X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yo, bawimy sie :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Dzięki Dziewczyny. Tak się trochę łudzę, że to za wcześnie... serce się łudzi, ale rozum mówi, że za dużo znowu objawów. U mnie jest sprawdzona zasada "są objawy - nie ma ciąży. Nie ma objawów - jest ciąża". Choć cały czas po cichu liczę na to i się łudzę, że może tym razem będzie inaczej :) Dziś idę na betę. Na 3 dni przed planowaną @ chyba już coś by będzie nie?
    KURDE!!!! A tak liczyłam na to że spokojnie do opóźnienia @ poczekam i w razie w siknę bez domysłów na test :(

Smokuś gratuluję chodzenia :)

Wasze dzieci nie są niezdarne... 6 mcy jest potrzebne do nauki pewnego chodzenia i koordynacji ruchowej. one zwyczajnie są jeszcze niepewne

Maniuś super pomysł. Obyś tylko nie została potraktowana jak wścibski intruz (pamiętacie te nastroje? :P ). Tak że z umiarem chyba :)

Laruś, a butla po przebudzeniu nie pomaga? zanim się rozbudzi... Może Ania za dużo w dzień śpi... Co jej się się poprzestawiało....

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się pochwalić. Nie wiem jak to się stało, ale Madzia spała 9 godz bez pobudek na karmienie. Poszliśmy spać do drugiego pokoju i stał się cud.heh. może my ja nieświadomie budzilismy jakoś? A matka wariatka zamiast spać co chwile sprawdzała czy dziecko oddycha heh

LaRa, konwalianka, zgredka, Izoleccc, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś udało mi sie ujarzmić dziecię w nocy i po godzinie przez pół godziny walczyłam aby usnęła. No i ok 4 padła i spałyśmy do 7:30 :) także ten..... Ńie narzekam juz :)

Yas, masz racje, vbeta bedzie tu najważniejszym wyznacznikiem, powodzenia!!!

Dajecie maluchom paluszki??? Wiadomo ze pytam o te bez soli i innych dodatków, jadę dziś do marketu i mam zamiar sie temu przyjrzeć :)

Miłego dnia

Blondik, super, oby tak dalej :)

Yas, Ania ma drzemkę (przeważnie jedna, około 2 h) i to do godziny 13. Pózniej juz raczej nie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 07:46

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Yas, trzymam kciuki za betę

Kroko, wynioslam Patryka z sypialni do pokoju by sprawdzić czy budzi się tak często bo z nami śpi, bo i to nie o to chodzi..
    Dziś trochę lepiej ..ładnie spał do 1.30 a później juz co 40 min ..

Lara , może to skok jakiś? Ja daje ale bez glutenu

U nas zęby na bank, przebija się właśnie ostatnia 2-ka i kolejna 4-ka.

Czekam na lekarza, będzie między 12 a 18 co oznacza żem uziemiona..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 07:46

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Blondik, brawa i oby tk kazda kolejna nocka wygladala

Konwi, ale jesli malemu zeby ida to chyba normalne, ze sie budi, co? Przynajmniej moje sie budzimy co chwile, az zeby wyszly

Hanke wczoraj pochwalilam, ze spi od 23 do 4 a to dzis mialam pobudki co chwile ;) za to rano pospalysmy do 7.30 ;)

Lara, wspolczuje Wam tych nocnych zabaw. Mi sie H kilka razy tak budzila i spac nie chciala. Mysle ze to przez zeby bylo. Zagladalas do buziaka jak tam sytuacja? A czopek viburcol probowalas?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zębów na razie ani widu ani słychu.
    Wydaje mi sie , ze ona sie poprostu wysypia bo zasypia ok 20:30-21:00.

Czopka nie podam bo skoro nic sie nie dzieje to bez sensu. No nic, zobaczymy jak Dalej bedzie.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my doszpitala w Bergen jednak nie jedzimy, bo starszaka boli brzuch i ma odruchy wymiotne :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    A my doszpitala w Bergen jednak nie jedzimy, bo starszaka boli brzuch i ma odruchy wymiotne :/
    Może z nerwów, ze strachu?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje takich chrupanek, nie chce zeby sie nauczyla potem, ze to fajne. I tak jak sie je czekolade to chce czlowiekowi wyrwac :/ ale czarna tez lubi, wiec przynajmniej tyle.

Blondik: super :-)
    Moja czekala, az tata z pracy po 21 wroci padla kolo 22, a spala do ok 8, wiec zdazylam poleciec z psem zrobic sniadanie
    Teraz jade do pracy..

Fajnie macie z tym lekarzem do domu. A nie umawiac sie. Jechac do przychodni przez pol miasta. Oczywiscie byloby lepiej, gdyby w ogole nie musiall przychodzic :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko ale on nie śpi już niemal rok.. na palcach jednej ręki mogę policzyć noce kiedy budził sie faktycznie, bo głodny.. no tak do 4 m-ca życia gdzieś.. sama nie wiem.. brakuje nam 1 -4-ki i później już zostaję 3-ki..mam nadzieję, że nie pójdą od razu..

no właśnie a on się nie stresuje>?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, doskonale Cie rozumiem, bo u nas to samo :( najpierw kolki, potem bol brzucha ale nie taki kolkowy, co chwile chora i teraz zeby i brzuch czasem. Masakra. Wiem co czujesz. Praca na kolejnym etacie jako smoczek tez mnie meczy,a le nie mam serca dac jej sie wylakac .
    Ja mam andzieje, ze jak zeby wyjda, to bedzie lepiej...oby ;) i wam tez tego zycze.
    A karmisz jeszcze malego? Ja sie coraz czesciej nad odstawieniem zastanawiam,a le szkoda mi mleka. No i ten moment jak ona sie wtuli ❤️ A nie lubi sie orzytulac, wiec to jedyne chwile bliskosci ;)

Jan sie nei stresuje tymi wizytami w szpitalu ;) przyzwyczajony juz....co pare mies.tam jestesmy. Moze zlapal cos, bo tu ciagle jakis wir atakuje, albo kolka bo zatwardzenie ma...okaze sie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

kurcze, moje dziecko mi daje jakies sprzeczne sygnaly. od 9ej spiacy, trze oczy, ziewa, jak sie przytuli to prawie zasypia. a jak odloze do lozeczka- nici ze spania. i sie meczymy juz druga godzine. wyjelam go pare razy z lozeczka, zeby moze sie jeszcze pobawil, ale gdzie tam, maruda straszna, trze oczy i wyglada na spiacego. ja juz nie wiem jak go uspic :/ najgorsze, ze spokojnie nie mozna sniadania zjesc, bo co troche latam do niego, a jak go wyjme z lozeczka to chodzi przy mnie i marudzi. eh, ehh... dzieki Bogu ciazowych dolegliwosci brak... cos mu sie ostatnio pozmienialo, a jak skonczyl roczek to w ogole jakis taki nerwus sie zrobil i niecierpliwiec, ze masakra! no zmiana o 180 stopni. zeby wlasnie wyszly, wiec to raczej nie ta kwestia. no i zaczynam sie schizowac powoli jak to z dwojka takich maluchow bedzie, jak ja ogarne te drzemki w innym czasie, jedzenie w innym czasie. kurde, chyba sobie jakis specjalny notatnik karmien zaloze, zeby sie ni pogubic!

Yasmin- kurcze, cos mi sie wydaje, ze jednak za wczesnie ten test, zwlaszcza sikany. u mnie w dniu spodziewanej miesiaczki druga kreska byla bardzo bladziutka. dobrze, ze robisz bete. a jesli nawet nie wyjdzie, spokojnie. u mnie udalo sie za 4 razem dopiero, widocznie organizm potrzebuje troche wiecej odpoczynku. trzymam kciuki za bete :)

Konwi, Beszka- dziewczynki, wspolczuje bardzo :( moze lichy to pozytyw, ale jesli nie planujecie wiecej dzieciakow, to z kazdym dniem powinno byc troche latwiej. Konwi, moze to glupie, ale mi kiedys przyszlo na mysl, ze moze lozeczko stoi na jakiejs zyle wodnej albo innym dziadostwie, jakby tak przestawic w inne miejsce? moze za cieplo, za zimno? ehh, juz sama nie wiem o co moze chodzic.

Blondik- gratki nocki! oby tak dalej :)

Lara- ja bym sie bala z tymi paluszkami, ze sobie w oko wsadzi :D on tak wymachuje wszystkim... ja daje czasami na przegryzke wafle ryzowe. a co do nocnych zabaw, moj nie tak dawno mial taka faze, ze budzil sie kolo 3 i nie chcial spac. wykanczajace, nie powiem. ale ja nie zapalam swiatla, bujam go, uspokajam i odkladam do lozeczka. i tak ze sto razy, az zasnie :D

Maniek- super pomysl z tym Sab Simplexem. Nawet jesli nie pomoze, to zawsze mily gest :)

Kroko- trzymam kciuki za nowego cykla! musisz sie streszczac, bo moja fasolinda czeka na Twoja ;) a jak Twoje bole glowy?

a gdzie Nieukowa, Arienna, Misia?

Nena- ten Twoj amant to juz duzy chlop! Boziuniu, leci ten czas, leci...

Nie pamietam co jeszcze mialam pisac. moj nadal jeczy w lozeczku, ehh.

milego dnia wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Siedzimy w Polsce :)

Mam do was pytanie ?????? Moze wiecie. jak powinna wygladac dieta maluszka rocznego po odstawieniu od piersi? Bo mam zamiar juz D odstawic, ewentualnie raz dziennie mu dawac i nie wiem teraz czy to za soba jakies zmiany pociaga? Na kolacje dostaje kaszke z mm, na sniadanie chlebek albo jakies musli a na obiad to wiadomo, jakies warzywka i/lub miesko.

Co radzicie???Czy mam mu po odstawieniu dawac czesciej mm w postaci kaszki w takim razie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Wrozka snias mi sie i okazalo sie ze masz blizniaki pod serduchem :)

ja padlam wczoraj po namesilu glowa bolala okronie i do tego nadgartk
    wczoraj bylam z Zuza na warsztatach kulinarnych robilismy pieroszki japonskie na parze ale Zuzia byla szczesliwa to byl czas dla nas :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka- o matko! oby to nie byl proroczy, bo bedziecie mnie szukac w wariatkowie :D a jak Twoje dziewczyny? zdrowe juz? i jak sytuacja z mezem?

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tfu tfu zdrowe Zuzua pije syrop homoeo na pomniejszenie migdaa i coraz lepiej spi
    Lili szaleje ale nie moze Bebika a Gerbera nigdzie nie ma :( nie wiem jakie jej mleko kupic
    zaplanowalismy wakacje tydzien nad morzem 3-9 lipca w Grzybowie Nadmorska zagroda cudne miejsce 3km od Kolobrzegu

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo super z tymi wakacjami! :) na pewno Wam dobrze zrobia. a my mleko mamy Hipp Bio Combiotic i ze wszystkich mlek nam najbardziej podpasowalo. jest lekkostrawne, wiec rzadko problemy z brzuszkiem sie pojawiaja. a to miejsce w Grzybowie zaraz oblukam. tez mi sie marzy taki wypad...

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie obczailam ten obiekt. super wyglada! ile placicie za nocleg?

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokoj 4 osobowy 160zl za dobe mozliwosc korzystania z kuchni jest a w pokojach sama widzialas pokoj z wyjsciem na ogrod :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ