X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: ja właśnie się teraz mega maluje, nawę usta szminka (odkryłam, że dobrze mi w matowej, a zawsze stronilam), poprzytulalismy się dziś, pomarudzilam, że mnie nie kocha itd...
    Teraz zmulona czekoladkami będę czytać książkę, wypozyczylam parę na kolejny miesiąc

cati lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Hej, gratulacje dla Ani :)
    Cati nie wiem czy Cie to pocieszy ale u nas tez sie popsulo i juz naprawiło ... Dziecko zmienia wszystko, a nas kobiety najbardziej i faceci chyba nie zawsze umieją sie dostosować do nowej rzeczywistości.
    Maniek tez tak mysle ... ze moze byc tak samo . Ale coz.. przeszlam przez to raz to i drugi dam rade ;)

Zgredka - tez ostatnio polubilam matowe szminki - raz ze nie brudze sobie niczego nimi a dwa usta mi sie nie kleja i wygladaja na zadbane :)

apropos wieku miedzy dziecmi czytalam dzis artykul "kiedy nastepne"
    i doczytalam sie o wartosci IQ pierwszego dziecka ...
    Quote:
    " Oznacza to, że gdy rodzi się pierwsze dziecko, klimat intelektualny rodziny tworzą dwie osoby dorosłe i dziecko. Maluch wchodzi w interakcje wyłącznie z rodzicami, zatem rozwija się w środowisku o względnie wysokim poziomie intelektualnym. Każde kolejne dziecko obniża „średnią intelektualną” rodziny, a zatem rozwija się w środowisku o niższym poziomie intelektualnym niż pierwsze dziecko. Warunkiem odwrócenia tej zależności jest podobno różnica wieku między rodzeństwem wynosząca przynajmniej 5 lat."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:44

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Zgredzia czyli hormony Ci juz w emocjach majstrują :) dobrze ze sie poprzytulaliscie:)

A no wlasnie Ari moja tez była leniuszkowata i juz zaczynałam sie obawiać ze wolniej sie rozwija az pewnego dnia poraczkowala i usiadła , skończyła 8 miesiecy gdy sie to wydarzyło, takze spokojnie, rady innych co to dziecko nie powinno juz umieć olej .

Padam, jest moja mama ( Cati Ty chyba pytałaś , moja mama mieszka 300 km ode mnie i niezbyt często przyjeżdża - choc ostatnio nawet jej sie zdarza być cześciej ) to mi trochę pomaga ... Głownie psychicznie.
    Dobrej nocy i przespanej ;)

cati, Arienna lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po śniadaniu, dziś dla małej kasza jaglana z jabłkiem, ładnie poszło
    Teraz się będziemy myć, ja malować.
    I do pracy

Chyba muszę iść do dentysty, żeby mu wypolerowala lepiej zęba, bo jest taki tępy jakby a nie śliski i ponoć w takich miejscach lubią się gromadzić bakterie, baba się za bardzo spieszy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z kawka i tortem:)tego jeszcze nie bylo zebym o 8 rano ciacho jadla:)

U nas noc niespokojna ciagle pobudki:(Leo jeszcze spi odsypia:/
    maz mnie wczoraj wkurzyl ugotowalam obiad a ten ze kebaba zjadl wrrrrrr no to mu mowie moze ja tez bym zjadla i nie musialabym stac przy garach ot taki dzien lenistwa!oczywiscie o mnie nie pomyslal wrrrrr faceci:/

Lara jak sytuacja z mama?

Wszystkiego co najlepsze dla Ani:)duzo zdrowka usmiechu i prezentow!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:18

LaRa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu sto lat sto lat ;-)

Nocka tragiczna wiec teges...

Dobrego dnia laseczki dobrze ze slonce swieci

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CATi ciekawe to co piszesz o IQ i moze cos w tym jest ale mysle, ze nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie sie tym kierowal :P.

ANIA- sto lat sto lat!!!!!

Oj Domi na roczek nie pojdzie. Juz mu niewiele brakuje ale jednak bo sie sam ruszyc.

Dzisiaj idziemy na roczek kolezanki DOminika :)

Uzywacie komorek/laptopow jak dzieci sa w poblizu i patrza? Bo ja postanowilam to zminimalizowac bo maly potem wszystko powtarza a nie chce zeby wyrosl na komputerowego freaka za wczesnie.

LaRa, cati lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dostaly wasze dzieci na roczek? BO mnie rodzina molestuje co kupic a ja nie wiem. Tzn mam jeden pomysl ale to juz przed niedziela nei dadza rady. Mianowicie chce zeby kupili mi drukowany na plotnie obraz dla dzieci.

Mialyscie jakies specjalne talerzyki/balony/serpentyny/czapeczki na roczku?

Ja tylko chce zrobic galerie zdjec (beda wisiec na sznureczku) Dominika po jednym na miesiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje w imieniu Ani za życzenia, wzruszyłam sie!!!! I popłakałam :( o matko!

Maluszek drzemie, wiec po pobudce wszystko jej pokaże i przeczytam :)
    Btw Kotka, moje dziecko juz jest tak obeznane w iPadzie, ze szok. Staram sie ograniczyć, ale czasami gdy potrzebuje chwilki czasu to (przyznam sie) sama włączę jakaś apke i jej daje :(

Co do mamy, to po staremu. Mam nadzieje, ze choc dziś zadzwoni do Ani.
    Dziś świętujemy w trójkę w domu (do 16 we dwie i pies) a potem tata przywiezie małego torcika i będziemy dmuchać i chuchać i całować :) (choc od rana tak ja całuje ze dziecko juz ma dosyć).

Za oknem słonko, wiec spacer obowiązkowo musi być :)

Miłego dnia

Ania śpi a matka dmucha balony hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:45

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcemy na roczek na pewno fotelik a reszta to pewnie kasa bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO powiedz mi jak twoj kregoslup wytrzymuje to ciagle karmienie na lezaco ???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bydle ze mnie:
    Najserdeczniejsze zyczenia dla Ani, zdrowia, radosci, milosci..!

Kotko: mona dostala jezdzik, ubrania i buty, pieniadze na fotelik, od znajomych rzeczy do piaskownicy, zabawki do kapieli, organki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:35

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto latek dla Anulki! nasza kartka prawdopodobnie bedzie opozniona, bo wczoraj dopiero wyslana :( duzo, duzo radosci na pierwsze urodzinki! :)

ja melduje sie po wizycie u lekarza. kropeczka jest, serduszko bije, wszystko git :D Franek widzial na monitorze swojego braciszka/ siostrzyczke :D jutro jade na krew, a od 5tego ide na zwolnienie :) identycznie jak z Frankiem :D tylko pare miesiecy wczesniej ;) teraz musze powiedziec szefowi, co mnie troche stresuje, ale co tam. najwazniejsza jest rodzina. koniec, kropka.

milego dzionka Wam wszystkim zycze :*

PsotkaKotka, Summerka, LaRa, beszka, Blondik, Izoleccc, Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ZGREDKA wspolczuje organek ;)

WROZKO super wiesci :)

Ja tak sobie pomyslalam ze przy drugim zrobie sobie niespodzianke i nie chce wiedziec wczesniej jaka bedzie plec :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Anulki!!

Wróżko, super wieści!!

Co do tabletów..,hmm..,moja Zuza ciagle na mojej komórce ogłada filmiki na YouTube- głownie piosenki dla dzieci, do których śpiewa i tańczy. Wiem, ze to nie wychowawcze, ale nie zrobiłabym przy Tośce nic, a tak przynajmniej mam czas ja nakarmić.

Psotka, ja tez karmie tylko na leżąco...inaczej niestety, nie umiem;(

LaRa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania boi sie balonów ;(

Aha, zapomniałam kiedys Wam pokazać co Ania dostała. Polecam, nie jest drogie a fajna zabawa i potrafi zając dziecko na dłuższy czas :) sorter :)
    763d58510368c497med.jpg[/URL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:12

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Aniu sto lat. Samych pogodnych dni, duzo zdrowka :)

Lili, swietne wiesci!
    Co do corki szwagierki, to nie wiem co bym zrobila. Ciezko powiedziec czy szwagierka ma ochote nt.temat rozmawiac, jak by zareagowala. Moze zadzwon ot tak pogadac i w trakcie rozmowy wyczujesz....

Psotka, kregoslup srednio. Czasem lepiej czasem gorzej. Zalezy jak sie uloze ;)
    Co do komouterow. My staram sie jak najmniej uzywac przy dzieciach. Kiedys maz wyczytal, ze rodzic siedzacy orzed tv, komp itp. na oczach dziecka, ktore wiadomo zawsze gotowe do zabawy z rodzicem, to jak widok rodzica alkoholika ;) mysle ze to sie raczej makych dzieci dotyczy.

My staralismy sie ograniczac Jaskowi tego typu atrakcje,a le wszyscy jego rowiesnicy graja itp. Jak nie grasz to nie jests cool i wkracza mobbing. Poza tym dowiedz sie w jakim wieku dziecu u was szkole zaczynaja oraz prace na komp. Jas zaczal szkole w weiku 6 lat i od razu zaczeli pracowac. Komputerem. Oprocz informatyki robia zadania z matmy na nim (nie wszystkie, czesc), czy pisza. W gimnazjum kazdy uczen dostaje swoj laptop do domu. Takze juz w przedszkolu zaczynaja cos tam robic na kompie, aby zapoznac sie z jego funkcjonowaniem itp.

Moj starszak dzis koncy 7 lat! Alez to zlecialo! 7 lat temu bylam juz na porodowce, ze skurczami od 20 wieczorem z dnia poprzedniego. Mlody urodzil sie k 18.46 pierwszy raz zostalam mama i pierwszy raz tak bardzo kogos pokochalam!

Ja na 14 uciekam na spotkanie do firmy. Chcialabym miec juz to za soba

LaRa, Lili83, konwalianka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu sto latek ślicznotko :) i oby rodzeństwo sie niebawem pojawiło :)
    Dzień dobry. Beszko starszakowi tez wszystkiego najlepszego :)
    Co do elektroniki mam takie zdanie jak Wy zeby nie dawać , niestety ty moje zdanie niewiele pomoże bo nie chce zeby moje dziecko " odstawało" od pozostałych... Niemniej jednak te pierwsze 4-5 lat to bede bronić jak niepodległości zeby nie oglądała za często takiego sprzętu.
    U nas tez słońce , ale chyba przesilenie jest bo mimo to mocy mam zero :(
    Mama myje mi lodówkę:) ja czekam az J sie obudzi i lecę myć okna i łazienkę

LaRa, beszka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, wszystkiego najjjjjjj dla Jagodzianki, No i oczywiście dla pozostałych miesięczniakom z 21-go :) juz za 3 miesiące i u Was bedzie imprezka :) a czas leciiiiiiiiiii.....

Beszko, dla starszego rownież wszystkiego co najlepsze, No i zdrówka :)

Poczytałam sobie posty z zeszłego roku No i okazuje sie , ze to dziś rownież rocznica ślubu Kroko i Anuski (tzn nie ich razem )
    Wiec dziewczyny, życzę rownież duuuuzo miłości, spokoju, wzajemnego zrozumienia i cierpliwości :)

Jestem matka wariatka :/ co chwile uraniam łze :/ idę sie leczyć :/

beszka, MANIEK, Izoleccc, Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat w zdrowii I szczesciu dla Ani ;)
    I dla Jagodki ;)

Co do telefonow itp. No coz... u nas nie jest dobrze ,bo my ujrzy telefon I juz radosc I wyrywanie ale my nie dajemy koniec. Niech placze I walczy my tlumaczymy I tyle. Dostaje jedynie na noc na chwile obejrzy jakas baje I gasimy potem swiatlo I do spania czasem poplacze a czasem po ptprostu chowam fona a on sie kladzie I idziemy spac. Telewizora nie mamy wiec nie oglada a komputer no coz widzi jak tata gra w swoje gierki (ja nie moge siedziec bo jest larmo tata moze jesli ja jestem obok I sie z nim bawie) ale raczej nie patrzy z bliska ani nie sa mu puszczane tam bajki czy nie sadzamy go na kolana zeby popatrzyl. I tego sie na razie trzymam. Ale telefony kazdy musi chowac. On glupi nie jest podaje nam telefon I krzyczy az mu puscimy te bajki heh .

U mnie juz lepiej z przeziebieniem. Musze juz zrezygnowac ze zwyklych kropli ehh we wtorek mialam wizyte maluch ma prawie 3cm I wszystko jest dobrze. Slodki widok hehe raczki nozki taki dzidzius wszystko wraca a I zdecydowanie w tej ciazy chcemy znac plec. W pierwszej byla niespodzianka w sumie tylko dla bliskich bo mi w szpitalu lekarz sie wygadal ale ja nikomu nie mowilam. Ale teraz wszyscy chca wiedziec :)

Maly tez chory ale poki co czuje sie ok gorzej noca ale dzisiaj ide wykupic apteke.

Aaaa ide dzisiaj zamawiac z przyszlym m obraczki hihihi co I jak kiedy jeszcze nie wiemy moze w poniedzialek z urzedniczka bedziemy ustalac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:35

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ