X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór!

Ja daje najczesciej kleik ryzowy i dodaje do niego jakies owoce. tych zbożowych jeszcze nie dawalam, ale chyba zakupie. No i te platki jaglane tez chce kupic. te instant zalewa sie tylko wrzatkiem i gotowe. wiec chyba zmiele je najpierw w mlynku i bede miec szybkie jedzenie.
    Franek wlasnie zasnal po meeega meczacym dniu. czy Wasze dzieci tez tak jecza? to jeczenie ryje mi beret. czasami musze wyjsc z pokoju, bo nie daje rady. teraz leze i czekam na mojego. kolejny dzien z rzedu jestem sama z malym. mialam jeszcze wieczorem do kosciola podjechac, ale yhyyym. zdycham juz.
    dzis zastosowalam nowa metode. Maly jadl kaszke z miseczki przed kapiela, bo pozniej juz tak zmeczony, ze mleka nie wypije. zobaczymy, czy dzieki temu bedzie spal dluzej. choc ostatnio (tfu tfu) nie narzekam. dzis obudzil sie o 4 na jedzenie, a pozniej o 8 :)

Dobrej nocki Wam zycze!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj leniwiec zaczal pelzac :) :) :) w kincu.mpoki co baaardzo olniutko i jeszcze nad technika musi popracowac, ale pewnie kwestia paru dni czy tygodnia (przynajmniej takmu chlopcow bylo, mam nadz.ze keiszna nie zapomni do jutra, jak sie pelza ;) ). Tatus smiga jutro na strych po barierke na schody (juz dwa razy byl na strychu i za kazdym razem zapomina)

Nenaaa, zgredka, Malenq, WróżkaZielona, marissith, Nieukowa, Blondik, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok myślę nad tym blenderem. Ale zrobię jutro bo na wt, bo mała jutro na chwilę idzie do żłobka, bo idziemy na kontrolę

Ja też mam z Nestlé kleik ale 3 Kaszki mam z bobo
    Ja właściwie jestem przeciwna kaszkom żeby nie zapychac, ale wolę małej na noc dać żeby choć trochę pospala..

Teraz masterchef i lul
    Aha byli u nas goście (ta dziewczyna co mnie na ur nie zaprosiła) ale było normalnie, nawet balam się że będę sztywna przez to, ale w ogóle było ok i nie wiem czy jestem taka sztuczną z łatwością czy też może nie przejęłaM się tym niezaproszeniem.. Mała dostała slicznegom kroliczka i słodycze, które oczywiście zjem ją ;)

A nie, jednak mam większość Nestlé, ale zakupie z tej droższe serii zdrowy brzuszek
    Mała padła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:37

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, uff ciężki dzień dziś. Od rana latałam 2 obiady zrobiłam dla mnie barszcz czerwony dla męża fasolka po bretońsku potem był u mnie Mikołaj :) łezka mi poleciała ze wzruszenia bo dostałam zdjęcia i albumy do zrobienia oś początku naszej znajomosci :) i od narodzin Jagody i jak zobaczyłam ten pyszczek po porodzie jaki był to tak mi samo poleciało.
    Potem szybko do brata ... Tam przyszedł Mikołaj ( sąsiad) mój bratanek wniebowzięty ... Ale sie miło patrzyło i śpiewał ... Ac/ dc - mój brat go nauczył ... Super utwór dla Mikołaja :)
    A jak wróciliśmy to jeszcze machnęłam szarlotkę ... Teraz padam juz , mężu prasuje :)
    Dobrej nocy wszystkim.

Beszko super pomysł, chyba tez skorzystam bo nie chce dawać Jagodzie tyle cukru:(

WróżkaZielona, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomnialam napisac.

Nenek- Diego przesłodki!! :) i jak dobrze sobie radzi z chodzeniem. zdolniacha :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: jesteś walnieta, jeszcze na noc szarotka??

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Maniek: jesteś walnieta, jeszcze na noc szarotka??

Warto było napchalam sie po sam korek :)

Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myslalam że za dużo zjadlas ale że miałas siłę robić ;) jeść to mozesz na zdrowie ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz:) Nie miałam siły :) ale bardzo mi sie chciało szarloty na ciepło:) no i od rodziców dostałam skrzynkę jabłek to mi szkoda zeby sie zepsuły.
    Zgredzuil fajnie ze mama była to sie obrobilas trochę a Lucka z babcia pobyła.

Dobranoc i śpijcie smacznie wszyscy :)

zgredka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mornin...
    Musialam mojej oczy otwierac wacikiem s rumiankiem, cala noc harczenia kaszlu i budzenia sie :/ moze powinna posiedziec troche w domu? Zapytam dzis lekarza o zwolnienie bo ja sie na tyk w ogole nie znam, acz mam jeszcze mase urlopu i dwa dni na zdrowe dziecko, ale jak mam chore to czemu mam brac na zdrowe :-)
    Snilo mi sie, ze kochajac sie na parapecie z moim (tak mam szeroki parapet mysle, ze dupa mi sie by zmiescila, w kazdym razie w snie sie zmiescila) powiedzialam do niego kocham cie.. i uzylam zdrobnienia imienia, ale nie jego... :/ na szczescie to sen..

Leze dalej.

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

U nas pobudka o 6 a noc średnio spokojna, od czasu do czasu jakies zrywy, a momentami tak jakby chciała płakać i cisza.

Zgredka, co za sen heh dobrze, ze to tylko sen :P
    Zdrowka dla Lusi, L4 Ci sie nalezy na chore dziecko bez wątpienia. Korzystaj :)
    Spróbuj oczko przemywać sola fizjologiczna, pewnie doszło do zapchania jakiegoś kanalika.

Z okazji Mikołaja tata kupił Ani sorter z fp, i powiem Wam ze to strzał w 10. Tłucze tymi klockami jak szalona :)
    Wczoraj koleżanka podrzuciła mi bujaczek (nie zabierałam swojego) i mała jak ja zobaczyła wpadła w taki szał, ze ńie mogłam z kumpela pogadać. Dopiero po jej wyjściu (jeszcze zaglądała czy za drzwiami z pokoju nie stoi-bo tak rozmawiałyśmy) sie uspokoiła.
    Wcześniej została z moja mama bo musieliśmy na zakupy skoczyć i było ok, do momentu przyjścia mojej cioci. Tez jak ja zobaczyła to momentalnym krzyk był podobno. Boi sie obcych? Jeszcze niedawno do każdego sie uśmiechała a nawet sama zaczepiała, a teraz taka reakcja....

Manku, jak mi sie takiej cieplej szarlotki zachciało, echhhhhhh mniammmmmmm
    Beszko, gratulacje dla Hani.
    Ania stojąc podnosi raz jedna nóżkę raz druga chcąc iść. Wszystko za szybko sie juz dzieje. Musze ja stopować.

Miłego dnia dziewuszki!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się przed praca.

Kupiłam mamie karcher do mycia okien na święta, mam nadzieję że sobie nie pomyśli że to jakaś sugestia że częściej ma myć, bo poprostu chce aby było jej łatwiej z myciem ;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

chyba nie nadrobię :P

mam sporo zaległości tutaj, ale cóż, u as spoko, w piętek rwałam zęba i wracam powoli do ludzi ( tak mnie boli ta dziura po zębie i miejsca po znieczuleniu i w ogóle że non stop na ketonalu jestem) , zamówiłam dwie chusty do noszenia młodej, w sumie wylicytowałam chusty wartości ok 100-150 zł po 30 zł każda :) - elastyki bo młoda przy wiązaniu tkanej się niecierpliwi a elastyki się szybciej wiąże i nie dociąga na dziecku :), doktor (ortopedał)kazał nosić młodą bo ma płaską główkę tym razem z tyłu , ale młoda i tak chce być noszona bo już jej się leże nie znudziło :P więc chusta w sam raz :D

a i w środe idę do fryzjera, calkowicie zmienić kolor włosów, marzy mi się jasny, nigdy nie byłam blondynką więc mam stresa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 08:59

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :)
    U mnie noc taka se. Najpierw siq, później burczało w brzuchu, później piesa się przytulał do brzucha a Kluska kopała :D piesa była zdziwiona, że jej poduszka podskakuje ale pozycji nie zmieniła :P a na końcu udało się zasnąć.
    Mąż się wczoraj obudził, że imienia nie mamy :D dobry jest! Sądziłam, że kapnie się w lutym a tu proszę ;)
    Miłego dnia

WróżkaZielona, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, my juz po chrzcinach, mała była grzeczniutka, potem na sali goście ja wymeczyli, bo kazdy chciał nosic no i się denerwowała, a potem ją dopadła kolka i juz jej nikt nosić nie chciał, hehe.. tesciowa mnie wkurzała,a ale to standard.
    Nadal mamy lekko sluzowata kupkę, lekarz zalecil brac probiotyki na flore bakteryjna, bo niby syrop który mamy brac na lepsza prace jelit DEBRIDAT moze powodowac takei kupki... poczekam do srody, jak kupki dalej beda brzydkie pojde do lekarza znowu.eh. jestem padnieta...

WróżkaZielona, Anastazjaaa, marissith lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja mam pol butelki debridatu, moge ci wyslac..super ze chrzciny udane.

Ana, tez bym chciała Karcher ale todroga impreza

Mari a ma maz jakies typy, a ty?

Ari czekamy na foto, tez wybieram sie do fryzjera

A.my w ramach mikolaja dostaliśmy wgnieciony tyl auta, koles nam wjechal w "dupe", gdy stalismy na swiatlach.. 1,5h wypisywania papierow. Myslalam, ze swira dostane z dziecmi w tym aucie..

marissith lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ

Jeszcze nie nadrobilam wszystkiego.

Ja kaszke "gotuje" sama. Kupuje platki instant ryzowe i owsiane z orkiszowymi. Nie wiem jak dokladnie wyglada podukcja takich platkow ale czytalam, ze (przynajmniej jesli chodzi o owsiane ittp) ze nei sa mniej zdrowe od normalnych. Jasne, moglabym ryz ugotowac i zmielic ale to jednak duzo dluzej trwa niz z platkow instant. Zreszta w moich ksiazkach kucharskich dla dzieci wlasnie z takich platkow kaza robic (tzn sa tez przepisy z normalnych jakby ktos chcial ale polceacja instant).

Nigdy nie kupuje gotowych kaszek, w sumie sloiczkow tez nie (chyba, ze urlop itp to wiadomo). Ale mi to poprostu sprawia przyjemnosc :), lubie gotowac dla malego.

I tu zwiazane z tym pytanie.

Ugotowalam malemu obiadek z piersia kurczaka ale chyba mu albo nei smakuje albo konsystencja zla bo sa kawaleczki kurczaka. Niestety wszystko juz zamrozilam. Myslicie ze moglabym to rozmrozic, zblendowac, jeszcze raz zagotowac i znowu zamrozic????

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NENNA - kiedy Diegus zaczal siedziec a kiedy stac i chodzic?

ARI - biedna. Ufff mi nigdy zeba nei wyrywali, nawet sobei tego ie potrafie wyaobrazic!

Wczoraj dostalam od tesciowej super ksiazke Sztuka dobrego jedzenia siostr Hemsley. Pienie wydana i fajne przepisy. Przepisy bezglutenowe i bez curku. Dla mnie akurat to nie jest jakis wielki plus bo wydaje mi sie ze to bie sztuka gotowac bez glutenu i bez cukru. Przeciez mielony, rybe, sosy do makaronow, salatki itp tez sie robi bez glutewnu i bez cukru :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala zeby mala miala gotowane ale po prostu nie mam na to sily, chyba ze jakies sprzatanie zrzuce na mojego a ja wtedy ugotuje. Dzis wieczorem sprobuje jaglane zrobic a do tego zetre jablko no i dam do zloba mleko mm, zeby dodaly czy tak?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja tez bym chciala zeby mala miala gotowane ale po prostu nie mam na to sily, chyba ze jakies sprzatanie zrzuce na mojego a ja wtedy ugotuje. Dzis wieczorem sprobuje jaglane zrobic a do tego zetre jablko no i dam do zloba mleko mm, zeby dodaly czy tak?

No nietety zawsze jest cos za cos z dzieckiem. Na przyklad albo spisz albo czytasz czy sprzatasz....
    No a tak jak mowi ja to jako rozrywke narazie jeszcze traktuje to gotowanie :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ