X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Beszka, Freja, Malenq - zdrówka, zdrówka, zdrówka!

Malenq, znam ból oczekiwania na wyniki histo, ale kochana - gwarantuję, że będzie dobrze! możesz mi nakopać jakby nie :P tfuuuuuuuu

u nas też depresyjnie, obrzydliwie, pies na spacer nie chciał iść

nie wyspałam się bo od 24 w nocy grzmiała u nas awantura o tzw. (przepraszam za wyrażenie) "zapierdalanie" autem, mąż szwagierki tak jeździ jak wariat ale upiera się, że jest tak świetnym kierowcą, że jadąc 150 km/h będzie miał krótszą drogę hamowania niż szwagierka jadąca 40 km/h... Więc wzięliśmy się za zadania matematyczne i fizyczne, wkroczyła energia kinetyczna i tym podobne i poszliśmy spać po 2 ;) pokłóciwszy się ogromnie ;)

prawdę mówiąc uważam, że jeśli chce, to niech tak jeździ ale na autostradzie, a nie w mieście i sam, bez ciężarnej żony...

byłam wczoraj wieczorem u internisty i trafiłam na jakąś durną babę, która kazała mi diagnozować tę chlamydię metodą PCR, po czym dziś rano, jak obdzwoniłam wszystko od instytutu immunologii po centrum laryngologii wyszło na jaw, że , po pierwsze - koszt tego cuda to 450 zł (sic!), po drugie - materiał genetyczny owszem mogą mi zbadać, ale nikt we Wro nie pobiera wymazu! :/

tak więc dupa absolutna, bo zamiast dać mi normalne skierowanie na oznaczenie przeciwciał, lekarka wydumała to PCR i teraz muszę iść jeszcze raz do kogoś innego po takież skierowanie, szał :/

ale - zaszliśmy przy okazji z małżem na plan filmowy Spielberga, bo to zaraz koło mojej przychodni, a on kręci akurat we Wrocku film wojenny z Tomem Haksem i coś niecoś podejrzeliśmy. Smiałam się, że nasza psina miała parcie na szkło i chciała wystąpić jako groźny pies bo jak tylko podeszliśmy pod plan, to wypatrzyła gdzieś kota i narobiła takiego rabanu, że zwrócili na nią uwagę absolutnie wszyscy ;) musiałam biduli wytłumaczyć, że w czasach wojny jej rasa jeszcze nie istniała :P i mogłaby ewentualnie zagrać lisa ;)

no i jeszcze całą noc śniła mi się przyjaciółka, po czym z samego rana dostałam od niej smsa, że jej półroczny synek ma dziś operację ... także trzymajcie kciuki za malucha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:56

Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)
    melanq teraz tylko się szybko zagoi i zapomnisz :)
    freya współczuję wiem jak to jest bo często miałam chore ucho ...masakra, zdrowia życzę.

dziewczyny czy Wam na początku ciąży też libido podskoczyło?, bo mi bardzo ale trochę się boję czy mogę...ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:26

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, moje raczej osiągnęło dno ;)

ale chyba różnie bywa :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć skarby,
    . Maniek moje podskoczylo ale nie wiem czy to nie dlatego że bylam na wczasach.. Ogólnie miałam dość wysokie, spadło ok 4-5m-ca i podniosło po jakimś miesiącu, teraz różnie. Kochana wiadomo że jest stres ale gdybyś nie testowałem to bys nie wiedziała że jesteś w ciąży i byś się seksila :) ja w każdym razie nie zalowalam sobie i nawet 2 razy szalelismy dziennie

Tamka dla mnie to brak odpowiedzialności, jak sam chce się zabić ok. Ale żonę i dziecko? Bez komentarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:40

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Konwalianka, ja się starałam nie zabierać głosu w tej sprawie bo dla mnie to jest w ogóle niepojęte, co on wyrabia i nie chciałam się denerwować... z zasady staram się nie wtrącać do życia innych osób, ale jak on mi wczoraj próbował wpierać , że jadąc tak szybko narobi mniejszych szkód, niż osoba jadąca wolniej, bo on jest takim wspaniałym i uważnym kierowcą, to trafił mnie, delikatnie mówiąc , szlag i aż mnie z łóżka wymiotło, bo już leżałam...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek.

Ja rano zaliczyłam zakupy na bazarku, troszkę ogarnęłam mieszkanie, nastawiłam pranko.
    Rozpakowałam dwie paczki co mi wczoraj przyszły ale nie miałam siły ich wczoraj rozpakować.
    Jedna paczka z ciuszkami dla małej - jakaś kobita sprzedawała po córce i w dobrej cenie kupiłam całe pudło. Teraz to już mam absolutnie wszystko i nałożyłam sobie sama zakaz na kupowanie już jakichkolwiek ubranek dla dziecka. :) Już się pierze druga tura.
    A druga paczka z laktatorem, takim elektronicznym. Ja to jestem tępa do takich rzeczy, nigdy nie wiem jak poskładać i jak używać, czytam instrukcję ale i tak g*wno z tego wiem, więc mój małż się do tego dorwał, poskręcał, uruchomił i zaczął się bawić. :) Kazał mi wystawiać cycki na wierzch, żeby testować. :P Ale nie udał mu się ten wybieg. :P
    Laktator wygląda bardzo fajnie. Mam nadzieję że też dobrze się sprawdzi.

Malenq to miejsce po pieprzyku psikaj sobie Octenisept, ja jak miałam usuwane to bardzo ładnie mi się po tym goiły.

Freja po raz kolejny powtarzam - idź na L4 i to prędko. :)

Maniek ja na początku ciąży miałam takie libido jak przed, czyli grała bym się non stop. :P A teraz to szkoda gadać, chłop wyposzczony chodzi. :P

Acha i w nocy robiłam test poduchy, fajnie się na niej można ułożyć, ale i tak w połowie nocy ją wyrzuciłam, bo okropnie mi od niej było gorąco. :)

Lili83, Tamka, Nieukowa, Nenaaa, CzaryMary, Malenq, zgredka, MANIEK lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe co do poduszki to wlasnie mi sie przypomnialo, jak wstawalam w nocy do wc, po mnie wstał małż i ja szybciutko przed nim do łózka wskoczyłam, zaczełam sobie układac poduszke, a on wszedł do łóżka i pyta czemu mu poduszke zabralam...
    pytam"jak zabrałam?" a on na to "ze tak dobrze mu kregosłup trzymała", zabrałam ja sobie i nie oddam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 14:33

Krokodylica, Tamka, Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!

Właśnie wróciłam ze spaceru pogoda cudna w słoncu 20 stopni:)okna pootwierałam i wietrze w domku;)

Tamka moj maz tez szybko jezdzi i twierdzi ze ma lepszy refleks niz ja jadac 50!szkoda gadac!

Malenq super ze juz po!Teraz trzymam kciuki za sobote!!!!!!

Kroko jak ja bym już chciala prac i prasowac a tu wszystko w Polsce leży i dopiero w grudniu bede mogla wziac:(Ja tez zakupilam troche ubranek z olx uzywane, tylko osobiscie podjechalam zeby sobie wybrac co mi sie podoba, rzeczy super wogole nie widac ze uzywane!Wymienilysmy sie numerami telefonu ze sprzedajaca i mam sie meldowac co pol roku po nowe ciuszki:)Kurcze taka fajna babeczka jak to fajnie ze mamy internet!

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Tamka, że co, energia kine...jaka? Matko, to ja z takim budyniem i zaćmą ciążową łażę a taki Tamek mózg jeden, takie dyskusje z takimi trudnymi słowami prowadzi.
    Mój M. ze mną jeździ spokojnie, ładnie, boi się awantury i ogólnie odpowiedzialny i z wyobraźnią raczej On :)
    Lara, nie oddwaj mężowi tej poduchy, nie daj się, niech se kupi swoją!

Zdrowia dla chorowitek, dla dzieci tych starszych, tych w macicy i ich mam! :)

U nas pochmurno i melancholijnie dziś. Romantyczna pogoda rzekłabym ;)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Freja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, miłego i spokojnego weekendu !
    Bo pewnie po całym tygodniu w pracy przed kompem nawet go w domu nie włączę. Trzymajcie się ciepło
    Kroko - w poniedziałek idę po L4 od wtorku a jak nie pójdę to proszę o kopa od Was...
    choć i tak wiem że na L4 będę musiała na kilka spotkań przyjść ale to juz z doskoku a nie ciurkiem cały dzień

buziaki

Nenaaa, justta, LaRa, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dalej mokro i ponuro, ale dostałam od siostrzenicy taki śliczny kombinezonik i humor się poprawił i się chwalę ;-)

d93f59447a683c93med.jpg

Krokodylica, CzaryMary, Lili83, konwalianka, beszka, Tamka, LaRa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja żebyś wiedziała że Ci kopa załaduję jak na L4 nie pójdziesz!

jussta piękny kombinezonek <3 chyba mięciutki? :)

justta lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku mięciutki świetny, taki welurowy, puchaty ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To coś jak ten co ja ostatnio dostałam, są takie milusie w dotyku. <3 Tylko ten Twój wygląda na cieplejszy. :)

Mój małż chyba powoli oswaja się z sytuacją :P Już nieraz mówi o dziecku Zuzia. :) A wczoraj jak leżeliśmy to dałam mu rękę na brzuch i pytam się czy coś czuje pod dłonią, a on mówi że czuje jak mi się w kiszkach przewraca hehehe. Oświeciłam go, że to nie kiszki tylko Zuzka smyra od środka. :)

Nie wiem czy dziecko się tak może często obracać? Czy ona tam jakieś fikołki robi? Bo dzisiaj rano znowu czułam kopy na dole, jak by w podbrzuszu. Ja nie wiem co ona tam wyprawia. :)

PS. Fragment z mamazone:

"21. tydzień ciąży

Maleństwo ma mnóstwo ruchu, ciągle ćwiczy. Nie tylko ku uciesze rodziców, którzy wyczekują kopnięć, ale także po to, by usprawnić mięśnie. Dziecko obraca się wokół własnej osi, zgina nogi i ręce, porusza palcami."

Czyli może mnie kopać gdzie popadnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 15:53

LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja mam od wczoraj niemal ciągłe bulgotanie w podbrzuszu i ewidentnie Kajetan uskutecznia jakieś fikołki z rotacją, jak nic ;) dziecia mają jeszcze dużo miejsca i korzystają, póki mogą ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci jak nawet nie mają miejsca (czyt. Kośka) to też uskuteczniają kuksańce :P

Tamka, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię ma bardzo dużo miejsca wolnego i sie nie ujawnia :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, właśnie dlatego, że ma tyle miejsca, to go nie czujesz :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dotarlam z roboty, spacer z psem, odkurzanie, obiad i moge legnac, a plecy mi chyba pekna..
    Malenq: czekam na wiesci.
    U mnie tez cisza, poczekam spokojnie do 20 tyg, zeby maly zaczal sie ruszac, ale szalec nie musi :)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez spokojnie poczekam, choć powiem szczerze ze chciałabym już <3

A plecy? Bolą jak cholera! Ale co wieczór mam masaż przez malza zrobiony i powiem ze jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:22

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ