X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, tez przydałby mi się taki reset :) Lara, fajnie, ze się wyszalałaś
    Zdrówka dla wszystkich, ja od wczoraj też mam katar i boli mnie gardło. Oby mała nie złapała :)
    Dziś Madzia spróbuje dynię zjeść, ciekawe czy jej zasmakuje :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my już po kościele..

Wrozko mój by się nie zgodził na nowy.. Taki uparty typ. Patryk śpi, zaraz się obudzi

Robiłam wczoraj mąkę kokosowa i mam litry mleka kokosowego, co mogę z tego zrobić?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas noc masakra ale się zbuntowałam i mąż Ninę usypiał. Bo on myśli, że to takie fiku myku cycek - pielucha 5 min i po sprawie. No to już wie, że jest inaczej. Od kiedy dzieci nie budzą się co 2h na jedzenie?
    Anastazja przynajmniej masz dobre warunki w szpitalu
    Lara szaleństwo :)
    My zaraz się ogarniamy i jedziemy na grilla do znajomych :D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu :)

zgredka, LaRa, beszka, Izoleccc, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ana, super! Odpoczywaj

Mari, Patryk nadal się tak budzi :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko.. wiem dziwne, że usunęłam. Z jednej strony człowiek ma ochote gdzies sie wyzalic jednak potem zastanawiam się czy to dobry pomysl. Kiepsko jest z nami niestety nie mam z kim pogadac i tak jakos tu to napisalam . Ciagle rozchwiane emocje chce cos napisac pisze a jednak mam wątpliwości i tak dziwnie to wyglada. Mialam w ogole postanowienie ze nie bede o nas prywatnie pisać chyba dlatego tez usunelam. Nie bądźcie zle

Nic jade na zakupy na niedzielny obiad. Niestety mnie lapie grypsko bola mnie miesnie i zle sie czuje w nocy zatyka mi sie nos ehh oby malego nie zlapalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:37

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

U nas wczoraj masakra - obie sie darly i obie musialam nosic. Bylismy na imieninach i chyba pofolgowalam z jedzeniem nowosci, bo Tocha darla sie non stop i zrobila trzy sluzowate kupy, Zuza ma okres buntu i zazdrosci, padam na pysk.

Smoku, Fajnie taka imprezka.

Mari, Zuza tez tak dlugo sie budzila. Fajnie, ze wychodzicie z mala, ja tojeste, nienormalna, bo Toska ma dwa miesiace, a ja nadal sie boje z nia gdziekolwiek isc.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po drzemce i już pisze:

Zgredzia, z ta melisa to było tak.... Piłam sobie kiedys a mała taaaaak patrzyła i chciała aby jej dać, No i dałam, z mojego kubka i widziałam, ze bardzo jej smakuje, wiec zaczęłam tez robić. Kiedys tu czytałam ze jak najbardziej meliske można dawac, wiec nawet sie nie namyslalam. Tak tez zostało, codziennie rano ma robiona i sobie pije. Pytałaś, czy Ania wymaga uspokojenia, ze dostaje meliske, otóż nie. Wszędzie jej pełno ale to chyba normalne.

Wróżko, babski comber to taki zwyczaj, raz do roku w domu kultury organizowane są tematyczne imprezy dla kobiet (zawsze w marcu, aby wypadało w okolicach Dnia Kobiet). W tym roku tematem przewodnim były Muppety, kobiety miały sie przebrać cześć za Kermita, cześć za Pigi. No i potem są konkursy, jedne, na drugie i wszystkie sie dobrze bawimy. Są tance, alko i jedzenie.
    Aha a bilety rozchodzą sie w ciagu 2-3 dni.

Ana, lez i odpoczywaj.

Teraz muszę sie doprowadzić i na 15 idziemy do Kościoła.

Mari, zabiłas mnie tekstem o grillu. Brrrrrrarrrrrrrr

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, ale tu dziś pomor, gdzie się baby podziały?

Dzieci śpią, mąż mnie wysłał pod prysznic, bo planuje dziś "przeczyscic" co nieco.. Szkoda że mnie się nie chce zbytnio..
    Kupno samochodu to trudna sprawa, mam dość.. Dziś znowu pół dnia w aucie spędziliśmy, efekt taki, że tymek nawdychsl się alergenów i znowu obsypany..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

Wróżka, od jakiś dwóch tygodni mam te migreny praktycznie codziennie.
    Wcześniej raz na miesiąc czy dwa.

Mąż mnie tak wieczorem wku*wił że nie macie pojęcia.
    I jutro muszę jechać zawieźć fotelik do reklamacji bo się zapięcie popsuło cholera. :/

Padam na ryj, idę spać.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko a ciśnienia masz dobre?
    Czytam obcym blw i jakoś nie jestem do końca przekonana. Stosowała któraś z was ta metodę? To chyba taka moda która przeminie co?

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

Ja dzis bez weny. bylismy ogladac foteliki i chyba wybierzemy jednak Britax Max Way. Jest do 25kg i tyłem do kierunku jazdy, a na tym nam przede wszystkim zalezalo. Maxi Cosi Mobi jakis taki wielki sie wydal i skomplikowany, a Joie ustawiony jest troche pod kątem, a Maly juz teraz chce bardziej pionowo jezdzic. No ale jeszcze zobaczymy... ogolnie dzien jezdzony i wlasnie z kosciola wrocilam. aaa i pierwszy raz mi sie zdarzylo, ze zostawiam Malego w pokoju, dluzsza chwila ciszy, przychodze, a ten od stop do glow umaziany Sudocremem!! odkrecil sobie go jakos skubaniec maly. i sudocrem byl wszedzie. a tak ciezko to cholerstwo zmyc, ze masakra!

Blondik- ja robilam wszystko w sumie bardziej intuicyjnie. na poczatku jak chcialam BLW, to Franek mi sie pare razy zakrztusil i pozniej sie juz balam. za jakis czas dawalam mu chrupki kukurydziane i jak sie nauczyl ladnie je jesc, to probowalam z innymi rzeczami. ale to na zasadzie przekaski, nie calego obiadu. teraz mu czasami porozkladam kanapeczki malutkie i sam je, ale obiad raczej taki w miseczce.

Kroko- no wlasnie, jak u Ciebie z cisnieniem? Co maz przeskrobal?

Konwi- a nad jakimi sie zastanawiacie?

tez padam na ryjek i zycze dobrej nocki :*

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas wychodzi druga jedynka. Pierwsza już bez problemu czuć. I tu moje pytanie. Jak dbać o te zebolki? Czy już czy czekać aż całkowicie wyjdą i dopiero zacząć je myć pasta?

Miłego słonecznego poniedzialku

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrózko, a sami nie wiemy do końca.. chcieliśmy kia sportage, ale ten starszy model, bo teraz wyszła taka kosmiczna i nie podoba nam się.. ale taumtych już nie ma w salonach ;/ no więc szukamy teraz z drugiej ręki.. generalnie chcemy auto max 4 letnie, w grę wchodzi też volvo, oglądaliśmy nawet i byśmy wzięli, gdyby nie okazało się, że przebieg jest cofniety.. m masakra

co do blw, to Blondik, to nie jest moda.. to już było, gdy się Tymek urodził, czyli 5 lat temu.. u nas wygląda to tak.. II danie mały je sam od jakiś 3 m-cy.. dostaje na miseczce pokrojone w kostkę/ słupki/ różyczki/ kawałki mięsa, warzyw/ ryż/ makaron czy co tam ma dostać, daję widelec i je sam.. na ogół wszystko wysypuje na blat i z niego je, czasem uda mu sie nabić widelcem, czasem ręką.. II śniadanie także je sam.. kroję chleb w kostkę i wędline/warzywa i zjada

Lara, są już pasty i I ząbką, możesz je dać już szczoteczkę z dosłownie ociupeńką pasty.. Patryk dostaje, gdy my wszyscy myjemy zęby..on ją sobie gryzie, ale coś tam zawsze umyje.. na wieczór przemywam gazikiem i tak buzię wewnątrz

u nas dziś 13 m-c.. korygowany roczek!

miłego dnia

WróżkaZielona, marissith, Izoleccc lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Izolec, gratuluje :)

Anastasia, trzymam kciuki :)

Smoczyco, zdrowka duzo zycze...obytwoje poblemy zdrowotne nie bill niczym groznym

Know, ah wspolczuje alergii

Wrozko, Yas, Kroko i reszta starajacych sie - trzymam kciuki

Wrozko, co do fotelika to dla nas priorytetem jest aby byl tylem do kier.jazdy, mial dobra pozycje do spania i moj maz upiera sie przy nowych standardach i-size. w zw. z czym zastanawiamy sie pomiedzy besafe izi moular i cybex sirona ta nowa kotra ma sie teraz pojawic na rynku. besafe ma super pozycje do spania, latwo sie montuje i przodem i tylem, mozna zwiekszyc miejsce na nogi przy wiekszym dziecku w pozycji montowanej tylem do kier.jazdy (!) i masa innych udogodnien plus siwetnie wypada w testach no i dla chlopakow mielismy jegi strasza wersje i nadal mamy - jak nowy. nowa sirona ma dopiero pojawic sie w sklepach, wiec nie wiem dokladnie jakie ma udogodnienia i czy pozycja do spania przy montazu tylem do jazdy jest lepsza niz w besafe...zobaczymy za 2 tygodnie. takze jesli jeszcze nie zdecydowaliscie na 100% to polecam te dwa z naciskiem poki co na besafe. sa dosc drogie, ale potem i drugie dziecko wykorzysta no i sprzedac mozna.
    maxi cosi ten tylem montowany mamy w PL i masakra. nie polecam. w ogole monatz to jakas pomylka

u nas nadal chorobowo. synowe najlpeij sie trzymaja ;) my z mezem padnieci. do tego na wyspie oprocz anginy krazy jeszcze grypa i jelitowka. mam nadzieje ze nic nie zlapiemy. co syn pisnie, ze go brzuch boli, to ja juz w nerwach...ehhhh u nas ostatni tydzien dzieci chodza do szkoly przed siwetami. od nastepnego pin.wolne, juuupi

12.03 urodzila sie moja bratanica. ale sliczna jesat :) serce mi peka, ze nie moge byc teraz w PL z rodzina.

w pt. wrack do pracy...ehhh...

Hence wraca apetyt stopniowo po chorobie. nadal lazi zagilana i nadal luzne kupy. broi broi i jeszcze raz broi. tornado nasze ;) zebow nadal brak....BTW LARA gratki zabka :)

KONWI, powiedz mi jeszcze, jesli najdziesz chwile....mamy skier.na testy na alergie dla H. jutro planujemy podjechac do Bergen o ile znow jakies chorobsko nas nei wezmie ;) jest sens robic testy na alergie u takiego malucha? gdy chlopcy byli mali, to mowiono nam ze przed 3 czy 4 r.z. nei ma to sensu i jedynie kupke badali - tutaj kupki nie badaja. mala ma strasznie dluga liste..... do Bergen i tak pojedzimey bo Leo musimy zbadac...ale mam dylemat co z H a nie chce jej bez sensu stresowac..

co do zakupu auta to wspolczuje....moja mama 2 lata temu szukala czegos i koszmar.....najpierw wlansie z 2 reki chciala kupic i co chwile okazywalo sie, ze cos wlaniete jest. w koncu zakupila nowy, ale w promocji bo zeszloroczny model ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:21

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko.. ogólnie mówi się, że testów nawet tych z krwi nie powinno robic się dzieciom poniżej roku i nawet w Polsce nie wykonuje się takich testów. Później można, ale nie ma gwarancji , że coś wyjdzie.. za wiążące testy uważa się te, wykonane powyżej 3 r.życia i kolejne, już takie ostateczne po 5-6 r.z , kiedy to najczesciej można już odczulać. Nasz alergolog nie jest zwolennikiem odczulania dzieci przed 6 r.ż. Hania za 2 tygodnie będzie miała rok..kto wie, może coś wyjdzie..a skoro i tak będziecie.. Sama mam wizytę z chłopcami 21 marca i planuję zrobić testy Patrykowi. Stres jest wiadomo, ale będzie też za miesiąc/ dwa a może Wam to coś podpowie.. Jeśli nic nie wyjdzie to zostanie CI droga eliminacji.. Ja chłopcom podaje takie probiotyk - latopic, jest dla alergików. Często alergia jest wynikiem nieszczelnych jelit i akurat b.wazna jest flora bakteryja jelit, dajesz coś Hani?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mjej Ani sie poprzestawiało. Tak jak spała tylko na spacerach, to teraz śpi TYLKO w domu. Wyszłam na spacer z myślą ze piękna pogoda to sie prześpi, a tu nic, najpierw oglądanie a potem nerwy i najchętniej by z wózka wyskoczyła. Wiec w ruch poszedł telefon i bajki bo inaczej do domu bym ja musiała na rękach nieść. Ale sie porobiło hehehe
    Teraz śpi a ja skończę myć okna (jedno udało mi sie umyć bez jej wiszenia na nodze) a teraz póki śpi to umyje drugie.
    Wczoraj sąsiadowi z dołu coś sie w kuchni spaliło, garnek czy cus, i byl taki smród, dym, ze zmotywowało mnie tym bardziej do umycia okien, wyprania firan i generalnych porządków.

Co do fotelików to wszyscy fachowcy w sklepach mówili, ze te besafe nie maja testów adac, ponieważ oni prowadzą swoje testy. Bardzo je polecali, ale sadze ze to o ceny chodzi. A Ceny przerażajace. Nie dałam sie zwariować. Nie kupiłam tez fotelika montowanego tyłem (swoją droga skoro w Skandynawii zaleca sie jazda tylem do 4 rż to gdzie te dzieci maja nogi?) kupiłam lepszy fotelik, z 2 możliwościami rozkładania, montowany przodem, na Isofix.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham u nas kicha Zuza posmarkuje a Lili całą noc płacz 39 stopni goraczki i widac dwie dolne jedynki pod dziąsłami teraz śpi ale juz widze ze ciepła spalam w nocy 40 min :( padam na twarz

Konwi jak tam doszło??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka dla dziewczynek Biedro.. co do przesyłki, to jeszcze nie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ kurde a priorytetem wysłałam :( poleconym

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ