Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Lara pisze sie na kółko bezzębnych ... No w sumie Jagoda bo ja to narazie mam wszystkie
Dzięki za info odnośnie raczkowania:) ogólnie czekam bardzo bo teraz mam podobnie jak kiedys Nieukowa leży i chce zabawkę i chyc na brzuch i zamiast sie przybliżać to sie oddala i w konsekwencji krzyk. W ogóle zaczyna terroryzować bo tylko by sie na rączkach bawiła i finito. Apetyt ma duzy nawet jak jest po jedzeniu i ja jem to ona tak patrzy i tez buźkę otwiera
Beszko czyli H robi juz kupy normalnie czy poza zebowymi dalej zatwardzenie?
Zgredko powodzenia na zgromadzeniu. Oby następnym razem było Twoje ( bo pisałaś ze to juz jest obsadzone ).
Psotka udanej podróży i pięknych wrażeńps jaka w koncu czapkę dla D wzięłaś?
Blondik ja na temat podłogi Ci nie doradzę bo mnie sie takie panele nie podobają. Ja lubie jak jest jasno wiec u nas sa akacjowe panele i jasne ściany .. Sofa bedzie w jakimś wyrazistym odcieniu i dywan ( dla jagody w salonie). Jak urządzę nowy pokój J to wam pokarzejaram sie jak za pierwszym razem hehe:
Ari super ze idziesz do pracy. Trochę zazdraszczam a z drugiej strony nie umiem jeszcze wrócić sama i zostawić mojej 10 kg kruszynyMisi@, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Maniuś a ja sobie nie zazdroszczę
co do wagi moja panna ma już 7600 i 72 cmpowoli wyrasta z fotelika samochodowego i się boją że wyrośnie zanim usiądzie i nie będziemy mieli w czym jej wozić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:16
-
Lara no na jest paczek, je wszystko i jak jest za mało to zaraz afera ze hej... No ale moja rodzina to cała taka ...poza mną, bo mi mama dawała jesc na śpiocha bo byłam niejadek.
Ktoś pytał o rozmiar : moja nosi 74-80 nie wiem czy juz czy dopiero bo wzrostu nigdy u lekarza mi nie mierzyli.
Idę na szybka drzemkęManiek
-
Ari, nie martw sie - moja Zuza tez wyska, a fotelik służył do 14 mcy;) teraz kupuje jej ubrania na104 (wg metek to 3-4 lata), nie wspomnę, ze Tośce zakładam juz rozmiar 74 i to z hm, a tam ciuchy większe;)
Jutro szczepienia i usg tych nerek - trzymajcie kciuki, bom posrana.
Maniek, moja Zuza tak, jak Ty tez niejadek. Wazy 12 kg. Niby dobrze do wieku, ale wolałabym więcej. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja tylko na chwilę
Byliśmy na prywatnej konsultacji z Niną i należy nam się refundowana szczepionka na pneumokoki. W szpitalu nikt nic nie powiedział. Dobrze, że jeszcze na nic nie była szczepiona bo wiadomość dnia nr 2,zarazili mnie gronkowcem złocistym! Wymaz z 36 tyg ok a przy porodzie już był. Oczywiście nie dostałam antybiotyku. Nikt mi o tym nie powiedział. Zrobili Młodej badania i crp było ok. Wiadomość nr 3 Nina za mało przybiera bo jest leniem i nie chce jej się ssać. Mamy pracować nad techniką efektywnego ssania. Wiadomość nr 4 jesteśmy patologią bo dzieciak ma krostki na pupie i nie wiedzieliśmy że trzeba smarować sudocremem. Za to skóra pod paszkami jest przesuszona i też niczym nie smarowaliśmy. I Małej wrastają się paznokcie u dużych palców na stopach. To cud, że te dziecko żyje mając takich starychWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:00
-
Maris, to w NO belays patologia gdybys smarowala tylek ciagle kremem
a duzo ma tych krostek? moja tez miala jak byla noworodkiem i mialam wrazenie, ze po kremie bylo gorzej. teraz smaruje po kupie,bo kwasne robi i tyleczek czerwony.
z nausea ssania - powodzenia. z kazdym dzieckiem to prerabialam. sztuka nie pozwolic noworodkowi przysypiac przy cycu. z czasem bedzie lepiej.
gronkowca tez przerabialismy. L mial...probiotyki jedynie dostal i bylo ok.
glow do gory
Maniek, poza kwasnymi kupami sa nadal zatwardzenia -
Mari, a czemu szczepionka na pneumo Wam sie nalezy? Co sie stało? Przecież urodziła sie w terminie, no chyba ze inne wskazania.
Co do krostek na pupie i krostek i sudocremu, to co lekarz to inna szkoła, moja lekarka mówiła zeby nie smarować sudocremem. Ale my od początku kąpaliśmy mała w oilatumie wiec nie miała problemów ze skóra. Potem używałam Mustele a Teraz właśnie balsam Nivea Baby i nie uważam go za shit, śhitem jest J&J.
Gronkowca współczuje ;(
Paznokcie moze warto piłować (jak Zgredka).
A kp to wielka sztuka, wiec jesli masz możliwość to wezwij położna środowiskowa i niech pokaże jak prawidłowo przystawiać. -
Przegralam z kretesem ale nie to zabolalo, a to, że koleżanka z roku wygrała w drugim konkursie bo ją strasznie promowali. To było jak cyrk, strasznie upokarzające.. Żadnych merytorycznych kryteriow, jak sobie wymyśla aptak wybierają, okropne to miasto
Od razu w robocie powiedziałam o ciąży i zeszło że mnie ciśnienie, plakalam w tramie w drodze do domu.. -
Mariss te paznokcie na paluchach sa okej!!! Nic nie wolno z tym robic, mozna zaszkodzic! Radek tak mial, tesc uspokajal ze one same wyleza na wierzch i tak sie stalo (po 3?4? miesiacach dalo sie je przyciac i od tamtej pory jest ok).
Krostkami sie nie przejmuj... Do 2mc zycia skora robi rozne glupie figle, trzeba trgo pilnowac ale nie wiem kto was jako patologie okreslil z tego powodu
Klub bezzebnych w sam raz dla nas LaRa! Pisze sie!
Kurcze mam dziecko bonsai. Az zaczynam watpic, czy go nie glodze normalnie, bo spadl ponizej 3 percentyla w siatkach... Dzis po poludniu mi wisial na cycu co 1,5h, w miedzyczasie zjadl cala miseczke zupy z groszku, zagryzl (nomen omen) to chlebkiem wasa z serkiem bialym a potem jeszcze jeczal o kaszke... No co jest, az tak sie rozszalam ze az tyle jesc musi???
Beszko u wad Hanka choruje na brzuszek, a moj nie manzadnych problemow, wpierdziela jak glupi a i tak chudy i maly. Moze powinnam wiecej tluszczy mu dawac do pokarmow?
Zgredka a to nie jest jakis nepotyzm? W medycynie tez trzeba miec twarda dupe i nie przejmowac sie takimi akcjami, bo tu kwalifikacje czesto gowno znacza...
Zdroweczka Kroko dla ciebie i Zuzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:55
zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mari, no tej patologii nie będę komentować.. Pilnuj właśnie aby mała nie przysypiala przy piersi, mocno ja budz, nie głaskaj.. Miałam taki problem z tymkiem. Pupę wietrz i opruszaj mąka. Patrykowi też wrastaly paznokcie, gdy miał czerwone smarowalam tribiotykiem. Niestety pilowanie nie pomaga i nie wolno tego robić ani wycinać. Niestety ja mam tendencje i chyba Patryk też będzie miał..
Zgredko, przykro mi, jak zareagowali w pracy?
Beszko, jak rozmowy?
Kroko, jak u Was? Coś lepiej?
Patryk waży 9800, ciuchy ma 80Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:01
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny
Beszka i jak tam w robocie? Dogadaliście się?
Ari trzymam kciuki
Zgredka współczuję takich klimatówodechciewa się
Lara ze względu na wadę serca łapiemy się na pneumokoki. Tyle, że nie szczepiliśmy Kluski na wzw i gruźlicę więc się wszystko w czasie przesunęło, i w tym wypadku dobrze wyszło.
A paznokcie są za krótkie w stosunku do paluszków. Musimy czekać aż urosną a do tego czasu robić okłady z octaniseptu kilka razy dziennie.
Teraz smarujemy Ninę olejkiem z migdałów dokładnie pod paszkami i na fałdkach na szyjce. Ćwiczymy karmienie, jak zasypia na amen to ją odkładam ale za 30 min jest płacz, że znowu chce jeść, albo się przytulać. Mąż ją wziął na klatę i śpi więc to chyba o przytulanie do cycka chodzi. Załamałam się dzisiaj, że tyle błędów robimy ale z drugiej strony to nasze pierwsze dziecko. Pewnie cześć rodziców nawet nie wie, że robi coś źle, tak jak my do tej pory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:37
-
W biedrze od wczoraj książka z przepisami alaantkowe blw w cenie 25 zł.
Fajne przepisy sa. Na piatek zafunduje małej leniwe pierożki ze szczypiorkiem
Zgredzia, najważniejsze ze wyrzuciłas z siebie to co ci leżało na żołądku. Pięknie to napisałaś na fb. A co do przegranej, to głowa do góry. Nie teraz to innym razem.
Mari, to zrozumiałe. Żadna z nas nie była taka mądra i obeznana ze wszystkim. Po czasie widzisz jakie błędy sie zrobiło. Także spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:39
-
Mari ja tez używam nivea baby i wg mnie jest dobry. Wcześniej jak Lara Oilatum a jak masz pokarm i za duzo to dolewaj do kąpieli i to malej najlepiej zrobi na skore.
Zgredko jak ja Cie cholernie rozumiem:( niestety. Nie martw sie urodzisz wrócisz i bedziesz miała wtedy sile na walkę o swoje. Super ze powiedziałaś o ciazy i teraz juz możesz na luzie przygotowywać sie na maluszka. A jak Lusia? I jak sytuacja z Twoim ?
Kroko choraczku jak sie czujesz? Jak Zuzia? Obyście juz wyzdrowiały
Beszko jak spotkanie ?.
Remont wciąż trwa trwa i trwa:(Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Jednak plyniemy w poniedzialek
. Zalamanie pogody jest i przesunelismy prom.
MARI nie wiem jak wyglada to wrastanie ale jesli boisz si eobcinac to obrywaj maluszkowi paznokcie, Wiem ze brzmi to strasznie ale to jest calkiem normalne. Ja do jakiegos 2 czy 3go miesiaca paznokietki tylko obrywalam. One sa takie miekkie, ze nie warto ryzykowac z obcinaczkami.
Dziewczyny powiedzcie mi prosze wszystkie jak dlugo w nocy spia wasze dzieci? To znaczy od ktorej do ktorej spia. A takze ile w ogole godzin spia czyli noc+drzemki.
-
nick nieaktualny
Hej
Ja mam dziś fatalny dzień. Wypisali mnie z oddziału z informacją że mam czekać aż poród sam się zacznie bo oni wskazań do ciecia nie widzą mimo że mam skierowanie od kardiologa. Zobaczymy jeszcze co powie ordynator przy odbiorze wypisu ze szpitala ale nastawiam się że wracam do Wrocławia i tam umawiam się na planowe cięcie w szpitalu, w którym pracuje moja kardio. Dobrze że mam jeszcze 3 tygodnie na ogarnięcie tematu bo mogłaby być niezła rozpierducha.
Przepraszam że nie odpowiem na wasze posty ale nie mam siły nawet was przeczytać
Zdrówka wszystkim i spokojnej nocy. -
w pracy sama nie wiem. Albo bede dalej pracowac, albo mnie zwolnia, ale na moich warunkach. Wiecie ze facet, ktory skonczyl jedynie gimnazjum! zostal przeniesiony do blizniaczego wydzialu, po tym jak moj zlikwidowali. On fakt.ma wicej doswiadczenia z follow up kontraktow, ale nigdy nie pisal kontraktow, nie wysylal zapytan do firm, nie prowadzil przetargow itp. No generalnie ma duzo mniej dosiwadczenia ode mnie patrzac na caloksztalt. Ale on ma ciocie, wujka, ojca i kogo tam jeszcze w firmie a ja nie.
Kolezanka bardzo podobna sytuacje, tylko stanowisko inne.
Smiechu warte. Tak tutaj an wyspie jest. Ludzie bez wyksztalcenia z kiepskim doswiadczeniem na boskich stanowiskach..... Takze protokolu po spotkaniu nie podpisalam. Komentuje i do adwokata wysle.