X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja- no wlasnie wydaje mi sie, ze za duzo wszystkiego sie uzbieralo. przede wszystkim stres zwiazany z praca. ale tutaj specjalista nie pomoze. po prostu musimy sie nauczyc zycia z tym stresem tak, zeby nam nie rozwalal relacji. ehh... ciezka sprawa. tez nie lubie jak ktos mi robi porzadki "po swojemu". a siostra moze niedokladnie robi, ale i tak fajnie, ze Ci pomaga ;) a jeszcze troche i sama bedziesz mogla poogarniac :) a jak Ty sie czujesz?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami pierwsza noc poza szpitalem. Ogólnie nie było źle. Spaliśmy od 1:30 do 5:30 i od 6 do 9. Najgorsza była walka o pierwsze usunięcie. Akurat na środek nocy mały się zaktywizowal. No i mamy problem z bardzo silnym odruchem ssania a wszystkie próby oszustwa przez smoka są odrzucane a jakby nie było nie mogę pozwolić żeby całą noc wisiał z cyckiem zamiast smoka.

Anastazjaaa, marissith, Biedroneczka83, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Izo, będzie coraz lepiej..musisz próbować z tym smokiem, nie ma wyjścia.

Biedronko, zdrowia dla Lili.. mam już metryki. Okazało się, że leżały na poczcie, tylko listonosz zapomniał wrzucić awizo (?), pomijam fakt, że ja przecież w domu jestem.. mam nerwa na naszą pocztę!!!

Wróżko.. kochana..u nas też tak jest..normalnie, jakbym czytała o sobie i mężu tak z 2 tygodnie temu.. chyba po prostu musi przyjść taki stan, że to olejesz.. mój mąż się ?"broni" zamykając w sobie, gdy na niego krzyczę.. wk. mnie to niemiłosiernie, ale wiem, że jeśli miło do niego nie będę gadać, to nic z tego.. jakoś się dogadaliśmy. Trzymam za Was kciuki.. co do teściowej, to jasno powiedz, że to Twoje dziecko i Ty je żywisz jak chcesz, jeśli mama chce pomóc, to niech zapyta. Z drugiej strony, jak to mówią "darowanemu koniowi".. skorzystaj i już. A i zapytaj sie jej, czy to duży problem dla niej opieka nad wnukiem, bo nie widzisz radości z jej obcowania z nim.. no i jeszcze te metody wychowawcze.. możesz jej powiedzieć, że ty nie wnikasz w to, jak ona się nim opiekuje, gdy Cię nie ma, chcesz aby też ona nie komentowała Twoich metod wychowawczych.. Ja sprawę postawiłam jasno! Teściowa tylko raz się chciała wyłamać i dała małemu barszcz biały (mówiłam, że nie może, bo jest na mące) i efekt był taki, że mały obsypany.. teraz się pyta, czy moze podać..

slęczę od 2h nad pitami..mam dość

aa no i u nas zaczyna sie kaszel suchy - blee

zgredko, możesz zacząć przeglądać rzeczy czego Ci brakuje i sporządzic listę.. na zakupy masz jeszcze czas.. ja akurat późno zaczęłam, bo w 35 t i teraz pewnie zrobiłabym to już wcześniej, bo, jak się mały urodził to byłam w czarnej d..pie

miłego dnia

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czuje? Aż boję się pisać że dobrze, wciąż lekko plamie ale ponoć to resztki, nie mogę się doczekać czwartku bo mam kontrolę, niby miałam usg w szpitalu ale o dziecku nic mi nie mówili bo głównie obserwowali łożysko i szyjkę, więc teraz mam nadzieję się dowiedzieć coś więcej o małym ;)

Izoleccc spanie na medal ;) reszta jakoś się ułoży, musicie się nawzajem poznać

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, przypomnij mi proszę kiedy miałyśmy ostatnio @? Bo miałam zapisane w telefonie, ale telefon szlag trafił i teraz nie wiem kiedy to było i kiedy mam sie spodziewać?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 luty LaRa. Ja powinnam dostac wczoraj ale nie mam nadal i nie wiem dlaczego ;P Jakie nie wiem mój regularny cykl szlag trafił i tyle hehe . Wkurza mnie to czekanie ehh wolałabym już miec i już niech się szybko kończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:00

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dzięki. No ja tez nie mam, i nic nie czuje coby miała nadejść.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh wyciągać zakurzone tesciory z szafy ;)

Biedroneczka83, Izoleccc, Blondik, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma opcji na dzidzi hehhe <3 tylko jeden i 3 dni po okresie potem posucha ,bo mnie chłop ciagle wkur... hahahaha takze ja nie testuje a czekam :P

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja już zapomniałam jak to się robi :/ mamy zakaz od 8tc.... A najgorsze ze chęci są i to przez te hormony podwojone :/ liczyłam że poserduszkujemy na wywołanie porodu ale przy tym łożysku całkowity zakaz nawet jak ciąża będzie donoszona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:55

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi ufff az mi ulzyło

Lili spi mi na rekach od 10;30 nie ma tem oby tak zostało

Izolac super pomału sie poukłada

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ancymon padl.
    Ślad na buźce schodzi, nie jest już tak wyraźny.
    Anaa, No coś Ty. Szans na fasole nie ma, bo wogole w TYM czasie <3 nie było. Także nie ma co testów tracić. Poprostu cykl jest nadal rozregulowany i tyle.
    Najgorsze jest to, ze moja aplikacja w tel poleciała w kosmos razem z telefonem i teraz jedynym wyjściem sprawdzenia cykli jest powrót do grudnia w postach i szukania info o @. Bo nie omieszkiwalam was informować o odwiedzinach cioteczki :/ cholercia, a przed wizyta u ginki muszę to ogarnąć :(

Izolecc, gratki pierwszej nocy, z czasem sie siebie nauczycie i będzie już z górki. Jak Ty sie czujesz? Jak rana?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego brzdąca rana po ostatnim upadku nie zeszła.Na brodzie ma blizne :(:(:( chyba oszaleje i zrobię sobie taka samą...to moja wina głupia odwróciłam głowe ,zawsze to są ułamki sekundy.Muszę jeszcze przejść sie do apteki a może wy wiecie czym mogła bym mu tą blizne smarować?

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane...
    Od razu powiem ze chyba źle założyłam swój profil bo nie jestem w ciąży A bym chciała.
    W sumie śledzę takie fora w poszukiwaniu odpowiedzi na pewne nurtujące pytania...
    A wiecie jak to jest kiedy jeszcze trzeba czekać na miarodajny wynik testu. Nie potrafię poczekać spokojnie...
    Moje cykle są 30 dniowe.. Ale niekiedy bywa ze są krótsze np 26 dniowe. Ale to rzadko... ostatnia @ miałam 26 lutego... trwała dość długo bo aż 7 dni... wydaje mi się ze owu miałam 8 marca (długo obserwuję swój organizm i niemalże jestem pewna) trochę to dziwne bo była dość wcześnie. I co najlepsze wiadomo jak to bywa w dzień kobiet było miło

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wyplynelo ze mnie aż dopiero po DWOCH dniach... To dziwne. Przejdźmy do rzeczy... dziś 8dpo... A mi dziwnie migocze w lewym jajniku jakby bulgocze... wczoraj jak l ezalam na brzuchu do pi sutki wadzily

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne... I ta ilość śluzu... biały lepiej czasami rzadki

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powiedzcie mi co o tym myślicie. Szczerze to nie są wielkie objawy Ale nigdy nie miałam tyle śluzu i nigdy się nie obracala do tylu nie wspominając o bulgotaniu...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo po kolejnym dniu z szorowaniem okien. Wypizgalo mnie ze jej.
    Yas bardzo mi przykro:( następnym rażenie uda. Trzymam kciuki.
    Wróżko hmm powiem Ci ze tez mam tak czasem z mężem. U nas jest tak ze w pewniej chwili ja mu mowię albo pisze SMS z drugiego pokoju ze mi zle ze cis sie psuje w naszym wspólnym życiu i nie chce tak, i zawsze przychodzi i rozmawiamy co sie dzieje i najcześciej to wynik stresu i tego ze jest mało czasu zeby pogadać a takiej codzienności.... Trzymam kciuki zeby atmosfera sie oczyściła. Co do teściowej no coments... Od dwóch dni moja mnie odwiedza i po kryjomu dawała jagodzie jabłko i skórkę z chleba ( moja mama ja nakryła) i ch*^* ze prosiłam zeby jej nie dawać bo na stałe pory posiłków no ch *** przecież ona wie lepiej co ja sie znam . Ciśnienie mam na milion.

Lara matko boska widziałam foty na fb wyglada to okropnie ale dobrze ze nic sie nie stało.
    Dziewczyny kciukam zeby wasze @ przyszły. No wkurzające sa te niespodziewane i rozregulowane @.

Niepewna witaj, ja z pierwszych objawów miałam bolące (.)(.) ale dziewczyny tez pisały o zwiększonej znacznie ilości śluzu. Jesteś 8 dni po ovu to jeszcze chwile poczekaj i zatestuj. A temp mierzysz?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierze... po owu miałam 36,9 a teraz 36,6 ciekawe jak jutro

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, teściowa - masakra, ale co począć...moja taka sama. Ostatnio była u nas i przywiozła mielone na obiad. Odbierała ziemniaki i przyszła Zuza i chciała kotleta, wiec ta jej tym brudnym (!!!) nożem pokroiła?! Jak przyszłam to zuxka juz jadła, a ten fakt odkryłam jak pojechali! No masakra, masakra...nie dziwie Zci sie, ze masz ciśnienie.

Co do związków, to tez Cie rozumiem Wrizko, u nas trz tak bywało i mieliśmy nie jeden poważny kryzys. Na szczescie na razie mauz sie ogarnął i pomaga przy dzieciach.

A ja wlanie siedzę u fryzjera (wyszłam gdzieś pierwszy taz id dwoch miesiecy) i mam zamiar sie odgruzować;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ