Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejka, u nas noc masakra ale się zbuntowałam i mąż Ninę usypiał. Bo on myśli, że to takie fiku myku cycek - pielucha 5 min i po sprawie. No to już wie, że jest inaczej. Od kiedy dzieci nie budzą się co 2h na jedzenie?
Anastazja przynajmniej masz dobre warunki w szpitalu
Lara szaleństwo
My zaraz się ogarniamy i jedziemy na grilla do znajomych
-
Wróżko.. wiem dziwne, że usunęłam. Z jednej strony człowiek ma ochote gdzies sie wyzalic jednak potem zastanawiam się czy to dobry pomysl. Kiepsko jest z nami niestety nie mam z kim pogadac i tak jakos tu to napisalam . Ciagle rozchwiane emocje chce cos napisac pisze a jednak mam wątpliwości i tak dziwnie to wyglada. Mialam w ogole postanowienie ze nie bede o nas prywatnie pisać chyba dlatego tez usunelam. Nie bądźcie zle
Nic jade na zakupy na niedzielny obiad. Niestety mnie lapie grypsko bola mnie miesnie i zle sie czuje w nocy zatyka mi sie nos ehh oby malego nie zlapalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:37
-
Hellol,
U nas wczoraj masakra - obie sie darly i obie musialam nosic. Bylismy na imieninach i chyba pofolgowalam z jedzeniem nowosci, bo Tocha darla sie non stop i zrobila trzy sluzowate kupy, Zuza ma okres buntu i zazdrosci, padam na pysk.
Smoku, Fajnie taka imprezka.
Mari, Zuza tez tak dlugo sie budzila. Fajnie, ze wychodzicie z mala, ja tojeste, nienormalna, bo Toska ma dwa miesiace, a ja nadal sie boje z nia gdziekolwiek isc.
-
Wracam po drzemce i już pisze:
Zgredzia, z ta melisa to było tak.... Piłam sobie kiedys a mała taaaaak patrzyła i chciała aby jej dać, No i dałam, z mojego kubka i widziałam, ze bardzo jej smakuje, wiec zaczęłam tez robić. Kiedys tu czytałam ze jak najbardziej meliske można dawac, wiec nawet sie nie namyslalam. Tak tez zostało, codziennie rano ma robiona i sobie pije. Pytałaś, czy Ania wymaga uspokojenia, ze dostaje meliske, otóż nie. Wszędzie jej pełno ale to chyba normalne.
Wróżko, babski comber to taki zwyczaj, raz do roku w domu kultury organizowane są tematyczne imprezy dla kobiet (zawsze w marcu, aby wypadało w okolicach Dnia Kobiet). W tym roku tematem przewodnim były Muppety, kobiety miały sie przebrać cześć za Kermita, cześć za Pigi. No i potem są konkursy, jedne, na drugie i wszystkie sie dobrze bawimy. Są tance, alko i jedzenie.
Aha a bilety rozchodzą sie w ciagu 2-3 dni.
Ana, lez i odpoczywaj.
Teraz muszę sie doprowadzić i na 15 idziemy do Kościoła.
Mari, zabiłas mnie tekstem o grillu. Brrrrrrarrrrrrrr -
No no, ale tu dziś pomor, gdzie się baby podziały?
Dzieci śpią, mąż mnie wysłał pod prysznic, bo planuje dziś "przeczyscic" co nieco.. Szkoda że mnie się nie chce zbytnio..
Kupno samochodu to trudna sprawa, mam dość.. Dziś znowu pół dnia w aucie spędziliśmy, efekt taki, że tymek nawdychsl się alergenów i znowu obsypany.. -
Hej hej.
Wróżka, od jakiś dwóch tygodni mam te migreny praktycznie codziennie.
Wcześniej raz na miesiąc czy dwa.
Mąż mnie tak wieczorem wku*wił że nie macie pojęcia.
I jutro muszę jechać zawieźć fotelik do reklamacji bo się zapięcie popsuło cholera.
Padam na ryj, idę spać. -
hej hej!
Ja dzis bez weny. bylismy ogladac foteliki i chyba wybierzemy jednak Britax Max Way. Jest do 25kg i tyłem do kierunku jazdy, a na tym nam przede wszystkim zalezalo. Maxi Cosi Mobi jakis taki wielki sie wydal i skomplikowany, a Joie ustawiony jest troche pod kątem, a Maly juz teraz chce bardziej pionowo jezdzic. No ale jeszcze zobaczymy... ogolnie dzien jezdzony i wlasnie z kosciola wrocilam. aaa i pierwszy raz mi sie zdarzylo, ze zostawiam Malego w pokoju, dluzsza chwila ciszy, przychodze, a ten od stop do glow umaziany Sudocremem!! odkrecil sobie go jakos skubaniec maly. i sudocrem byl wszedzie. a tak ciezko to cholerstwo zmyc, ze masakra!
Blondik- ja robilam wszystko w sumie bardziej intuicyjnie. na poczatku jak chcialam BLW, to Franek mi sie pare razy zakrztusil i pozniej sie juz balam. za jakis czas dawalam mu chrupki kukurydziane i jak sie nauczyl ladnie je jesc, to probowalam z innymi rzeczami. ale to na zasadzie przekaski, nie calego obiadu. teraz mu czasami porozkladam kanapeczki malutkie i sam je, ale obiad raczej taki w miseczce.
Kroko- no wlasnie, jak u Ciebie z cisnieniem? Co maz przeskrobal?
Konwi- a nad jakimi sie zastanawiacie?
tez padam na ryjek i zycze dobrej nocki :*
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
U nas wychodzi druga jedynka. Pierwsza już bez problemu czuć. I tu moje pytanie. Jak dbać o te zebolki? Czy już czy czekać aż całkowicie wyjdą i dopiero zacząć je myć pasta?
Miłego słonecznego poniedzialku -
wrózko, a sami nie wiemy do końca.. chcieliśmy kia sportage, ale ten starszy model, bo teraz wyszła taka kosmiczna i nie podoba nam się.. ale taumtych już nie ma w salonach ;/ no więc szukamy teraz z drugiej ręki.. generalnie chcemy auto max 4 letnie, w grę wchodzi też volvo, oglądaliśmy nawet i byśmy wzięli, gdyby nie okazało się, że przebieg jest cofniety.. m masakra
co do blw, to Blondik, to nie jest moda.. to już było, gdy się Tymek urodził, czyli 5 lat temu.. u nas wygląda to tak.. II danie mały je sam od jakiś 3 m-cy.. dostaje na miseczce pokrojone w kostkę/ słupki/ różyczki/ kawałki mięsa, warzyw/ ryż/ makaron czy co tam ma dostać, daję widelec i je sam.. na ogół wszystko wysypuje na blat i z niego je, czasem uda mu sie nabić widelcem, czasem ręką.. II śniadanie także je sam.. kroję chleb w kostkę i wędline/warzywa i zjada
Lara, są już pasty i I ząbką, możesz je dać już szczoteczkę z dosłownie ociupeńką pasty.. Patryk dostaje, gdy my wszyscy myjemy zęby..on ją sobie gryzie, ale coś tam zawsze umyje.. na wieczór przemywam gazikiem i tak buzię wewnątrz
u nas dziś 13 m-c.. korygowany roczek!
miłego dniaWróżkaZielona, marissith, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Izolec, gratuluje
Anastasia, trzymam kciuki
Smoczyco, zdrowka duzo zycze...obytwoje poblemy zdrowotne nie bill niczym groznym
Know, ah wspolczuje alergii
Wrozko, Yas, Kroko i reszta starajacych sie - trzymam kciuki
Wrozko, co do fotelika to dla nas priorytetem jest aby byl tylem do kier.jazdy, mial dobra pozycje do spania i moj maz upiera sie przy nowych standardach i-size. w zw. z czym zastanawiamy sie pomiedzy besafe izi moular i cybex sirona ta nowa kotra ma sie teraz pojawic na rynku. besafe ma super pozycje do spania, latwo sie montuje i przodem i tylem, mozna zwiekszyc miejsce na nogi przy wiekszym dziecku w pozycji montowanej tylem do kier.jazdy (!) i masa innych udogodnien plus siwetnie wypada w testach no i dla chlopakow mielismy jegi strasza wersje i nadal mamy - jak nowy. nowa sirona ma dopiero pojawic sie w sklepach, wiec nie wiem dokladnie jakie ma udogodnienia i czy pozycja do spania przy montazu tylem do jazdy jest lepsza niz w besafe...zobaczymy za 2 tygodnie. takze jesli jeszcze nie zdecydowaliscie na 100% to polecam te dwa z naciskiem poki co na besafe. sa dosc drogie, ale potem i drugie dziecko wykorzysta no i sprzedac mozna.
maxi cosi ten tylem montowany mamy w PL i masakra. nie polecam. w ogole monatz to jakas pomylka
u nas nadal chorobowo. synowe najlpeij sie trzymajamy z mezem padnieci. do tego na wyspie oprocz anginy krazy jeszcze grypa i jelitowka. mam nadzieje ze nic nie zlapiemy. co syn pisnie, ze go brzuch boli, to ja juz w nerwach...ehhhh u nas ostatni tydzien dzieci chodza do szkoly przed siwetami. od nastepnego pin.wolne, juuupi
12.03 urodzila sie moja bratanica. ale sliczna jesatserce mi peka, ze nie moge byc teraz w PL z rodzina.
w pt. wrack do pracy...ehhh...
Hence wraca apetyt stopniowo po chorobie. nadal lazi zagilana i nadal luzne kupy. broi broi i jeszcze raz broi. tornado naszezebow nadal brak....BTW LARA gratki zabka
KONWI, powiedz mi jeszcze, jesli najdziesz chwile....mamy skier.na testy na alergie dla H. jutro planujemy podjechac do Bergen o ile znow jakies chorobsko nas nei wezmiejest sens robic testy na alergie u takiego malucha? gdy chlopcy byli mali, to mowiono nam ze przed 3 czy 4 r.z. nei ma to sensu i jedynie kupke badali - tutaj kupki nie badaja. mala ma strasznie dluga liste..... do Bergen i tak pojedzimey bo Leo musimy zbadac...ale mam dylemat co z H a nie chce jej bez sensu stresowac..
co do zakupu auta to wspolczuje....moja mama 2 lata temu szukala czegos i koszmar.....najpierw wlansie z 2 reki chciala kupic i co chwile okazywalo sie, ze cos wlaniete jest. w koncu zakupila nowy, ale w promocji bo zeszloroczny modelWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:21
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Beszko.. ogólnie mówi się, że testów nawet tych z krwi nie powinno robic się dzieciom poniżej roku i nawet w Polsce nie wykonuje się takich testów. Później można, ale nie ma gwarancji , że coś wyjdzie.. za wiążące testy uważa się te, wykonane powyżej 3 r.życia i kolejne, już takie ostateczne po 5-6 r.z , kiedy to najczesciej można już odczulać. Nasz alergolog nie jest zwolennikiem odczulania dzieci przed 6 r.ż. Hania za 2 tygodnie będzie miała rok..kto wie, może coś wyjdzie..a skoro i tak będziecie.. Sama mam wizytę z chłopcami 21 marca i planuję zrobić testy Patrykowi. Stres jest wiadomo, ale będzie też za miesiąc/ dwa a może Wam to coś podpowie.. Jeśli nic nie wyjdzie to zostanie CI droga eliminacji.. Ja chłopcom podaje takie probiotyk - latopic, jest dla alergików. Często alergia jest wynikiem nieszczelnych jelit i akurat b.wazna jest flora bakteryja jelit, dajesz coś Hani?
-
Mjej Ani sie poprzestawiało. Tak jak spała tylko na spacerach, to teraz śpi TYLKO w domu. Wyszłam na spacer z myślą ze piękna pogoda to sie prześpi, a tu nic, najpierw oglądanie a potem nerwy i najchętniej by z wózka wyskoczyła. Wiec w ruch poszedł telefon i bajki bo inaczej do domu bym ja musiała na rękach nieść. Ale sie porobiło hehehe
Teraz śpi a ja skończę myć okna (jedno udało mi sie umyć bez jej wiszenia na nodze) a teraz póki śpi to umyje drugie.
Wczoraj sąsiadowi z dołu coś sie w kuchni spaliło, garnek czy cus, i byl taki smród, dym, ze zmotywowało mnie tym bardziej do umycia okien, wyprania firan i generalnych porządków.
Co do fotelików to wszyscy fachowcy w sklepach mówili, ze te besafe nie maja testów adac, ponieważ oni prowadzą swoje testy. Bardzo je polecali, ale sadze ze to o ceny chodzi. A Ceny przerażajace. Nie dałam sie zwariować. Nie kupiłam tez fotelika montowanego tyłem (swoją droga skoro w Skandynawii zaleca sie jazda tylem do 4 rż to gdzie te dzieci maja nogi?) kupiłam lepszy fotelik, z 2 możliwościami rozkładania, montowany przodem, na Isofix.