X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, melduje, że mój plan się nie powiódł..nie chodzi o nas..a o.. nie wiadomo co!coraz bardziej mam dość.. ech..

Yas, przykro mi ale może jednak za wcześnie? jeśli tak, to znieczulenie też nie zaszkodzi

smoku ,to super, ze Zosia sobie radzi

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellol dziewczta:)

Dorwałam wreszcie kompa!!!

Zgredko, no ja też z lenistwa karmię w łóżku i przysypiam, ale nie mam zamiaru się katować- efekt taki, że Zuzia śpi w łóżeczku bez boku, przysuniętym do naszego łóżka, potem ja, potem Tocha i mauż...ech

Konwi, szok, ale jednak trzeba uważać...ja teraz też muszę, bo trójki w tak krótkim czasie nie planuję...

Manku, dobrze Cię rozumiem...też kocham obcasy:))

Wróżko, to tylko się cieszyć, ja obie ciąże bezobjawowo...:))

Yas, kciuki za następny test:)

Dziewczynki mam pytanko: czy któraś z Was szczepiła dziecko tą nową szczepionką na meningokoki grupy B: Bexsero? Ja szczepiłam teraz Zuzę Nimenrixem, ale ona jest tylko na serotypy: A,C,W- i Y, a w Polsce glowne zakażenia inwazyjne wywołują te z grupy B (70%) i C (30%). Kurcze, to nowość od dwóch lat w Polsce, czytałam, że bardzo skuteczna, ale dzieci bardzo często mają po niej wysoką gorączkę i do tego obrzęk i czerwone, bolesne gulki w miejscu wstrzyknięcia. I tak się zastanawiam...chce doszczepić Zuzkę i zaszczepić Tochę, bo Nimenrix jest dopiero po miesiącach, a chce żeby poszła do żłobka, więc potem nie zdąże na wszystko doszczepić, no i Bexseo chroni przed tymi z grupy B...ech, stosowała któraś??

Yasmin lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Summerka, nie pomoge w kwetsii szczepien

Smiczku, slicznie Zoska chodzic zaczyna :)

Nenaaa, ale maly gada. Swietnie.

Yas, glowa do gory. Trzymam kciuki nadal......chociaz...z drugim synem robilam tescior na 2-3 dni przed terminem @ i byl negatyw a dwa dni pozniej cien cienia ;) wiec kto wie kto wie ;)

Onwi, wspolczuje nocek i wiem co czujesz :/ nocki i drzemk w ciagu dnia coraz bardziej i mnie mecza. Wszystko musze robic gdy mloda ne spi, a to trudne bo ona nie usiedzi chwili. Chociaz istatnio jak zasnie o 23-24 to spi do 4 wiec jest lepej, tylko ciiiii oby nie zapeszyc ;)

Co do Hanki pepka, to najprawdopodobniej jest to kawalek pepowiny, ktorego nie wycieli rok temu. Ja sie ich o to oytalam, to mowili, ze jest ok, a teraz chyba rosnac zaczelo....wizyta miala byc jutro (bo skoro rooy nie ma to wg nich nie ma pospiechu :/ ), ale jutro jedziemy wszyscy do szpitala w Bergen, wiec dopiero w srode.

Hanka jest tak zywym dzieckiem, ze wysiadam. Wszedzie wlezie, a do tego jest niezdarna i co chwile sie wywala, co jej wcale nie zniecheca. Wczoraj przecieka sobie wiazadlo/ wiezadlo w jamie ustnej, to gorne. Krwawila okrutnie. Warga cala napuchnieta....a dzis znowu wspina sie i sprawdza feralny teren....eh oby juz lazic zaczela i na dworze bylo cieplej.....

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko,doskonale cię rozumiem,bo zzuzą jest tak samo, choćby teraz; poszłamdo wc,wracam, a ta z lapka wymontowała guzik i już w ręku trzymała ten drucik spod spodu, zaraz by go zżarła...ech, jak zacznie chodzić, będzie tylko gorzej, wierz mi- zuzka nie chodzi, tylko biega, non stopna cośwpada, przewraca się, spada skądś...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, wiem wiem...juz przez to przechodzilam z drugim synem ;) tyleze on nie byl taki niezdarny, jak Hanka. Ale jak juz cieplo bedzie na dworze, to cale dnie bedziemy albo na trawie albo na tarasie. Teren zabezpieczony. Mloda bedzie biegac, to w pilke pogramy i takie tam. A po wakacjach moze niania z nia bedzie ;) hehehe
    Poki co to tylk najstarszy syn spokojny ;)

Wiecie co, jestem w okolicach owulacji a czuje sie jakbym byla tuz przed @ albo w ciazy. Nerowa i placzliwa. To byly pierwsze objawy kazdej ciazy. Nie wiem co jest grane.....chyba sprawka hormonow w zw.z ciaglym intensywnym kp

N chcialo mi sie dzis na spacer wyjsc, wiec siedzimy na tarasie. Hanka spi w wozku a ja serila ogladam ;) maz polecil 24 calkiem calkiem, ale w napieciu strasznym trzyma ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lacze sie z niewyspanymi. Pogoda tez kicha i taki cały tydz ma być :(
    Co do ruchliwego niedającego nic zrobić dziecka tez moge dołączyć, czy niezdarna hm jeszcze nie umiem powiedzieć choc dość często sa mini upadki.
    Spaaaaac. Miłego dnia.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, a jak sytuacja z praca? Jak to teraz wyglada? Sąd?

Z tym chodzeniem to jest tak, ze Ania kilka kroków zrobi jak nie zwracamy na nią uwagi. Gdy chce sie gdzieś przemieścić to albo biegiem na czworaka, albo podchodzi, łapie za palec i prowadzi.
    Przed chwilka weszła do łazienki, ja stałam obok, No i bawiłyśmy sie w "a kuku" No i co? Uderzyła sie w futryne. Cycki opadają. A ja obok, nie zdążyłam.
    Serio, zastanawiam sie nad jakimś ochraniaczem, kaskiem.
    Tez sie wspina gdzie tylko może. Czasami sama w to nie wierze.

Co do mowy to przeważnie: mama, tata, aba, aba, kaka, haaaahaaaaa, No i warrrrrczy :) No i robi brrrrrrrrrrr.

Aha, miałam wcześniej pytać...... Jak u ważnych maluchów jest z jedzeniem owoców? U mnie totalna kapa, chyba ze banan miałby smak mięsa o.O
    Jabłko nie, banan nie, owoce w słoiczkach wcale ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 12:32

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, moja Zuza tez nie lubi owoców ani świeżych warzyw - dopiero niedawno udało nam sie skłonić ja do zjedzenia banana.

Btw, Lara, Ty chyba szczepilas razem na odre, świnkę i różyczkę razem z ospa? Ta szczepionka skojarzona Priorix Tetra? Powiedz mi były jakieś reakcje poszczepienne? Sorki, ze tak truje z tymi szczepieniami, ale teraz non stop zajmują mi glowe...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, w pracy probujemy sie dogadac ;) decydujace, mam nadzieje, stracie 21.04

mine by urzadzilo odszkodowanie ;)

co do warzyw i owocow Hanka zjada bardzo chetnie. ulubione owoce to mango, granat i maliny. rzuca sie na nie. z warzyw uwielbia brokul, kalafior, buraki, szpinak, salate, marchewke, szparagi no i oczywiscie ukochane ziemniaki ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, ja szczepilam 5 w 1. Teraz 27.04 idę na szczepienie Odra, świnka, różyczka.

No to u nas słabo zarówno z owocami jak i warzywami. Z warzyw tylko mini marchewka No i ziemniaki. Dziś zrobię kolejne podejście do mango. Ostatnio coś tam poskubala.

Beszko trzymam kciuki aby poszło po Twojej myśli.

beszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Leo owoce ubielbia wszystkie i pod kazda postacia, u nas gorzej z obiadami ale jak jest mus, czy owoc w kawalkach czy caly je wszystko ;-) warzywa tez je, ale jak ma czas, bo on z tych niemajacych czasu na nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:12

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera zapomnialam ziute zapisac na szczepienie teraz wrrrr
    Ja pierwszy raz wyszlam z pracy normalnie ufff

Moja sie nie obija przewraca sie na lapki, zbiera sie i idzie dalej..

Beszko trzymam kciuki w sprawie pracowej..

beszka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema,

U nas po staremu.
    Nocki beznadziejne.
    Z jedzeniem różnie, ale grymasi łokrutnie.
    Dużo już Młodzian gada, powtarza jak papuga i lubi to :)
    Absorbujący mocno, charakterny, ruchliwy...Wiecie rozumiecie :)

Summerka, my szczepiliśmy meningokoki c, tu jest obowiązkowe i na roczek świnka, odra, różyczka i spoko, nic się nie działo.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja, dołączam się do marudzących. U nas tez nocka średnia, mała zalicza skok, budzi się co chwilę, cyc na 2 minuty i spi. Za godzinę to samo. Masakra jakaś...
    Rozszerzanie diety nam idzie dobrze, ale mała nie chce butelki, nawet odciągnietego mleka przez butlę nie wypije...Jak żyć, jak gdzieś wyjść na dłużej, eh...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zjada wszystko. Ostatnio nawet buta wzięła do buzi eh.
    Blondik tez miałam ( mam) ten problem. Nie wychodziłam nigdzie bo nie było mowy dać butle. I nic nie poradziłam wciąż wieczorem muszę być z cycem w gotowości.
    Nena Diego słodziak, fajnie gada.
    Beszka kciukam za dobre rozwiazanie w pracy.
    Hmm a ja sie tak zastanawiam, na przeciwko mam sąsiadów którym przed świetami wielkanocnymi urodziło sie 3 dziecko, chyba bo tyle widziałam i to maleństwo codziennie prawie wieczorem straszliwie płacze ... Jezu skad ja to znam.. I tak sie zastanawiam czy moze zapukać tam przedstawię sie i zaproponuje kawe w południe i Sab simplex bo mi jeszcze został ...-co sądzicie? Bo boje sie ze wyjdę na natręta

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, jak najbardziej jestem za :)
    Kup ciacho, zaproś na kawę i pomóż :)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, pomysl super, szkoda, że nikt do mnie tak nie zapukal heh

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu, byłyśmy na dłuższym spacerze z psem
    Mała po powrocie dostała szału, bo jej zabrałam smycz, którą zarla, darla się strasznie, waliła głową w krzesełku, bo akurat miała jeść
    Potem ją znowu przy smyczy posadzilam, dalam smoka, zabrałam smycz, by nie widziała, że zabieram
    I spokój, wreszcie zjadła kanapkę..
    Teraz bawi się klockami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem różnie, ostatnio apetyt nawet nawet, mięsa nie lubi, za to owoce wszystkie i w każdej ilości. ;)

Maniek dobry pomysł.

Yas przykro mi z powodu testu.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa na prezent komunijny kupiłam złote kolczyki, piękne niebieskie kwiatki. :)

Konwalia a jaki plan się nie powiódł bo kurka nie wiem o co chodzi?

Moja w chodzeniu i bieganiu dość ostrożna aczkolwiek ostatnio wymyśliła sobie kręcenie się w kółko po czym kręci jej się w głowie i trzeba pilnować żeby w coś nie przywaliła.

‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ