X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Mloda, moja potrzebuje do snu, w trakcie jak wypadnie to szal,.ale do zlobka nie daje i tam tez drzemkuje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko gratuluje serduszka:))))
    Zadnych objawow?kurde szczesciara Z ciebie!

U nas smok musi byc do spania:(czuje ze bedzie problem oduczyc a wiecie ze tutaj dzieci maja smoki do 3 la=:O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 20:48

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez smoka. Jak była malutka to dawałam.

Ania Śpi, małż masuje mi stopy :) chyba coś chce heheh

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tylko budzi sie z powodu wypadnietego smoka :P i w nocy wstaje po 3-5 razy by mu podac i go przykryc :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny u nas wlasnie po to byl smok do drzemek I nocnego snu . Jak sie przebudzal z roznych powodow raczej nie konkret na smoka to mu go podawalam . Najszybciej uspakajal. No ale teraz nie ma a od 3 dni cos kiepsko spi to tylko go tule I masuje chwilke. Mysle ,ze odstawimy go calkiem :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • cati Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka a ty to juz prawie na wylocie ! :D na kiedy masz termin ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili z mężem niby spoko, ale rewelacji też nie ma, o tak nijak.

Dzisiaj miałam wychodne ze znajomymi a mąż z Zuzią w domu został.

A na weekend majowy nigdzie nie jedziemy prawdopodobnie.... szwagierka ma jakiś egzamin w tym terminie i musi się uczyć, więc chce żebyśmy przyjechali w innym terminie. A mój w Bieszczady jechać nie chce. :( I dupa z wyjazdu.

Lili83 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy roczkowa msze dla malego. Ale moj synek nie mial imprezy roczkowej. Tzn w dzien urodzin byli tesciowie I chrzestny na drugi dzien moi rodzice I byla mala zabawa ale tylko tyle. Miala bym mega impreza w restauracji razem z msza ale nic nie pasowalo ciagle cos nie tak a to goscie a to msza a to brak miejsc w restauacjach I zrezygnowalismy calkiem. Ale na msze pojdziemy. W sumie tylko my we trojke I chrzestna chyba.
    Wy mieliscie msze roczkowe? Ubieraliscie maluchy na bialo? Ja na to kicham. Bd mial jeansy cos ladnego na gore na to swoja normalna kurtke I buty I tyle.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Młoda, my jutro tez mamy msze roczkowa+nasza rocznicowa.
    Potem idziemy do restauracji. Szkoda, ze Wam sie nie udało :(

Nie wiem jeszcze w co Anie ubiorę, zalezy od pogody, ale raczej w spodnie i płaszczyk od Alicji :) pięknie to zrobiła :)
    Natomiast moja ciekawska sąsiadka mowi, ze dziecko powinno być na biało. Wtf? Ale ze dlaczego?
    U Was tez wychodzi sie do ołtarza na ofiarę? Bo mnie to stresuje hehe

Szogun wspina sie na łóżko :) i lata :)
    O 11 jedziemy na basen sie popluskać :)

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Kroko lubie za wypad ze znajomymi:)a gdybys jechala bez meza np z mama ot taki babski wypad;)

Mloda u nas normalnie sie dzieci ubiera

U nas buro i ponuro bleeee nie lubie:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh czytam ostatnio ksiazke o rozciaganiu ciala i doszlam do strasznego wniosku a mianowicie, ze uprawiana przezemnie za mlodu gimnastyka artystyczna zmarnowala mi zdrowie :(. To stad moje bole plecow :(. Nigdy wczesniej o tym tak nie myslalam ale potwierdzil to tez moj maz (byl fizjoterapeuta). Wrecz przeciwnie, myslslam ze skoro bylam wysporowana to nie powinam miec problemow....a tu sie okazuje, ze wlasnie miedzy innymi GA jest bardzo obciazajaca dla kregoslupa....A terenowala nas stara rosjanka ktora wtedy napewno nie mala pojecia o takich rzeczach albo miala to gdzies ze dzieciaki pozniej beda miec problemy....

MLODA - my mamy chrzest z roczkiem od razu bo tak sie zlozylo ze 24.04 to akurat niedziela :). Po chrzcie schodzimy do salki gdzie zamowilismy catering a ciasta sami robimy (tzn ja, brat meza, teswiowa, moja siostra). Bedzie tylko rodziny i chrzestni. Potem miala byc impreza urodzinowa gdzie chcielismy zaprosic znajomych z dziecmi ale stwierdzilismy ze to za duzo stresu a DOmi i tak z tego miec nic nie bedzie. A i tak bedzi enas 20 osob w tym dwojka malych dzieci. Kupilam balony i serpentyny, wbijemy swieczke w kawalek ciasta :)
    A do ubrania kupilam mu taki zestaw ladny. Jasne spodnie plus niebieska koszula i ladny szary sweterek. Kupilam bo i tak prawie wszystko mam od kolezanek wiec choc raz moge na niego cos wydac :). Choc szczerze to sie troche potemzloscilam na siebie bo w lumpie moglam spokojnie cos wybrac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:56

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe my kompletnie nie wiemy jak ta msza bedzie przebiega . Gdzie stac co I jak. Co z swieca itp. Bedzie 4 dzieciaczkow takze bedziemy podpatrywac jak cos. Z reszta ja juz przeczuwam gdzie my bedziemy stac jak sie msza zacznie - za drzwiami kosciola. Juz czuje ten nie opanowany ryk przy rozpoczeciu mszy. Aaaa boje sie

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez was bija? Domi mnie czesto oklada rekami jak go nosze. Klepie mnie po buzi, ciagnie za nos. Czasem jest to ok, przyjemne jesli robi to delikatnie ale czasem mocno i jest to poprostu bolesne. Zawsze robil to tez podczas karmienia - klepal mnie w szyje a teraz siega tez do buzi jak macha reka.
    Robia tak wszystkie dzieci czy D jest taki niegrzeczny?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Kroko, Lili do rze prawi...moze mama z Wami pojedzie a maz niech sobie w domu siedzi. Mama moze cos przy malej pomoze, to i odpoczniesz sobie :)

Mloda, ja nie wiem co to takiego msza roczkowa. U nas na pomorzu czy moze w mojej rodzinie nie praktykuje sie tego.

My sie szykujemy an impreze dla dzieci...20 sztuk bedzie. Sami chlopcy ;) trzymajcie kciuki

Aaaa Hanka ma zapalenie spojowek :/

Lili83 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole nie znam czegos takiego jak msza roczkowa

Cati: mam termin na 30 czerwca, wiec to jeszcze kupa czasu :/

Bylam wlasnie z mama i mala odkurzyc samochod, bo byl w tragicznym stanie, jeszcze tylko sie tate na myjnie wypchnie..

Po 14 ruszam do kazimierza dolnego do spa z kolezanka. Ale ja pojde tylko na basen a potem gdzies razem do resto, bo juz przesledzilam menu w necie i solirod topinambur sum i inne rzeczy ktorych nie jadlam skusily mnie..

cati lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

Boziuniu, chcialam odkurzyc chate i maly tak sie odkurzacza przestraszyl, ze wpadl w mega paniczny placz. pozniej jak go usypialam to tez plakal co troche i budzil sie z placzem. no masakra. nie wiem co mu odbilo na starosc ;) teraz spi, a ja po poludniu na impreze pracowa.

Kroko- kurcze, szkoda z tym wyjazdem :/ moze faktycznie mamie zaproponowac wyjazd? albo pojechac w inne miejsce niz Bieszczady skoro Twoj taki uparty?

Beszka- trzymam kciuki za udana impreze i zeby Hani szybko to zapalenie spokojowek przeszlo...

Zgredka- ale fajowo z tym spa! milego wypoczynku :)

Młoda Dama- trzymam kciuki, zeby Adas nie plakal na mszy!

Lara- ehh, zazdraszczam tego basenu. my juz pare miesiecy temu porzucilismy basen, choc nie moge tego odzalowac. moj ma nienormowane godziny pracy co oznacza, ze ciezko tak naprawde cokolwiek zaplanowac :/ i weekendy tez w pracy. a Franek uwielbia wode... moze w wakacje jakos wrocimy do tego.

co do smoka, to moj ma w zasadzie do zasypiania i do wozka (choc ostatnio lubi sobie smoka wyrzucac). i cos czuje, ze moze byc ciezko z odstawieniem przy zasypianiu :/

a powiedzcie mi, czy z samego rana dajecie butle z mlekiem, czy kaszka? czy moze od razu do krzeselka i kaszka z miseczki? i kiedy karmicie samym mlekiem? tak mi ostatnio tesciowa truje, zeby mleka juz takiego niezageszczonego nie dawac tylko kaszke :/ a to mleko w koncu od 1roku i nic tam o zageszczaniu nie pisza... juz sama nie wiem :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz je tylko dwie butle 2 ostatnie posilki, ale w zlobku na drugie sniadanie kaszke dostaje

Dzis znowu skoczylysmy na wags, mam dwie sukienki, bluzke i kamizelke jeansowa w grochy :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA podaje malemu mleko z kasza w butli na pierwszy i ostatni posilek :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, Hanka z racji tego ze zadnego smoka nie toleruje, wlacznie z tym od butli, je sniadanie przy stole razem z nami plus kp ;)

Leo, gdy mial 2 lata ciagnal mleko rano i wieczorem ;) Jan za to mleko zageszczone pil do ukonczenia 1,5 roku. Potem nastapilo pozegnanie z btla.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja mama pracuje i nie może jechać.
    Pytalam też szwagra ale jego żona nie ma urlopu.
    A w dupie to mam.

Wróżka u nas na śniadanie kaszka z łyżeczki.
    Mleko z butli pije raz dziennie bo lubi.
    Butli do picia już się pozbylam (pije z bidonu) ale mleczko jeszcze raz dziennie idzie z butli.
    Nie wiem jeszcze kiedy to odstawimy bo z kubeczka Zuzia pić nie chce.
    Chyba że kupię drugi bidon i będzie z niego pić mleko, nie wiem, zobaczymy, nie spieszy mi się.

‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ