X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Maniek! kochana, witaj! gratulacje!

Lara, na ból głowy od razu dwa apapy bierz - znajoma neurolog coś ostatnio szwagierce tłumaczyła o zawartości substancji czynnej w jednej tabletce i powiedziała, że jeśli chcesz już coś brać, to bierz dwie

mnie głowa łupała baaardzo długo i to codziennie...

Malenq, powiem Ci szczerze, że żadnej regularności u młodego nie zauważam, czasem jest aktywny w nocy, czasem wieczorem, czasem rano, czasem po południu, a czasem wszystko na raz

Lipne to moje L4, zacznie się tak naprawdę dopiero jak przekażę wszystkie swoje obowiązki, a to mnie przeraża i paraliżuje, bo tyle tego jest, że nie wiem od czego zacząć!

MANIEK lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, odpukać... dziś mnie jeszcze nie bolała :P

Tamka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, to widze ze z iloscia obow jak u mnie ;) ja juz zaczelam przekazywac ;) na pelne zwolnienie ide od 2 tyg.marca (to juz moj macierzynski sie zacznie). Teraz jestem na 100% i czy z domu czy z biura musze swoje zrobic. Dlatego sie nad zmiana pracy zastanawiam, ale najpierw zobaczymy co z meza praca, bo zmiany sie szykuja ;)

Ja ruchy mlodej tez roznie czuje. Czasem caly dzien, czasem rano, wieczorem. W nocy czesto i wtedy spac nie moge, bo boli mnie bardzo jak sie wierci. Jakas wieeelka bedzie ;)

Mlody wstal i poki co bez tempki ale i tez bez apetytu
    Konwalianka, moje niestety jecza jak maja tempke....a do tego jeszcze brzuch i glowa go bolala, wiec jeki zrozumiale :(

Wypilam juz 2 kawy j jeszcze mi sie chce :/ chyba inke sobie zrobie i postaram sie oszukac umysl ze to kawa ;)

Aaaa zapomnialam napisac. Moi znajomi tutaj z wyspy czekali na drugie dziecko. Mieli synka...teraz miala byc corcia. Wstko przygotowane na coreczke...a tu sie 2 synek urodzil pare dni temu ;) mieli tylko jedno standardowe usg w polowie ciazy....my na oewno w grudniu w PL do mojego ginka sie wybierzemy, aby przede wszystkim spr. czy z dzidzia wszystko ok no i potwierdzic core :

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej........

ja już po rodzinnym, na 18.30 mam chirurga......

ale od początku:
    od urodzenia pod lewą piersią miałam pieprzyk (taki odstający), nic z nim nie robiłam, bo znajoma lekarka powiedziała mi, że jak z nim się nic nie dzieje, to aby go nie ruszać...dzisiaj w nocy jak wstałam do wc, zobaczyłam, że mam koszulkę we krwi :-/
    i co? okazało się że pieprzyk zrobił się większy, czarny i zaczął krwawić...szybko więc (a nie było szybko, bo u mnie około 10cm śniegu napadało) pojechałam do rodzinnej (100km) i od razu na już dostałam skierowanie do chirurga....

powiedzcie mi "co ja qrwa komu zrobiłam, że świeczki w intencji nieszczęść musi stawiać:-/ bo zwala się na mnie coraz więcej...................."

wściekła jestem, małż dzisiaj wieczorkiem do Wawy musi jechać, w domku będzie zimno jak wrócę (niestety centralne na drzewo) grrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

MANIUTKU skarbeńku witaj w skromnych progach zafasolkowanych gangsterek:)

• justta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa przykro mi że znowu coś, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce, trzymaj się, tulę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq sciskam Cie mocno. A kiedy masz wizyte u chirurga?

Ja mam problem z tego typu znamionami i raz na jakis czas usuwam bez wzgl. czy dobrze czy zle wyglada. Niektore sa w miejscach gdzie latwo je podraznic. Np. Okolice intymne itp. Pierwszy pieprzyk (carny wygladajacy jak kalafior) usunelam w liceum. Tez rano wstalam a tam koszula we krwi. Ja moje usuwam u specjalisty dermatologa, ktory ma dosiwadczenie w usuwaniu tego typu znamion no i kotry z pewnoscia wysle je do badania. Ja mam akurat szczescie, bo udalo mi sie dostac to krajowego konsultanta w spr. Tego typu znajmon jeszcze w liceum i do niego raz w roku chodze. Rozbieram sie do gaci i cala mnie ogada, robi foty i sprawdza, doradza.

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, Malenq, tez mam taki pieprzyk pod prawa piersia, na razie nic sie z nim nie dzieje, natomiast na czole i nad górna warga (usta;)) mam spore pieprzyki i mam wrazenie ze to rosnie. Jak byłam na gastroskopii przed ciążą,to rozmawiałam z moim chirurgiem o usunieciu tego, obejrzał powiedział ze brzydko to nie wyglada ( w sensie zmian) i najlepiej usunac to u dermatologa bo po chirurgicznym usunieciu zostanie slad. No i nie zdazyłam zrobic z tym porzadku.
    mam zamiar sie tego pozbyc w przyszłym roku
    Tobie współczuje tego, ze "ciągle-coś" ;(
    daj znac co powiedział lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:56

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Malenka, jak się pierdoli to po całości...
    Kochana, też mocno pociemniało mi kilka pieprzyków...niby w skutek zmian hormonalnych i zwiększonej produkcji melaniny tak się dzieje.
    Doktorek usunie delikwenta i po sprawie, będzie dobrze...ale dość już tych nędznych niespodzianek! Trzymaj się i kciuki za wieczorną wizytę.

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa no właśnie, tamta lekarka to też chirurg i mówiła, że nie ma sensu ruszać, a tu się qrwa okazuje, że było trzeba wcześniej zrobić z tym porządek....
    mam nadzieję, że chirurg coś na to pomoże....:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na 18.30 mam chirurga, też podobno wysyła do zbadania, i podobno nawet dobry jest w swoim fachu...........
    taaaaaaaa Nenuś po całości się chrzani........:-/ boszzzzzzzzzzzzz chyba muszę wodę święconą nabyć :P

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, trzymam kciuki, i mam nadzieje ze na te złe rzeczy limit juz wyczerpałas :/
    natomiast dało mi to do myślenia i zaraz sie bede oglądac

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq biedulko rzeczywiscie jedno za drugim:(miała tak samo pieprzyk na plecach duży był i peknal, zabieg bezbolesny, szybki u dermatologa miałam, zamrozil i wyslal do analizy, najgorsze to czekanie na wyniki byly:(

Beszka, Konwalianka zdrówka dla młodych!

Beszka u nas znajomi mieli miec chlopczyka, potwierdzone przez lekarza w Belgii i w Polsce wszystko zakupione a tu urodziła się dziewczynka:)Powiem że nikt nie mogl uiwerzyc ze taka pomyłka i to 2 lekarzy potwierdziło!

Tamka buuuuu!

Niech juz ten tydzien sie skonczy!!!!!

konwalianka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jestem ZA, niech ten tydzień się skończy...............bo mam dość.....

a co do płci, ja nadal mam mieszane nastroje, niby 2raz potwierdził dziewczynkę.........ale coraz częściej słyszy się takie historie jak u Twoich znajomych.....

LaRa koniecznie..........miej pod kontrolą pieprzyki.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:08

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mglisty,mdlisty, dżdżysty bleeee

własnie zjdałam żurek oo tak kwaśne ostre to jest to :P zobaczymy na jka długo wystarczy :P

Maniek witaj na fiolecie :) gratulacje!!!!!!!

ide sie połozyc na chwile a potem jade po córcie

Freja, MANIEK lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra miłych snów:)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara slyszalam o pomylkach ze lekarz mowil ze bedzie dziewczynka a rodzil sie chlopiec, no ale jak widac niby fiutka to gdzie on sie nagle u dziewczynki podzial?dziwne to moze to od sprzetu zalezy?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili czasami jest "umiejętnie zawinięty", a jak jeszcze dzieć leży w dziwnej pozycji to "dziewczynka" jak nic............

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Biedra miłych snów:)
    Teraz juz wiem co to drzemki hehehehe

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym córcie bbbbbbardzoooooooooo, no a jak bedzie synus to bedzie przej**ne :)
    mąż, pies-synek, synek i sama ja ;(
    a tak to by chociaz po połowie było
    czekam do 12.12 wtedy mam usg i sadze ze juz wtedy doktorek powie mi na 100% :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara na 100% to przy porodzie sie dowiesz :P ale trzymam kciuki za córcie

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ