Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze, tyle czytania, sama nie wiem czy spamiętałam co odpisać
Malenq gratuluję rocznicy Kosi, to już słuszny wiek, przeżyłaś ze swoja kochaną złośnicą 12 miesięcy
Zgredka nie pisałam, ale super że facecik będzieJa sobie Syna chwalę
Psotka: zdaj relację jak ci idzie z tymi zmianami nawyków sennych. Mój co prawda budzi się TYLKO co 2-3h (wieczorem co 2h a potem daje łaskawie 3h snu nad ranem), ale marzę o tym żeby do pracy nie jechać jak zombie ;/
LaRa dobrze że USG okej, ale źle że dalej pobolewa. Co dalej w tym zakresie powinnaś zrobić?
Wróżka przekozak jesteś że chcesz już mieć II krechy
Summi- kurcze, ty już na finiszu! Zdumiewa mnie jak czas szybko leci...
Mariss... dasz radę. Powiedz małej, że ma nie odstawiać Prison Break tylko ładnie i grzecznie zwinąć się w kulkę!
Jak więcej doczytam to jeszcze odpiszę. U nas fajnie, Radek zaraz skończy 7 miechów, zębów i chęci ich wyjścia brak, na razie dalej jest nieruchomością, ale przynajmniej się obraca na wszystkie strony i siedzi sam.
O tak o:
WróżkaZielona, LaRa, Summerka, marissith, Anuśka, Anastazjaaa, MANIEK, Izoleccc, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:Lara: a nie wiem ta babka odpowiedziała bo pytalam kilku osób o ich kojce..a tam będzie wiedział, byle fot nie robić, przecież wiadomo że założy różowe body jaki nic
Nieukowa, cudny Radziojak to szybko zleciało hehe
A co do tego co mam zrobic dalej z tym bólem, to nie wiem, pewnie postaram sie to olać.
Teraz serio spadam spać, paWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:42
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
LaRa dzięki za pamięć
Wpadłam w szał pracy, a poza tym wróciłam do czytania ksiązek (naraszcie!) i tak generalnie chcę poświęcać max czasu Radkowi, skoro 5h dziennie mnie nie ma w jego życiu, jak jestem w robocie...
A czas zapierdziela jak głupi...
Co ja tam jeszcze miałam... jakieś wieści od Anuśki? Coś jej nie widzę ostatnio i nic o Mani nie słyszałam...
Ari- bardzo wcześnie rozszerzacie tę dietę... ja zaczęłam po 4mc i uważałam że wcześnie
Maniek - czemu siedzisz w kodeksach i się stresujesz? Nie znalazłam tego na ostatnich stronach a dalej nie mam sił na dziś drążyć...
Radka pomarańczowe pampki uczulały, używamy w dzień Dad a na noc białych Pampersó (lepiej chłoną i są bardziej suche). I tak mam wrażenie że czasami Radek ma tyłek jak pawian, wszystko przez te mrozy, nie mogę go z gołą pupą ani na sekundę zostawić...
Mariss ja używałam do masażu krocza balonika Aniball (jest jeszcze EpiNo). Też nic przyjemnego generalnie, ale jeśli się ma trochę dystansu do siebie i potraktuje sprawę zadaniowo, jak jakąś bo ja wiem... konkurencję sportowo-wyczynowąto naprawdę pomaga przy porodzie.
Ja bym na bank musiała być srogo pocięta, może i próżnociągiem by się skończyło bo mały się owinął pępowiną i aię podduszał. Musiałam szybko go wypchnąć bo słabło ktg. Mimo że nie było mowy o oszczędzaniu krocza i powolnym rodzeniu to i tak miałam 3 małe szewki i zaraz biegałamJeszcze masz czas na balonik jakby co, używa się od skończenia 36 tc. Ale nie jest to sprzęt dla każdego, no i swoje kosztuje...
marissith lubi tę wiadomość
-
Szukalam na olx tez, ale jakos nie podobaly mi sie albo nie odpowiadaja..
Sama musze fotel na gumtree wystawic bo tylko miejscenzajmuje a nikt na nim nie siedzi.
Ja leze juz, moj oglada a mial sie "cala noc" uczyc.. zaczynam watpic by mial skonczyc te studia. -
Jestem. Nieukowa Radzio słodziak wielki:) pięknie siedzi
Lara a moze ze stresu te bóle? W sensie ze kiedys pobolewalo i zaczęłaś sie wkręcać ze cos poważnego i wiesz takie błędne koło efekt placebo?
Ja dziś po pracy, musiałam wziąć Jagodę ze sobą i mój szef sie z nią bawiłsam ma dwie córki wiec dobrze mu szło ... Był zaskoczony ze Jagoda taka grzeczna:)
Prosze o dalsze trzymanie kciuków. Nieukowa siedzę w kodeksach bo próbuje kupić mieszkanie... Od dwóch lat...boksuje sie o nie w sadzie z jakimś kolesiem .....ale moze w tym miesiącu wszystko sie rozstrzygnie na moja korzyść .... Oby.
Idę spać bo padam. Dobrej nocyNieukowa, marissith lubią tę wiadomość
Maniek
-
Nieukowa wrote:Co ja tam jeszcze miałam... jakieś wieści od Anuśki? Coś jej nie widzę ostatnio i nic o Mani nie słyszałam...
Jestem. Podczytuję, ale brakuje mi czasu na wszystkoManiuchna jest słodkim ssakiem, ale mocno absorbującym
No i ja też matka-wariatka nie wypuszczam jej z rąk
Nieukowa, marissith, MANIEK, Summerka, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
A ja sobie chwale, że rzadko nosze małą, głównie jak płacze, a nie jest płaczliwa, nie wiem co by było gdybym od początku ją non-stop nosiła, skoro już nauczyła się w żłobku, że jak zakrzyknie (coś między krzykiem a piaskiem i płaczem) to się leci..
-
dzien dobry babeczki!
Nieukowa- alez Radzio slodkii jak siedzi pieknie! tez mamy te kółeczka z fp, ale Franek jak na razie niespecjalnie nimi zainteresowany
Maniek- trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie sprawy. znam takich upierdliwcówpotrafią niezle krwi napsuc... ehh.
Lili- i jak tam, czerwono, czy zielono?
Kroko- lacze sie w bolu jesli chodzi o te kupydupsko non stop odparzone. kiedy to w koncu minie?
Zgredka- my kupowalismy lozeczko turystyczne, bo w wakacje wyjezdzalismy. i spisalo sie suuuper! Franek w nim spal lepiej, niz w swoim. aaa i sto latek dla Łucki! niech zdrowo rosnie Ksiezniczka
Lara- ciesze sie, ze troche Ci ulozylo po tym USG. ale tak, czy siak, badania dalsze trzeba zrobic. a powiedz, w jakich porach Cie najczesciej boli? w ktorym miejscu? Czy np. sa jakies objawy ze strony układu pokarmowego? miewasz bóle głowy?
Summerka- ojej, to juz w poniedzialek!! ale super!fajne sa takie umowione cc. wiesz kiedy, gdzie i jak
juz niedlugo przytulisz kruszynke
a jak sie czujesz? nadal katar? i jak Zuza? spala dzisiaj troszke lepiej?
co do testu, to nieee, jeszcze nie pozytywnywe wtorek testuje. ale na bank nic z tego nie wyszlo
dzisiaj idziemy z moim na lyzwy ze znajomymi. a taki ze mnie lyzwiarz jak z koziej dupy traba! i snieg juz topniejea wczoraj Franek zaliczyl pierwsza jazde na sankach. pospal godzinke
aa pochwale Wam sie. mam prawo jazdy od jakichs 7 lat, ale tak naprawde dopiero od niedawna zaczelam jezdzic. zawsze mialam jakas mega schize i czarne wizje i jakas taka blokade psychiczna. a teraz jezdze (taa, przemieszczam sie) i wczoraj w ta beznadziejna roztopowa pogode bylam w CH. jechalam w mega korkach, padal mokry snieg, a ja dalam rade! noo, bylam tak z siebie dumna
co prawda parkowanie to u mnie smiech na sali i porazka totalna, no ale jakos zaparkowalam. i wrocilam do domciu
ahh, cudownie byc tak niezalezna
nakupilam wczoraj mase rzeczy, w tym sweter i bluzke z HM z wyprzedazy, buciki ocieplane dla Franka w Superpharm (!!), kubek z rurka dla niego ( moze w koncu to poskutkuje i bedzie pić). tak wiec, pare godzin poza domem i jestem wniebowzieta
milego dnia wszystkim zycze i tak pieknego slonca jak ja mam teraz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:30
MANIEK, beszka, Nieukowa, Anuśka, Summerka, marissith, LaRa, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Wróżko - super, ja tez, jak wyjechałam do centrum Wawy, byłam mega dumna, ake z parkowaniem tez nadal mam problem.
Katar niestety nie minął, a jest gorzej - nie spałam cała noc, gardło strasznie boli, głowa i w ogole. Boje sie, ze znow zarazę zuze, a dopiero jej przeszło, no i zadmarkana pójdę na porod i noworodek - szok;( najgorsze, ze boli brzuch, a ja musze, po prostu musze, wytrzymać do pn, do cc.
Trzymam kciuki za test.
Nieukowa, ale fajny Radzio. PS super ten zielony na scianie...uwielbiam taki kolor;)
Maniek, fajnie wrócić do ludzi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:14
-
Wróżko: gratuluje
No ją też pamiętam, że pierwszą jazda w wawie była ciężka, acz wtedy miałam już długo prawo i jezdzilam regularnie, ale tam to jeżdżą jak świry
My były na spacerze, mała nieco pospala a ja wydałam znowu w rossmanie kupe kasy, a mleka nie kupiłam bo nie było ;( -
Hej,
Zgredko, moc buziaków dla Lusi na te 9 msc! Szok, jak ten czas leci!
My po basenie, istne szaleństwo w wodzieehhhh no i Ania ma tam kolegę, 9 msc i jego rodzice sa w szoku patrząc jaka zmiana nastąpiła u Ani, jak ruszyła z rozwojem itd
Bo ich Marcelek oprócz nabycia 2 zębów to ani nie raczkuje tylko pełza i nie stoi sam, kurczy nóżki, w Zw z tym musza chodzic na rehabilitacje ruchowa, zreszta do tej samej reh co Kinga Yasmin
U nas noc totalnie do dooooopy ;( jak ma to tak wszystko wyglądać to masakra ;( (stawiam na ząbkowanie) wiec...(wiem, nie zaczyna sie od wiec) pobudka na zabawę o 0:45 do 3:10!
Potem pobudka o 6:30 i dalej zabawa, a ja juz na rzęsach chodzę bo nawet spaniem nie mozna nazwać tego bo cały czas czuwam, bo mała sie wierci, popłakuje i jakies jęki z siebie wydaje ;( wiec, głaskam, daje pic itd. Rano obudziłam malza zeby sie z nią pobawiła aja kimlam godzinkę jeszcze.
Dobra, ponarzekałam a teraz spinam poslady i zabieram sie za sprzątanie.
Wróżko, bole pojawiają sie kiedy chcą, choc mam wrazeńie ze po wczorajszej diagńozie jakby ustąpiły, wiec moze rzeczywiście były one psychosomatyczne, ale ten bol byl (jest) na tyle realistyczny ze do głowy by mi nie przyszło ze to od psych zależy. ńie zagłębiam sie juz w to, olewam temat, bo skoro biegły sadowy nic niepokojącego nie wypatrzyła to musze mu zaufać i tyle. Zreszta szkoda życia na ciagle sie zadreczanie, musze zacząć cieszyć sie dzieciństwem ukochanego dziecka, a nie wsłuchiwać sie w swoje urojone objawy- bo chyba tak to musze ująć.
Uciekam posprzątać i z Andzia na spacerek iść bo słonko cudnneeeeee
Miłego dnia W am wszystkimi zdrowka potrzebującym....
zgredka lubi tę wiadomość
-
Siemanko gangu, mam ogłoszenie parafiane.
Sprzedaję kilka ciuszków po Radku i trochę większych ubranek dla dziewczynki, które dostałam "w gratisie" od kuzynki... Wszystko śliczne i w super stanie. Cena dla was o 1zł niższa niż w ogłoszeniu (za tyle będę puszczać na bazarku i olx...)
Dziewczęce:
74: BabyClub bluza z kotkiem, stan bardzo dobry, bez plam (10zł)
86: dżinsy BabyClub, stan idealny, bez plam (8zł)
98/104: Lupilu bluza jasnozielona, stan bardzo dobry, bez plam (6zł)
98/104: Lupilu bluza w kolorowe paski, stan idealny, bez plam (8zł)
98/104: Lupilu golf fioletowy, stan idealny, bez plam (8zł)
92/98?: Lupilu bluzeczka niebieska z krókim rękawem, stan idealny, bez plam (8zł)
98/104: Disney, czarno-biała bluzka z krótkim rękawkiem, stan bardzo dobry+, jak nowa gdyby nie malutka plamka przy obrazku (raczej do sprania) (8zł)
104: Tesco, chabrowa bluzeczka z krótkim rękawem, stan idealny (8zł)
104: Palomino, granatowy golf w gwiazdki, stan idealny (12zł)
92: Palomino, fioletowo-biała bluza z kapturem, stan idealny- cudnie miękka, grubaśna, szkoda że niechłopięca bo bym zostawiła(15zł)
71: In Extenso dżinsy lilak, stan idealny, bez plam (6zł)
Dodatki:
-Czapka zimowa 48 (12mc) z rękawiczkami
-Bandanka
-piszczący Teletubiś
-czapka na lato czerwono-białą 49
Wszystkie dodatki razem 10zł, osobno po 3zł
Ubranka po Radku:
68 -firmy nie znam, czerwone pluszowe spodenki, stan idealny, nigdy nie noszone (6zł)
68 -Coolclub połśpiochy żyrafka, stan dobry+, bez plam (4zł)
68- dżinsy Babyclub, stan idealny, zero plam (8zł)
68- krótki bodziak CoolClub z koalą, stan idealny (6zł)
62\68- spodnie pluszowe Lupilu, stan bardzo dobry, bez plam (5zł)
68- Babyclub bodziak w biało-zielone pasy, stan bardzo dobry, bez plam (4zł)
68- polskie, szare body z napisem "Sailor", stan dobry, bez plam (3zł)
71- In Extenso czerwone spodenki z takiego śliskiego materiału ala ortalion, stan idealny (6zł)
86- koszula błękitna H&M - dobry gatunkowo materiał, z tym że ma drobne plamy przy kołnierzyku. Stan dobry. (5zł)
ELEGANCKI KOMPLET 68 - stan idealny (golf ma prawie niewidoczną plamkę pod szyją), założone tylko raz na sesję fotograficzną i raz prane:
-koszula w kratę TAO
-dżinsy H&M
-golf ecru TAO
-butki niechodki, firma nieznana
-białe skarpetki
CENA dla was 70zł, sprzedaję tylko razem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 14:26
-
Moja padła
Lezalysmy na plecach poczytalam bajkę smoka dalam ona się odwróciła i śpi
Ten smok tak samoistnie jej wszedł bo jak była mała nie znosiła..
A ja nie wiem spać czy leżeć bo po spaniu zmuli i łeb peknie
Czytalam że po przetworzeniu (gotowaniu) można mrozic, ale zastanawiam się nad pasteryzacja bo mam sloiczki gerberka a nie normalne z nakrętką. Takich się chyba nie da zapasteryzowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 16:15