Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm..dziwi mmie, że teraz lekarze tak chętnie przepisują anybiotyki.. ja mogę powiedzieć, że moi są inni, a miałam całe tabuny lekarzy i przez rok Paryk nie miał żadnego antybiotyku.. ostatnio było już naprawdę źle..zmiany w oskrzelach i nacieki na płucach a jednak lekarze postanowili zawalczyć i walczyliśmy inhalacjami.. co prawda ze sterydu, ale to chyba lepsze niz antybiotyk.. wiadomo, że jak trzeba to trzeba..ale ja jestem zwolenniczką inhalacji.. przy chorobach chłopców były 3 tygodnie gdzie lekarze przyjeżdzali co 2 dni..dosłownie, otarliśmy się kilka razy o antybiotyki i udawało się.. ba! nawet czerwone uszy udało nam się wyleczyć bez antybiotyku..no ale każdy musi ufać swojemu lekarzowi..ja ufam swojej intuicji i jak lekarz, po jednym osłuchaniu mi mówi, że antybiotyk, to ja się nie zgadzam, proszę o badania: crp, krew, w ostateczności rtg..
u nas na świsty szedł ventolin i nebud lub pulmicort.
Zdrowia dla Madzi! -
Niestety moj plan sie nie udal. Domi poszedl spac o 20:40 i zamiast wstac kolo 7mej to obudzil sie o 3:40 czyli po 7h snu....Dalam cycka i niby pospal do 5tej ale slabo tzn caly czas slyszalam ze costam posapuje. W lozku jeszcz eudalo nam sie go uspic na troche a potem jeszcze z cyckiem w buzi...Jednym slowem katastrofa. Ale sprobuje jeszcze dzisiaj bo moze on potrzebuje wiecej czasu zeby sie przestawic.
Jejku jakie wy macie urozmaicone i jadlospisy.
U nas tak:
- 5-8 rano cycek
- 9 buleczka rodzynkowa z maslem/musli na wodzie/kanapeczka?
- 12/13 obiad (ok.220g) + owocek + cycek
- 15 platki owsiane z musem owocowym
- 18/19 kaszka manna/platki owsiane na mleku mm
-
Hej,
Beszko przepis na szarlotkę: 300g maki 200 g masła 100 g cukru 1 jajo( mąkę siekasz z masłem dodajesz cukier, jajo i odrobine soli i wyrabiasz) wyrobione ciacho w folie i do lodówki na czas przygotowania jabłek.
1,5 kg jabłek , cynamon, łyżka masła.
Jabłka obierasz i kroisz w ósemki. W garnku rozpuszczasz masło i dodajesz cukier ( ja jabłka robie bez cukru) jak sie masło rozpuści wsypuje jabłka i dusze na poltwardo. Dodaje cynamon. W kubeczku mieszam 2 łyżki maki ziemniaczanej z odrobina wody i to wlewam do jabłek ( dzięki temu jabłka nie bedą wodniste bo z soku zrobi sie kisiel i ciasto pod spodem nie bedzie rozmiekniete i ładnie sie upiecze)
Teraz wyjmujesz ciacho z lodówki dzielisz na dwie części jedna wykładasz formę na to wylewasz jabłka i na wierzch pozostałe ciasto układasz w kratkę ( co spowoduje ze jabłka bedą mogły parować a nie " dusić sie" pod ciastem) wkładasz do pieca na 180 stopni az sie zarumieni -a potem zjadasz ze smakiemps do ciasta czasem dodaje ekstrakt z wanilii.
Psotka jest pełnia i moja ślicznotka tez dzis słabo spała i tylko do 6:30.
A je tak: ok 7 cyc, 9 kasza manna, 11 cyc, 14 obiad słoiczek , 15:15 owoc, 16:30 cyc, 18:30 cyc, 20:00 cyc icyc do ranabeszka lubi tę wiadomość
Maniek
-
Zdrowia dla Madzi
Ja bym nie podała antybiotyku tak wcześnie, mam wielką awersje do tego
Ale nie wiem czy takie objawy dałoby się czym innym
Moja też miała inhalacji sterydem, ale to nie walniecie do żołądka..
Narobilam się dziś w robocie, plecy mnie bardzo bola, poloze się -
Zdazylam walnac drzemke a tu cisza? No ludziska.. Byłam mega zmęczona, a widziałam, że mój też więc mu mowie, że ma nie zasnąć, bo mała lazi, kątem ucha słyszałam, że ją lula i śpią.. Będzie dramat do 24 pewnie, ale najważniejsze, że ją się wyspalam nawet bo zazwyczaj trzymam się jak widzę, że jemu się chce
-
No dostała ten bactrim i inhalacje. Powiem wam, że jest dużo lepiej. Calcium i vit c nie mogę jej dać ze względu na słabe jelita. Nadal ms luźne sluxowate kupy. Wole antybiotyk niż zapalenie oskrzeli czy płuc.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Moja Ania usnęła jakieś 20 min temu, a męczyła sie od 20. I nic tylko maaaamaaaaaa. Taki cycuś mamusi sie zrobiła. No i ta reakcja na obcych mężczyzn
szał ciał
Dziś małż przygotował dla małej na jutro burgery rybne z dorsza. Mam nadzieje, ze jej posmakują bo jest ich 8 sztuk, reszta do zamrożenia.
Od dziś w biedrze nań w cenie 31,99.
Dobranoc -
Burgery z dorsza? Jak ona to zje
?
A w ogole jak dajecie kanapeczki? bo ja smaruje maslem kromke i kroje w kawalki ale nei wyobrazam sobei na to szynki nalozyc bo przeciez on to zrzuci...
A ja pije sobie piwko. Domi poszedl spac znowu o 21szej, ciekawe czy dzisiaj pospi dluzej.
Kupilam dzisiaj papier do przyklejania zdjec ktory wpina sie do segregatora. Sa troche wieksze niz A4 no i grube. Chce zrobic dla Domiego album-pameitnik ktory bede ozdabiac i wklejac rozne pameiatki.
Kupilam tez taki maly stepel w ksztalcie misia ktory wycina papier. Myslalam, ze pewnie ten mis to ledwo rozpoznawalny bedzie ale jest super, sliczny i taki malutki
-
PsotkaKotka wrote:Burgery z dorsza? Jak ona to zje
?
A w ogole jak dajecie kanapeczki? bo ja smaruje maslem kromke i kroje w kawalki ale nei wyobrazam sobei na to szynki nalozyc bo przeciez on to zrzuci...
http://alaantkoweblw.pl/burgery-z-dorsza/
A kromkę robię tak, ze chlebek smaruje masełkiem, nakładam wędlinę i wtedy kroje na kawałki, którymi ja karmie. -
Dzień dobry, ale śpiochy tutaj.
My już od 6 na nogach, po inhalacji, toalecie.. Maz do pracy pojechał, tymek śpi, Owsianka i kawa zrobione..
Dziś jedziemy do teściów.. Uhu, tymek ma zostać u nich na tydzień.. Zobaczymy, czy wrócą pamięcią do urodzin Patricka.
A ja daje kromki z masłem na to wędliny- w małych kawałkach i np. Ogórka i na talerzyk. On to zdejmuje, wyspie ale je sam, jak chce..
Edit: tymek wstał, zaczynamy ten kołowrotek -
Lenie lenie
Takie zapracowane, że na forum nie ma czasu ;p
My też od 6, mała usmolila taką kupe, że trzeba było do wanny wsadzić ale ona już kuma, że trzeba się oprzeć ładnie o nok wanny, a mama dupsko prysznicem wymyje.
Obie po śniadaniu, więc mogę się zbierać do roboty -
Cześć,
My po miliardach pobudek w nocy, dziś czuje sie jakbym była nawalona, chyba z niewyspaniamam nadzieje!
Od rana nieszczęścia: zalane łóżko, przed chwila mała chciała pic z miski psa i wylała cała wodę na podłogę, do tego płakała bo wsadziłam, ja do kojca aby umyć i wysuszyć podłogę a do tego czuje sie prżezuta, wypluta, i znów prźezuta. Ledwo chodzę, nogi bolą jak cholera i spać mi sie chce.
No! To sie wyzalilam a przy najbliższej drźemce Ani, kumam razem z nią.
Miłego dnia