WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300 km więc nie wroce, zresztą czemu mieliby nie dać rady, ja już nie karmie, mała jest zlobkowa więc samodzielna od mamy
    A ja zwykłą zzarlam dziś lody znowu

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Mea culpa - nie nadrobię;( ale mam urwanie kapelusza. Całuje wszystkie dzieciaczki i mamusie - w przyszłym tyg szczepienia, potem bede wolniejsza (u rodzicow) to sie odezwę;)

Blondik, MANIEK, Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, mnie też wkurzają takie teksty. Ogolnie przy rodzinie nie narzekam już na nic, bo potem zasypuja mnie pytaniami i telefonami po 5 razy na dzień. Ale fajnie byłoby czasem usłyszeć, że fajnie sobie radzisz z pierwszym dzieckiem, a nie tylko : za naszych czasów to bylo ciężko, albo zobacz jak ona sobie z trójką radzi itp. Cholera jasna. Szwagierka "super radzi sobie" z czwórką, ale ma codziennie dwie babcie i prababcię do pomocy, a mamie zawozi nawet pranie do uprasowania, więc heloł... Najlepiej olać takie gadanie.

Zgredka, ja na Twoim miejscu bym pojechala. Po pierwsze musisz zrobić coś dla siebie na poprawę humoru, a po drugie Twojemu facetowi przyda się taki survival z małą. Doceni to co robisz i może się zorientuje, że warto wykrzesać z siebie coś więcej i pomagać.

U nas nadal biegunka, fakt, że mniejsza, ale jest nadal. We wtorek znowu kontrola, chyba nas odroczy od szczepienia ;/ No, chyba, że tym razem ma biegunkę przy ząbkowaniu, bo widac już górne jedynki (takie kreski prześwitujące przez dziąsła, więc lada dzień mogą się przebić.
    Nocki słabe, mała marudzi, jęczy, wije się i cycka cyca dla samego cyckania. Parę razy ugryzła...Ała :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, o Zgredko warszawa, to moje okolice :)

Ja dziś bez humoru, niby mąż sam z siebie wstał do małego ale ten tak się rzucał cała noc, że mam dość.. Od rana na siebie warczymy a on jeszcze z pretensjami że nie doceniam.. Buu

Co do teściów, to maz zadzwonił do nich dzień po urodzinach i zapytał czy o czymś nie zapomnieli.. Dopiero jak ich naprowadzil to teściowa powiedziała że będziemy świętować gdy się spotkamy.. Czyli za miesiąc, haha.. No nic..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol,
    Przepraszam Yas ze tak późno z ta kartka. Fakt powiem Wam ze w rodzinie zeby zobaczyli ile jest pracy z dzieckiem gdy jest sie zdanym tylko na siebie to chyba musiałabym jęczeć ciagle, a ja nie chce bo nie mam dziecka" za karę" tylko dla szczęścia i nawet jesli chodzę na rzęsach to i tak mowię wszystkim ze jest dobrze bo co mi po narzekaniu pffff. Z reszta pomarudxila moge do Was :) bo Wy mnie zrozumiecie. A mama czasem palnie cos ale jednym wpuszczam a drugim wypuszczam i tyle. Ostatnio powiedziała ze " ona tez nocami nie spała i nie było pampersow bla bla " słuchać mi die tego nie chciało i jej powiedziałam ze babcia miała jeszcze gorzej gdy ja urodziła bo brak wody i nawet pieluch tetrowych i co? I noc dała rade i tyle ! Wiec takie wyścigi na " kto ma gorzej tylko mnie wkurzają" a bratu tez powiedziałam wczoraj zeby sie cieszył ze ma zdrowe i " bezproblemowe" dzieci i niech to zacznie doceniać bo sie robi starym dziadem co wiecznie mu cos przeszkadza.

Sumi dzielna jesteś. Czekamy na Ciebie tutaj:)
    Zgredka uważam tak jak Yas jedz i trochę sie zresetuj z " dorosłymi" bez dzieci. Mysle ze przyda sie taka odskocznia.
    Konwalio ale świnie i tyle.
    U nas noc fajna pobudka tylko o 1 i 6 a wstała o 7:15 wiec jestem dzis wypoczęta. Nareszcie słońce swieci to pójdziemy na spacer:)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... Takie pytanie mi sie nasunęło: kiedy zaczęliście dawać maluchom " nie papki" do jedzenia? Fakt J od niedawna w sumie je słoiczki i pewnie jeszcze takie papki muszę dawać ale zastanawia mnie czy nie powinnam powoli juz dać jej w kawałku? Np chleb do ciumkania lub .. No wlasnie co?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gory przepraszam za wszystkie kartki, jeszcze leza w domu, z ta noga skrecona nie moglam chodzic i ciezko bylo wogole cos ogarnac, ale moze dzisiaj pojade z M na poczte to wysle, beda spoznione ze hej, ale sa ;-)

Leos po szczepieniu ok, nocka w miare teraz spi, a sasiad jak na zlosc wierci, narazie sie nie obudzil biedaczek

U nas tez slonce

Milego dnia laseczki

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wczoraj pierwszy raz wyszlismy sami wieczorem :D. Tescie byli pilnowac Domiegojak spal :). Bylismy na balecie (albo raczej przedstawienie, taniec nowoczesny, bardzo to abstrakcyjne bylo...) a po tem byl maly bankiecik z jedzonkiem i alko :D wiec wypilam kielonek szampana :).

To na chrzciny wysyla sie zaproszenie ???!!! O kurka to troche lipa bo my zaproszen nie porobilismy...

ZGREDKa ja bym pojechala bez dziecka. Musisz chyba poczekac az znajomi sami zostana rodzicami :/. U nas jest roznie. Generalnie w Niemczech albo w srod moich znajomych zwykle nikt nie pije do upadlego wiec nawet na imprezy przychodza ludzie z dziecmi a znajomi wiedzac o tym robia na przyklad impereze juz od 15-16 a nie dopeiro od 19tej.

WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wiadomość pierwszą z rana, ale zamiast wyslij kliknela anuluj, a potem polecialam do roboty
    3h i trochę ogarnelam
    Wypralam tel w pralce, zorientowalam się szybko, że tam może być, więc przeżył;) oł yeah

Wczoraj poszlam spać po 24, poczytalam książkę, posiedzialam przed TV potem poprasowalam a za pół h wrócił mój z pokera

Blondi: mój wie, jak to jets być z dzieckiem, on sam chce zostać

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Sorki że tak przelotem ale jestem chora. :/
    Czuję się jak z d*py. Ech.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka myślę że możesz jechać sama, czemu nie.

Konwi na teściów szkoda słów. Bo to tak ciężko zadzwonić z życzeniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka przykre, że teście olali urodziny :(
    Kroko zdrowia
    Zgredka ja bym pojechała
    Maniek olej te gadanie. Nie ma co się licytować.
    Co jeszcze miałam napisać...
    Jutro przychodzą do nas teście zobaczyć Klusie. Ale teściowa mi na nerwy działa. Wszystko robimy źle bo kiedyś to, albo Ona robiła. .. wtf? Nie wiem czy to hormony czy zmęczenie ale mnie wkurzają te teksty, masakra. To cud, że dziecko żyje, nie umarło z głodu i nie zamarzło... wrrrrrr! A Nina ma już potówki w fałdkach na szyji. Ogólnie się nie odzywam, mąż prostuje teściową.
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:37

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: mnie krew zalewała na takie teksty, wyzywalam tylko..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia :) i think i love u :)

Maniuś, no co Ty :) Kinga się cieszy z kartki i ma dłużej frajdę :)
    btw... ja tez spóźniłam 2 :/

Zdrówka Krokusie

Mari, nie daj się :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari z teściową będzie jeszcze gorzej. :)
    A o ona się tak przez telefon wymadrza?
    Dobrze że mąż dyskutuje bo mój to zwykle siedzi cicho.

U mnie już 38,3....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: czy "już" znaczy, że spada czy że rośnie?
    Szybkiego powrotu do zdrowia kochana
    Jakieś cholerstwo krąży, u mnie w robocie połowa ludzi chora

Moja uwielbia zrzucać wszystko że stołu.
    Mieliśmy ponad 2h drzemke, cała rodzinka.. Mała się obudziła o 19, więc da nam popalic gdzieś do 24ej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie. Tzn spada po lekach i potem rośnie jeszcze bardziej.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

u nas tak sobie, po szczepieniach luźna kupa i dwa dni stanu podgorączkowego mega marudów i mnóstwo drzemek po 10 minut każda :( ale dziś już lepiej, młoda była cały dzień u babci ja na uczelni, mąż załatwiał sprawy klubowe wiec wszyscy w ruchu :P

buziaki dla chorych

Summerka- fajnie ze wszystko ok :) czekam na relację :D

Mari- to i hormony i zmęczenie i przepraszam ale durna teściowa :P będzie Cię to wkurzać tylko nie daj się sprowokować, ja się z czasem nauczyłam odpowiadać tekstami (chociaż ani z teściową ani z mamą nie mam takiego problemu) typu - ja nie karmię, ja głodzę, dziecko nie spi w łozeczku ale z psem na podłodze, lub oczywiście ze otwieram okno niech się dziecko hartuje , morsy potrafią pod lodem pływać :P :P :P i tego typu głupoty :D

a właśnie: głupia pielęgniarka ciąg dalszy- tym razem pani zmierzyła Zozo prawidłowo i była zdziwiona ze dziecko przez miesiąc urosło 12 cm :P, potem zjebała mnie że za dużo dziecku daję jeść i za duże przerwy bo przytyła 1 kg w miesiąc, nie szkodzi ze młoda w cm prócz długości nie przybrała nic ale baba do mnie z ryjem że mam ją karmić mniejsze ilości ale co 3 godziny np. po 120 i zamiast jednego posiłku zupka a nie tak jak ja jej daję: 4 x po 150 plus zupka i podwieczorek zamiast dwóch posiłków ....... masakra durna baba :D kiedy dziecko samo sobie ustawiło jedzonko co 4 godziny to nie będę jej skracać czasu i dawać mniej- bo z 5 karmień wyjdzie mi 7 i i tak jej nie zmniejszę ilości bo wtedy zje więcej w rozrachunku ogólnym , baba liczyć nie umie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:06

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, że na te imprezę zaproszeni są też inni moo znajomi, których razem nie znosze
    Na spotkaniu się alienuja, robią dziwna atmosfere
    Więc rezygnuje z imprezy, ale nie oznacza to, że nie robię wolnego dnia
    Psycholog podkreśla, że nie umiem się relaksowac, a nie będę tracić możliwości wolnego weekendu na stresujace dla mnie spotkanie
    Za to inną kumpela z wawy już nie na party

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jestem wyspana! Patryk co prawda budzil się dwa razy do 24, bo smok wypadł, od 24do 1 musiałam nosić, bo chciał cyca a ja się uparła, że nie dostanie przed 1, ale później obudził się na chwilę i cyca o 4 a wstał na dobre o 6.30.

Za oknem deszcz :( buuu

Miłej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 09:59

zgredka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ