X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pyszczek..

Beznadziejny dzień.. Od rana coś.. Szukamy auta i jeździmy po salonach, w jednym - kia, młody tak się rozplakal, że szok.. Szybko się zwinelusmy, umówiliśmy na inny termin i do domu. Jeszcze cyca dałam a on płakał przy tym cycu.. Chyba idzie ostatnia dwójka, bo slini się na maxa, ten katar no i maruda od 2 dni.. A może to już 4-ki, jak u Kosi..
    Maz coś sobie zrobił, napuchniety cały w części ogonowj, więc pomocy wcale, bo go boli, a nie łeb pęka - zatoki. Katar mam taki, że szok, zresztą Patryk też.. No i objadlam się, jak Bąk i teraz mnie suszy..

Gratulacje maniek
    Blondik, bardzo podoba mi się postaea męża, gratuluję
    Smoku, co u Was
    I jak, Zgredko?
    Ana, miło z ich strony.. Mają tam nawet bibliotekę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:00

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo wieczornie!

Maniuś- widze, widzeeee... Twoja owulacje za gorami, za lasami ;) chowa sie malpa jedna, czyha na wlasciwy moment i mowie Ci to ja, znachor nadworny gangowy, ze jest tuz tuz! takze meza w obroty i groszek jak ta lala bedzie z tego ;) aa i gratki dla Jagodzianki!

Blondik- super postawa meza :) tez kiedys myslalam o adopcji, ale to juz pewnie jak swoje odchowamy.

Konwi- buu... niech ta dwojka wychodzi juz i sobie jaj nie robi. biedny Patryczek :(

Zgredka- o fuck. no to sie zalatwilas. miod, cytryna, mleko, rosół. plus paracetamol. oby przeszlo szybko. zdrowka.

Anastazja- ehh, marzenie taki szpital :)

Lara- hłe hłe, dobra dziczyzna nie jest zła :D udanej zabawy!

Franczesko spi, rodzice naparzaja w kompy, zaraz serialik i luluuu. a dzis Franek bawil sie z nasza sasiadeczka Zuzia. chodzil za nia krok w krok :D mega zaciesz mial :) ahh, jak ja marze o rodzenstwie dla niego... juz wiem na milion procent, ze musi miec brata albo siostrzyczke. musze go czesciej miedzy dzieciaki puszczac, bo widze, ze mega sie do dzieci garnie.

Buziaki Wam przesyłam i spokojnej nocki zycze :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylke naskrobalyscie ze juz nic nie pamietam z tego co czytałam!!!!! Kroko wróżko Yas Manku trzymam kciuki za fasola! Jesli kogoś pominęłam to przepraszam :*
    Zgredka weź cos dla kobiet w ciąży i moze idz na zwolnienie ja wiem ze twarda jestes ale bez przesadyzmu!
    Konwi Ciebie to widze nic nie oszczędzi! Masakra jakas ciagle cos :( współczuje strasznie! A jak tam Hania Beszkowa cos wiadomo czy i nich lepiej?
    Maniek gratuluje raczkow super to jest :)
    A u nas cóż Zośka chodzi przy meblach i przy czym sie da! Ma 8 zęboli ale powiem wam ze łagodnie to przechodzi teoche marudna ale to tyle :) humory to ona ma jak i wasze ;) na hasło "nie wolno" sa wieeeeelkie łzy i krzyk ;)
    No i za tydzień mamy roczek...impreza dogadana wiec juz sie nie moge doczekać :)
    Spadam spac bo lala juz chrapie :) dobranoccccc

WróżkaZielona, Krokodylica, Summerka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrózko, dobrze, że nie zwlekacie z rodzenstwem.. widzę to i żałuję, że wcześniej się nie udało nam.. niestety niby 3.8 m róznicy to na tyle dużo, że Tymek wiele może sam, ale jednak okres buntu, pyskówki i innych..poza tym.. jeszcze dwa różne światy.. ciągle zabiera zabawki Patrykowi, choć on ostatnio też już nie daje tak sobie w kaszę dmuchać.. myślę, że mniejsza różnica wieku jest lepsza, bo dla rodzica trudniej ale dla dzieci to super.. te same lub zbliżone zainteresowania.. życzę Wam dziewczynki powodzenia!

smoku, a co zaplanowałaś?

zgredko i jak? jest ta temp?

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mierzyłam, wzięłam apap i jakoś lepiej.. Został katar i bo gardła no i ohydny kaszel.
    Mała jeszcze nie śpi.. Ja na w pół leże na fotelu.

Zocha ma już 8 zębów? Wow, moja 2,5

Niech ona już idzie spać, bo chce poczytać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos nie moge spac...stresa jakiegoś mam :/
    No Zgredzia 8! Wszystkie jedynki i dwójki :) podrzuć cos fajnego do poczytania bo nie mam co! Dobrze ze Ci lepiej kobito! Cos pozno spac Lucjanna chodzi ;) pewnie po matce ;)
    Konwi mamy obiad i kolacje w knajpie tzn tak od 13-20 ale bardzo stylowy dworek po prostu schludnie i nakarmią jak trzeba ;) plis balony i tort osobno ;) a kupiliśmy jej konia na biegunach interaktywnego oczywiscie juz go rozpakowała i chce zeby ja sadzać ;)

WróżkaZielona, Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:

Kroko- hehe, no byloby fajnie jakby udalo nam sie znow razem zaciazyc :D choc jesli Ty masz teraz plodne, a ja dopiero za tydzien, to teraz u Ciebie bedzie chlopak pierwszy, a u mnie dziewczynka :D tak se zaplanowalam, a co!

Hehehe nie mam nic przeciwko. :D
    Aczkolwiek nie mam pojęcia czy mam płodne i kiedy je mam. :)

Sorki, wczoraj wieczorem padłam razem z Zuzią i nie dałam rady odpisać.

Co do nocnika, Zuzię sadzałam tylko raz dziennie, rano, po wstaniu.
    Potem była ta nasza angina i zapomniałam o nocniku, dopiero dziś rano znowu ją posadziłam. Siedzi, czasem chce wstawać, ale daję jej zabawki i mówię "posiedź sobie jeszcze" i jakoś siedzi. Dzisiaj poszło siku do nocnika. :) Mimo tej przerwy w jego używaniu.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro o co się tak kłócicie?

Lara gratki zębola. :)

Kotka chciałam bym spróbować Tajine, to coś dla mnie jak sądzę. :)

Zgredka mam podobne odczucia i zwykle nie komentuję na fb tych co stąd odeszły.

Lara moja nie chce jeść obiadków, za to owoce uwielbia.
    Lubi rybę i brokuła. :) Mięsko be.

Wróżka Zuzia ma tylko dwie dolne jedynki. :) Wyszły późno, kiedy miała 8,5 miesiąca i potem cisza. :) Wczoraj zaglądam do paszczocha a tam widać na górze białe ślady, także idą dwie górne jedynki na raz.
    Ja też uważam, że Zuzia to już mała dziewczynka a nie niemowlak, ale uwielbiam to, że już biega i że jest już taka kumata!

LaRa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolec! Gratuluję!!!!
    Czekamy na zdjęcie Tomeczka!!!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi o losie, z tymi Waszymi chorobami, masakra,

zgredka dla Ciebie też zdrowia.

Jussta, Maniek, dzięki, u nas choróbsko dzięki Bogu odpuściło już dawno. A migrena nie. :/ Wczoraj się cieszyłam, że mnie głowa nie boli a dzisiaj musiałam zeżreć dwa ibupromy bo nie kontaktowałam.'

Ana gratki 9 miesiąca. :)
    Tylko pozazdrościć tych warunków.

Blondik wow, super że Twój mąż chce adoptować dzieciaczka.

Maniek gratki dla Jagody za raczkowanie.

Wróżko Zuzia tak samo! Garnie się do innych dzieci. Na placu zabaw już się zawiązały znajomości hehe. Zuzia ma koleżankę Adelę i kolegę Oliwiera, obydwoje starsi od niej o ponad rok, a ona gania za nimi w najlepsze. :)
    Inne mamy się nadziwić nie mogą, że ona już tak biega. :)

Smoku to Zośka niedługo ruszy. :)
    Czym się stresujesz?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    No cos nie moge spac...stresa jakiegoś mam :/
    No Zgredzia 8! Wszystkie jedynki i dwójki :) podrzuć cos fajnego do poczytania bo nie mam co! Dobrze ze Ci lepiej kobito! Cos pozno spac Lucjanna chodzi ;) pewnie po matce ;)
    Konwi mamy obiad i kolacje w knajpie tzn tak od 13-20 ale bardzo stylowy dworek po prostu schludnie i nakarmią jak trzeba ;) plis balony i tort osobno ;) a kupiliśmy jej konia na biegunach interaktywnego oczywiscie juz go rozpakowała i chce zeby ja sadzać ;)

Ostatnio czytalam super książkę, narrator ma Aspergera "dziwny przypadek psa nocą" w ogóle wpisalam w googla "blog o czytaniu", wybrałam parę i z nich biorę propozycje...

Kroko: to z zębami mamy taki sam grafik, u nas jedynką już na wierzchu górną

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc Gratuluje synusia :)

Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 08:01

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:

U nas uwaga Jagoda od dzis oficjalnie raczkuje :)
    Gratulacje dla jagody i dumnych rodziców :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Wstawać śpiochy :)
    Zgredka Ty nie Ty leżakuj az wyzdrowiejesz. Sok z cebuli pij na kaszel albo z buraka i pij herbatę z czystka.
    Ana fiu fiu w takim szpitalu można weekend przecierpieć ;)
    Smoku czym sie stresujesz?
    Biedra jak u Was ?
    Beszko a u Was jak zdrówko Hani o chłopców?

Wróżko dzięki za wróżbę. Posłuchałam i wieczorem majarowalismy . Fajnie by było gdyby sie udało.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 13 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!

u nas nocka calkiem calkiem. a z rana byl nocnik i siku praktycznie od razu :D piosenki dla dzieci na komorce i poleciaaaalo :D za to kupe znajduje w pampku po nocy najczesciej, wiec pewnie do nocnika jeszcze daleka droga. U nas jedzonko idzie kazde w kazdej ilosci. No i w koncu Franek zaczal pic!!! pije z kubeczka przez słomke i potrafi za jednym razem wszystko wydoic :D takze, dzieki Zgredka za trik z soczkiem z kartoniku ;)

Maniek- noo, czyli za 9 miechow Jagoda bedzie miec rodzenstwo :D trzymam kciuki ;)

Kroko- wspolczuje tych migren :( a jak czesto je masz? ja genetycznie tez mam predyspozycje, bo kobitki w mojej rodzinie mialy. i u nich raz na miesiac, raz na kilka miesiecy, ale tak mega porządnie. boje sie tego strasznie :/ a podobno jedynym lekiem ktory pomagal byla Solpadeina. Wyprobuj, moze bedzie lepsza niz Ibuprom.

Młoda Dama- przeczytalam Twojego posta, zanim usunelas. I wiesz co, to, ze go usunelas tez o czyms swiadczy. Mam nadzieje, ze znajdziesz odpowiednia pomoc i wszystko sie ulozy...

Moj jeczydupek wlasnie zasypia na drzemke, ale cos mu ciezko idzie. nie wiem, czy to znow zeby, bo zaczal sie znowu slinic strasznie i paluchy pcha do buzki co troche. oby wyszyly szybko.

My dzis jedziemy do hurtowni dzieciecej po odbior nagrody, bo wygralismy ostatnio buteleczke Nuka :D i przy okazali obejrzymy foteliki, bo Franek juz powoli wyrasta i wypadałoby za czyms sie juz rozejrzec.

Milego dzionka Wam zycze babeczki!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak warunki całkiem fajne ale mimo wszystko mam nadzieję że następny raz przyjadę dopiero na poród ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)

Witam z lekko wirująca głowa :) czekam, aż Ania zechce sie położyć na drzemkę i przespie sie jeszcze.
    Sie mamuśka wyszalala hihihi, chyba było mi to potrzebne, mimo, ze co chwile sprawdzałam telefon. Wyluzowalam sie gdy dostałam zdjęcie od małża ze śpiąca Ania :)
    Po przyjściu napadłam małża :) rano mi mówi, ze wariatka ze mnie hehe No cóż......

Manku, gratki raczkowania :) No i u nas już coraz bardziej czuć zęba wiec z klubu bezzębnych musimy sie wypisać. Radzio Nieukowej jest jeszcze bezzębny, ( tzn był ostatnio), No i Hania Beszki.
    Szczerze to ulżyło mi, ze ten ząbek sie przebił, bo schizy miałam.

Moda, tez przeczytałam post zanim go usunęłas. Życzę Ci abyście sie dogadali, dla maluszka. Współczuje sytuacji ;(

Co do picia to Ania tez już ładnie pije z kapka-niekapka. Ale tylko meliske z pomarańcza. Piła z kubka, ale zaczęła sie zachłystywać wiec przerzuciłam na Nuka.

Wróżko, co to za konkurs byl? No i owocnych wyborów w fotelikach. Ciężki temat ;(

Miłej niedzieli

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: mała padła je melise? Nie wiedziałam, że można a wymaga uspokajania?

Ja właśnie pomylam podłogi, nie mam czasu się kłaść, chłop usypia dziecko, ale pewno zaraz pojedzie w odwiedziny do starszej..

Jeszcze tylko "jedna" podłoga i się położę ok ok

Lara: to ja jestem okropna matką, bo ja na wyjeździe z rzadka dzwonilam
    A moja nawet przestała sama trzymać sobie butle, nic tylko !muszę jej trzymać, że o niekapku nie wspomne ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 13 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Lara, to poszalalas widze :D super! jak juz mowilam- taki reset od czasu do czasu ma zbawienny wplyw na psyche! :) a konkurs polegal na tym, zeby udostepnic zdjecie na fb i wpisac komentarz :D i pierwsze 120 osob dostaje butelke ;) tak wiec mialam szczescie i sie zalapalam :D co prawda od butli bedziemy pewnie za jakis czas odchodzic, ale moze dla kolejnego maluszka sie przyda ;) a fotelik chcemy przede wszystkim objerzec Maxi Cosi Mobi. Mam nadzieje, ze akurat bedzie na stanie.

a w ogole jestem wariatka, bo rozgladam sie za kolejnym wozkiem :D tzn. ten moj jest ok, ale ja szybko sie nudze, wiec chcialabym teraz inny :D najbardziej mi pasi Mamas&Papas Armadillo w kolorze żółym :D mega jestem nim zajarana. Podobal mi sie tez Babyzen Yoyo, ale on malutka budke ma. Heh, moj jak uslyszy, ze chce zmienic wozek to padnie ze smiechu :D

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 13 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ej Lara, a co to znaczy "comber"? pacze na te Twoje foty i nie czaje :D

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ