X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: ja właśnie się teraz mega maluje, nawę usta szminka (odkryłam, że dobrze mi w matowej, a zawsze stronilam), poprzytulalismy się dziś, pomarudzilam, że mnie nie kocha itd...
    Teraz zmulona czekoladkami będę czytać książkę, wypozyczylam parę na kolejny miesiąc

cati lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Hej, gratulacje dla Ani :)
    Cati nie wiem czy Cie to pocieszy ale u nas tez sie popsulo i juz naprawiło ... Dziecko zmienia wszystko, a nas kobiety najbardziej i faceci chyba nie zawsze umieją sie dostosować do nowej rzeczywistości.
    Maniek tez tak mysle ... ze moze byc tak samo . Ale coz.. przeszlam przez to raz to i drugi dam rade ;)

Zgredka - tez ostatnio polubilam matowe szminki - raz ze nie brudze sobie niczego nimi a dwa usta mi sie nie kleja i wygladaja na zadbane :)

apropos wieku miedzy dziecmi czytalam dzis artykul "kiedy nastepne"
    i doczytalam sie o wartosci IQ pierwszego dziecka ...
    Quote:
    " Oznacza to, że gdy rodzi się pierwsze dziecko, klimat intelektualny rodziny tworzą dwie osoby dorosłe i dziecko. Maluch wchodzi w interakcje wyłącznie z rodzicami, zatem rozwija się w środowisku o względnie wysokim poziomie intelektualnym. Każde kolejne dziecko obniża „średnią intelektualną” rodziny, a zatem rozwija się w środowisku o niższym poziomie intelektualnym niż pierwsze dziecko. Warunkiem odwrócenia tej zależności jest podobno różnica wieku między rodzeństwem wynosząca przynajmniej 5 lat."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:44

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Zgredzia czyli hormony Ci juz w emocjach majstrują :) dobrze ze sie poprzytulaliscie:)

A no wlasnie Ari moja tez była leniuszkowata i juz zaczynałam sie obawiać ze wolniej sie rozwija az pewnego dnia poraczkowala i usiadła , skończyła 8 miesiecy gdy sie to wydarzyło, takze spokojnie, rady innych co to dziecko nie powinno juz umieć olej .

Padam, jest moja mama ( Cati Ty chyba pytałaś , moja mama mieszka 300 km ode mnie i niezbyt często przyjeżdża - choc ostatnio nawet jej sie zdarza być cześciej ) to mi trochę pomaga ... Głownie psychicznie.
    Dobrej nocy i przespanej ;)

cati, Arienna lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po śniadaniu, dziś dla małej kasza jaglana z jabłkiem, ładnie poszło
    Teraz się będziemy myć, ja malować.
    I do pracy

Chyba muszę iść do dentysty, żeby mu wypolerowala lepiej zęba, bo jest taki tępy jakby a nie śliski i ponoć w takich miejscach lubią się gromadzić bakterie, baba się za bardzo spieszy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z kawka i tortem:)tego jeszcze nie bylo zebym o 8 rano ciacho jadla:)

U nas noc niespokojna ciagle pobudki:(Leo jeszcze spi odsypia:/
    maz mnie wczoraj wkurzyl ugotowalam obiad a ten ze kebaba zjadl wrrrrrr no to mu mowie moze ja tez bym zjadla i nie musialabym stac przy garach ot taki dzien lenistwa!oczywiscie o mnie nie pomyslal wrrrrr faceci:/

Lara jak sytuacja z mama?

Wszystkiego co najlepsze dla Ani:)duzo zdrowka usmiechu i prezentow!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:18

LaRa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu sto lat sto lat ;-)

Nocka tragiczna wiec teges...

Dobrego dnia laseczki dobrze ze slonce swieci

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CATi ciekawe to co piszesz o IQ i moze cos w tym jest ale mysle, ze nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie sie tym kierowal :P.

ANIA- sto lat sto lat!!!!!

Oj Domi na roczek nie pojdzie. Juz mu niewiele brakuje ale jednak bo sie sam ruszyc.

Dzisiaj idziemy na roczek kolezanki DOminika :)

Uzywacie komorek/laptopow jak dzieci sa w poblizu i patrza? Bo ja postanowilam to zminimalizowac bo maly potem wszystko powtarza a nie chce zeby wyrosl na komputerowego freaka za wczesnie.

LaRa, cati lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dostaly wasze dzieci na roczek? BO mnie rodzina molestuje co kupic a ja nie wiem. Tzn mam jeden pomysl ale to juz przed niedziela nei dadza rady. Mianowicie chce zeby kupili mi drukowany na plotnie obraz dla dzieci.

Mialyscie jakies specjalne talerzyki/balony/serpentyny/czapeczki na roczku?

Ja tylko chce zrobic galerie zdjec (beda wisiec na sznureczku) Dominika po jednym na miesiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje w imieniu Ani za życzenia, wzruszyłam sie!!!! I popłakałam :( o matko!

Maluszek drzemie, wiec po pobudce wszystko jej pokaże i przeczytam :)
    Btw Kotka, moje dziecko juz jest tak obeznane w iPadzie, ze szok. Staram sie ograniczyć, ale czasami gdy potrzebuje chwilki czasu to (przyznam sie) sama włączę jakaś apke i jej daje :(

Co do mamy, to po staremu. Mam nadzieje, ze choc dziś zadzwoni do Ani.
    Dziś świętujemy w trójkę w domu (do 16 we dwie i pies) a potem tata przywiezie małego torcika i będziemy dmuchać i chuchać i całować :) (choc od rana tak ja całuje ze dziecko juz ma dosyć).

Za oknem słonko, wiec spacer obowiązkowo musi być :)

Miłego dnia

Ania śpi a matka dmucha balony hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:45

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcemy na roczek na pewno fotelik a reszta to pewnie kasa bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO powiedz mi jak twoj kregoslup wytrzymuje to ciagle karmienie na lezaco ???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bydle ze mnie:
    Najserdeczniejsze zyczenia dla Ani, zdrowia, radosci, milosci..!

Kotko: mona dostala jezdzik, ubrania i buty, pieniadze na fotelik, od znajomych rzeczy do piaskownicy, zabawki do kapieli, organki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:35

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto latek dla Anulki! nasza kartka prawdopodobnie bedzie opozniona, bo wczoraj dopiero wyslana :( duzo, duzo radosci na pierwsze urodzinki! :)

ja melduje sie po wizycie u lekarza. kropeczka jest, serduszko bije, wszystko git :D Franek widzial na monitorze swojego braciszka/ siostrzyczke :D jutro jade na krew, a od 5tego ide na zwolnienie :) identycznie jak z Frankiem :D tylko pare miesiecy wczesniej ;) teraz musze powiedziec szefowi, co mnie troche stresuje, ale co tam. najwazniejsza jest rodzina. koniec, kropka.

milego dzionka Wam wszystkim zycze :*

PsotkaKotka, Summerka, LaRa, beszka, Blondik, Izoleccc, Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ZGREDKA wspolczuje organek ;)

WROZKO super wiesci :)

Ja tak sobie pomyslalam ze przy drugim zrobie sobie niespodzianke i nie chce wiedziec wczesniej jaka bedzie plec :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Anulki!!

Wróżko, super wieści!!

Co do tabletów..,hmm..,moja Zuza ciagle na mojej komórce ogłada filmiki na YouTube- głownie piosenki dla dzieci, do których śpiewa i tańczy. Wiem, ze to nie wychowawcze, ale nie zrobiłabym przy Tośce nic, a tak przynajmniej mam czas ja nakarmić.

Psotka, ja tez karmie tylko na leżąco...inaczej niestety, nie umiem;(

LaRa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania boi sie balonów ;(

Aha, zapomniałam kiedys Wam pokazać co Ania dostała. Polecam, nie jest drogie a fajna zabawa i potrafi zając dziecko na dłuższy czas :) sorter :)
    763d58510368c497med.jpg[/URL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:12

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Aniu sto lat. Samych pogodnych dni, duzo zdrowka :)

Lili, swietne wiesci!
    Co do corki szwagierki, to nie wiem co bym zrobila. Ciezko powiedziec czy szwagierka ma ochote nt.temat rozmawiac, jak by zareagowala. Moze zadzwon ot tak pogadac i w trakcie rozmowy wyczujesz....

Psotka, kregoslup srednio. Czasem lepiej czasem gorzej. Zalezy jak sie uloze ;)
    Co do komouterow. My staram sie jak najmniej uzywac przy dzieciach. Kiedys maz wyczytal, ze rodzic siedzacy orzed tv, komp itp. na oczach dziecka, ktore wiadomo zawsze gotowe do zabawy z rodzicem, to jak widok rodzica alkoholika ;) mysle ze to sie raczej makych dzieci dotyczy.

My staralismy sie ograniczac Jaskowi tego typu atrakcje,a le wszyscy jego rowiesnicy graja itp. Jak nie grasz to nie jests cool i wkracza mobbing. Poza tym dowiedz sie w jakim wieku dziecu u was szkole zaczynaja oraz prace na komp. Jas zaczal szkole w weiku 6 lat i od razu zaczeli pracowac. Komputerem. Oprocz informatyki robia zadania z matmy na nim (nie wszystkie, czesc), czy pisza. W gimnazjum kazdy uczen dostaje swoj laptop do domu. Takze juz w przedszkolu zaczynaja cos tam robic na kompie, aby zapoznac sie z jego funkcjonowaniem itp.

Moj starszak dzis koncy 7 lat! Alez to zlecialo! 7 lat temu bylam juz na porodowce, ze skurczami od 20 wieczorem z dnia poprzedniego. Mlody urodzil sie k 18.46 pierwszy raz zostalam mama i pierwszy raz tak bardzo kogos pokochalam!

Ja na 14 uciekam na spotkanie do firmy. Chcialabym miec juz to za soba

LaRa, Lili83, konwalianka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu sto latek ślicznotko :) i oby rodzeństwo sie niebawem pojawiło :)
    Dzień dobry. Beszko starszakowi tez wszystkiego najlepszego :)
    Co do elektroniki mam takie zdanie jak Wy zeby nie dawać , niestety ty moje zdanie niewiele pomoże bo nie chce zeby moje dziecko " odstawało" od pozostałych... Niemniej jednak te pierwsze 4-5 lat to bede bronić jak niepodległości zeby nie oglądała za często takiego sprzętu.
    U nas tez słońce , ale chyba przesilenie jest bo mimo to mocy mam zero :(
    Mama myje mi lodówkę:) ja czekam az J sie obudzi i lecę myć okna i łazienkę

LaRa, beszka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, wszystkiego najjjjjjj dla Jagodzianki, No i oczywiście dla pozostałych miesięczniakom z 21-go :) juz za 3 miesiące i u Was bedzie imprezka :) a czas leciiiiiiiiiii.....

Beszko, dla starszego rownież wszystkiego co najlepsze, No i zdrówka :)

Poczytałam sobie posty z zeszłego roku No i okazuje sie , ze to dziś rownież rocznica ślubu Kroko i Anuski (tzn nie ich razem )
    Wiec dziewczyny, życzę rownież duuuuzo miłości, spokoju, wzajemnego zrozumienia i cierpliwości :)

Jestem matka wariatka :/ co chwile uraniam łze :/ idę sie leczyć :/

beszka, MANIEK, Izoleccc, Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat w zdrowii I szczesciu dla Ani ;)
    I dla Jagodki ;)

Co do telefonow itp. No coz... u nas nie jest dobrze ,bo my ujrzy telefon I juz radosc I wyrywanie ale my nie dajemy koniec. Niech placze I walczy my tlumaczymy I tyle. Dostaje jedynie na noc na chwile obejrzy jakas baje I gasimy potem swiatlo I do spania czasem poplacze a czasem po ptprostu chowam fona a on sie kladzie I idziemy spac. Telewizora nie mamy wiec nie oglada a komputer no coz widzi jak tata gra w swoje gierki (ja nie moge siedziec bo jest larmo tata moze jesli ja jestem obok I sie z nim bawie) ale raczej nie patrzy z bliska ani nie sa mu puszczane tam bajki czy nie sadzamy go na kolana zeby popatrzyl. I tego sie na razie trzymam. Ale telefony kazdy musi chowac. On glupi nie jest podaje nam telefon I krzyczy az mu puscimy te bajki heh .

U mnie juz lepiej z przeziebieniem. Musze juz zrezygnowac ze zwyklych kropli ehh we wtorek mialam wizyte maluch ma prawie 3cm I wszystko jest dobrze. Slodki widok hehe raczki nozki taki dzidzius wszystko wraca a I zdecydowanie w tej ciazy chcemy znac plec. W pierwszej byla niespodzianka w sumie tylko dla bliskich bo mi w szpitalu lekarz sie wygadal ale ja nikomu nie mowilam. Ale teraz wszyscy chca wiedziec :)

Maly tez chory ale poki co czuje sie ok gorzej noca ale dzisiaj ide wykupic apteke.

Aaaa ide dzisiaj zamawiac z przyszlym m obraczki hihihi co I jak kiedy jeszcze nie wiemy moze w poniedzialek z urzedniczka bedziemy ustalac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:35

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ