Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witałam sie dzis? Psorka moja spi od 20:30 do 7:15 ( z pobudkami na jedzenie i zdarzają sie noce gdzie o 4 sie budzi i godz trza bujać ) w dzień spi dwa razy po pół godz i raz godz max 1,5.
Byłam dzis w moim nowym mieszkaniu , tak remont wciąż trwa... Umylam jedno okno u j i mi ręce prawie odpadły takie było zachlastane, jutro lecę z drugim i szafa i jej pokój bedzie ready:) mówiłam juz ze nienawidzę remontów?
Zgredziucha pokaz sie z brzuszkiem!
Aaa dzis dałam j kawałek banana, wzięła do ręki i wypuściła wiec wsadziłem kawałek do dzioba, zrobiła minę jakbym jej dała kiszonej kapusty. Cos promemlala ale bez szału. Jutro powtórka bo przecież całe życie papek jesc nie bedzie.Maniek
-
My po spacerze, ale mała wywinęła ńumer i zamiast spać to miała to w doopce a potem był krzyk i szybki powrót do domu. Wiec zapowiada sie dzień bez drugiej drzemki i szansa ze usnie ok 20.
-
LaRa wrote:Czy wasze maluchy tez sie odginają do tylu? I np przy siedzeniu przy ścianie bujają sie zeby uderzyć główka? Bo mam schizy. Nie jest to nagminne ale sie zdarza ;(
Moja tak ostatnio parę razy zrobiła
Kotka: długo by opisywać procedurę, generalnie w ustawie nie ma żadnego kryterium najpierw opinia wizytatora że 109 akt potem kolegium parę osób daje punkty i opiniuje potem opiniuje zgromadzenie, na którym jest obecny kandydat i go prezentuje wizytator (i to jest clue w zależności jak i o czym mówi tak głosują) i potem krajowa rada sądownictwa decyduje ostatecznie
Zdarza się że KRS wzywa kandydatów żeby ich przepytac na różne okoliczności od chodzenia do kina po przegląd orzecznictwa -
Moja juz spi ale od 17 dała popalić
wszystko było na nie.
Psotka trzymam kciuki zeby Domi spał do 7:00
Szarlotka upieczona ( druga w tym tygodniu ... Maz i mama mnie tym ciastem wykończą, co drugi dzień robie i dają rade zjeść )
Dobrej przespanej ( mimo pełni) nocy .Maniek
-
Ania w końcu padła o 20:45 po 8 h szaleństwa
skąd ma te energię to ńie wiem
Moje dziecko boi sie obcych mężczyzn, na widok jakiegokolwiek faceta (nawet dziadka) wpada w paniczny krzyk. Nie wiem skąd jej sie to wzięło
Aha i zaczęła dziś chodzić z pchaczemjak tak dalej będzie to serio szybciej zacznie chodzić niż wyjdą te zebole.
A na ficie był dziś hardcor, nadwyrezylam mięsień czy ścięgno w pachwinach i mam problem z chodzeniem. Nie mówiąc o schodach, do domu wracałam na miękkich nogach
Manku, szarlotkaaaaaa, mnammmmmm uwielbiam
Oby wszystkie maluchy przespały cała noc.
Dobranoc -
Hej hej
Ja dzis rowniez bez weny (praca i remont).
Psotka, hahahha jakie spanie
H generalnie o 19 jest totowa pojsc spac, a ze ja musze z nia i leze tam juz az do rana, to sie zbuntowalam i pok niwym roku przetrzymuje ja do 21 21.30 co przy chlopcach Nie wchodzilo w gre bo oni o 19 w lozkach a byl i moment ze J spac chcial juz o 18 wstajemy roznie....najczesciej 6-7 a zdarza sie i 4 lub 5. Rzaaaadko 7.30 czy 8
Chlopcy za to spali idealnie, najlepiej starszak...od 19 do 8-9 ranow ciagu dnia nie pamietam,a le na pewno mial min.jedna drzemke 2 godz. (Chociaz wydaje mi sie, ze przed 1 r.z.spal 2x2 godz.) Leon spal 19-6 i oni w wieku H spali cala noc....no chyba ze zeby, choroba czy zly sen
Moze mi ktoras z Was podac co i o ktorej jedza Wasze maluchy? H zaczela jesci je co chwile. I nie ze owoc lub warzywko. Ona chce konkret. Smoothie to jak wode traktuje. Koncza sie pomysly i parowki z PL a tutejszych jej nie dam.
Maniek zapodasz przepis na szarlotke?
Ja olalam sprzatanie, az wszystko bedzie wyremontowane. Jeszcze polozenie podlogi w sypialni na dole zostalo. Wtedy popsprzatam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:49
-
Beszko:
Rano mleko
W żłobku w zależności jak jest długo po ok 2h kaszke a jak krócej to bez Kaszki owoc potem po ok3h obiadek
W domu czekam 3h i mleko
I na koniec znowu po 3 h koło 20 już po kąpieli mleko
Dziś jadła koło 21 i sobie śpi, obudzi się pewno koło północy, żeby ją wsadzić do łóżka
Ja czytam opowiadania Czechowabeszka lubi tę wiadomość
-
Hej,
Co tu tak cicho? My po szczepieniach (zuza przespala 12!!), a ja dzis potworny bol glowy, katar i jeszcze opryszczka - fuck. Na szczescie, po wczorajszym usg okazalo sie, ze z nerkami okej - falszywy alarm juppi.
Co do spania, to moja zuzia spi raz dziennie 2 godz, a chodzenie spac - codziennie inaczej;(Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Cześć, nas coś bierze.. Ja mam katar, tymek kicha a Patryk ma zapchany nos.. Bosko
U nas tak :
7.00 kaszka z owocami
9.30 kanapka z szynka, pasztet, czasem parowka, ryba z puszki. Później cyc
Czasem gdy zmęczony to cyc i spać, a później to co napisałam
11.30 owoce
13.30-14 zupa
16.00 II danie - ziemniak, ryż, batat, cukinia, kalafior, Brokul, szpinak, oliwki, ryba, mięso, cyc
17.00 coś, zależy jak głodny.. Albo chrupki, pieczywo chrupkie, ciastka BG, czasem kanapka, kisiel,
18.30 kaszka
1-3 cyc, 2h później też cyc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:42
beszka lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Konwi to u nas podobnie
Kolo 8 kaszka z owocami
10-10.30 kanapka/parowka plus banan i cyc drzemka
Kolo 12 kanapka plus smoothie gdzies w miedzyczasie
14-15 obiad i drzemka
Jak wstanie znow kanapka
Owoce
Kaszka i spac
No i cyc caly czas w miedzyczasie
Za duzo kanapek i nie wiem co jej dawac. Jajka nie lubichyba zaczne dwa obiadki gotowac zeby o 12 zjadla zipke a potem o 15 drugie danie...ale ona musi miec ziemniaki z warzywami inacEj nie zje. Ostatnio dalam jej rosol z kluseczkam to plula
No i jak jesc zaczela to i broj sie z niej zrobil straszny. W krotkim czasie zaczela raczkowac, wczesniej pelzala, wstawac, lazic z pchaczem, biegac za chlopakami i broic broic broic. L jest i byl baaaardzo aktywny, ale ina bedzie gorszaa no i wszystko ma byc jak ina chce, albo jest pisk i krzyk
ajak sie broni przed bracmi
Milego dnia -
no beszko, musi nauczyć się walczyć o swoje, bo po 1. jest najmłodsza, po 2. to dziewczynka
hehe, ale nie przejmuj sie..nie tylko Hania taka jest, Patrykowi jak nie pasuje to płacz (na wymuszenie), krzyk a jak nie działa i Tymek chce mu zabrać zabawkę, to ten w złości rzuci nią w niego, więc wiesz.. ostatnio też sie złości , jak zrobie coś nie po jego myśli.. no ale cóż..
my jajka nie możemyszkoda, bo Tymek uwielbia.. a czasem robię naleśniki ( u nas banan z mąką kukurydzianą), placki z cukinii, ciasto bg.. II danie to dobre wyjscie, u nas też musiałam wprowadzic bo nie chciałam aby ciągle wisiał na cycu, bo po nim po 20 min znowu głodny i aby jadła w kółko przekąski..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:58
-
Wlasnie musze placki i nalesniki czesciej robic
ja wiem ze ona najmlodsza i sie bronic musi itp. tylko sposob w ktoryh to robi jest przezabawnyona nadal taka mikra....tzn.chuda i tak to smiesznie wyglada.
L sie bronil siwetnie, a jej to jeszcze lepiej wychodzi. niesamowita jest. no i jeszcze miesiac z hakiem i mamy nadz.zaczac ja w koncu spania bez cycaja chce w koncu z mezem znow spac po prawie 2 latach rozlaki
bo tak z intymnoscia krucho
maz zakrada sie w nocy, gdy H sie na chwile odlaczy od cyca
jak smarkacze...albo chowamy sie w lazience.
chcialam do PL poleciec za 2 tyg., ale sama nie wiem. na pomorzu panuje grypa i ptasia grypa. nie chce by H zlapalo, bo z takim maluchem, to moze byc niebezpiecznie....ehhh -
Hejka u nas jedzonko wyglada tak
Sniadanie godz 7-8 kromeczki z dodatkami, parowki, owsianka, jajo
Drugie sniadanie godz 10 owoc, soczek, biszkopcik
Obiad godz 13 zupka i drugie albo dwa w jednym
Poobiedzie 15 koktajl mleczno owocowy
Podwieczorek 17 parowki, kisiel, budyn, owoc, chlebek
Kolacja 19 kaszka na mm
Mniej wiecej tak je, z czego koktajl i kaszka sa z butelki, chcialabym zeby jadl z lyzeczki, ale on nie ma czasu i sie wkurza,a z butli szybciej leci
beszka lubi tę wiadomość
-
witam i ja. Madzia ma antybiotyk
i mamy robić inhalacje, pierwsza za nami, całe osiedle ją chyba słyszało
ah
miłego dnia dziewczyny, dużo zdrówka. Niby to tylko katar, nie żadna choroba, ale... wymęczy się chyba bardziej niż przy kolce -
Hej,
Jak tak patrze ile posiłków maja wasze maluchy, to dochodzę do wniosku ze moje dziecko głoduje ;(
8-sniadanie
10-11- butla z kaszka
13- obiad jednodaniowy
16- deser
19- kolacja
20-21 butla z kaszka
Chociaż po rozpisaniu wychodzi podobnie
Deserów nie lubi, wiec zje kawałek owa i końiec, a ze słoiczka to 2-3 łyżeczki i tez koniec.
Na sniadanie i kolacje koniecznie kanapka (tzn 2 szt) z szynka. 2 x w tyg na sniadanie jajko.
U mnie dzis pogoda w kratkę, czasem słońce, czasem śnieg. Zobaczymy jak ze spacerem bo tak mnie nogi napierniczaja, ze chodzic nie moge ;(beszka lubi tę wiadomość
-
Lara, ja uwazam ze H zaczela jesc meeega duzo teraz, bo o cycku i orzekaskach nie napisalam. Chloocy jedli podobnie do Ani.
A co zabawne oni byli pulchnia ta dalej drobinka
Konwi, powodzeniaja tez z H na dworze od dluzszego czasu. Maz z mlodszym poplyneli na ryby a starszak wlasnie zajecia w szkole skonczyl i nie wiem czy isc po niego czy maz pojedzie (maz tel nie dobiera)
Blondik, ale jak tylko katar, to po co ten antybiotyk? -
Blondik, wlasnie, od razu antybiotyk? Toska miala mega katar jak miala dea tyg - ale robilam inhalacje z soli, ciagle odciagalam, do nosa mariner i przeszlo - fakt, trwalo tydzien, ale bez lekow praktycznie (jedyne co to pediatra pozwolil nasivin po 1 kropli, ale sie balam zapuszczac). Chyba, ze u Was to nie tylko katar?
Moja zuza to mega niejadek, chociaz starsza, to chyba je mniej niz Wasze dzieciaczki;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 14:41