X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Maniek! kochana, witaj! gratulacje!

Lara, na ból głowy od razu dwa apapy bierz - znajoma neurolog coś ostatnio szwagierce tłumaczyła o zawartości substancji czynnej w jednej tabletce i powiedziała, że jeśli chcesz już coś brać, to bierz dwie

mnie głowa łupała baaardzo długo i to codziennie...

Malenq, powiem Ci szczerze, że żadnej regularności u młodego nie zauważam, czasem jest aktywny w nocy, czasem wieczorem, czasem rano, czasem po południu, a czasem wszystko na raz

Lipne to moje L4, zacznie się tak naprawdę dopiero jak przekażę wszystkie swoje obowiązki, a to mnie przeraża i paraliżuje, bo tyle tego jest, że nie wiem od czego zacząć!

MANIEK lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, odpukać... dziś mnie jeszcze nie bolała :P

Tamka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, to widze ze z iloscia obow jak u mnie ;) ja juz zaczelam przekazywac ;) na pelne zwolnienie ide od 2 tyg.marca (to juz moj macierzynski sie zacznie). Teraz jestem na 100% i czy z domu czy z biura musze swoje zrobic. Dlatego sie nad zmiana pracy zastanawiam, ale najpierw zobaczymy co z meza praca, bo zmiany sie szykuja ;)

Ja ruchy mlodej tez roznie czuje. Czasem caly dzien, czasem rano, wieczorem. W nocy czesto i wtedy spac nie moge, bo boli mnie bardzo jak sie wierci. Jakas wieeelka bedzie ;)

Mlody wstal i poki co bez tempki ale i tez bez apetytu
    Konwalianka, moje niestety jecza jak maja tempke....a do tego jeszcze brzuch i glowa go bolala, wiec jeki zrozumiale :(

Wypilam juz 2 kawy j jeszcze mi sie chce :/ chyba inke sobie zrobie i postaram sie oszukac umysl ze to kawa ;)

Aaaa zapomnialam napisac. Moi znajomi tutaj z wyspy czekali na drugie dziecko. Mieli synka...teraz miala byc corcia. Wstko przygotowane na coreczke...a tu sie 2 synek urodzil pare dni temu ;) mieli tylko jedno standardowe usg w polowie ciazy....my na oewno w grudniu w PL do mojego ginka sie wybierzemy, aby przede wszystkim spr. czy z dzidzia wszystko ok no i potwierdzic core :

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej........

ja już po rodzinnym, na 18.30 mam chirurga......

ale od początku:
    od urodzenia pod lewą piersią miałam pieprzyk (taki odstający), nic z nim nie robiłam, bo znajoma lekarka powiedziała mi, że jak z nim się nic nie dzieje, to aby go nie ruszać...dzisiaj w nocy jak wstałam do wc, zobaczyłam, że mam koszulkę we krwi :-/
    i co? okazało się że pieprzyk zrobił się większy, czarny i zaczął krwawić...szybko więc (a nie było szybko, bo u mnie około 10cm śniegu napadało) pojechałam do rodzinnej (100km) i od razu na już dostałam skierowanie do chirurga....

powiedzcie mi "co ja qrwa komu zrobiłam, że świeczki w intencji nieszczęść musi stawiać:-/ bo zwala się na mnie coraz więcej...................."

wściekła jestem, małż dzisiaj wieczorkiem do Wawy musi jechać, w domku będzie zimno jak wrócę (niestety centralne na drzewo) grrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

MANIUTKU skarbeńku witaj w skromnych progach zafasolkowanych gangsterek:)

• justta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa przykro mi że znowu coś, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce, trzymaj się, tulę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq sciskam Cie mocno. A kiedy masz wizyte u chirurga?

Ja mam problem z tego typu znamionami i raz na jakis czas usuwam bez wzgl. czy dobrze czy zle wyglada. Niektore sa w miejscach gdzie latwo je podraznic. Np. Okolice intymne itp. Pierwszy pieprzyk (carny wygladajacy jak kalafior) usunelam w liceum. Tez rano wstalam a tam koszula we krwi. Ja moje usuwam u specjalisty dermatologa, ktory ma dosiwadczenie w usuwaniu tego typu znamion no i kotry z pewnoscia wysle je do badania. Ja mam akurat szczescie, bo udalo mi sie dostac to krajowego konsultanta w spr. Tego typu znajmon jeszcze w liceum i do niego raz w roku chodze. Rozbieram sie do gaci i cala mnie ogada, robi foty i sprawdza, doradza.

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, Malenq, tez mam taki pieprzyk pod prawa piersia, na razie nic sie z nim nie dzieje, natomiast na czole i nad górna warga (usta;)) mam spore pieprzyki i mam wrazenie ze to rosnie. Jak byłam na gastroskopii przed ciążą,to rozmawiałam z moim chirurgiem o usunieciu tego, obejrzał powiedział ze brzydko to nie wyglada ( w sensie zmian) i najlepiej usunac to u dermatologa bo po chirurgicznym usunieciu zostanie slad. No i nie zdazyłam zrobic z tym porzadku.
    mam zamiar sie tego pozbyc w przyszłym roku
    Tobie współczuje tego, ze "ciągle-coś" ;(
    daj znac co powiedział lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:56

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Malenka, jak się pierdoli to po całości...
    Kochana, też mocno pociemniało mi kilka pieprzyków...niby w skutek zmian hormonalnych i zwiększonej produkcji melaniny tak się dzieje.
    Doktorek usunie delikwenta i po sprawie, będzie dobrze...ale dość już tych nędznych niespodzianek! Trzymaj się i kciuki za wieczorną wizytę.

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa no właśnie, tamta lekarka to też chirurg i mówiła, że nie ma sensu ruszać, a tu się qrwa okazuje, że było trzeba wcześniej zrobić z tym porządek....
    mam nadzieję, że chirurg coś na to pomoże....:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na 18.30 mam chirurga, też podobno wysyła do zbadania, i podobno nawet dobry jest w swoim fachu...........
    taaaaaaaa Nenuś po całości się chrzani........:-/ boszzzzzzzzzzzzz chyba muszę wodę święconą nabyć :P

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, trzymam kciuki, i mam nadzieje ze na te złe rzeczy limit juz wyczerpałas :/
    natomiast dało mi to do myślenia i zaraz sie bede oglądac

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq biedulko rzeczywiscie jedno za drugim:(miała tak samo pieprzyk na plecach duży był i peknal, zabieg bezbolesny, szybki u dermatologa miałam, zamrozil i wyslal do analizy, najgorsze to czekanie na wyniki byly:(

Beszka, Konwalianka zdrówka dla młodych!

Beszka u nas znajomi mieli miec chlopczyka, potwierdzone przez lekarza w Belgii i w Polsce wszystko zakupione a tu urodziła się dziewczynka:)Powiem że nikt nie mogl uiwerzyc ze taka pomyłka i to 2 lekarzy potwierdziło!

Tamka buuuuu!

Niech juz ten tydzien sie skonczy!!!!!

konwalianka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jestem ZA, niech ten tydzień się skończy...............bo mam dość.....

a co do płci, ja nadal mam mieszane nastroje, niby 2raz potwierdził dziewczynkę.........ale coraz częściej słyszy się takie historie jak u Twoich znajomych.....

LaRa koniecznie..........miej pod kontrolą pieprzyki.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:08

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mglisty,mdlisty, dżdżysty bleeee

własnie zjdałam żurek oo tak kwaśne ostre to jest to :P zobaczymy na jka długo wystarczy :P

Maniek witaj na fiolecie :) gratulacje!!!!!!!

ide sie połozyc na chwile a potem jade po córcie

Freja, MANIEK lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra miłych snów:)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara slyszalam o pomylkach ze lekarz mowil ze bedzie dziewczynka a rodzil sie chlopiec, no ale jak widac niby fiutka to gdzie on sie nagle u dziewczynki podzial?dziwne to moze to od sprzetu zalezy?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili czasami jest "umiejętnie zawinięty", a jak jeszcze dzieć leży w dziwnej pozycji to "dziewczynka" jak nic............

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Biedra miłych snów:)
    Teraz juz wiem co to drzemki hehehehe

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym córcie bbbbbbardzoooooooooo, no a jak bedzie synus to bedzie przej**ne :)
    mąż, pies-synek, synek i sama ja ;(
    a tak to by chociaz po połowie było
    czekam do 12.12 wtedy mam usg i sadze ze juz wtedy doktorek powie mi na 100% :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara na 100% to przy porodzie sie dowiesz :P ale trzymam kciuki za córcie

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ