Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sorki ze tak jeden po drugim ale nie da się inaczej
Dziś w pracy wyzebralam od kadrowej by mi dała jakąś robotę
dobra wkurwiłam się i poszłam po kompa
więc jeszcze raz, wyżebrałam od kadrowej jakąś robotę więc mi się nie nudziło, potem przyszedł dyr i pyta czy mam jakąś pilną robotę , ja na to że nie a on: to wesołych świąt niech pani idzie do domu do dziecka
mój mąż chory więc w domu lipa a ja od kilku dni walczę z migreną - znaczy migrenę to ma hrabina Malinowska a mnie po prostu łeb napie*dalaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:02
-
Lara przepis na mufiny:)mozna zrobic z owocami np. Maliny, jagodki, truskawki, wisnie owoce dajemy na spod foremki jesli dodajemy truskawki najlepiej pociac na mniejsze kawalki;)mozna rowniez dodac starta czekolade:)zamiast owocow lub zrobic polewe i polac gotowe juz babki
Skladniki
1 filizanka oleju
4 jajka
1 filizanka jogurtu naturalnego
1 1/2filizanki cukru
2 cukry waniliwoe
3 filizanki maki
1 pacz pr.do pieczenia
Olej+jogurt+cukier+cukier wan wymieszac. Zoltka oddzielic od bialek. Zoltka dodac do masy. Make i pr do pieczenia przesiac i dodac do pozostalych skladnikow. Bialko ubic i dodawac pomalu do masy. Piec ok 20 min w 190 st ( duzo zalezy od piekarnika u moja kolezanka piecze ok 15 min a u mbie musza posiedziec dluzej;)). Z przepisu wychodzi ok 18 mufinkow:)
Smacznego!
*******Gang18+*******B -
Konwi też mam tą ranę na zgięciu i już nerwów dostaję, codziennie po kilka razy sobie to urażam, boli i się nie chce goić.
Wróżka ciekawa wygrana.
Ja sadzam w pokoju, a na stopy zakładam skarpetki kiedy siedzi na nocniku, bo zwykle jednak trochę to schodzi, więc nie chcę żeby zmarzła.
Wczoraj i dzisiaj miałam mega bóle małpowe, więc sądzę że @ przyjdzie lada dzień, znając życie na same Święta.
Izolec Tomcio potrzebuje czasu żeby wszystko mu się poukładało.
-
Konwi, Wrozko wizyta u gin jutro;)juz nie moge sie doczekac:)zeby malego podgladnac;)samopoczucie rozne raz lepiej raz gorzej:/najgorszy problem mam z jedzeniem mieso, wedliwy sa fujj, po nabiale wzdecia okropne:(podobnie z surowymi owocami:(no i ten kwasny posmak w ustach cos okropnego:/
Ana ty juz dni odliczasz:)
Zgredka ty tez mialas dziwny posmak w ustach kiedy minal?
Co do prezentu moze jakies ksiazeczki?moglabys Lucji do snu czytac:)albo bajki na cd czytane dla dzieci moj starszy syn uwielbial wiesz takie sluchowisko.
*******Gang18+*******B -
Lili: miałam słodki, minął koło 5tego miesiąca, ale cóż z tego kiedy mam teaz zgage;( okropna i to po zjedzeniu kanapki 2h wcześniej
No właśnie wstępnie baje do czytania zamówiłam
Ja właśnie po psychologu, powiedziałam, że musimy zrobić przerwę, zmęczona jestem, a i zaoszczedzi się nieco -
Dzien dobry
Ania nocnikuje, wiec od razu odpisze Wróżce: od razu po obudzeniu sadzam Anie na nocnik i po kilku sekundach już jest siusiu. Pajac rozpinam do połowy, i zakładam za nocnik. Siedzimy w pokoju. Włączam baby tv wiec spokojnie wysiedzi kilka minut. Do rączki daje zabawkę. Po kolejnej chwili w nocniku ląduje koopa.
Potem wycieram chusteczka.
Lili, dzięki za przepis. Skorzystam.
Wszystkim życzę zdrowych, spokojnych i pogodnych Świąt, spędzonych w rodzinnej i przyjaznej atmosferze.
Ja zaraz kończę pakowanie i za ok 3 h wyruszamy do babci.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 06:33
-
Bry, Lili , Konwi ja wiem ze mama nie specjalnie sie przeziębiła ale jak zauważyła Konwi chodzi o zapobieganie poza tym zanim poszła prosiłam ja zeby wracała gdyby było jej zimno , ale ona jest uparta i zawsze wie lepiej. Zrobiłam syrop prosiłam zeby wypiła mówiąc ze widzę po niej ze jest osłabiona poza tym wiem ze z jagoda mimo ze jest fajna to ciezko jest całe dnie ale gdzie tam powiedziała ze dobrze sie czuje po czym poszła na balkon na papierosa ... Teraz mi łeb rozwala od kataru, nie widzę na oczy bo mam takie załzawione a przede mną rozpakowanie sie w nowej chacie .... Płakać mi sie chce .
Jagoda spi na brzuchu wiec ja w stresie juz nie moge zasnąć.
Przepraszam ze tak tylko o sobie pisze ale pamietam i trzymam kciuki za starające sie. Wróżko współczuje oparzenia. Lara mam super przepis na mufinki jak go znajdę to napisze:)
Miłego dnia bo raczej nie dam rady sie odezwać , moze wieczorem.Maniek
-
Dzień doberek.
Mały juz buszuje po pokoju a ja zdycham. Oby szybko padl na drzemke.
Musimy solidnie przylozyc sie do przeniesienia malego do swojego kąta snu. Dzisiaj zarobilam z jego kiciora w twarz . A co jeśli walnie mnie w brzuch? Masakra tak sie wierci. Kompletnie nie mam pomyslu na zabranie sie za to. Mysle jednak ze typowe lozeczko odpada. On potrzebuje duzo miejsca i widocznosc a poki co mamy tylko turystyczne, ktore wyglada jak wiezienie. Myslalam nad zwyklym dzieciecym z barierka z jednej strony bedzie przy scianie a druga będzie przylegac do naszego lozka zeby nie spadl. Ja jie wiem ale cos musimy wymyslec niestety ale to juz nie jest zabawne .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 07:20
-
Wszystkiego Najlepszego kochane na te Swieta Wielkanocne
U mnie wlasnie pieczenie ciast, kielbaska biala nakupiona, szyny, wedliny, kabanosy, jeszcze jakies salatki, ale to jutro i sosiki do jaji swietujemy, a pogoda nienastraja jak narazie, czekam na slonce
-
Dzień doberek!!!
Nie nadrobię wybaczcie wpadłam tylko życzyć zdrowych i radosnych Świat laski Wam i Waszym bliskim :*
Młoda wymusza 3 spacery dziennie taka powsinoga sie zrobiła
Lili trzymam kciuki za dziewczynkę
Ana gratuluje wizyty i czekamy
Izolec spoko dasz sobie radę jak każda z nasraz lepiej raz gorzej taki lajf ważne zeby zdrowie było!
Zgredka Zosi podpasowala stoliczek interaktywny ale duplo tez polecam!
Jeszcze raz Wszystkiego dobrego i duzoooooo słoneczka! Buziaki -
Gratuluje Lili
choc sądziłam, ze będzie dziewczynka
My już na miejscumała ogarnia nowe miejsce (na początku nie pamietała miejsca, ale po chwili już były okrzyki radości-piski) czekam na reakcje jak babcia wróci z pracy
Lili83 lubi tę wiadomość