X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja byla mnie pol dnia a i tak plakala jak odjezdzala, a i ja lze uronilam..

Moja sie obudzila przed 6 :/ dobrze, ze jest jeszcze ciotka i kuzynka, to troche ja nosza

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, a mój się budził znowu z 8 razy, już mam dość.. Kurcze, tymek to był hight level ale już spał ładnie od roczku.. A ten wcale.. Poplakuje, wierci się..

Chyba zrobimy próbę i Tymka łóżko przeniesiemy do sypialni a Patryka do ich pokoju, zobaczę czy będzie lepiej spał.. Teraz po 5 min od naszego wejścia do sypialni się budzi..

Beszko?

Miałam wam wczoraj napisać, ciocia mojego męża jest w ciąży - 5- tej dla jasności, tzn. 7-mej, ale 2- poronila, no i jest już w 4-m-cu.. Nie cieszą się oczywiście.. Ciocia ma 43 lata, najstarsza córka na studiach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:55

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ konwalianko to niezle, matko tyke lat trzeba sie pilnowac, u nas goscie pojechali, mala spi ja posprzatalam i klade sie z ksiazka (czyli mala sie zaeaz obudzi).
    U nas tez tak bylo jak tylko weszlismy do pokoju to sie budzila, zeby ja wziac do siebie, teraz przeszlo, ale moze z tym przeniesiem jest sposob, warto probowac roznych opcji

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Lusia wszystkiego najlepszego raz jeszcze:)
    Przepraszam Was bardzo z tymi kartkami juz sie powoli ogarniam i niebawem wyślę wszystkie zaległe ( i chyba przyszłe ) bo daleko mam na pocztę.
    Konwalio u nas podobnie tzn w nowym mieszkaniu Jagoda jest w naszej sypialni i jak wchodzimy to ona za cywile sie wierci wiec jak tylko ojciec żyrandol u niej powiesi to czeka ja eksmisja do siebie :)
    A ciotka no cóż, nie jest dzieckiem i nająć juz tyle pociech naprawdę powinna wiedzieć co i jak. Przykre to, ale skoro juz tyle odchowali to dadzą rade :) podobno dziecko po 40 odmładza :)
    Lara a czemu przerwałas leki?
    Powiem wam ze od kiedy wycięłam migdały ( przed ciąża specjalnie) to nie wiem co to bol gardła i choc bolało ze ja pie****e to cieszę sie ze wycięłam.
    Zgredka, Lara ja tez zawsze zapłacze jak mama odjeżdża ( zawsze czyt. Odkąd jest Jagoda) nie wiem jakos tak sie smutno robi.
    Dzis założyłam w koncu buty na obcasie :) tzn na koturnie ( kupiłam w ccc) super sa wygodne ale i tak mnie cholera stopa boli... A ja tak kocham obcasy ... I teraz bede musiała sie uczyć od nowa je nosić:/ co by nie było od razu czuje sie lepiej nawet jak mnie stopy naparzają :) wiem psychol jestem ale ja tak zawsze:)
    Miłego dnia wszystkim.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa przeczytałam juz cały cykl " oko jelenia" zajefajne poproszę jeszcze o jakieś sugestie w tym guście :) chyba Ana mi to poleciła - dziekuje bo trafiłaś w mój gust jak w dychę ! :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    43 lata i ciaza:/juz mojemu zapowiedzialam ze ma cos zrobic bo inaczej zero sexu bedzie;)lezalam w szpitalu z pania 49 lat ona w ciazy i jej corka kobieta byla zalamana

Wiem o czym piszecie tez mi ciezko przy rozstaniu z mama:(

Konwi a probowalas zostawic meza z Patrykiem na noc?u nas pimaga Leo spi spokojniej w Polsce budzil mi sie co chwile nawet co godz a w domu przesypia ladnie nocki ale jak juz pisalam spi glownie z tata;)np wczoraj usnal o 21 30 i wstal o 8 rano w nocy byly 2 pobodki o 1 przelozenie do naszego lozka i o 4 na mleko u nas tylko o spanie w dzien trudniej jak pospi godzinke to jest dobrze:/teraz mamy problem jak zmiescimy w sypialni lozeczko i dostawke:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

usmialam sie z Twojej wrozby Lili ;) noo jakby byla dziołcha, to bym sie nie obrazila :D ale kolejny chlopaczek tez mi pasi :)

u nas od kiedy Franek skonczyl jakies 3 miesiace, spi sam w swoim pokoju. a to dlatego, ze moj bardzo lubi w nocy wstac, krecic sie, a maly ma dosc plytki sen i sie budzi. wiec dla dobra nas wszystkich spimy w swoim pokoju ;) i faktycznie dzieki temu jest dluzszy sen. a u nas w lozku nie ma szans zeby zasnal. jak byl chory to wzielismy go do siebie i nigdy wiecej :/

zaraz sie zbieramy do dziadkow, a pogoda dzis sredniawa... mi kregoslup odpada. poza tym zadnych objawow ciazowych brak. az sie zaczynam zastanawiac, czy faktycznie w tej ciazy jestem. w przszlym tygodniu umowie sie na wizyte. nie chce za wczesnie, bo czekam na serduszko :)

co do wozkow podwojnych... chyba taki trzeba bedzie kupic. no chyba, ze Franulo juz calkiem wozek odrzuci, bo i tak ostatnio ledwo wytrzymuje jezdzac.

milej niedzieli babeczki, trzymajcie sie cieplo!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama właśnie pojechała :(
    Ale jeszcze zdążyła mi włosy podciąć :)
    Ania śpi, z pupa w gorze wiec babcia ja w nią wycałowała na pożegnanie :)
    Ile u waszych maluchów trwa katar? U nas juz równy tydzień, a nadal nie przeszedł :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to sobie nie wyobrazam jak bedzie ze spaniem po przyjsciu Kostka, mala jest odkladana do lozeczka ale ko 2 soe budzi i ja wkladam do siebie, a jak jesCze moj spi w lozku to juz mi ciasno. Jakos z malym musze szybko nauczyc odkladania do lozka, bo karmic bede pewno w lozku, tak mi najwyvodniej, choc gdybym wlozyla w to teoche wysilku (i nie spala karmiac), to pewnie byloby potem latwiej nauczyc sypiac samamu..
    Mama byla pol dnia, a ja mam pelna lodowkr i znowi zaoszczedze na kasie na zarcie
    A i mala dostala kase, wiec na fotelil bedzie, jeszcze sie waham nad tym maxi cosi, ja wiem ze oni drodzy jak na jakosc i wcale nie szal, ale mala sie w nim dobrze ulozyla, ma fajna pozycje do spania, mysle tylko nad materialem czy sie pocic nie bedzie bo w foteliku sie pocila

Mala dostala troche kartek, tez.od rodziny magnesow na lodowce zabraklo, wczoraj je wszystkie przegladala :-)

I mowie wam jak ona biega, nagle z chodzenia przy scianie teraz chodzi sama i czasem za szybko

Lara: u nas gile tez juz ponad tydzien dobrze ze rzadki bo mala nie trawi odciagania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:59

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, u nas jest tak, ze jak Ania widzi juz nosefride to krzyczy. Wczoraj do odciągania glutow trzymał ja małż, moja mama a ja trzymając ja - odciągalam. Wiec 3 osoby :/
    Dziś nie odciagam, tylko psikam woda morska. Szkoda mi jej juz :/ choc katar sam nie wypływa to słyszę, ze czasami charczy.

A czemu przerwałam leki? Bo było mi juz całkiem dobrze. Nie byłam u lekarza, pije Vicks.
    Ostatnio czułam sie dziwnie, a dziś przeczytałam ulotkę i juz wiem skąd te moje dziwne osłabienie :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w empiku promo 3 ksiazko dziecece w cenie 2, to kupilam malej jakies te sztywne z tysiacami kolorow ksztaltow itd

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam książki chłopcom w empiku.. dokąd, jakieś pytania i odpowiedzi(
    dla Tymka), wiecie on w tym wieku co zadaje dziwne pytania, np. skąd dziury w serze..
    polecam księgę dzwieków, przy Tymku furore robiła i od 3 m-cy u Patryka to szał ciał.. wygląda już tragicznie a nadal go cieszy.. tak samo

dziś Patryk śpi sam..
    a no i on już nie ucieka przed fridą, ba nawet sie nie wyrywa.. cierpliwie czeka, ale nie mogę wiecej niż po dwa razy przytkąc do nosa:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

U nas dziś byli goście. :)
    Kuzyn z żoną i dwójką (starszych od Zuzi) dzieci.
    Jak się rozkręcili to Zuzia tak się z nimi bawiła że aż zanosiła się od śmiechu hehehe.
    Dostaliśmy zaproszenie na Komunię do nich. :)
    Co by tu kupić na prezent?
    Myślałam o złotych kolczykach, co myślicie?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy ile chcesz wydać.. no i czy wolisz prezent czy kasę.. np. dla dziewczynki to kolczyki, bransoletka czy łańcuszek z przywieszką. Zegarek? Ja kupowałam swojemu chrześniakowi z grawerem +kasa. inna sprawa, że kolczyków może dostać sporo.. ew. bon na zakupy w apart, yes czy kruk czy tam inne, wówczas rodzice będą wiedzieli czego jej brakuje i mała sobie wybierze

Tymek coraz lepiej i fajniej bawi sie z Patrykiem i naprawdę świetnie to wygląda.. śmieje się, jak nie wiem, np. urządzają sobie wyścigi - jeden pcha pchacz, drugi jeździk/ rowerek lub duże auto..albo Tymek wozi Patryka w jeździku.. szybko of course.. Patryk gryzie Tymka w palce u stóp..możnaby wymieniać.. naprawdę fajnie mieć rodzenstwo, mimo, że czasem jest tez złość..

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Ania tez mnie podgryzała wczoraj w palca u stopy :)

Kroko, podpytaj rodziców co dziecko potrzebuje.

Uciekam spać bo oczy mi sie kleją :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej hej.

U nas dziś byli goście. :)
    Kuzyn z żoną i dwójką (starszych od Zuzi) dzieci.
    Jak się rozkręcili to Zuzia tak się z nimi bawiła że aż zanosiła się od śmiechu hehehe.
    Dostaliśmy zaproszenie na Komunię do nich. :)
    Co by tu kupić na prezent?
    Myślałam o złotych kolczykach, co myślicie?

Kolczyki i pierścionki, ja do dziś czasem zakladam swoje pierścionki że chrztu lub komunii
    Kiedyś też były zegarki w cenie ;) ja dostałam rower, ale teraz to ponoć elektronika, ale ja przeciwna.

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Wpadłam donieść że na 4 dni przed spodziewaną @ trzymam w ręku negatywny test ciążowy i walczę z bólem w krzyżach jak przed @ więc "nici w rzy.."

Zrobiłam bo jutro dentysta i chce zrobić rtg zęba

tak że miłego dnia dziewczyny, pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 06:37

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Yas :( ale trzymam cały czas kciuki za celny strzał ;) i powodzenia u dentysty!
    Lara ja ja smaruje Zosce dziąsła to zdarzy sie ze mnie tak ugryzie ze krzyknę z bólu!
    Co do odkurzania nosa to tez pozwala ale jak u Konwi po dwa razy i ani razu wiecej.
    Wczoraj to spacerowała cały dzień na nogach :) cały salon przeszła oczywiscie czasami spadała do przysiadu i podpierała sie na rączkach ale dobrze siebie radzi :)
    Kroko ja nie wiem co na prezent ale chyba kupiłabym rower albo wlasnie kolczyki czy bransoletkę żadnej elektroniki sorry jakas staroświecka jestem :)
    Co do spania na początku spała u siebie a teraz spi ze mna ;) cóż ojciec został wyeksmitowany ale z własnej woli bo sie nie wysypial.
    Tez oczywiscie chciałabym drugie ale nie wiem kiedy zacząć :/ chciałabym zeby Zosik była dość samodzielna bo boje sie jak sobie poradzę z nią w ciąży a jesli bede musiała leżeć jak w pierwsze to juz nie wiem...
    Beszko jak tam u was? Konwi jak nocka? Lara katar nadal?
    Miłego dnia...Nena halo a Ty co sobie myślisz? ;)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień (nie wiem czy) dobry!

Kurde, noc do dupy :(

Pobudka o 4-45 i do 7:10 zabawa, a i myślałam ze teraz pospimy, ale o 8:30 juz pobudka.
    Mowię do małża ze ja śpię a niech on sie Ania zajmie No i po minucie krzyk, dziecko ma obite czoło. Fuck.
    Będę drzemać na następnej drzemce, tylko nie wiem teraz kiedy? Rozbujany dzien na Maxa!!!!

Smoku, ja pisałam ze Ania mnie w palec u stopy podgryzała. Stopy! Bo w palec u ręki to nagminnie.
    Katar? W porównaniu co było to juz jest superasnie :) dzięki, ze pytasz.

Pogoda u mnie do bani, wiec wysłanie małża z Ania na spacer i odesłanie nocki nie wchodzi w grę. No noc, pewnie nie pierwszy raz i nie ostatni z taka nocka.
    Teraz zabieram sie za sprzątanie, może sie obudzę.

Mimo wszystko miłego dnia.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola
    Ja w tramie, dzis pozno, bo mala sie obudzila o 8 (a ja zamiast jak mi budzik po 7 zadzwonil leciec z psem, zrobic sniadanie do pracy, to lezalam z nia) wiec wszystko trzeba bylo robic potem
    Z psem i z nia jednoczesnie potem z nia na moja morfologie (na szczescie bardzo sprawnie i bez odwalenia kity)..

Lara wspolczuje tych nocy.. a tak ladnie mala spala, zazdroscilam Ci wtedy
    A ja dziecku kartki nie wypisalam urodzinowej, a jak zapyta kiedys gdzie kartka od rodzicow? Chyba wypisze..

Yas: trzymamy kciuki dalej :-) nie poddajemy sie, a tymczasem laduj akumulatory, bierz witaminy odzywiaj sie itd, druga ciaza daje w kosc jednak.

A mi zostaly jeszcze 3tyg pracy ol yeah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:01

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ