Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurwa, zgaga mnie zabije zaraz.
Też mam jakiegoś muchomora na bank, czuję to, zobaczymy co wyjdzie, próbka pobrana. Ciąża sprzyja temu dziadostwu.
Tamka, a co to jest seks?
Ależ jestem zmulona.Lili83, Tamka lubią tę wiadomość
-
justta śliczne rzeczy
LaRa cieszę się że wszystko dobrze. W takim razie jeszcze chwilkę musisz poczekać aby poznać płeć.
Tamka infekcja grzybicza od hormonów. Samo z się. Zmienia się ph w pochwie i łatwiej o infekcję. Lekarz mi tłumaczył że to będzie nawracać, bo aby dokładnie wyleczyć to trzeba brać leki doustne a nam ich brać nie wolno, a te dopochwowe nie załatwią do końca sprawy.
Freja czekamy na wieści.
Freja lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:
Freja czekamy na wieści.
z bąblem wszystko ok ale od dziś się chyba jaszczurka będzie zwał -bo wypisz wymaluj jak jakiś gekon wyglądało to to
serducho bije 140, CRl 0.94cm więc idealnie na 7+0.
Dostałam całą listę badań (podliczyłam i prawie 4 stówki - szlag mnie trafi) dzisiejsza wizyta 140, na grudzień zaś dwie jedna za 190 i druga za 390 - i to tuż przed wigilią ;(
ale najważniejsze że wszystko ok!
a na zwlonienie mogę iść kiedy chcę - mam zadzwonić i wypisze - więc postanowiłam że jeszcze pogadam z szefową jak z delegacji wróci i uzgodnimy na spokojnie czy da się "zdalnie" z domu pracować,
tak się jeszcze zastanawiam czy części tych badań to by mi lekarz pierwszego kontaktu nie zlecił - zawsze parę groszy taniej, no i też się zastanawiam jak często trzeba tego HIVa robić bo w tym roku już miałam 2x (najpierw jako krwiodawca a potem na wiosnę (maj chyba ) w ciąży jak byłam...
a przecież się tego z powietrza nie łapie ;/Nenaaa, Nieukowa, konwalianka, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Tak też chyba zrobię, Kroko bo przecież nie wydolę na to wszystko, a człowiek jak osioł te składki płaci, a jak przyjdzie co do czego to musi dopłacać, poprzednio miałam wszystko na NFZ - to przez 16 tygodni pani dok jeden raz mnie łaskawie ginekologicznie zbadała...
ale nie o tym chciałam
wiecie, założyłam sobie konto na ZIP (portal w NFZ) i odkryłam że szpital w którym młodego rodziłam zgłosił razem z porodem znieczulenie - czyli NFZ zapłacił za poród ze znieczuleniem, wszystko spoko tylko że ja też za to znieczulenie zapłaciłam i to nie mało bo 400zl + poród rodzinny 300 zł - rzekomo za posiłek dla męża (nawet wody nie dostał) ubranie ochronne (zielony fartuch za 5zł) oraz badania (na kiłę bodaj z tym że krew podbrali mu już po porodzie a wyniki były przy wypisie)
tak się wściekłam że przy najbliższej okazji zgłoszę to u nas w NFZcie!!! bo to już przgięcie! -
Freja a jak się zakłada to konto? Bo też o tym myślałam więc napisz proszę.
Ja też mam potężnego nerwa na Zus i NFZ i cały ten bajzel.
A jak w tym programie właśnie zobaczyłaś jakieś rozbieżności to co teraz? I tak tego im nie udowodnisz?Freja lubi tę wiadomość
-
Trzeba iść do oddziału NFZ i zakładają od ręki. A co do niescisłosci to nawet jest tam taka zakładka - zgłoś nadużycie czy jakoś tak i wypełnia sie formularz - ale niestety trzeba go druknąć i znów do nich leźć i złożyć osobiście a tak się składa że im udowodnię bo za znieczulenie mam rachunek
-
Freja, idź do rodzinnego, powiedz ze chcesz zrobic badania ( pokaz skierowanie od gina) i powinni Ci przepisać, przynajmniej jeśli chodzi o te podstawowe badania czyli morfologia, tsh i mocz. Niestety ale wszystkie inne typu toxoplazmoza, różyczka, HIV są płatne.
Jeśli placówka jest dobrze zarządzana powinni mieć jeszcze " punkty" na bezpłatne badania. Ja sie spotkałam z tym ze we wrześniu już nie mieli, wiec mam nadzieje ze Ci sie udaFreja lubi tę wiadomość