X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, dzieki za odp. Moj maz nei chce H kluc teraz.chce poczekac...a juz sama nie wiem. Wspolczuje Wam tych alergii. U nas L byl bardz wysypany w zeszlym roku i to kszmar dla nas byl...wiec nawet nei wyobrazam sobie co czujesz majac tego typu syt.praktycznie codziennie :( biedni chloocy....

Lara, napisalam dluga i wyeczerpujaca odp.na twoj kmentarz nt.fotelikow tylem montowanych,a le chyba bez sensu go umieszczac.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Konwi, zgadzam sie co do testow, teściowa - lekarz i pediatra odradzali tak małym dzieciom, bo nie sa miarodajne. Co do auta, to rozumiem Cie - kupowanie samochodu to koszmar. Zwkaszcza przy używanym, gdy większość handlarzy próbuje człowieka naciągnąć...my ostatnio musieliśmy dokupić większe auto, bo foteliki nam sie nie chciały zmieścić (tzn. mauz nie mogl sie zmieścić za kierownica z obydwoma fotelikami).

Lara, ja tez mam montowany przodem, długo rozważaliśmy wszystkie za i przeciw (tez znam statystyki, filmiki, etc.), pytaliśmy w rożnych sklepach i w końcu wybraliśmy montowany przodem, jeden z droższych modeli, jest fajny i funkcjonalny. Akurat moja Zuzia jest wysoka (ciuszki na 104, czyli na 3-4 lata) i ma długie nogi, w foteliku montowanym tyłem nie było szans, zeby sie zmieściła z nimi wygodnie. Teraz tez kupimy montowany przodem. Oczywiscie to indywidualna sprawa i kazdy musi sam rozważyć zalety i wady;), nie krytykuje, bo najpierw sama upieralam sie, ze tylko tyłem, a teraz czekam sz Toska zacznie przodem jeździć ;)

Kroko, co ten Twoj mauz przeskrobał?

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, musicie sami zdecydować.
    Ja się już trochę przyzwyczailam do alergii, ale co roku mnie potrafi Franca zaskoczyć, tak wyspany Tymek jeszcze nie był nigdy w całym swoim życiu :( drapie się strasznie, robimy mokre opatrunki, noce zarywamy, bo on płacze, że swędzi i pyta, to najgorsze, czemu bóg mu zesłał alergie.. U Patryka też się zaczyna, pamiętam że tymek w tym wieku nie był tak obsypany.. Boję się bać..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baszko, twoj komentarz o fotelikach przeczytałam nie jeden raz, nie jeden.
    Ja napisałam tylko, ze po rozmowach z kilkoma sprzedawcami-fachowcami, wybrałam zupełnie inny. Kupiłam rownież bardzo bezpieczny (4 gwiazdki w testach adac) i dosyć drogi (co mam nadzieje przełoży sie na bezpieczeństwo) ale Ania wkrótce będzie jeździć przodem. Rozmawiałam z kolega policjantem i rownież potwierdził, ze dziecko po roku czasu jest już bardzo stabilne i nie ma potrzeby wożenia go tyłem. Ale to oczywiście każdego indywidualna sprawa.
    Spytalam tylko o to gdzie 3-4 letnie dziecko ma nóżki, siedząc z tylu? Zapomniałam spytać sprzedawców, to i tyle.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Jestem wyj**ana byłam na badaniach 70km od domu koszmar koszmar koszmar nie pytajcie co to za badania bo nie bede opowiadać! I Poznan boszzzz jak ja nie znoszę miasta :/ dobra wyzalilam sie a z tego stresu nie śpię dzis od 3:24!
    Foteliki hmm my mamy montowany przodem i tyłem maxi cosi Zośka nie protestuje czy dobry nie wiem ale wolałabym nie sprawdzać.
    Ja Wam współczuje z tymi alergiami :(((((((
    Zgredzia jak tam trochę lepiej?
    Biedra zdrówka dla dziewczynek !!!!
    Summi hello hardcorowa mamuśka :)
    No tyle pamietam ide sie lęgnąć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:45

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    My mamy bazę maxi cosi i drugi fotelik też będzie montowany tyłem :)

Dzisiaj Klusia kończy miesiąc z wagą 3720g :D

Anastazjaaa, konwalianka, Izoleccc, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Yas kiedy testujesz?
    Przeczytałam jakiś czas temu i juz nie pamietam co miałam odpisać eh :(

Pierwsza wiadomość jest taka ze chyba widzę malutka kropeczke z prawej strony na dole w paszczy Jagodowej :) wieczorem pogmeram paluchem w celu potwierdzenia tychże przypuszczeń ;)
    Druga to taka ze od rana robie porządki w nowym mieszkaniu ... Cieszę sie bardzo ale zaorać sie można a jestem dopiero w połowie. Okna mnie wykończyć chcą , dzis to az mam wypieki na policzkach po powrocie i ręce do samej podłogi, jutro cdn.

LaRa, Yasmin, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: dupa nie lepiej, w robocie mnie wyklinaja, że dostane zapalenia płuc, a mi się nie chce iść do lekarza, chrype mam i ból gardła i gile straszne, ale gorączki nie..
    Najważniejsze, że mała w miarę zdrowa, z rzadka kaszlnie..

Powoli też muszę przemyśleć fotelik, ale chyba będzie przodem, bo właściwie mało jest tych do tyłu, a moja nigy nie jeździła, boje się, że będzie szał

Pracuje jeszcze tylko 1,5 miesiąca ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Hejka :)
    My mamy bazę maxi cosi i drugi fotelik też będzie montowany tyłem :)

Dzisiaj Klusia kończy miesiąc z wagą 3720g :D
    Najlepsze zyczonka z okazji miesiąca :)

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko: czy powinnam już coś kupować małemu? I co? Mebel do spania? Wszystkie ubranka mam
    Ale jakaś chemia? Coś poza kosmetykami bo i to będę mieć jeny jeny...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny.

Przywitałam dziś nowy cykl. Auć... Zabolało

Myślałam że będzie trochę łatwiej... Jutro wracam do pracy i choć Kingę u babci zostawiałam nie raz ryczę co chwila.

Pozdrawiam i miłego dnia

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, przykro mi ;(

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule z powodu @ eh szkoda.

Ten powrót do pracy pewnie bardziej przeżywasz niż Kinga, nie martw się będzie ok

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham u nas nadal gorączka dreszcze u Lili :(
    co do fotelików Zuza po roku przeskoczyła na normalny przodem tere tez ma od 3 roku życia taki rozkładany a z do samego podupka
    Lili kupuje najprawdopodobniej ten
    http://allegro.pl/fotelik-caretero-defender-9-18-kg-isofix-tychy-i6044315801.html

potem jak skonczy 3 lata bedzie miec ten co Zuza teraz :)

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 15 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas :( tulam wiesz teraz zajmiesz sie praca a groszek sam sie zadomowi :)

Lara jaki masz fotelik??

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Yas :( tulam wiesz teraz zajmiesz sie praca a groszek sam sie zadomowi :)

Lara jaki masz fotelik??

Römer Trifix

Zdrówka dla Lilki.

http://www.ceneo.pl/19582060#tab=reviews

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 09:50

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 15 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Larus oby do wiosny i spotkania w zoo

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

Yasmin- wspolczuje bardzo :( wiem co czujesz, sama tydzien temu bylam w podobnym stanie. no ale coz. jakos to trzeba przejsc i byle do przodu. a Kingunia naprawde nie ucierpi na Twoim powrocie do pracy, wierz mi. A Ty na poczatku tylko bedziesz sie martwic, pozniej bedzie coraz lepiej.

Biedronka- wspoczuje choroby Lili :( byliscie juz u lekarza?

Zgredzia- ja bym postawila na jakas kołyske, z chemii to emolienty na poczatek do kapieli no i jakies nowe ciuszki na poczatek ;)

Mari- spoznione zyczonka z okazji pierwszego miesiaca!

Beszka- jestem podobnego zdania co Ty odnosnie fotelikow RWF. My chyba wezmiemy tego Max- Way ze wzgledu na brak Isofixa w samochodzie.

a ja witam sie w ch.. nastroju :( od jakiegos czasu w moim malzenstwie zle sie dzieje. i nie wiem z czego to wynika. z nadmiaru pracy mojego, jego ciaglego stresu, mojej frustracji? ostatnio rozmawialismy, ze ciagle na niego najezdzam, ze sama wiem wszystko najlepiej, a jego "zaslugi" umniejszam. ze mu tylko wydaje polecenia itd. Powiedzialam mu, ze brakuje mi zwyklego przytulania, rozmow. kiedys zawsze jak wstawal z rana dawal mi buziaka, przed wyjsciem do pracy tak samo. teraz? zero jakiejkolwiek czulosci :( wczoraj przyjechalam z pracy troche pozniej niz zwykle i od razu pretensje, ze on teraz nie bedzie mogl waznej rzeczy do pracy zrobic, ze bedzie musial odwiezc swoja matke na pozniejszy pociag. od niej tez widzialam pretensje i oczywiscie poparcie dla synalka. wkurwila mnie wczoraj swoimi tekstami, oczywiscie w dobrej woli. ze Franek nie chce siadac na nocnik- w domysle- moja wina. ze mu puszczam jak siedzi na tym nocniku piosenki dla dzieci- to zle! bo ma sam z siebie siedziec kuzwa mac. no ciekawe ktore dziecko roczne usiedzi na nocniku bez zabawiania!!? ze mu do jedzenia dodaje zwyklego oleju! jej slowa: "nie trujcie sie tym swinstwem". jasny szlag mnie trafial, ale przyjelam to z poblazliwym usmiechem, choc mowilam jej juz, ze nie lubie takiego wtracania sie, nawet z dobrej woli. pozniej patrze do lodowki, a tutaj olej konopny. i moj mi wyklad daje jakie to cudowne wlasciwosci ma ten olej, a ten moj w lodowce to gnoj. juz mi sie wtedy smiac z tego wszystkiego chcialo. a wieczorem zero rozmowy, kazde na swoim kompie. na moje prosby, zebysmy razem sie wczesniej polozyli olewka totalna. mam dosc. te cale starania w takiej sytuacji wydaja mi sie kompletnie bezsensowne i byc moze jest w tym jakis powod, ze nam sie nie udaje. nie wiem, czy jakas terapia malzenska, czy chu.. wie co nam pomoze. ja tez nie jestem swieta, bo czasami moj swoja obecnoscia i zachowaniem wk.. mnie niemilosiernie i jestem mega zla i flądrowata. nie wiem. w tym momencie mam juz wszystkiego dosc. gdybym miala taka mozliwosc, to nie prosilabym tesciowej, zeby przyjezdzala ten jeden raz w tygodniu. widze, ze juz jej sie chyba ta opieka znudzila i powrot do domu o 22 jest dla niej szczytem wyrzeczen. heh, co prawda jakby chciala to by o 18 juz wracala sama, no ale ona czeka na podwozke mojego oczywiscie. kuzwa, mam dosc.

Yasmin lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Lili

Jestem niewdziecznica....Siostra mi wytarla kurze i poodkurzala cała chatę i jestem zadowolona i wdzięczna ale..... Ja to robię lepiej, widzę omijaki :/ nic nie mówię oby się nie wpienila ale już nie mogę się doczekać kiedy sama ogarnę dom, po swojemy czyli dokladnie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka oj przykro mi w związku z tą sytuacją. Może dlatego wam się nie udaje bo oboje jesteście zestresowani i zfrustrowani. Jeśli jest aż tak źle może faktycznie chociaż jedna wizyta orientacyjna u specjalusty, później zdecydujecie czy wam pomaga

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ