Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki Lara. Właśnie jedyna wg mnie kompetentna sprzedawczyni na jaką trafiliśmy poleciła właśnie ten więc jakby potwierdziła nasz typ.W innych sklepach dziecięcych nawet o tym nie słyszeli a wiedza ich na temat fotelików była mniejsza od mojej. Smutne to... rodzice mają prawo wierzyć że obsługuje ich kompetentny sprzedawca. A w smyku to serio myślałam, że pani sobie jaja robi... Pewnie trudno być ekspertem w sklepie z tak urozmaiconym asortymentem ale zawsze mogła poprosić kogoś innego.
Kto jeszcze przed podobnym wyborem - po radę idźcie raczej do salonu z wózkami. Potem poszukajcie lepszej ceny.
W każdym razie nie kupiliśmy niczego, przymierzyliśmy Kingę da paru. Ten Kiddy jest ponoć najbezpieczniejszy na rynku co potwierdzają nawet crash testy. Ale obawiam się czy Kinga zaakceptuje tę osłonkę. Wygodnie siedziała, ale mam wątpliwości. Chcę kupić go przez internet dzięki czemu przez około 2 tyg będziemy mogli sprawdzić jak Kinga zareaguje i oddać w razie czego.
2 typ to romer ale nie pamiętam modelu.
W zasadzie chodzi jedynie o te szelki które na sztywno trzymają dziecko i w razie zderzenia czołowego nie zamortyzują niczego i obciążają bardzo kręgosłup szyjny.
Ps. chcę jutro do Ciebie zadzwonićo której mogę zeby nie przeszkadzać?
-
Też myślałam że ogranicza ale jak przymierzyłam Kingę do tych z pasami które prawidłowo zapięte ściśle trzymają dziecko przyłożone do fotelika i porównałam z tym Kiddy to wiem że się myliłam.Kinga naprawdę wygodnie w tym siedziała. Nie wiem... jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji ale chyba to wypróbuję. Przemawia do mnie bezpieczeństwo kręgosłupa dziecka. Może gdy dziecko nie poznało jeszcze możliwości innej jazdy to sie przyzwyczai... Dam wam znać jak poszło
-
Krokodylica wrote:Yasmin kochana dziękuję ale ja naprawdę nie mam parcia i nie chcę nic wymyślać.
Dobrze mi tak na luzaku hehehehe.
Teraz mam 37dc, a cztery poprzednie cykle idąc wstecz: 31, 34, 57, 31
dobrze luzakutak ma być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:39
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej Zgredko tez bym zrobiła sałatkę ( mój uwielbia z brokułem : brokuł pomidor jajka ser feta słonecznik prażony wszystko układam na półmisku i polewam sosem czosnkowym do tego bagietka) kabanosy tez zawsze schodzą
, micha serie tez sie sprawdza, albo kiełbas ( wiem dziwnie brzmi ale robi furorę jak ktoś lubi mięcho, do tego smalec i ogórki ), robie tez takie ślimaczki z placków tortilli : smaruje serkiem białym na to sałata szynka żółty ser i zwijam a następnie kroje w 2 cm paski i nakłuwam wykałaczkę zeby die nie rozkręciło
w zasadzie to można rozne wersje zrobić : np smarujesz placek musztarda francuska na to szynka i ser kroisz w paski i układasz na blaszce postępujesz majerankiem i do pieca na 10 min - bardzo dobre.
Mam dzis dola .... Moja znajoma która jest chora na raka dzis umierajest juz w szpitalu ma obrzęk mózgu, nie umiała juz powiedzieć ile ma lat ... Ma super męża i syna w wieku 15 lat ... Walczyła o życie jak lew, mimo ze lekarze dawali jej pół roku to wywalczyła 5 lat, zawsze uśmiechnięta " jajcara" dobra i kochana ... Gdzie tu sprawiedliwość .
Maniek
-
Hejol!
U mnie juz lepiej:/ale nastroj do d..y czuje sie zlana przez brata:(przy5jechalam do Polski na kilka dni a on wybral sie na weekend do rodziny z dziewczyna:(a w poniedzialek wszyscy byli na chrzcie wiec sie widzieli 4 dni temunie wiem moze przesadzam ale moga jezdzic co tydz a pojechali akurat teraz jak ja tu jestem:(no i teraz nie wiem czy muto powiedziec czy przemilczec:/co sadzicie?
Lara wydrukuj zdj tortow i pokaz Ani niech sobie wybierze;)mi podoba sie nr 2 z pierwszej serii i nr2 z drugiej;)
Zgredkatortilla posmarowane majo na to np ser zolty, szynk, salata, ogorki, pomidory zawinac jak nalesnik i pokroic lub np zrobic salatke i nalozyc ja do szklanek i do tak postawic na stole z widelczykami lub mini pizze mozesz tez pokroic marchew, kalarepe, papryke na paski tzn jak frytki
Ulozyc na talerzu i zrobic np sos coktajlowy
Dobrze schodzi tez ser zolty pokrojony na cm kostke i posypany swiezo zmielonym pieprzem dac do miseczki i obok wykalaczki
Aha jesli chodzi o brzuszek to olej ciesz sie bebenkiem bo to prawdopodobnie twoj ostatni;)
Hani zycze wszystkiego co najlepsze przede wszystkim duzo zdrowka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:55
beszka lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Widzę że wszystkie podlapaly temat na słono, a ja przecie pisalam, że nie chce dawać na słono bo zapraszam na 15 po obiedzie na tort.. ;p
Yas: a ten kiedy to on jest na izofixie? Czy jak przyczepiony?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:19
-
hej hej
Hanusia dziekuje wszystkim za zyczenia
Widze, ze o tortach debatujecie. Mi mamy ograniczony wybor. torty ze sklepu u nas na wsi sa bleee, wiec robilam sama....a ze zdolnosci plastycznych brak, to wyszedl jak wyszedl
Impreza srednio udana, ale mala zadowolona a to najwaznijeszei jak sie uciekszyla do rowerka i wozka! szok! pierwszy raz nie chciala pozwolic innym dzieciom bawic sie wlansie wozkiem i rowerkiem...a w tym drugim przesiedziala prawie caly dzien
padam ze zmeczenia. Mloda spi w wozku - moja mama ja wozi, ale mlodziez nadal na chodzie, wiec uciekam ogarnac towarzystwo....
Lili, super ze sie dobrze juz czujesz.
co do brats, to ja bym pewnie powiedziala ze mi przykro....ale to ja. geby zamknac nie moge, gdy o takie spr.chodzi -
Zgredziu, może standardzik... lody, kolorowa galaretka, mufinki, jakiś mus, owoce. macie foundue?
masz ochotę na coś indyjskiego? polecam pajesz, łatwy, szybki i pychotka. Jakby co to służę przepisem (ze swoje własnej książki kucharskiej)
albo gulab jamun
foteliki są z isofix lub bez, do wyboru
https://www.youtube.com/watch?v=RpCnQooFMgYWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:41
-
Ehh dziewczyny doradźcie tak sie boje. Maly od popołudnia gorączkuje. Za pierwszym razem nie mierzylam bylo to kolo 16 dalam po prostu paracetamol ,bo obstawiam zeby ciagle gryzie wszystko slini sie i plakal bez możliwości uspokojenia i byl rozgrzany . Przeszlo. Po 20 znowu. 39 stopni. Dalam ibuprofen dopiero po godzinie zeszlo. No i zasnelismy kolo 23 teraz wstaje i znowu to samo. Maly dzisiaj robi rzadkie kupy ale nie typowo wodniste. Wykazuje apetyt ale nie je duzo. W sumie juz od dłuższego czasu. Martwie sie czy to nie rotawirus choc nie wymiotuje,myslalam o tej ropie co w grudniu mial bo podobne objawy oprócz kup ale dziasla ok. Ciagle wraca ta goraczka . Moze to mocna infekcja czasem slysze ze cos pocharkuje na katar ale nic nie leci oddycha normalnie.
Kiedy powinnam odwiedzić pogotowie? Czy taka pojawiajaca sie goraczka jest ok? A co z tymi kupami moze cos na bazie marchewki mu dawac z ryzem? Wode pije lyczkami wykazuje chec ale nie duzojestem zalamana bo to weekend tak bez zastanowienia poszlabym do pediatry.
Przepraszam, że tylko o mnie... wlasnie zasnal po lykach wody i paracetamolu.
3 dniowke przechodzil chyba w listopadzieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 04:09
-
Manku wspolczuje to na prawde straszne:(
Mloda damo mozliwe ze to zabki:/z tego co wiem to 3 dniowka wystepuje tylko raz u dziecka jesli Adam juz mial to raczej nie to dawaj duzo plynow srodki przeciwbolowe i nie przegrzewaj.
Zgredka a nie bedzie za duzo tych slodkosci?
*******Gang18+*******B -
Hej,
Młoda, jak tam Adaś z rana? Ja to panikara jestem i pewnie już bym była na sorze po tym co opisałaś.
Kroko, jak Zuzia?
U nas pobudka od 6, spała od po 20 ale ile wiercenia w nocy, omg. Taka wiercipięta ze szok.
Miłej, słonecznej niedzieliKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Wszystkim odpisałam tymek mi skasował.. Nie piszę ponownie.. Ale jestem zła
Maniek, tule
Lili, ja bym powiedziała, raczej by miał wyrzuty sumienia, że ci przykro z że zadko jesteś a on nie ma potrzeby się spotkać
Beszko, słodka Hania, widać że zadowolona. Czemu słabo się udało?
Zgredko, zrób sakiewke z ciasta francuskiego z owocami. Krakersy z miodem, serkiem, dżemem
-
No tak, soboty.... Gdzie ja mam głowę? Może to przez to ze od wczoraj małż ma tacierzyński i jest w domu, przez to mi sie dni rabnely.
Manku, tulam bidulko, na mnie zawsze takie wiadomości działają płaczliwietakie te żeście jest niesprawiedliwe
Ja dziś wróciłam do wagi sprzed świat -
No tak Konwi tylko wyszlo na to ze potrzeby nie ma:(bo gdyby mial to by nie chcial jechac:/zawsze bylismy blisko ze soba dobrze sie dogadywalismy a tu taka zmiana:(a moze to normalne zalozy rodzine i ma swoje zycie teraz i wszystko sie pozmienialo moze ja musze to zaakceptowac takie zycie?:(ale z drugiej strony sobie mysle to jak on przyjedzie do mnie to sobie tez na 2 dni gdzies pojade i wtedy jak on sie bedzie czul?no chyba ze przesadzam?moze to ciaza na mnie tak dziala?acz mama mowi ze tez uwaza tak jak ja i mu to powiedziala jak byli sami
*******Gang18+*******B