X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, masz racje co do brata.
    Może warto powiedzieć mu prosto w oczy co o tym sadzisz.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mam skrzynie jabłek więc muszę coś z nimi zrobić może jabłko w stu odsłonach ;)
    Dziś pojedziemy przymierzać mała do fotelika

Młoda: rotawirus to byłaby masakra
    Może to być ta trzydniówka jak się utrzyma lub ząbki
    Moja miała trzydniowe, temperatura spadała po leku i znowu rosła
    A co do mierzenia to kolo16-17 jest zawsze najwyższa, więc wtedy lepiej nie mierzyć
    Mierz z rana i przed snem
    No chyba, że jest naprawdę wysoka

Moja właśnie bawi się cebulą, ale zabawa..

Lili: z nauki od psychologa wyniosłam, że sam człowiek nie wymyśli, co druga strona myśli i czuje
    Brat może w ogóle nie zauważać zmiany, warto mu ontyk powiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:27

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, to jabłka do ciastka francuskiego i gałka lodów, sałatkę owocowa, koreczki z owoców : jabłka, winogron, truskawka, czy co tam innego.. Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem itd.

Lili, nie jest ważne czy to efekt ciąży, mogło zrobić co się przykro i dopóki mu nie powiesz, to może popełniać ta przykrość wiele razy. Dobrze, że mama mi już powiedziała, ale Ty też powinnaś, aby widział że to nie jest tylko spostrzeżenie mamy ale twoje odczucie. Możesz zapytać czy nie czuje właśnie potrzeby spędzić z Tobą czasu, że rozumiesz ze on zakłada swoją rodzinę, ale ze nie chciałabyś abyscie stracili relacje, które między wami były..

Jadę z mężem oglądać kask - olaboga :( Patryk kaszle - mocno, tymek mniej, ale zaraz wyjdzie na dwór i się zacznie.. Mam Nerw na męża

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jabłek ja uwielbiam leniwe jabłka na ciepło. Jabłka króisz w kawałki. Ukadasz w małych miseczkach, posypujesz cynamonem i na to dajesz kruszonke (masło mąka i cukier ). Do piekarnika na 15 min. Pychotka

Piękna pogoda :) miłego dnia

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzieki za odzew. Poki co od 5 nie ma gorączki ale dalej robi takie kleksy, purty luzne :/ no i niezbyt chce jeść. Wypil troche soku marchewkowo owocowego i 3/4 malego sloika marchewki z ryzem i moze 4 kosteczki chleba z maslem i tyle wiecej nie chce a teraz zasnal biedny. Nie wiem co sie dzieje oby juz bylo dobrze :(

Ja tez do bani sie czuje. Juz mam dość tych cholernych mdłości.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Blondik tez uwielbiam taka kruszonkę z jabłkami + na to gala lodów :)
    Lili tez uważam ze powinnaś powiedzieć bratu, bo to chłop nie domyśli sie przecież.
    Beszko Hania szczęśliwa widać:) a czemu przyjęcie słabe?
    Lara gratki wagi.

Moja znajoma jeszcze walczy:/ kroplówki w hektolitrach .
    Pokłóciłam sie dzis z właścicielka mieszkania ktore wynajmowałem ... No nie wytrzymałam juz. Zadzwoniła i powiedziała ze jeszcze mam zapłacić za kablówkę za kwiecień bo ona dopiero teraz poszła wyrejestrować ( kablówka była ba nią i przy zawieraniu umowy to było jej zastrzeżenie ze musimy płacić czy oglądamy czy nie tak jak abonament RTV) wiec jej powiedziałam ze nie widzę podstawy bo ja tej kablówki nie zakładałam i miałam swój net z tv i nie bede za to płacić...a ona zaczęła ze mieszkanie brudne bo okien nie umylam, ze w kiblu kamień itd ... No krew mi sie zagotowała. Kiedys jej syn był i śmiał sie ze to mieszkanie to juz ruina bo płytki odpadaja tynk sie sypie itd ... I mowię jej ze karaluchy latały gdy wzięliśmy to mieszkanie ze zrobiliśmy jeden pokój za swoje pieniądze i rolety na oknach i siatka na balkonie tez jest bo było zasrane po kolana i nie dołożyła ani grosza, ze przez 9 lat zero skarg kasa w terminie zero problemów i ze jak oddawałam klucze to Saną mówiła ze czysto i zadowolona jest aaa wkurzyła mnie jak cholera.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek i dobrze że wygarnelas jej.

Lara Zuzia ok. Po suszonej sliwce wczoraj puscilo a i dziś poszły dwa kupale więc mam nadzieję że będzie ok. Będę jej codziennie rano do porannej kaszki profilaktycznie dawać śliwke suszoną chyba.

Pozegnalysmy dzisiaj butelkę do picia. :)
    Zuzia pije od wczoraj z bidonu ze slomka. :)

Blondik, WróżkaZielona, MANIEK lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w sklepie z fotelika mi, mała była mega grzeczna do każdego siadała w ciszy i się rozglądala
    Ale te z półką odpadają, bo tam można tylko ręce trzymać na niej i to musi po pewnym czasie stać sie niewygodne, po boku ciężko położyć ręce..
    Ale wiem że cybex juno wytrzymał zachowanie z 5 obrotami a przy kiddy manekin wypadł po 3,5 obrotu, takie dane ;)

Moja najbardziej polubiła maxi cosi tobi
    Była też jakąś polska firma na a ale nie pamiętam i tę gość polecał ludziom, że dużo sprzedają że nie było problemów i że za mniejszą kasę ma to samo co cosi, ja jednak wolę tego tobi

Kurcze moja też już jakis czas pije ze słomką ale nie myslalam, żeby z butli na bidon przejść
    Za to niekapka świnia nie tyka...

Zaraz będziemy robić szarlotkę i babeczki z jabłkami a jutro torta mniam mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:27

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh i zrobiło nam się zapalenie skóry na pupie.Ma tak czerwone i odparzone a nawet krosty czerwone są :(:( załamka .Jak Go ratować.Gdzie tam poniedziałek ehh.
    Elektrolity musze kupić,bo martwie się.Mimo,że jadł marchewke i inne cuda nie bardzo pomaga dalej purta kleksami dobrze,że nie na całą pieluche ehh ale plus taki,że gorączki nie ma już cały dzień. :(

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda: ja używam zasypki jak są krostki i sudokrem jak jest odparzenie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza
    Bon giorno
    My już od blisko 2h na nogach
    Wczoraj zrobiliśmy babeczki i szarlotkę z budyniem (mój zasnął jak miał ją wyjąć, ale szczęście, że mała się rozwrzeszczala koło 24 i polecialam wyjąć, ciasto było ponad 30min dłużej, ale nic się nie stało, podpieklo się lepiej.

Dziś będzie robiony tort, jeszcze tylko muszę po świeczkę 1 na tort leciec

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, No sypiemy sie, sypiemy. :/

U nas noc ciężka. Walka z katarem. Zaczęło sie od krzyku o 0:00 i potem juz co chwilka. Jedyne co pomagało ja usypiać z powrotem to apka na tel z muzyczkami. I tak do rana grało.
    Jesteśmy już po mszy. A stojąc chwile przed kościołem zauważyłam ze wózek pękł na spawie. Całe szczęście ze mam parasolke, choc małż mówi ze mogę jechać dziś na spacer bo to delikatne pęknięcie.
    I oczywiście po sprawdzeniu już w domu kartę gwarancyjna, okazało sie ze gwarancja minęła :(
    Fuck, fuck, fuck

Zgredko, udanej imprezy, pochwał sie pozńiej prezentami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:57

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas też noc straszna, czekam na lekarza.. Patryk ma taki kaszel z flegma, że masakra. Do tego w nocy temp. Teraz 37 no i katar.. Usnal o 19.30 a o 22 obudzil się z płaczem i koniec spania do 24, później próbował to albo kaszel albo brzuszek i tak w kółko.. Mam dość.. Idę po druga kawę.

Zgredko, czekam na zdjęcie tortu i bawcie się dobrze.

Lara a to pech :(

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:58

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hejo :)

powracam do żywych! :) wczoraj zamieszanie nieziemskie. od rana mega zapieprz i wynikiem tego jedno ciasto prawie spalone, krem do babeczek w formie ekhem gluta i ogolny rozgardiasz. no ale wszystko wyszlo super jak na fakt, ze bylo ponad 20 osob, a w tym 3 niemowlaki :D Franek d rana wczoraj marudny i juz na bank jestem przekonana, ze ostatnia goraczka, lzawiace oczko i zle samopoczucie to wynik zabkowania. oby sie szybko przebily te dwojki cholerne!

zaraz Was przeczytam, bo cos czuje, ze niezle zaleglosci mam.

doczytalam tylko-

Konwi- kurcze, a ten katar to alergiczny co? :/ znam ten bol, ja od czerwca do konca sierpnia nie zyje :( i kiedys uwielbiama taka pogode jak jest teraz i chodzenie po polach... a teraz? najchetniej zamknelabym sie w domu i wyszla dopiero pod koniec wrzesnia :/ cholerne alergie!!

Lara- kurcze, wspolczuje kataru i wozka :( a z ta gwarancja to podobno we wszystkich sprzetach jakos dziwnie od razu po okresie gwarancji sie psuja. tak podobno teraz robia, coby czesciej kupowac :/

Zgredka- czy ja dobrze przeczytalam, ze Twoj robi tort?? wow!

Młoda Dama- ja polecam tormentiol, u nas tez zebowe kupy mega odparzyly pupe :/ niech Maly polata tez troche z gola dupka. jak mdlosci?

Yasmin- pytalas o fotelik. ja polecam strone i blog osiemgwiazdek.pl. wszystko masz tam ladnie wytlumaczone :) ja kupuje prawdopodobnie britax romer max way. jak Twoj cykl? dzialacie? :)

Maniek- kij w oko wrednej babie!

Kroko- kiedy testujesz? :P

Lili- tez by mi bylo przykro :( moze pogadaj z bratem, bo jak juz ktoras zauwazyla, czesto oni nie widza problemu zadnego...

Ok, lece dojadac resztki z wczoraj :D milej niedzieli babeczki!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robimy tort (ja odmierzam składniki)
    Z moich wypieków tort podwójnie czekoladowy
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-podwojnie-czekoladowe-z-malteserami

Jeśli chodzi o środek
    Ale masa na zewnątrz będzie całą biała, do tego cukrowe motylki do ozdoby może coś szpryca machniemy i świeczka

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, podeslij kawałek :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas duza poprawa. Ale I tak przejde sie z nim jutro do przychodni by Go lekarka obejrzala dla pewnosci. Goraczka pojawila sie tylko te dwa razy a dzisiejsza pierwsza kupka byla juz gestsza wiec wracamy do zywych. Pupka tez ma sie lepiej ale krosty zostaly. Cala pupka w pinklach.

Wrozko. Ohh mdlosci mecza strasznie nic a nic lepiej nie jest . Zyc sie nie da. Ledwo cos jem ,bo przy kazdym kesie mam ochote zwymiotowac a jak czuje zapachy gotowania obiadu czy czegos bleee... takze do kitu mam dosyc juz.
    Do tego od 2 dni pobolewa mnie brzuch. Duzo dzwigam ostatnio. Maly. Zakupy . Ahhh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy tez nie maja apetytu podczas kataru?
    Nic z obiadu nie chce tknąć. Jest rozdrażniona i płaczliwa. Każde podejście do zjedzenia to istny krzyk ;( wisi tylko na mnie i od czasu do czasu kasła :/
    Katar odciagam. Ale krzyk przy tym niesamowity.
    Chyba idę na spacer, może jak sie przewietrzy bedzie lepiej

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej gile lecą po pas, ale je z apetytem.
    Bylysmy na spacerze, kimnela z 2h. Ja jeszcze umyje podłogi i voila, można przyjmować gości, acz spać mi się chce strasznie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

u nas noc tez była krzykliwa. Chyba jakieś koszmary miała bo po przytuleniu sie uspokoiła ale zrywała się co chwila. Bylismy na spacerze w dolinie dinozaurów ale wątpię żeby to one ją wystraszyły. CHyba nie kuma że należało by sie ich bać...

A to Ci pech z tym wózkiem Lara... Może da się to zespawać?

Konwi współczuję

Wróżko grtaki imprezy :) Mój cykl...cóż. Podziałane :) Buzia czysta, rumień się uspokoił, swędzące piersi... Nie wiem. ZObaczymy. Nie wiem jak udostępnić wykres. Wszsytko robie jak trzeba a nie udostępnia się..

A Kingusia się przyucza do bycia starsza siostrą :)

2c67bfd5fb3ae6f8med.jpg[/URL]

37139ede2cc0af9emed.jpg

Zgredzia powodzenia na Twojej imprezie

LaRa, Smoczyca1, Krokodylica, marissith, Lili83, Izoleccc, WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ