Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki,
Mea culpa - nie nadrobię;( ale mam urwanie kapelusza. Całuje wszystkie dzieciaczki i mamusie - w przyszłym tyg szczepienia, potem bede wolniejsza (u rodzicow) to sie odezwęBlondik, MANIEK, Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość
-
Maniek, mnie też wkurzają takie teksty. Ogolnie przy rodzinie nie narzekam już na nic, bo potem zasypuja mnie pytaniami i telefonami po 5 razy na dzień. Ale fajnie byłoby czasem usłyszeć, że fajnie sobie radzisz z pierwszym dzieckiem, a nie tylko : za naszych czasów to bylo ciężko, albo zobacz jak ona sobie z trójką radzi itp. Cholera jasna. Szwagierka "super radzi sobie" z czwórką, ale ma codziennie dwie babcie i prababcię do pomocy, a mamie zawozi nawet pranie do uprasowania, więc heloł... Najlepiej olać takie gadanie.
Zgredka, ja na Twoim miejscu bym pojechala. Po pierwsze musisz zrobić coś dla siebie na poprawę humoru, a po drugie Twojemu facetowi przyda się taki survival z małą. Doceni to co robisz i może się zorientuje, że warto wykrzesać z siebie coś więcej i pomagać.
U nas nadal biegunka, fakt, że mniejsza, ale jest nadal. We wtorek znowu kontrola, chyba nas odroczy od szczepienia ;/ No, chyba, że tym razem ma biegunkę przy ząbkowaniu, bo widac już górne jedynki (takie kreski prześwitujące przez dziąsła, więc lada dzień mogą się przebić.
Nocki słabe, mała marudzi, jęczy, wije się i cycka cyca dla samego cyckania. Parę razy ugryzła...Ała -
Dobry, o Zgredko warszawa, to moje okolice
Ja dziś bez humoru, niby mąż sam z siebie wstał do małego ale ten tak się rzucał cała noc, że mam dość.. Od rana na siebie warczymy a on jeszcze z pretensjami że nie doceniam.. Buu
Co do teściów, to maz zadzwonił do nich dzień po urodzinach i zapytał czy o czymś nie zapomnieli.. Dopiero jak ich naprowadzil to teściowa powiedziała że będziemy świętować gdy się spotkamy.. Czyli za miesiąc, haha.. No nic.. -
Helol,
Przepraszam Yas ze tak późno z ta kartka. Fakt powiem Wam ze w rodzinie zeby zobaczyli ile jest pracy z dzieckiem gdy jest sie zdanym tylko na siebie to chyba musiałabym jęczeć ciagle, a ja nie chce bo nie mam dziecka" za karę" tylko dla szczęścia i nawet jesli chodzę na rzęsach to i tak mowię wszystkim ze jest dobrze bo co mi po narzekaniu pffff. Z reszta pomarudxila moge do Wasbo Wy mnie zrozumiecie. A mama czasem palnie cos ale jednym wpuszczam a drugim wypuszczam i tyle. Ostatnio powiedziała ze " ona tez nocami nie spała i nie było pampersow bla bla " słuchać mi die tego nie chciało i jej powiedziałam ze babcia miała jeszcze gorzej gdy ja urodziła bo brak wody i nawet pieluch tetrowych i co? I noc dała rade i tyle ! Wiec takie wyścigi na " kto ma gorzej tylko mnie wkurzają" a bratu tez powiedziałam wczoraj zeby sie cieszył ze ma zdrowe i " bezproblemowe" dzieci i niech to zacznie doceniać bo sie robi starym dziadem co wiecznie mu cos przeszkadza.
Sumi dzielna jesteś. Czekamy na Ciebie tutaj:)
Zgredka uważam tak jak Yas jedz i trochę sie zresetuj z " dorosłymi" bez dzieci. Mysle ze przyda sie taka odskocznia.
Konwalio ale świnie i tyle.
U nas noc fajna pobudka tylko o 1 i 6 a wstała o 7:15 wiec jestem dzis wypoczęta. Nareszcie słońce swieci to pójdziemy na spacer:)
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
Maniek
-
... Takie pytanie mi sie nasunęło: kiedy zaczęliście dawać maluchom " nie papki" do jedzenia? Fakt J od niedawna w sumie je słoiczki i pewnie jeszcze takie papki muszę dawać ale zastanawia mnie czy nie powinnam powoli juz dać jej w kawałku? Np chleb do ciumkania lub .. No wlasnie co?
Maniek
-
Ja z gory przepraszam za wszystkie kartki, jeszcze leza w domu, z ta noga skrecona nie moglam chodzic i ciezko bylo wogole cos ogarnac, ale moze dzisiaj pojade z M na poczte to wysle, beda spoznione ze hej, ale sa
Leos po szczepieniu ok, nocka w miare teraz spi, a sasiad jak na zlosc wierci, narazie sie nie obudzil biedaczek
U nas tez slonce
Milego dnia laseczkiWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Hej
Wczoraj pierwszy raz wyszlismy sami wieczorem. Tescie byli pilnowac Domiegojak spal
. Bylismy na balecie (albo raczej przedstawienie, taniec nowoczesny, bardzo to abstrakcyjne bylo...) a po tem byl maly bankiecik z jedzonkiem i alko
wiec wypilam kielonek szampana
.
To na chrzciny wysyla sie zaproszenie ???!!! O kurka to troche lipa bo my zaproszen nie porobilismy...
ZGREDKa ja bym pojechala bez dziecka. Musisz chyba poczekac az znajomi sami zostana rodzicami. U nas jest roznie. Generalnie w Niemczech albo w srod moich znajomych zwykle nikt nie pije do upadlego wiec nawet na imprezy przychodza ludzie z dziecmi a znajomi wiedzac o tym robia na przyklad impereze juz od 15-16 a nie dopeiro od 19tej.
WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość
-
Miałam wiadomość pierwszą z rana, ale zamiast wyslij kliknela anuluj, a potem polecialam do roboty
3h i trochę ogarnelam
Wypralam tel w pralce, zorientowalam się szybko, że tam może być, więc przeżyłoł yeah
Wczoraj poszlam spać po 24, poczytalam książkę, posiedzialam przed TV potem poprasowalam a za pół h wrócił mój z pokera
Blondi: mój wie, jak to jets być z dzieckiem, on sam chce zostaćYasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalianka przykre, że teście olali urodziny
Kroko zdrowia
Zgredka ja bym pojechała
Maniek olej te gadanie. Nie ma co się licytować.
Co jeszcze miałam napisać...
Jutro przychodzą do nas teście zobaczyć Klusie. Ale teściowa mi na nerwy działa. Wszystko robimy źle bo kiedyś to, albo Ona robiła. .. wtf? Nie wiem czy to hormony czy zmęczenie ale mnie wkurzają te teksty, masakra. To cud, że dziecko żyje, nie umarło z głodu i nie zamarzło... wrrrrrr! A Nina ma już potówki w fałdkach na szyji. Ogólnie się nie odzywam, mąż prostuje teściową.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:37
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kroko: czy "już" znaczy, że spada czy że rośnie?
Szybkiego powrotu do zdrowia kochana
Jakieś cholerstwo krąży, u mnie w robocie połowa ludzi chora
Moja uwielbia zrzucać wszystko że stołu.
Mieliśmy ponad 2h drzemke, cała rodzinka.. Mała się obudziła o 19, więc da nam popalic gdzieś do 24ej
-
hej misie
u nas tak sobie, po szczepieniach luźna kupa i dwa dni stanu podgorączkowego mega marudów i mnóstwo drzemek po 10 minut każdaale dziś już lepiej, młoda była cały dzień u babci ja na uczelni, mąż załatwiał sprawy klubowe wiec wszyscy w ruchu
buziaki dla chorych
Summerka- fajnie ze wszystko okczekam na relację
Mari- to i hormony i zmęczenie i przepraszam ale durna teściowabędzie Cię to wkurzać tylko nie daj się sprowokować, ja się z czasem nauczyłam odpowiadać tekstami (chociaż ani z teściową ani z mamą nie mam takiego problemu) typu - ja nie karmię, ja głodzę, dziecko nie spi w łozeczku ale z psem na podłodze, lub oczywiście ze otwieram okno niech się dziecko hartuje , morsy potrafią pod lodem pływać
i tego typu głupoty
a właśnie: głupia pielęgniarka ciąg dalszy- tym razem pani zmierzyła Zozo prawidłowo i była zdziwiona ze dziecko przez miesiąc urosło 12 cm, potem zjebała mnie że za dużo dziecku daję jeść i za duże przerwy bo przytyła 1 kg w miesiąc, nie szkodzi ze młoda w cm prócz długości nie przybrała nic ale baba do mnie z ryjem że mam ją karmić mniejsze ilości ale co 3 godziny np. po 120 i zamiast jednego posiłku zupka a nie tak jak ja jej daję: 4 x po 150 plus zupka i podwieczorek zamiast dwóch posiłków ....... masakra durna baba
kiedy dziecko samo sobie ustawiło jedzonko co 4 godziny to nie będę jej skracać czasu i dawać mniej- bo z 5 karmień wyjdzie mi 7 i i tak jej nie zmniejszę ilości bo wtedy zje więcej w rozrachunku ogólnym , baba liczyć nie umie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:06
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Okazało się, że na te imprezę zaproszeni są też inni moo znajomi, których razem nie znosze
Na spotkaniu się alienuja, robią dziwna atmosfere
Więc rezygnuje z imprezy, ale nie oznacza to, że nie robię wolnego dnia
Psycholog podkreśla, że nie umiem się relaksowac, a nie będę tracić możliwości wolnego weekendu na stresujace dla mnie spotkanie
Za to inną kumpela z wawy już nie na partyBlondik lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Jestem wyspana! Patryk co prawda budzil się dwa razy do 24, bo smok wypadł, od 24do 1 musiałam nosić, bo chciał cyca a ja się uparła, że nie dostanie przed 1, ale później obudził się na chwilę i cyca o 4 a wstał na dobre o 6.30.
Za oknem deszczbuuu
Miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 09:59
zgredka lubi tę wiadomość