WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witałam sie dzis? Psorka moja spi od 20:30 do 7:15 ( z pobudkami na jedzenie i zdarzają sie noce gdzie o 4 sie budzi i godz trza bujać ) w dzień spi dwa razy po pół godz i raz godz max 1,5.
    Byłam dzis w moim nowym mieszkaniu , tak remont wciąż trwa... Umylam jedno okno u j i mi ręce prawie odpadły takie było zachlastane, jutro lecę z drugim i szafa i jej pokój bedzie ready:) mówiłam juz ze nienawidzę remontów?

Zgredziucha pokaz sie z brzuszkiem!

Aaa dzis dałam j kawałek banana, wzięła do ręki i wypuściła wiec wsadziłem kawałek do dzioba, zrobiła minę jakbym jej dała kiszonej kapusty. Cos promemlala ale bez szału. Jutro powtórka bo przecież całe życie papek jesc nie bedzie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, ale mała wywinęła ńumer i zamiast spać to miała to w doopce a potem był krzyk i szybki powrót do domu. Wiec zapowiada sie dzień bez drugiej drzemki i szansa ze usnie ok 20.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Czy wasze maluchy tez sie odginają do tylu? I np przy siedzeniu przy ścianie bujają sie zeby uderzyć główka? Bo mam schizy. Nie jest to nagminne ale sie zdarza ;(

Moja tak ostatnio parę razy zrobiła

Kotka: długo by opisywać procedurę, generalnie w ustawie nie ma żadnego kryterium najpierw opinia wizytatora że 109 akt potem kolegium parę osób daje punkty i opiniuje potem opiniuje zgromadzenie, na którym jest obecny kandydat i go prezentuje wizytator (i to jest clue w zależności jak i o czym mówi tak głosują) i potem krajowa rada sądownictwa decyduje ostatecznie
    Zdarza się że KRS wzywa kandydatów żeby ich przepytac na różne okoliczności od chodzenia do kina po przegląd orzecznictwa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA nic nie zrozumialam ;).

Dzisiaj Domislaw idzie spac o 20:30 wiec teoretycznie powinien dac pospac do 6:30...

justta lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz spi ale od 17 dała popalić :) wszystko było na nie.
    Psotka trzymam kciuki zeby Domi spał do 7:00 ;)
    Szarlotka upieczona ( druga w tym tygodniu ... Maz i mama mnie tym ciastem wykończą, co drugi dzień robie i dają rade zjeść )

Dobrej przespanej ( mimo pełni) nocy .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo spi od 20, dobrej nocy laseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w końcu padła o 20:45 po 8 h szaleństwa :/ skąd ma te energię to ńie wiem :)

Moje dziecko boi sie obcych mężczyzn, na widok jakiegokolwiek faceta (nawet dziadka) wpada w paniczny krzyk. Nie wiem skąd jej sie to wzięło :/

Aha i zaczęła dziś chodzić z pchaczem :) jak tak dalej będzie to serio szybciej zacznie chodzić niż wyjdą te zebole.

A na ficie był dziś hardcor, nadwyrezylam mięsień czy ścięgno w pachwinach i mam problem z chodzeniem. Nie mówiąc o schodach, do domu wracałam na miękkich nogach :(

Manku, szarlotkaaaaaa, mnammmmmm uwielbiam :)

Oby wszystkie maluchy przespały cała noc.

Dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja dzis rowniez bez weny (praca i remont).

Psotka, hahahha jakie spanie ;)
    H generalnie o 19 jest totowa pojsc spac, a ze ja musze z nia i leze tam juz az do rana, to sie zbuntowalam i pok niwym roku przetrzymuje ja do 21 21.30 co przy chlopcach Nie wchodzilo w gre bo oni o 19 w lozkach a byl i moment ze J spac chcial juz o 18 wstajemy roznie....najczesciej 6-7 a zdarza sie i 4 lub 5. Rzaaaadko 7.30 czy 8

Chlopcy za to spali idealnie, najlepiej starszak...od 19 do 8-9 rano :) w ciagu dnia nie pamietam,a le na pewno mial min.jedna drzemke 2 godz. (Chociaz wydaje mi sie, ze przed 1 r.z.spal 2x2 godz.) Leon spal 19-6 i oni w wieku H spali cala noc....no chyba ze zeby, choroba czy zly sen

Moze mi ktoras z Was podac co i o ktorej jedza Wasze maluchy? H zaczela jesc ;) i je co chwile. I nie ze owoc lub warzywko. Ona chce konkret. Smoothie to jak wode traktuje. Koncza sie pomysly i parowki z PL a tutejszych jej nie dam.

Maniek zapodasz przepis na szarlotke?
    Ja olalam sprzatanie, az wszystko bedzie wyremontowane. Jeszcze polozenie podlogi w sypialni na dole zostalo. Wtedy popsprzatam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:49

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko:
    Rano mleko
    W żłobku w zależności jak jest długo po ok 2h kaszke a jak krócej to bez Kaszki owoc potem po ok3h obiadek
    W domu czekam 3h i mleko
    I na koniec znowu po 3 h koło 20 już po kąpieli mleko
    Dziś jadła koło 21 i sobie śpi, obudzi się pewno koło północy, żeby ją wsadzić do łóżka

Ja czytam opowiadania Czechowa

beszka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Co tu tak cicho? My po szczepieniach (zuza przespala 12!!), a ja dzis potworny bol glowy, katar i jeszcze opryszczka - fuck. Na szczescie, po wczorajszym usg okazalo sie, ze z nerkami okej - falszywy alarm juppi.

Co do spania, to moja zuzia spi raz dziennie 2 godz, a chodzenie spac - codziennie inaczej;(

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nas coś bierze.. Ja mam katar, tymek kicha a Patryk ma zapchany nos.. Bosko

U nas tak :
    7.00 kaszka z owocami
    9.30 kanapka z szynka, pasztet, czasem parowka, ryba z puszki. Później cyc
    Czasem gdy zmęczony to cyc i spać, a później to co napisałam

11.30 owoce

13.30-14 zupa

16.00 II danie - ziemniak, ryż, batat, cukinia, kalafior, Brokul, szpinak, oliwki, ryba, mięso, cyc

17.00 coś, zależy jak głodny.. Albo chrupki, pieczywo chrupkie, ciastka BG, czasem kanapka, kisiel,

18.30 kaszka

1-3 cyc, 2h później też cyc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:42

beszka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Konwi to u nas podobnie

Kolo 8 kaszka z owocami
    10-10.30 kanapka/parowka plus banan i cyc drzemka

Kolo 12 kanapka plus smoothie gdzies w miedzyczasie

14-15 obiad i drzemka

Jak wstanie znow kanapka

Owoce
    Kaszka i spac

No i cyc caly czas w miedzyczasie

Za duzo kanapek i nie wiem co jej dawac. Jajka nie lubi :( chyba zaczne dwa obiadki gotowac zeby o 12 zjadla zipke a potem o 15 drugie danie...ale ona musi miec ziemniaki z warzywami inacEj nie zje. Ostatnio dalam jej rosol z kluseczkam to plula ;)

No i jak jesc zaczela to i broj sie z niej zrobil straszny. W krotkim czasie zaczela raczkowac, wczesniej pelzala, wstawac, lazic z pchaczem, biegac za chlopakami i broic broic broic. L jest i byl baaaardzo aktywny, ale ina bedzie gorsza ;) a no i wszystko ma byc jak ina chce, albo jest pisk i krzyk ;) ajak sie broni przed bracmi ;)

Milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no beszko, musi nauczyć się walczyć o swoje, bo po 1. jest najmłodsza, po 2. to dziewczynka :) hehe, ale nie przejmuj sie..nie tylko Hania taka jest, Patrykowi jak nie pasuje to płacz (na wymuszenie), krzyk a jak nie działa i Tymek chce mu zabrać zabawkę, to ten w złości rzuci nią w niego, więc wiesz.. ostatnio też sie złości , jak zrobie coś nie po jego myśli.. no ale cóż..

my jajka nie możemy :( szkoda, bo Tymek uwielbia.. a czasem robię naleśniki ( u nas banan z mąką kukurydzianą), placki z cukinii, ciasto bg.. II danie to dobre wyjscie, u nas też musiałam wprowadzic bo nie chciałam aby ciągle wisiał na cycu, bo po nim po 20 min znowu głodny i aby jadła w kółko przekąski..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:58

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musze placki i nalesniki czesciej robic ;)

ja wiem ze ona najmlodsza i sie bronic musi itp. tylko sposob w ktoryh to robi jest przezabawny ;) ona nadal taka mikra....tzn.chuda i tak to smiesznie wyglada.
    L sie bronil siwetnie, a jej to jeszcze lepiej wychodzi. niesamowita jest. no i jeszcze miesiac z hakiem i mamy nadz.zaczac ja w koncu spania bez cyca ;) ja chce w koncu z mezem znow spac po prawie 2 latach rozlaki :( bo tak z intymnoscia krucho ;) maz zakrada sie w nocy, gdy H sie na chwile odlaczy od cyca ;) jak smarkacze...albo chowamy sie w lazience.

chcialam do PL poleciec za 2 tyg., ale sama nie wiem. na pomorzu panuje grypa i ptasia grypa. nie chce by H zlapalo, bo z takim maluchem, to moze byc niebezpiecznie....ehhh

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas jedzonko wyglada tak

Sniadanie godz 7-8 kromeczki z dodatkami, parowki, owsianka, jajo
    Drugie sniadanie godz 10 owoc, soczek, biszkopcik
    Obiad godz 13 zupka i drugie albo dwa w jednym
    Poobiedzie 15 koktajl mleczno owocowy
    Podwieczorek 17 parowki, kisiel, budyn, owoc, chlebek
    Kolacja 19 kaszka na mm

Mniej wiecej tak je, z czego koktajl i kaszka sa z butelki, chcialabym zeby jadl z lyzeczki, ale on nie ma czasu i sie wkurza,a z butli szybciej leci

beszka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja. Madzia ma antybiotyk :( i mamy robić inhalacje, pierwsza za nami, całe osiedle ją chyba słyszało :( ah :(

miłego dnia dziewczyny, dużo zdrówka. Niby to tylko katar, nie żadna choroba, ale... wymęczy się chyba bardziej niż przy kolce

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tu cisza dziś..

wróciliśmy ze spaceru, 1,5h okupowania placu zabaw i ryk przy wyjściu.. zjadł porcję zupki, ale chyba za mało bo poprawił 3 ciastkami..a teraz wyzywa mnie i kopie w podnóżek..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jak tak patrze ile posiłków maja wasze maluchy, to dochodzę do wniosku ze moje dziecko głoduje ;(
    8-sniadanie
    10-11- butla z kaszka
    13- obiad jednodaniowy
    16- deser
    19- kolacja
    20-21 butla z kaszka

Chociaż po rozpisaniu wychodzi podobnie :P

Deserów nie lubi, wiec zje kawałek owa i końiec, a ze słoiczka to 2-3 łyżeczki i tez koniec.
    Na sniadanie i kolacje koniecznie kanapka (tzn 2 szt) z szynka. 2 x w tyg na sniadanie jajko.

U mnie dzis pogoda w kratkę, czasem słońce, czasem śnieg. Zobaczymy jak ze spacerem bo tak mnie nogi napierniczaja, ze chodzic nie moge ;(

beszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja uwazam ze H zaczela jesc meeega duzo teraz, bo o cycku i orzekaskach nie napisalam. Chloocy jedli podobnie do Ani.
    A co zabawne oni byli pulchni ;) a ta dalej drobinka

Konwi, powodzenia ;) ja tez z H na dworze od dluzszego czasu. Maz z mlodszym poplyneli na ryby a starszak wlasnie zajecia w szkole skonczyl i nie wiem czy isc po niego czy maz pojedzie (maz tel nie dobiera)

Blondik, ale jak tylko katar, to po co ten antybiotyk?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, wlasnie, od razu antybiotyk? Toska miala mega katar jak miala dea tyg - ale robilam inhalacje z soli, ciagle odciagalam, do nosa mariner i przeszlo - fakt, trwalo tydzien, ale bez lekow praktycznie (jedyne co to pediatra pozwolil nasivin po 1 kropli, ale sie balam zapuszczac). Chyba, ze u Was to nie tylko katar?

Moja zuza to mega niejadek, chociaz starsza, to chyba je mniej niz Wasze dzieciaczki;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 14:41

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ