X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati: a Ty tym różowym suwaczkiem zaklinasz rzeczywistość? mi się udało

Wiecie
    olać nie olać, smutno mi było, serce mi waliło ze złości, bo znamy się od 15 roku życia, czyli dłużej się znamy niż nie znamy, no ale skoro tak napisałam, ja też potrafię słono przywalić komuś, znajdę czuły punkt i przypieprzę...

jutro jadę d domu w sb do spa, w nd wracam,w pon jadę na konferencję naukową, wracam do Krakowa we wt

Kroko, nie wiedziałam o Twojej rocznicy, wszystkiego Naj :)

cati, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Zgredko, wsspolczuje klotni z kolezanka. Tych nerwow :(

Cos mialam jeszcze napisac, ale zapomnialam.

Za nami kepska nocka. Hanka obudzila sie z ropka na oczkach buuu ale humor generalnie ok.

Ja zaraz uciekam na zakupy. Musze kupic wszystko an jutrzejsza impreze urodzinowa, potem odebrac J ze szkoly i obiad gotowac. Potem do tesciowej an urodziny, zaraz po jedziemy sredniego an uro.zaiwezc a do starszaka przychodza koledzy. Byli wczoraj niezapowiedzianie, ale maz byl sam z 3 dzieci, obiad gotowal i kawe szykowal urodzinowa dla rodziny i nie wpuscil bidakow ;) kazal przyjsc dzisiaj.njak mlodziez bedzie sie bawila, to ja musze przygotowac wsio n jutro, bleee mam nadzieje ze jutro szybko nadajdzie wszystko sie uda i do czerwca spokoj ;)

Moje spotkanie z adwokatem i firma tak sobie. Moja adwokot sie rochorowala i wyslali inna. Co za flegmatyczna baba. Bez werwy. Gadala niespojnie. Najlepsze argumenty to ja przedstawialm i moje zwiazki zawodowe. Teraz protokol weryfikuje. Zaluje ze wiecej an tym spotkaniu nie powiedzial, ahhhh zobaczymy co bedzie

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:31

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeszcze raz dziękujemy wraz z Ania za życzenia :*

Zgredko, wypocznij :)

Codziennie zaglądajcie dzieciom do buzi w poszukiwaniu zębów? Bo powiem wam, ze w szoku byłam gdy wczoraj wyczułam te górne jedynki, a nic nie widziałam wcześniej, żadnego napuchniecia, białych śladów, nic.
    No ale najważniejsze ze juz są :) bez bólu :)

Miłego piątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 08:38

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przyjechała mama, więc czasu mniej, hehe

Najpierw spóźnione życzenia dla Ani, synka Beszki i z okazji rocznic ślubu

Kroko, w końcu nastrój się poprawi to i z bielizny skorzystasz :)

Beszko, trzymam kciuki za powodzenie akcji, napięty harmonogram.. Podziwiam

Kotka, daj spokój, ten czas lepiej spędzić z dzieckiem

Gratuluję ząbków Ani. Ja nie zaglądam często, czasem przy zabawie - łaskotki , coś tam podejrze.

U nas noce złe.. Gorsze niz gdy karmilam, podejrzewam 3-ki bo ma bardzo napuchniete.. A może brzuch..

Beszko, a Hania nadal ma częste bóle brzuszka? Coś z tym robicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:22

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tortu w ogole nei bedzie....wsadzimy swieczke w kawalek ciasta :P

Wczoraj bylismy na urodzinach kolezanki Dominika i powiem wam ze z calej czworki Domi byl najbardziej niegrzeczny.....tzn moze nie tyle niegrzeczny co ciekawski. Inne dzieci spokojnie sie do mam tulily albo siedzialy w piasku a ten od razu atak na ciasto, na kubki, talerzyki, prezenty no i pokaz wyginania sie z wrzeszczeniem (ale kolezaka sie ucieszyla ze nei tylko jej dziecko tak ma ;).

W sobote zalamanie pogody a my niedziele impreza :(

ZGREDKA - moja 25letnia przyjazn tez wisi na wlosku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 09:27

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjaźni, to u mnie trwała tez kilka dobrych lat.
    Pokłóciliśmy sie nie pamietam juz o co, chyba o jej faceta, ze ja pomagałam jemu żeby ja zdobył czy coś takiego. To było pare lat temu. Ja sie wyprowadziłam z rodzinnego miasta, ona tez. Kontakt sie urwał.
    Rok temu gdy Ania sie urodziła, napisała gratulacje, przyznała sie ze tez jest w ciąży i tak poszło....
    Teraz codziennie ze sobą piszemy, oni maja synka 5 miesięcy młodszego od Ani.
    Wymieniamy sie radościami, smutkami, i gadamy o koopach. Teraz sie śmiejemy, ze kto by przypuszczał ze naszym tematem bedą koopy Hihi
    Życzę Ci Zgredko, aby prawdziwe przyjaźnie trwały całe życie, a te ktore nie przetrwały widocznie przyjaźnią nie były :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze przjaciolka ma jakies problemy na plaszyznie polsko-niemieckiej....Straszna sie nacjonalistka zrobila i niestety ale ciezko mi zdzierzyc jej wywody. Ostatnio wyszlam w trakcie imprezy po jej slowach ale mnie dogonila na ulicy. Ale wtedy zrozumilam ze musze troche z nia kontakt ograniczyc i spotykac sie czesciej z tymi osobami ktore nie maja takich teorii...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Cati: a Ty tym różowym suwaczkiem zaklinasz rzeczywistość? mi się udało

dokladnie tak !! zaklinam ta moja fasolke by byla rozowa !!! :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz ruszamy, skocze jeszcze tylko do komisu pod domem zobaczyć parasolkę
    Wracam chyba we wt bo w pon pojade ma konferencje naukową chyba nawet dostane zwrot kasy na to od pracodawcy ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, jedziesz sama z mała?
    Jak tak to bezpiecznej podróży!

Mały krzykacz wlasńie śpi. Ja ogarnę chatę i siebie.

Sąsiadka mi zapukała przed chwila z prezentem i kartka dla Ani. Miłe choc wcale nie musiała :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie sprawdzam ząbki. Dziewczyny, chce zmniejszyć ilość kp, podpowiedzcie czy menu Madzi jest dobre. Ostatnio jak przeczytałam ile je mała id arieny to się podlamalam
    5:30-6:00 kp
    7:30 kp
    8:30 pół porcji kaszki (więcej nie chce )
    9:40kp
    11 kp
    12 obiadek
    13-15spacer
    15:30 kp
    16:30 deser
    19 pół porcji kaszki
    20-20:30 kp i spi do rana

Podpowiedzcie które kp podmienic następnie i na co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:51

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    gratuluję rocznic :)
    wszystkiego naj dla Ani!

Ależ mam mega wkurwa na starego..... zabije go kiedyś

Blondik a czemu chcesz zmniejszać ilość kp? Moim zdaniem Madzia i tak je dużo posiłków poza kp jak na skończony 6 m-c

U nas dzisiaj cyc i cyc, słyszę, że ma gluta bo charczy ale nie mogę odciągnąć... tak jakby nie mogła odkaszlnąć... co robić?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik myślę że jakbyś wyeliminowala kp o 7.30 to o 8 zjadłaby cała kaszke.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chcemy się starać o maluszka. Ja normalnie miałam problem z owulacji a co dopiero przy karmieniu co trzy godziny. Nie ma szans. A zegar tyka. Swój plan zrealizowała pół roku karmilam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - ja na KP się nie znam, więc nie wiem ale też sądzę że jakby to karmienie o 7.30 odpuścić to by zjadła więcej kszki, ale nie załamuj się kochana i broń boziu nie z powodu jedzenia mojej Zuzy :P bo Zuza jest tylko na mm więc innych posiłków je dużo z dużymi odstępami , Twoja je Twoje mleczko więc ma zapewnione wszystko co potrzebuje :),

a Ty chcesz Madzię powoli całkiem odstawia?
    jeśli tak to proponuję zacząć powoli wprowadzać mleko następne a najlepiej pogadać z pediatrą

a moja teraz je (tylko się nie przeraź :P )
    między 6.oo a 7.oo kaszkę z butli
    pomiędzy- kawałeczek chlebka, ale nie zawsze
    10.oo kaszka z butli
    13.oo obiadek (ten duży słoiczek)+ 100ml soku
    16.oo deserek (jabłko, banana albo gotowy w słoiczku)
    18.oo kaszka z butelki
    22.oo kaszka z butelki

kaszka z butli niestety ale z wygody mojej i babci która się Zuzą opiekuje jak jestem w pracy, przynajmniej wiem ile zjadła i ze wszystko zjadła bo łyżeczką to jest różnie czasami się wiecej wypluje niż zje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 14:24

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za nic nie chce pić z butli. Z Doidy troszkę się napije, ale na widok butli robi się fioletowa tak się wscieka :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Moja za nic nie chce pić z butli. Z Doidy troszkę się napije, ale na widok butli robi się fioletowa tak się wscieka :(
    hm...... to nie wiem, może ograniczając powoli cycka, zacznie jeść więcej kaszki łyżeczką

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola, droga byla niezla dwa razy stawalam czyscic z kupy,od wczoraj nie bylo, wiec cieszylam sie ze chpc twardawa ale jest

A w domu kupilam fotelik maxi cosi tobi, poza tym wozek lekki w komisie za 180 zl nie jakis firmowy ale mala od razu w nim sie dobrze czula, nie parasolka, skladany na pol
    A potem jeszcze z mala skoczylysmy na coucholand i mam zakiet ze 4 zwiewne bluzki i mojemu 3 koszule wzielam

Ide Was czytac

Blondik nie wiem co ci poradzic moja trz nie lubila butli az kp sie skonczylo i jak widzi to geba sie cieszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:39

justta lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)

My po wizycie u gin waga 249g wszystko wporzadku dostalam progesteron profilaktycznie ze wzgledu na moje problemy w poprzednich ciazach:/plec nie zostala potwierdzona;)

Blondik a nie probowalas wydluzyc przerwy miedzy kp przynajmniej na 2 godz?butle sprobuj podac Madzi nie w porze posilku tylko pomiedzy tak dla zabawy;)

Beszko najlepszego dla Jana:)
    Kroko tobie rowniez wszystkiego najlepszego!jak sytuacja z mezem?

zgredka, justta, cati, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadszedl czas na odstawienie smoczka :D wczoraj na wieczor zgubil sie no I lipa nie chcialo nam sie szukac. Maly zasnal bez problemu. Pierwsza drzemka za dnia bez problemow zasnal . Teraz juz tez spi bez smoka I nie ma problemow takze juz mu go nie podamy. Maly nigdy nie byl jakos uzalezniony od smoka na prosbe zeby nam go dal gdy ciumkal dawal go nam I to bez ryku. Ale jak widzial ze sobie lezy to go bral . Takze mam nadzieje ze smok juz nie powroci :)

Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ