spokojna przespana noc. Moze jutro sie uda " normalnie" ... Ja całe dzieciństwo jadłam na śpiocha bo plułam mlekiem i nie chciałam jeść
Smoku ciężka sprawa jak mama taka obrażalska, tez bym spokojnie powiedziała ze przecież jak Ty byłaś malutka to Tobie chodzików nie kupiła i sama sie chodzić nauczyłaś i Ty tez chcesz zeby Twoje dziecko samo próbowało wstawać bez wspomagaczy. Powiedz ze wiesz ze chciała dobrze i ze niespodzianka miała być i ze to doceniasz i ze ten chodzik piękny ale nie wszystko co teraz wymyśla producenci gadżetów jest dobre dla dzieci i zerują na takich kochanych babciach co wszystko by kupiły dla wnuczków
Lara super ze dojechaliście, miłego pobytu
Psotka ważne ze Domi taka kaszkę lubi, i oby spał jak susel. A smoczka próbujesz dawać czy juz dałaś sobie spokoj ?
Jagoda u babci była super, śmiała sie i nawet piszczała hehe , babcia wniebowziętaWróżkaZielona, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
No tak zle i tak niedobrze
ehh moja tesciowa przyjezdza raz w tygodniu do Malego, ale dzien wtedy wyglada tak, ze od rana sprzatam na jej przyjazd, pozniej ona wychodzi na spacer na godzinke i w tym czasie robie obiad. wiec odpoczne jak jasna cholera. a ostatnio sie dowiedzialam, ze na wigilie robie sałatke jarzynowa, przy ktorej jest pierdyliard roboty. więc pomoc taka,ze hejno ale przynajmniej godzine sie nie zajmuje malym, wiec jest sukces
problem karmienia sie rozwiazal, Franek sam sie obudzil i dostal 200ml nawet sie nie zorientowawszyza to mam wyrzuty, bo zeby
-
nick nieaktualny
-
Wesołych Mikołajek kochane
My już wszyscy nie śpimy od 7 i pełną parą przygotowania.Najpierw trzeba zjeść obiad potem do moich rodziców a potem mamy gości u nas także dzieje się.Ja właśnie kontynuuje rafaello z musem jabłkowym heheh luby tworzy nasz obiadek a mały podjada flipsy w kuchni i zagląda ;P
-
nick nieaktualny
-
Witamy sie i my
Nena, zapraszamy do nas
U nas w nd.maz robi sniadanko. Jajka sadzone, grzanki na masle, avocado i pomidorki, mniaaammm
My Mikolajek do tej pory nie obchodzilismy, ale ze kuzynka dala dla dzieci jakies slodycze, to postanowilismy w tym roku pobawic sie trochemamie i tacie tez cos do bucika wpadlo
Odnosnie przeziebien, to moja H jest caly czas przeziebiona. Chloocy trz byli czesto przeziebieni w tym wieku, ale ina to caly czas. Tak to jest, gdy ma sie rodzenstwo szkolno-przedszkolne
My na przeziebienie nie podajemy duzo. Jedynie woda morska do nosa, my z tej szkoly by za duzo nie odciagac gilow, wiec odciagamy przed drzemkami i przed nocnym spaniem i w razie potrzeby rano po przebudzeniu. Odciagamy frida.
Jak jest mega katar, to przed kapiela psikamy i wtedy podczas cieplej kapieli ladnie wszystko splywa. Tak samo za dnia po psiknieciu woda morska kladziemy na brzuch i tez ladnie splywa. Oklepujemy plecki w razie mokrego kaszelku i tyle. Czasem podam wit.c, ale czesciej soki czy inne warzywka/owoce co wit.c zawieraja.mdo lekarza idziemy, gdy dziec ma goraczke ktora nie ustepuje po 3 dniach. Raz zdarzylo nam sie na pogotowie zadzwonic. Leo mial straszna temp. Od 2 dni w wieku 8-10 mies., ktora po lekach nie spadala jakos bardzo. Kazali nam czekac i podali jak leki dawkowac. Nastepnego dnia bylo ok.
Moje dzieci, poza kontrolami obowiazkowymi, rzadko lekarza odiwedzaja...o antybiotyku nie wspomne. J niestety 2 razy bral przez cale swoje zycie. Za kazdym razem potwierdzalismy bad., ze infekcja bakteryjna i anybiotyk jest konieczny. Leon bral raz na angine. Rowniez mial wymaz z gardla zanim mu lekarz antybiotyk zapisal. Generalnie jak idziemy z dzieciem do dok.z infekcja jakas, to oierwsze co, to spr.czy infekcja bakteryjna czy wirusowa. Mnie sie to bardzo podoba. Nameczyla. Sie okrutnie, by w 3miescie znalezc pediatre, ktory u siebie w gab.ma sprzet do przeprowadzenia tego badania.
Zyczymy wszystkim mamusiom i dzieciom milej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 09:52
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Hejo
Moja nie śpi od 6 ;(
Mój zaraz przywiezie moja mamę, bo akurat jest tu na wycieczce i ma czas wolny..
Ona się zajmie małą a ja w tym czasie... Nie, nie odpocznie, będę latać z miotłą zelazkiem itd bo wieczorem zaprosiła gości (głupia ją)