Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:Jednak plyniemy w poniedzialek
. Zalamanie pogody jest i przesunelismy prom.
MARI nie wiem jak wyglada to wrastanie ale jesli boisz si eobcinac to obrywaj maluszkowi paznokcie, Wiem ze brzmi to strasznie ale to jest calkiem normalne. Ja do jakiegos 2 czy 3go miesiaca paznokietki tylko obrywalam. One sa takie miekkie, ze nie warto ryzykowac z obcinaczkami.
Dziewczyny powiedzcie mi prosze wszystkie jak dlugo w nocy spia wasze dzieci? To znaczy od ktorej do ktorej spia. A takze ile w ogole godzin spia czyli noc+drzemki.
Od20 do7 -
Noc to od 21-8 czasem niewielka różnica np teraz zasnął o 21.30 i obstawiam,że stanie jakoś po 8.
A w dzień ma 3 drzemki czyli łącznie h spania jest - ok 16h -
Uuu zorientowalam sie, ze rozbil strone 1669
Hejo hejo
Obudzilam sie z mysla o porazce wczorajszej i juz nie zasne
Nie boli to, ze przegralam, ale to w jaki sposob sie wygrywa, ze to jednak trzeba wylazic u ludzi, ze trzeba znac i to nie byle kogo ale kogos, kto pociaga za sznurki, ze jedna osiba moze zostac przez opiniujacego tak przedstawiona ze wow a druga zniknac w tlumie mimo podobnych osiagniec.. smutne to
Ale czas skupic sie na pracy, poki jeszcze robie (zamierzam gdzies do maja/czerwca, jeszcze sie waham, zobaczymy zreszta jakie beda rokowania szyjki po 30-35 tyg)
Juz minelo mi 55% ciazy :o
Milego dnia paniom pannica i kawalerom (bo panna jestem chyba tylko ja)
Kroko: jak zdrowie?
Nieukowa: o medycynie tez cos wiem, bo mam w rodzinie jednego lekarza, ale to wybitna postac cale zycie temu poswiecila, (tez osobistr z czym mierzy sie od kilkunastu lat)
Cieszcie sie, ze bezzebniaki -) zabki beda lepiej zmineralizowane a i piets mozecie dac
A wlasnie i tu pytanie: macie jesCze pokarm bo jabostatni raz karmilam 1,5 miesiaca temu a jak nacisne to leca krople i nie wiek czy to stare mleko czy nowe dla Kostka (wiem problem z glebokosci tylka)..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 06:35
Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejka
Kotka u nas spanie od 20 do 6 i w dzien dwie dzemki po 1h kazda, czyli lacznie 12 godzin snu,
Hustawka u nas robi furore
Zgredko ja nie mialam od razu zadnego mleka jak sie skonczylo po odciaganiu, to juz po tygodniu nie bylo zadnych kropelek, mozliwe ze to juz dla Kostusia -
Mari,
Nie przejmuj sie tak. Jak poszliśmy na druha wizyte u pediatry, myślałam, ze spłonę żywcem - dziecko niedokładnie ma czyszczona pipke- nie wiedzieliśmy, ze mozna tak grzebać, pępek sie paskudził (odpadł, ale krew troszke leciała), kto s 21 wieku używa zasypki?? ( to nie była zasypka, a krem na odparzenia, bo żaden inny nie działał, a kąpaliśmy w emolium), dziecko ma kolki i nie moze zrobic kupy, bo: za mało masujemy brzuszek, nie układamy na brzuchu, etc. (Bzdura, po prostu miała tak i juz), a mała nue przybiera, bo za rzadko przystawianej (nieprawda, bi karmiłam non stop). Teraz z Toska jestem mądrzejsza i nie daje sie tak rugac i komentować, a poza tym mniej błędów, ktore na poczatku sa normalne;)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
IZOLEc - rety wspolczuje ci strasznie bo po pierwsze to moze byc dla ciebie niebezpieczne a po drugie to sie cala ciaze na cc nastawialac a tu ci nagle sn kaza.
ZGREDKa a co to byl za konkurs, na czym to polega?
Czyli widze ze u was dzieci spia tak po 10-11h w nocy. Moj 9-10 wiec troszke slabo. Zastanawiam sie czy nie klasc go pozniej spac bo skoro zalozmy spi te 10h to nic dziwnego ze budzi sie o 5tej skoro idzie spac o 19tej. Nie jestem fanka kladzenia spac dzieci o 21szej czy pozniej ale moze raz sprobuje. -
To pakowanie mnie dobija. Klocimy sie przy tym z mezem ciagle. Ja chyba wole wakacje z plecakiem. Pakuje sie to co najpotrzebniejsze i jazda a nie jakies, kuchenki, stoly, krzesla, opony, parawany, parasole i kupa innych rzeczy ktora poprostu do plecaka nie wejdzie wiec ich wziac nie mozna wiec problem z glowy.
Natrafilam tez na bloga ludzi (Polacy) ktorzy z dwojka dzieci (3l i 6m) rowerami jezdzili po Maroku. Jak dla mnie to zbyt duze szalenstwo (nie ze wzgledu na bezpieczenstwo tylko ja poprostu nie dalabym rady) ale zazdroszecze im troche tej odwagi i sily (fizycznej). Jak oni zajezdzaja do jakiejs marokanskiej wioski to ludzie ich witaja z radoscia i zaskoczeniem a nas jak zajedziemy wypasionym kamperem to raczej jak bankomat potraktuja.
No ale nic, sprobujemy takich wakacji raz.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Kotka zawsze mozesz sprobowac, Leos zazwyczaj spi w nocy 10 godz, ale taki cwany ze jak pojdzie spac o 21, pare razy tak sie zdarzylo to i tak wstanie o tej 6, a nie pozniej
sprobowac zawsze mozesz
Laseczki jutro w lidlu super ubranka dla maluszkow, bluzeczki spodenki, body, ja bede czatowac juz na rozmiar 92
Lara u nas teraz faza na buleczki z maslem to je najchetniej, ewentualnie paroweczki do tego, owsianka i jaglanka teraz beeeee
wczesniej jadl ze smakiem, ale kroloje nieprzerwanie i tak kaszka ale z butelki, bo szybciej mozna sie najesc, z talezyka czy kubka to beee jest
Ewentualnie to co Biedra poleca, czasami tez je, ale to skubie tylko i juz sie nudzito zywa petarda, dlugo w miejscu nie usiedzi, a ja za nim z jedzeniem nie biegam
Sto lat Domiś, pośpij dłużej zeby mamusia troche pospalaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:42
-
Biedroneczka83 wrote:Psocia u nas noc od 20do 7 lub 7:30
Lara a jajeczniczka na parze lub bez tłuszczu serek bieluch lub wiejski kuleczki moja uwielbia
my dzis w domu pogoda do d...
Zgredzia no to teraz pokaz mieszkanko synunia
No bo 11h spania u dzieci to taki standard. Plus minus jedna godzina a niestety u nas minus. Siostra mnie pociesza ze do przedszkola to juz dzieci wstawac nie chca
justta lubi tę wiadomość
-
Czy wasze maluchy tez sie odginają do tylu? I np przy siedzeniu przy ścianie bujają sie zeby uderzyć główka? Bo mam schizy. Nie jest to nagminne ale sie zdarza ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:28
-
Mój mały czasem tak robi gdy jest np przy ścianie przodem i wali rękami to czasem przyłoży głowe lekko i próbuje stukać delikatnie albo tyłem jak głową wyczuje ściane .Rzadko to robi więc nie martwi mnie to no i nie ma innych złych oznak jakiś więc na razie luz. Kiedyś borykałam się z problemem przy spaniu wyobraź sobie mały leżał na brzuszku i zasypiał i tak mocno walił głową o poduszke każdej nocy ,że serio myślałam ,że coś sie dzieje.Musiałam mu ręką przytrzymywać.Lekarka kazała obserwować. Znikło samo ale trwało długo nie cały miesiąc ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:33