Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej super Konwi ze pospalas:)
Zgredka wiec problem masz z głowy:)
Aaa ja dzis juz wkurzona od rana. Mowię mojemu bratu ze maz jedzie po mamę bo chcemy pojechać do ikea po kilka rzeczy ( a w tyg nie ma szans bo maz od rana do nocy pracuje) a ten mi sapie ze jak on po swoją zonę na dworzec wyjedzie wieczorem bo ona wraca od koleżanki ( była tam od piątku)... Nosz ku*** a co mnie to obchodzi ! Zaplanowała wyjazd do koleżanki na weekend to powrót tez mogła zaplanować. No mowię Wam krew mi sie gotuje. Ona na weekend do koleżanki a za tydz on na 3 tyg do stanów na rozgrywki NBA i jeszcze sapie ze mama u mnie długo jest a u nich nie... Bo przecież oboje musza sobie odpocząć, bo ja przecież nie muszę bo mam jedno dziecko.... Nie wspomnę ze spieszę z remontem bo do końca marca muszę sie przeprowadzić aaaaaas .
No to jak sie pozalilam to miłej niedzieli wszystkim, pomimo wstrętnej pogodyManiek
-
Konwalianka, fajnie, że się wyspałaś
Maniek, u mnie w rodzinie jest tak samo. Siostra i szwagier owinęli sobie dziadków wokół palca i wykorzystują na potęgę. Dlatego ja (zosia samosia), targam Madzię wszędzie ze sobą i nie zostawiam. Prosić się nikogo nie zamierzam ani wykłócać o jakiś harmonogram zostawania u dziadków.
Jaki rozmiar noszą wasze "roczniaki"? Kuszą mnie kurtki i kombinezony w Smyku, może warto kupić Madzi już zestaw zimowy na za rok? Najwyżej odsprzedam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 09:53
-
Blondik: za rok też będą promocje
Moja co prawda nie roczniak ale ma blisko 80
Maniek: nie wiem co powiedzieć, swoją droga biedna mama, ta chyba co chwilą ma na głowie wnukia ma czas dla siebie? A także serio i tak Wam tej mamy blisko zazdroszcze..
Kroko: jak zdrowie
Konwalianko: like za wyspanie
A moja już śpi przez całą noc, jak oczywiście sir ją do łóżka włoży,, bo tak to się po 24 budzi i wstaje w lozeczkuKrokodylica lubi tę wiadomość
-
U mnie akurat byloby super z dziadkami bo szwagier mieszka 400km stad i oni sa jacys dziwni. Na przyklad tesciowie pojechali do nich kiedy urodzil sie wnuk pierwszy i...widzieli wnuka tylko 10min bo zona szwagra zabrala malego do innego pokoju....A w ogole oni sa beznadziejni i mi bardzo za skore zalezli, mojemu mezowi tez. Jak urodzilam to tesciowa ni emogla uwierzyc ze chce zeby w pierwszy dzien juz do szpitala przyjechali. Oni sie strasznie ciesza ze maja wnuka na miejscu teraz i go tak czesto widziec moga i ze my z tym problemow nie robimy, wrecz przeciwnie, zostawimy im go chetnie a sami gdzies pojdziemy
.
Problem jest tylko taki ze tesciowa jest niepelnosprawna i porusza sie z problemem a tesiu tez ma zrabane kolana (mial teraz operacje na jedno). -
dzien bry!
Konwi- fajnie, ze wyspanaa jak zdrowko chlopakow?
Zgredka- noo, to znaczy, ze wolny dzien masz, tak czy siaksuper!
Ari- nie przejmuj sie glupia baba! chyba Ty lepiej znasz swoje dziecko i wiesz co ile mu potrzeba jesc. a to, ze duzo przybrala... co z tego? zacznie biegac to zrzuci. kij im w oko za przeproszeniem (albo i bez
Kroko- biduloa jak dzisiaj sie czujesz? co za wirusiska wstretne kraza teraz. co troche slysze, ze ktos rozlozony lezy. kuruj sie kochana i wracaj do zdrowia szybko!
Mari- to normalne, co czujeszmi to hormonalne wzburzenie na rady tesciowej nie przejdzie chyba nigdy
przede wszystkim musisz wyznaczyc granice albo tak jak Arienna- komentowac jakims glupim tekstem
u mnie to tez dzialalo
Maniek- my takie papki papki dawalismy jakies 3-4 miesiace. pozniej delikatnie mniej papkowate i stopniowo do takich troche wiekszych kawalkow. no ale ja mialam schize, ze sie zadlawiw miedzyczasie dawalam chrupki kukurydziane, coby sobie zuchwe trenowal.
Summerka- czekamy na Ciebie tutaj
Jussta- jak Leo po szczepieniu? i jak Twoja noga?
Blondik- szybka ta Twoja Madziula z tymi zebolamimoze to wlasnie przez nie takie kupy? u nas przy zabkowaniu takie wlasnie biegunki.
Nieukowa- where are you?? jak Radzio?
Izolec- tik, tak, tik, takjak samopoczucie przy koncoweczce?
Psotka- ciesze sie, ze spokojnie juz reagujesz na te pobudki w nocyto juz duzy postep! super!
i najwazniejsze-
gratulacje dla naszych dzieciakow z 21-ego!niech rosna zdrowo szkrabulki
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Zgredko moi rodzice 300 km idę mnie mieszkają, ale mama nie pracuje i wiem ze lubi u nas być. A z moim bratem średnio bo on ja ciagle z dziećmi zostawia sama albo siedzi i tv ogłada i wstać mu sie nie chce.
Blondik boje sie tak wszędzie zabierać J ze sobą gdy taki sezon grypowy jest. A Madzia szaleje z zębiskami.Maniek
-
Wróżko dzieki ze pytasz, Leos po szczepieniu super, tylko po oczkach widac ze zmeczenie lapie i temp 37, ale nic wiecej w swoim zywiole dalej, lata po calym domu jak szalony, a noga boli ale jakos chodze, jeszcze tydzien noszenia opaski uciskowej i mam nadzieje ze bedzie lepiej
U nas deszcz dzisiaj, nic mi sie nie chce cd.
Zgredka czyli samo sie rozwiazalo
Konwi super ze nocka ok, ja dzisiaj po 24 wstawalm tylko 7 razy do 5
Mamy chustawke w pokoju, Leos w niebowzietyjest git
Blondik jak z biegunkami Madzi, dalej ja meczy?
Maniek z ta rodzinka to tak zawsze, przeciez wszyscy maja gorzej od ciebie, trzymaj sie
Yasminko na konto Kingi mozna tylko robic te zwroty z podatku, czy normalnie tez mozna przelac troche kaski, bo juz sie rozliczylismy, peszek
Milej niedzieli
Dzieciaczki z 21 Sto Lat, ale ten czas leci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:56
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Jejku miesiąc do roczku masaaakra. My noc ciężka. Sama nie wiem czy to zęby czy brzuch dwie nocki ok i znowu jazda to dziwne.
Wczoraj poszalalam na urodzinach teściowej
Sto lat dla miesieczniakow z dzisiaj -
100 lat dla Leosia, Anusi, Jagódki i Roxi
Konwi, gratuluje nocki
Mój roczniak nosi 80 - kurtki i kombinezony. Ubranka 76 - 80 zależy. Ale Kinga jest drobniutka
Maniuś, współczuję sytuacji rodzinnej. I mamie Twojej też, bo jestem pewna że jest rozdarta pomiędzy Was, a tamta strona zwyczajnie nią manipuluje
Justyś, można zbierać darowizny cały rok. Do tego jest konto bankowe fundacji + cel szczegółowy na Kingę, ale ja takie datki będę zbierała tylko od firm. No chyba, że będzie nam kiedyś bardzo ciężko to może zdecydujemy sie i na to. Jak na razie zbieramy od znajomych to co nic ich nie kosztuje. Późno otrzymaliśmy krs, sporo znajomych już się po rozliczało. W przyszłym roku może będzie więcej. W każdym razie, cieszymy się bardzo z każdej darowizny. Prawdziwe wydatki zaczną się kiedy Kinga będzie starsza. Włączając w to operację. Zbieram jej wszystkie pieniążki które otrzymała z okazji chrztu, urodzin czy "kieszonkowe" bez okazji. Ma to na koncie i jak będzie starsza to jej damy. Może przeznaczy to na operację, może na co innego. życie pokaże.
Dziękuję :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:28
justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Madzia nadal ma niestety biegunki, czekamy na wynik posiewu, oby to było jednak przez ząbki. Mam wrażenie, że mimo wszystko zaokrągliła się ostatnio, więc jest szansa, że nie spadła na wadze. Na odwodnioną też nie wyglada. Jak na razie tylko 4 kupki, a raczej woda z dupci, heh.
Pytałam już na innym wątku, zapytam i Was...
Jesteśmy na etapie wyboru paneli, kafelek itp. Zakochałam się w takich panelach do pokoju dla Madzi i kolejnego dzieciaczka. Co o nich myślicie? Do tego szaro -pudrowo różowe ściany?
No i nie umiemy się dogadać w kwestii koloru podłogi w salonie. Będziemy mieć salon urządzony w antykach (mamy piękny trzy metrowy stół dębowy i podobny barek do tego, tez z ok 1850 r.
Małż się upiera przy ciemnej brązowej podłodze typu dąb, ja bym chyba wolała jasną, aczkolwiek żadne z nas geniuszem dekoracji i urządzania nie jest. A na projektanta wnętrz nas nie stać, liczą sobie tyle, że...Ciemna czy jasna podłoga?
Yasmin, ja nie w temacie... jaka operacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:47
-
Blondik, trzymam kciuki za posiew.
Te kolorowe panele muszę przyznać ciekawe. Będzie to duży metraż? Podejrzewam, że na małej podłodze może byc zbyt pstrokate. Tzn może wyglądać na pokój zabałaganiony choć taki nie będzie. Choć podłoga w dziecięcym pokoju chyba zazwyczaj cała w zabawkachprzynajmniej w dzień.
Nie jestem mistrzem dekoracji, nie znam zasad urządzania, ale chyba bym wybrała podłogę nieco ciemniejszą niż na 2 zdjęciu ale nie bardzo ciemnąnie wiem jak to opisać
Wydaje mi się, ze wiele zależy od metrażu do zagospodarowania
Osobiście wolę jasne przestrzenie. Dom ma być przytulny dla nas
Operacja... Kinga "gdy dorośnie" - nikt mi nie jest w stanie dokładnie powiedzieć kiedy - ma mieć przeprowadzoną operację wzroku. Szczegółów nie znam. Zbyt wcześnie na to
Pytałam parę razy o Twoją Madzię i jaką ma wadę. Moze Ci umknęło, a może nie chcesz pisać o tym, co jest dla mnie ok
Ps. kolorystykę pokoju Madzi też raczej przemyślcie pod kątem jej wzroku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:40
-
Kroko: o matko ;( biedna Ty ale malutka to dopiero, jak taki maluch to przechodzi ;( pewno bardzo marudzi? Życzę powrotu szybkiego do zdrowia, niech chłop wokół Was skacze
U mnie byli goście, mała się spisała, była grzeczna, bawiła się sama nie marudzila, dopiero jak poszli
Aha aha: wszystkiego Naj dla mięsieczniakow !Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 17:06
justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kroko, zdrowia dla Was
Blondik, super ta podłoga, choć zanim przeczytałam myślałam, że to ściana i bardzo mi się podoba, chętnie taka bym zrobiła u dzieci ale jako ściana, da się? Na podłogę to nie wiem.. Właśnie zależy od gabarytow pokoju, żeby nie był taki "ciezki".. Do takich mebli to chyba właśnie ciemniejsza podłoga..
Mój Patryk teraz też nosi 80-siat rozmiar.
Młody śpi, drugiego trzeba brać do kąpieli..
Dziś rodzinie poszliśmy spać od 15do16.. Wszystkich nas zlozylo.. Fajnie byłoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Pokoje będą mieć po ok 24metry. To są panele z leroy
Yasmin, Madzia ma wadę+4,5. Podobno jest szansa kolekcji do zera.
Zaraz idziemy do lekarza. Od wieczora katar i kaszel. Ciężko jej było zasnąć. Pomógł ten reklamowany aromactiv baby. Eh.
miłego dnia